6 hónap Amerika

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika 6 hónap Amerika

 • Indította
  Témakör
 • #15764 Hozzászólás

  Katalin

  Sziasztok!
  Tudna valaki segíteni, hogy hogy lehetne a legkönnyebben megkapni az amerikai vízumot legalább hat hónapra?
  A barátommal szeretnék kimenni, aki ott fog dolgozni, viszont hivatalosan nem vihet magával, de együtt szeretnénk kimenni természetesen.
  HA valakinek van már e téren tapasztalata, kérem segítsen!
  Köszi!

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #162503 Hozzászólás

  Katalin

  tartózkodási engedély

  értem,
  és minél hosszabb tartózkodási engedély hogy lehet kibulizni, azt tudjátok? végülis ha az embernek van lakása meg állása, akkor az “csak” a vízumnál számít, ugye?

  #162502 Hozzászólás

  fa

  fa

  Igen, sokat számít, ha lakásod van és jól fizetõ állásod. Szerezed be ezekrõl az igazolásokat.

  #162501 Hozzászólás

  mstrawberry

  Legnagyobb sikerrel

  valoban a nyelviskola kecsegtet, ha megteheti az ember, hogy annyi penzt aldozzon a dologra. Turistavizumot teljesen mindegy, mennyi idore kapsz, hisz az ugyis csak azt jelenti, hogy az azon meghatarozott idointervallumban lephetsz be az orszagba. Hogy meddig maradhatsz – 6 honapig vagy 2 hetig -, az a belepeskor a bevandorlasi tisztviselo altal kiallitott tartozkodasi engedelyen lesz feltuntetve (un.I-94). Tehat akar a vizum ervenyessegenek utolso napjan is elutazhatsz, akkor is kaphatsz 6 honapos tartozkodast, es 10 eves vizumra sem fogsz hosszabbat kapni, a ketto nem fugg ossze.

  #162500 Hozzászólás

  Katalin

  köszi fa!

  Nem, a barátomat és a hat hónapot semmiképpen sem említem meg, azt sejtettem, hogy nem vetne rám túl jó fényt a követségen. Neked van vízumod? vagy Te voltál már kint? ha itthon van lakása és mondjuk jól fizetõ állása az embernek, akkor könnyebben megadják? számít ez egyátalán?

  #162499 Hozzászólás

  fa

  fa

  Ja, és szerintem sem biztos, hogy elõnyös ha megemlíted a barátodat, és azt sem, hogy 6 hónapig akarsz kint maradni. Ezek csak sejtések…

  #162498 Hozzászólás

  fa

  fa

  Azt hiszem 1 évnél hosszabb vízumot most egy ideig nem fognak adni. Pontos összeget nem tudok mondani, de gondolom valahogy úgy gondolkodnak, hogy egyrészt legyen elég pénzed a kinti tartózkodásra (szállás, étkezés, egyéb) és még maradjon is (mondjuk legalább ugyanannyi).

  #162497 Hozzászólás

  Katalin

  köszi a válaszokat

  Köszi a válaszokat,
  nem tudjátok véletlenül, hogy egy sima turistavízum meddig érvényes?
  és egyátalán mennyi pénz az, amivel õk biztonságosnak hisznek már, ha van az embernél?

  Kati

  #162496 Hozzászólás

  Jessy

  Katalinnak

  Szerintem iratkozz be egy nyelviskolaba, es igenyelj F1-es vizumot. Altalaban megadjak. De a baratodat szerintem ne emlitsd a kovetsegen. Inkabb probalj meg minel nagyobb osszegrol igazolast vinni…Sok szerencset!

  #162495 Hozzászólás

  fa

  Hááát…

  Nem akarlak elkeseríteni, de ha az a helyzet, amit leírtál, akkor valószínûleg egyetlen napra sem kapsz vízumot. Mindenesetre kellene egy meghívólevél, ahol valami amerikai ember vállalja, hogy fedezi a kinti költségeidet, kell egy vastag bankszámla, esetleg lakás, autó, aztán kell egy repülöjegy foglalás (természetesen oda-vissza), és nem árt, ha írsz valami utitervet (mikor hova látogatsz). És ha meghallgatásra kerül a sor, öltözz fel szolidan. Ha valaki “táncosnö” kinézetü, azzal rögtön közlik, hogy sorry.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: 6 hónap Amerika
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.