80 nap alatt a Föld körül

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső 80 nap alatt a Föld körül

 • Indította
  Témakör
 • #36979 Hozzászólás

  Phileas Fogg

  Föld körüli utazás!…….Természetesen stoppal és a legkülönbözõbb módokon,kizárólag vállalkozó kedvû társat……társakat keresek!

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #358062 Hozzászólás

  Balázs57
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  MAROKKÓ??

  Szia.

  Balázs vagyok, érdeklõdnék nem lenne-e kedved
  bejárni Marokkót. Juli 20.-án indulnék (eddig ugy tünik,
  hogy egyedül), és ugy számolom, hogy 120eFt-ból kijönne az
  egész túra.
  Ha érdekel, akkor írj és megbeszéljük a részleteket!

  #358061 Hozzászólás

  gabor

  Irány európa

  MI mennénk és ilyen “egyszerû” verzioban csak mikrobusszal.Ha összejön..(azért lenne jo mert megoldódna a kaja szállitás és a szállás is)
  De ha nem jöhet a csöves tura is. Idõpont még nincs. Beszélhetnénk rola..
  EGYÉBBKÉNT BÁRKI JELENTKEZHET MÉG,AKIT ÉRDEKEL..De az se baj ha van egy mikrobuszuk.
  IRJATOK…

  #358060 Hozzászólás

  gergo16@ludens.elte.hu

  A legolcsóbb és legélménydúsabb verzió

  Szintén csak stoppal, de jönnék. Nyugat-Eu vagy Dél-Eu lenne az ideális irány, de tulajdonképpen mindegy. A távolság úgy egy hónap, leginkább július, esetleg (esetleg) augusztus. Általában a gigantikus tûrõképességemet szoktam használni pénz helyett (eddigi rekordom húsz nap Varsó felé 9000 Ft + otthoni bevásárlás, azaz pár konzerv) , azaz nagy hátizsák, hosszú menetelés (úgy vettem észre könnyebben veszik fel azt aki gyalogol), kis sátor vagy nagy pályaudvar, vajas vegetás kenyér és más fogyókúrás kosztok, ötcsillagos vacsora a parkban egy padon vagy a tengerparton (akár négy erre tévedt szenegáli dobos társaságában), tusolás hûs hegyi patakban, fogmosás egy turzáson üldögélve. Jó ha te is hasonló vagy. Egyébként elsõéves geográfuspalánta vagyok, ami talán hasznos is lehet, de emiatt sokkal mélyebben átlátom és átérzem azt amivel találkozunk útközben, s így számomra sokkal élményszerûbbek ezek a túrák és ez talán rád is pozitívan hat. Rendelkezem némi harcmûvészeti alapismerettel, ami nem azt jelenti hogy lerúgok kilenc szembejövõ banditát, de az eddigi túrákon nagyon hasznomra vált mind gondolati, verbális és fizikai szinten is. Van már pár év alatt összeszedett tapasztalati és tanult trükköm is, mint iható víz, út szélén növõ ennivaló megtalálása, táborhelyválasztás (vidék, város, falu, természet), viszonylag otthonos mozgás mindenféle csöves és hátizsákos kultúrában. Az is tény, hogy ezek ellenére még mindíg elég sok hülyeséget tudok elkövetni, szóval ne higgy valami “országút veterán vándorának”

  Ha bárki kedvet érez ilyesmihez, szóljon vissza.

  Gergõ

  #358059 Hozzászólás

  molnárpeti

  menjünk!!!

  Hello Phileas!

  Rebekka feltevese a stoppal alapvetõen hülyeség, én május óta csak azzal járok, elég jól és megbízhatóan mûködik. Gyakorlatilag gyorsabb és pontosabb, mint bármely magyar közlekedési társaság.

  De!Nem hülyeség, néhány probléma még van a hajókra felkerüléssel, de lógtam én már Marokkó és Európa között, bár az nem nagy táv, csak egy kis szoros :)

  Mikor akarsz menni és merre akarsz indulni?
  Fogasást is lehet majd kötni :)

  Mennénk mi is.

  #358058 Hozzászólás

  gabika

  info

  Én is szivesen betársulnék. A volt Szu területén már tapasztalt vagyok, a nyelv is jol megy + angol, német.Nem tudom, merre akartok menni. Amugy mennyi lovébol jönne ki.

  #358057 Hozzászólás

  GGB

  A lényeg

  Merre indulsz? Mit szeretnél, hogy beleférjen a 80 napba?
  Én is megyek, de szerintem több idõre.

  #358056 Hozzászólás

  Hawkez

  Rebekkanak

  Szerintem meg nem “csak” Koszegig…
  Hinni kell benne es nem lesz gond!

  #358055 Hozzászólás

  Rebekka

  szarosmokaszinnak

  stoppal legfeljebb kõszegig jutszel, hogy gondoltad, hogy pénz nélkül utazni lehet? mindenhol számkivetett leszel. Nincs megalázóbb érzés a kiszolgáltatottságnál idegen földön.

  #358054 Hozzászólás

  sarosmokaszin

  csokoládéval és vas nélkül

  Én megyek, de csak ameddig stoppal eljutunk mert pénzem nincs. Ellenben szabad vagyok mint a madár és több világnyelven elcsevegek.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: 80 nap alatt a Föld körül
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.