A filmek arnyalatai a digitalis gepeknel

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó A filmek arnyalatai a digitalis gepeknel

 • Indította
  Témakör
 • #6316 Hozzászólás

  Colordude

  Sokan fotosok, eloszeretettel hasznalunk 1-2 filmet (pl. Fuji Provia 100 vagy Kodakchrom 64 vagy Velvia 50, stb.) amelynek a szinei, kontrasztja, stb. a legkivanatosabb hatast eredmenyezi.

  Hogyan van ez a digitalis gepeknel? Van-e valami lehetoseg hasonlo “filmhatas” eleresehez? Egy Velvia melletti mezei digitalis kep pl. ugy nez ki mintha 2 hetig a napozott volna – fako es szintelen.

  Megoldas?

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #457074 Hozzászólás

  fotos2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nem csak az utómunkáknál, hanem már előtte is lehet. Ezekre valók a különféle képmódok, persze csak akkor, ha nem RAW formátumban készül a kép.
  Egyébként az én tapasztalatom (a régi filmes képekkel összehasonlítva), hogy a digitális gépek jelentősen nagyobb átfogásra képesek, mint a filmek voltak és akkor még ott van a HDR technika is.

  #457066 Hozzászólás

  Fáth József

  Re: A filmek arnyalatai a digitalis gepeknel

  Az utómunkálatok során lehet effekteket alkalmazni ami segít ezen a hatáson.

  #107739 Hozzászólás

  Sajo

  A komolyabb…

  …gepeken csomo dolgot tudsz parameterezni (pl. szinteltseg, kontraszt, stb.)

  S

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: A filmek arnyalatai a digitalis gepeknel
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.