20%-os akcio a Tengerszemben

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás 20%-os akcio a Tengerszemben

 • Indította
  Témakör
 • #43915 Hozzászólás

  Ervin

  Reszletek:

  http://www.sch.bme.hu/~ervin/tengerszem.txt
  (Azert nem kopiztam ide az egeszet, mert hosszu lett volna :)

  Tovabba:
  Ne ertsetek felre, nem kotelezo kihasznalni ;)
  Pl. ha ugyanezeket a cuccokat mashol olcsobban meg tudod szerezni, orulj neki :)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 31
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #420801 Hozzászólás

  Kovalek

  ivi

  Nem a kezdõket akarom piszkálni, de nálunk a sza.rágás nemzeti sport. Oda megy ahol olcsóbb, ezt szokta meg, a minõség nem számít. Csak ez ebben a mûfajban nem mûködik.

  #420800 Hozzászólás

  Ivi

  nagyze

  Két mászóboltban dolgoztam eddig az egyik egy országos hálózattal rendelkezõ. Magam tizenöt éve mászom. Mivel oktatással és kölcsönzéssel is foglalkozunk a boltban árult cuccokat adjuk ki, utána visszakerül a polcra. Még durvább hogy rengeteg áru másodosztályú minõsítéssel jön amit elvileg olcsóbban lehetne csak eladni, ráadásul ezt a vásárlóval is tudatni kellene hogy tisztában legyen azzal hogy mit várhat a terméktõl. Ezek után persze mindenki azt hiszi hogy a márkásabb cucc sem tud többet mint a gagyi mert a márkásabb és drágább cuccok szinte mindig kishibásak vagy selejtek. Ami még érdekes az az oktatás. Az egyik kollégám rendre visz ki kezdõket mászni semmiféle tapasztalata sincs. Egy éve még sziklát se látott, elölmászni talán életében se próbált.

  #420799 Hozzászólás

  nagyze1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  vélemény

  Érdekes volt végigolvasni a véleményeket. Valamikor régen dolgoztam én is a Mountexben (Üllõi út)és mivel rendszeresen mászok és túrázom, késõbb rendszeresen megfordultam az itthoni túraboltokban. A sors úgy hozta, hogy 10 év után újra visszakerültem egy túraboltba dolgozni és bizony azóta nagyon sok minden megváltozott. Most már egymást érik a magukat “túraboltok”-nak nevezõ üzletek, azonban a legtöbb helyen nem csak az árú minõsége gyenge, hanem az eladók szakértelme is hagy kivánnivalót maga után – tisztelet a kivételnek. Nem tudom, más hogy van vele, de ha én bemegyek egy üzletbe vásárolni, elvárom, hogy az eladó tudja, mit ad el és miért pont azt. Rossz tapasztalat, hogy a legtöbb helyen nem csak udvariatlanok, még meg is vannak sértõdve, ha esetleg valamit kérdezek. Igazat adok annak a korábbi hozzászólónak, hogy aki eladónak megy, az vállalja fel azt, hogy udvarias a vevõkkel és ismeri a termékeket. Ennyi :))

  #420798 Hozzászólás

  Getzy

  Honnan veszik…

  …a batorsagot ahhoz a boltosok, hogy kedvezmenyt adjanak?!
  Ez kerem a genfi konvencio !minositett! megsertese, azonnali bojkottra szolitok fel mindenkit az ENSZ neveben!

  #420797 Hozzászólás

  A71

  háát

  tudod, nem engem cáfoltál meg. Ha nem bírsz a 18. vevõvel (is) kedves lenni, akkor nem vagy eladónak való. Spec én errõl beszélek. Mit érdekel engem az elöttem lévõ 17 vevõ? engem, mint vásárló az foglalkoztat, hogy velem hogy viselkednek, az én ügyemmel/bajommal/gondommal mi fog történni. Ha a vevõ érdekeit nem képviseled eléggé, akkor a vevõnek rá kell jönnie, hogy csak magára számíthat. Õ pedig (jogosan) ki fog állni az általa vélt igazáért, nem pedig mézes-mázosan fog beszélni egy eladóval, aki miatt még egy pszichologust is visz magával, nehogy maradandó nyomot hagyjon a jogos probléma utáni trauma a b. eladó angyali lelkében.
  szvsz nincs jóindulatú meg rosszindulatú vásárló. van érdeklõdõ, nézelõdõ meg vásárló. a vásárlót könnyû megismernetek, mert õ tart el titeket. õ az a rendes ember, aki úgy dönt, hogy nálatok hagyja a fizetésének egy részét. nem lenne baj, ha ezt átgondolnád.
  u.i.: ez az anyukás dolog meg többet árul el rólad meg az (értelmi) színvonaladról, mint szeretnéd. javaslom a kazánkovácsi pályát

  #420796 Hozzászólás

  bouquetkálmán

  Szemetek ezek a vevõk

  Mindíg jönnek, kérdeznek, ahelyett, hogy otthon ülnének és a neten szídnák a boltokat..

  #420795 Hozzászólás

  egy másik eladó

  A71

  Téged nem szoptatott eleged az anyukád? Ingyenélõ outdoor boltos eladó? Ember, te mirõl beszélsz? Nem hiszem, hogy általánosítanod kellene, mert volt valami rossz tapasztalatod. Ráadásul ami a hozzászólásodból lejön, az az, hogy te sem lehetsz egy könnyû eset. Tudod mikor már te vagy a tizennyolcadik kötekedõ, rosszindulatú vásárló egy nap, akkor már nem olyan egyszerû kedvesnek lenni…OFF

  #420794 Hozzászólás

  A71

  szezon vagy fazon

  a, mi köze van a szakértelemnek és a kedvességnek mo-n egy francia bolthoz?
  b, aki mint eladó dolgozik és a fõnöke mindig hazudik (sosem tartja be az igéreteit), annak nem kell 865-re is hazudni egy potenciális vevõnek. A “jönni fog, csak rendeld meg” nem egyenlõ a “sajnálom, de szerintem a közeljövõben nem várható” kijelentéssel.
  c, ha elvállalod, hogy egy terméket forgalmazol a reménybeli haszon árnyoldala a garancia (ez spec többnyire adminisztráció, ezt is lehet udvariasan kezelni), nem pedig személyes sérelem, hogy levált a bakancs talpa. szerintem itt is kéne némi szemléletváltás
  d, rá kéne jönni minden ingyenélõ outdoorboltos eladónak, hogy õ ott dolgozik és õ van a vevõért, nem pedig a nyomorult pénzköltõ szolgálja ki a nagyérdemû eladót
  e, ha valaiknek nincs gyomra hazai outdooros eladónak lenni, akkor menjen el dolgozni

  #420793 Hozzászólás

  egy eladó

  Szerintem …

  Magyarországon elég érdekes az outdoor piac, mostanában mindenki ezzel akar foglalkozni, és mindenki ért hozzá. Csak az a baj, hogy valaki megveszi goromba áron a bakancsot, vagy bármit, és valami garanciális hiba lép fel akkor nem tudod hogy hova fuss. Lassúak, nem hagyják jóvá a nagykerek, a kermi megint csak lassú, te meg égsz a boltban, mikor érdeklõdnek a négyhete megreklomált árú miatt. Az magyarországi árubehozatal meg szörnyû, de nem véletlenül. Ki a franc fog behozni Mammutot, vagy akármi kõkemény hardvert, mikor nem tudja eladni.Az eladó is reménykedik, és megigéri neked, hogy lesz, mert õ is elhiszi amit neki mondanak. Hasonlítsátok össze mondjuk a váciuti Mntx meg mondjuk egy chamonix-i mászóbolt rendelését. mind darabszámra persze méretek szerint, mind végösszegre, és persze a bolt forgalmára is más szám fog kijönni… Szerinted?

  #420792 Hozzászólás

  Gyurka

  erre csak egy szó van

  szánalmas

  #420791 Hozzászólás

  Ervin

  Meg! Egy!! Eselyt!!! :)

  Van ujabb okossag…
  Meindl Engadin baki (Man/Lady) -10% azaz 51690.- helyett 46521.-
  Milo Tival kabat 300-as polar belsovel [csak egyutt] -20% azaz 43980 helyett 35184.-
  Baki+kabat eseten -30% azaz 95670.- helyett 66969.- es ezert meg hozzad vagnak egy Tengerszem polot is ;)
  Ja, es olyannal kell menj, akinek kuldek erre vonatkozo brosurat. (Hint: nekem van brosuram, nekem kene egy baki, a kabat meg a polo a tied lehet :)

  #420790 Hozzászólás

  mammut

  Forgalmazni te is forgalmazhatod

  a Mammutot meg az összes többit. Akárki elmehet és vehet Mammut cuccokat odakint és terítheti itthon. Ha kimennék és berendelnék 20x annyi cuccot mint a TSZ akkor az én nevemet írnák a katalógus végére…ennyi…nem kell elájulni a kufároktól.

  #420789 Hozzászólás

  Attila

  Tengerszem

  Sziasztok!

  Ami engem illet én a 2004-es évig esküdtem a Tengerszemre, ahol ezidáig elég sok pénzt költöttem el. Az idén januárban kaptam volna a szülinapomra egy Mammut beülõt a menyasszonyomtól, amibõl sajnos nem volt a megfelelõ méretben, ezért aztán “megrendelték” és azt ígérték, hogy 2-3 hét alatt bennt lesz. Ezután kb. 2 hetente telefon, személyes bemenetel, újraígérgetések történtek mindig valami újabb körítéssel, hogy mikor jön majd meg a cucc, stb. Októberben, azaz 9 hónappal késõbb- mellékesen megemlítem, hogy ennyi idõ alatt egy gyereket is ki lehet hordani- egy internetes túraboltból megrendeltem a beülõt és 5000Ft-al kevesebbért meg is lett és 1 hét alatt ki is szállították a barátomhoz Németországban! Egyébként azt is érdekesnek találom, hogy egy olyan világmárkának mint a Mammut, hogy lehet ilyen forgalmazója, ahol pl. mászócipõbõl 45-ös és 38-as méretet lehet kapni.
  Ettõl függetlenül úgy érzem, hogy mászófelszerelésben tényleg színvonalas felszereléseket lehet vásárolni és remélem, hogy egy kicsit magukra találnak a tengerszemesek, mert igenis szükségünk van egy jó Tengerszemre!

  Üdv.: Attila

  #420788 Hozzászólás

  julesblaidd

  Divex

  Egy-két mászós cuccot lehet kapni ott is, de szerintem drága és a választék is csak ad hoc jelleggel összeválogatott. Lehet kapni pl. éket, lapkát, beülõt (néha). Van jégcsákány (Salewa) és hágóvas… ezzel nagyjából kifújt. Karabínereket pl. nem láttam még ott. :-)

  Túra cuccokat lehet kapni, de inkább a low end kategóriában, néha viszont ki lehet fogni jó akciókat ugyanúgy, mint pl. a Hervis-ben. Én vettem már sátrat, esõruházatot 30-40%-kal olcsóbban. (vagy a legjobb vétel egy esõnadrág volt, 16000Ft helyett 6000Ft, mint utolsó darab)

  Váci úti Mountex… hmm… érdekes, hogy azt mondjátok, rossz a kiszolgálás. Velem mindig tök segítõkészek szoktak lenni.

  #420787 Hozzászólás

  parledol

  osztom az elõttem szóló véleményét

  Bár a Divex-ben még nem voltam! Viszont a Váci úti Mountex példa tényleg valóságos, és ezek szerint nem csak én éltem már át a “helyzetet”! Azt viszont kihangsúlyoznám, hogy vannak kivételek, és ez a fõ. A Margit körúti Mountexben még én sem tapasztaltam, illetve éreztem magam “kívülállónak”, mindig kedvesek és segítõkészek. :-)))

  #420786 Hozzászólás

  balo

  divex, stb.

  Amikor én utoljára voltam a Divexben, akkor túraruházatot átlagos választékban lehetett kapni, mászócucc viszont nem volt.

  Kedvességrõl annyit, hogy szerintem a tengerszemben nem volt, és most sincs baj. Menjetek el egyszer a Váci úti Mountexbe ha olyat akartok látni, hogy szarnak a fejetekre.(tisztelet a kivételnek)
  Viszont a legkiválóbb és legsegítõkészebb eladókat ( a szakértelem is megvan) én idáig mindig a Margit körúti Mountexben találtam.
  üdv
  b

  #420785 Hozzászólás

  pingvin

  Divex

  sziasztok,
  a budaörsi Divexsportban milyen hegymaszo cuccokat lehet kapni es hogy lehet oda kijutni (marmint BKVvel)?

  #420784 Hozzászólás

  tm

  Inkább a scientológia :-)

  Eddig nem értettem a több helyen felbukkanó 20%-os kedvezményeket, de már megtaláltam a pilótajáték leírását:
  http://www.tengerszem.hu/action.html

  #420783 Hozzászólás

  Csongor

  Miért pont a belvárosban vásárol mindenki?

  A központi helyeken levõ üzletek sokkal drágábbak, mint máshol.
  Aki olcsón akar vásárolni ás jó kiszolgálást akar az mennyen Gyõrbe az RP nagykerbe, vagy a budaörsi Divexsportba. Ezeken a helyeken velem mindig nagyon kedvesek barátságosak, (pl. volt, hogy egy órát dumáltam egy eladó csajjal). A hegymászó cuccokat úgysem mindennap vesz az ember és annyi idõt érdemes rászánni, hogy kiugorjon oda.

  #420782 Hozzászólás

  Getzy

  Ha mar, akkor :)

  Nem voltam (meg) ((ott)) elado.
  De a tipp nem rossz… :)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 31
Hozzászólás: 20%-os akcio a Tengerszemben
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.