Zsuzsának: Hogyan menjünk Isztambulba

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Transbalkan express Zsuzsának: Hogyan menjünk Isztambulba

#125058 Hozzászólás

olcsón

Zsuzsának: Hogyan menjünk Isztambulba

1) Irány a WASTEELS utazási iroda. Pl. Bába Mónika egész profi ott, de a többi is jó.

2) Vigyázzunk arra, hogy a WASTEELS nem tud adni Budapest-Belgrád hálójegyet olcsón, azt ök csak osztrák áron az osztrák kocsiba (az megy nyáron) adnak. Az ár kb. 10000 Ft, ami sok.

Ehelyett (hacsak a fárollemászatlan-banánisztáni MÁV irodába nem akarsz külön meni) kérjél Budapest-Szófia hálokocsi pótjegyet a bolgár hálokocsiba (11 Euró, 3000 Ft alatt lesz az ár). Teljesen mindegy, Szófiában vagy Belgrádban szállsz be a Belgrád-Isztambul kocsiba, a Budapest-Belgrád vagy a Budapest-Szófia pótjegy ára ugyanannyi (11 Euró).

Ha egyedül megy, vegyél egy BpBelgrád oda-vissza jegyet a hálójegyedhez, ami 26 Euró (1 hónapos, visszaválthatatlan) vagy 28 Euró (normál). A csak “oda” jegy 15 Euró (1 hónaps). A további jegyeket Belgrádban vegyed meg, sokkal olcsóbb, mint Pesten.

Ha csoporttal vagy, vegyed meg a Budapest-Belgrád-Szófia-Kapikule(GR) közötti Magyarország-Szerbia-Bulgrária CITY-STAR jegyet. A jegyeket Svilengrad és Isztambul közt jobb, ha Bulgáriában vagy Szerbiában veszed meg. Azonkívül létezik Balkan Flexipass, azt Szerbiában kell venni és 26 alattiaknak nagyon olcsó, azzal oda mégy ahova akarsz, akár a szíriai határig ha az idöd futja.

3) Ha a hajnalban érkezö vonat nem késik, lesz kb. 2 óra Belgrádban hogy az állomáson megvegyed a Belgrád-Isztambul pótjegyet (olyan 18 Euró).
Belgrádtól a törökök járnak nyáron, télen a szerbek. Mind a török, mind a szerb háló drágább, de LÉNYEGESEN jobb, mint a bolgár. Legjobb az osztrák, de hát az nagyon-nagyon drága és csak Belgrádig jár.

Ha minden kötél szakad, van Szófia-Isztambul hálokocsi is (bolgár), az 8 Euró.

Kajáról, italról folyamatosan gondoskodj, étkezökocsi vagy van vagy nincs, inkább nincs.