A fold legborzalmasabb helyei

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág A fold legborzalmasabb helyei

 • Indította
  Témakör
 • #3752 Hozzászólás

  Hick

  Szerintem a fold legbrozasztobb helye az amerikai (USA) Midwest. Semmi de semmi latnivalo, kultura, termeszeti szepseg, erdekesseg, semmi az egvilagon.

  Sziberian gondolkoztam meg mint vetelytars, de ott nem voltam, de hat a Midwestnel szerintem az se rosszabb, legalabb termeszetileg szep.

  Velemenyek a fold legborzalmasabb helyei ugyeben?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 45
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #85563 Hozzászólás

  dan

  TÖRÖLT DOLOG

  törpokos írta:…mindem más a természetes uton jön létre csak jó lehet.

  péter írta:földrengés,tornádó,tûzhányó,szárazság, sáskajárás,tájfun,cunami,földcsuszamlás…Ez mind természetes úton jön létre :-)

  dan írta:Biztos? gazdaság növekedése,növekvõ energiaszükség -> globális felmelegedés,éghajlat változás -> szárazság,tájfun,tornádó -> földcsuszamlás(sok esõ miatt),földrengés(olvadó gleccserek miatt gyors kõzetlemez elemkedés),sáskajárás(megváltozott éghajlat miatt)

  Lehet hogy nem mindenhol pontosan idéztem.

  Néhány pontosítás: Természetesen a globális változások elõtt is voltak ezek a természeti jelenségek, csak hogy most egyre több és nagyobb erejûek lettek. Ezt fokozza hogy most jelenleg 4szer több ember van mint 150 éve, amikor az ipari forradalom kezdõdõtt. Egyre több meteorologiai rekord dõl meg Magyarországon és a Földön is.

  pl:földrengés veszélyes területeken sok(San Francisco,Los Angeles,Tokió,Istanbul,Mexikóváros) nagyváros található.Tehát nem arról van szó hogy a földtektonikája változott ilyen rövid idö alatt hanem a városok terjeszkedtek.

  #85562 Hozzászólás

  törpokos

  tibor

  Inkább attól függ hogy állunk hozzá a dolgokhoz. Ha az emberiség a szemetét megfelelõen takarítaná és kezelné akkor nem lenne semmi probléma, erre megoldás is van csak nem akarnak fizetni érte.

  #85561 Hozzászólás

  Az biztos,

  hogy az embertõl mocskosabb jószág nincs.Sokkal tisztább lenne minden ha mi,kopasz majmok nem rontanánk itt a levegõt.

  #85560 Hozzászólás

  törpokos

  Szerintem

  itt nagyban befolyásolja a véleményeket hogy ki mit látott és merre járt, valamint a médiának is nagy szerepet adok.
  Legrosszabb lehet az amit az ember létrehozz pl:gyárak,szeméttelep,környezetszennyezés,nagyvárosok mindem más a természetes uton jön létre csak jó lehet.
  Persze az él véleményem is csak szubjektív.

  #85559 Hozzászólás

  schramjanko

  Laosz? Burma?

  Gyönyörü, varazslatos helyek!! Menj el, erdemes!

  #85558 Hozzászólás

  Pisti

  gumicsont

  srácok, ha már lerágtátok a kötelezõ fórumos gumicsontokat, visszatérve az eredeti témához, látogassatok el az indiai Madras (Chennai) egyik szeméttelepére, aztán megtudjátok hol lakik az atyaúristen

  #85557 Hozzászólás

  mahmoody

  laosz, myanmar

  Laosz,Myanmar? /bár nem voltam még ott/

  #85556 Hozzászólás

  Egy ,,jól szituált”

  koherógettó in Ungarn.:o)/ukaz:csak elõre nézni,szemkontaktus=0/

  #85555 Hozzászólás

  Péter

  Kérdezni szabad?

  Gábor,

  Mielõtt rendre utasítanál kérlek olvasd el figyelmesebben amit írtam!

  Nem vontam kétségbe a magyarságát, csak megkérdeztem: “Magyar ember vagy?” Ha ugyanis azt mondta volna, hogy nem akkor nincs mit számonkérni rajta. Attól, hogy valakinek magyar neve van és beszél magyarul még nem biztos, hogy magyarnak vallja magát. Van egy barátom, akinek magyar neve van, magyar az anyanyelve de németek az õsei és õ is németnek vallja magát!

  A történelem tanárára vonatkozó megjegyzést félig-meddig viccnek szántam(sajnálom ha nem érted a szarkazmust), bár amennyiben véletlenül rátapintottam az igazságra az valóban sok mindent megmagyaráz!

  Géza,

  Tényleg Etiópia a legrégibb keresztény állam? Nem tudod véletlenül mióta keresztény? Eddig úgy tudtam Örményország volt az elsõ keresztény állam(301).

  Gábor,

  Európa 1000-1700 éve keresztény. Ezt a zsidó-keresztény dumát csak az utóbbi évszázadban(évtizedekben?) dobták be a köztudatba. A kereszténység és a judaizmus -nem tagadva a közös gyökereket-olyan messze vannak egymástól, mint Makó meg Jeruzsálem. Én keresztényként vallásunkhoz sokkal közelebb állónak érzem az iszlámot, mint a judaizmust. Arról nem is beszélve, hogy egy vallásos zsidó valószínüleg kézzel-lábbal tiltakozna az ellen, hogy “zsidó-keresztény” kultúra! 100 éve még a vallásosabb zsidók köptek egyet, ha elmentek egy keresztény templom elõtt!

  Az izraeli életformára talán legjobb szó a “mediterrán”. Ebben aztán benne van Európa is, a Közel-Kelet is, meg Észak-Afrika is csak, hogy mindenkinek igaza legyen! :-)

  #85554 Hozzászólás

  Géza

  Etiópia

  Etiópia a legrégebbi keresztény állam, mégsem Európa. Izrael inkább praktikus okokból vesz részt európai eseményeken, a környezõ országok nehezen fogadnák be.

  Egyébként könnyû belátni, hogy Magyarország nagyon is jó hely, ha olyan helyen járunk ahol folyton esik, ahol többnyire fullasztóan párás az idõ és alig látni, ahol sokszor van áramszünet, nem iható a vezetékes víz vagy a források, védekezni kell a szúnyogoktól, stb.

  #85553 Hozzászólás

  Gábor

  Ittélõnek

  Rengeteg dologgal nem vagyok elégedett és nem élek kifejezett jólétben.

  Csak nem siránkozok állandóan, nem hisztizek és nem állítom, hogy mi itt Magyarországon többségében marha szarul élünk. Mert ez egyszerûen nem igaz.

  Péter! Szabad megkérnem, hogy az utazas.com fórumán ne zsidózz és ne vond kétségbe mások magyarságát? Kultúrember ilyet nem tesz. Köszönöm.

  Ami Izrael kultúráját illeti: tudomásom szerint Európa a zsidó-keresztény kultúrközhöz tartozónak deklarálja önmagát, ezért írtam, hogy Izrael inkább európai, mint ázsiai. Ettõl az életforma még lehet inkább ázsiai.

  #85552 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szerintem

  Egy budapesti berhaz vagy lakotelepi panel haz belseje. Nehez nyomasztobb helyet talalni.

  #85551 Hozzászólás

  Ittelo

  Gabor

  Orulok, hogy vegre egyetlen elegedett, joletben elo embert hallottam MO-rol!
  Gratulalok es sok sikert kivanok a jovodre nezve!
  Udv.

  #85550 Hozzászólás

  Péter

  Bálint

  Neked aztán fasza történelem tanárod lehetett! Nem zsidó volt véletlenül? Vagy amióta a szadesz megreformálta az oktatást ilyen az általános színvonal?

  1. “..ráadásul mi más irányokban is bûnösök vagyunk származás-alapú kitelepítésekért.”

  Ebben az egyben tökéletesen egyetértek veled, de az egyik bûn nem igazolhatja a másikat. A magyarok kitelepítése Csehszlovákiából éppen olyan bûn volt, mint a németek kitelepítése Magyarországról. Ha rajtam múlna én minden németnek visszaadnám az elrabolt tulajdonát vagy kárpótlást adnék nekik és visszaadnám az állampolgárságukat is. Más kérdés, hogy így 60 év távlatában röhögnek rajtunk a kényelmes bajorországi családi házukban és törlik a seggüket a magyar állampolgársággal.

  2. A kitelepítések nem voltak egészen kölcsönösek. Csehszlovákiából sokkal több magyart telepítettek ki, mint szlovákot Magyarországról. De a Benes dekrétumok nem kizárólag a kitelepítésrõl szólnak. Gondolom a holokauszt-órák miatt arra már nem jutott idõ töriórán, hogy a II. vh. után mit mûveltek a csehek az ott élõ németekkel és magyarokkal. Biztos arról sem hallottál(nem a te hibád persze), hogy a Csehszlovákiában kényszermunkára fogott magyarokat rabszolgaként adták-vették, még a családokat is elszakították egymástól.

  3. “az akkori nemzetiségi megoszlás alapján igazságosnak tartom a határvonalat.”

  Bálint, jártál te már mondjuk Dunaszerdahelyen? Mirõl beszélünk?

  Ismered ezt a térképet? Nézd csak meg közelebbrõl a nemzetisági megoszlást!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Redmap.jpg

  Gondolom a Trianonról szóló óra meg azért maradt el mert pont tanulmányi kiránduláson voltatok a Holokauszt Múzeumban.

  #85549 Hozzászólás

  Bálint

  Magyar

  Benes dekrétumok elleni tüntetésen nem voltam, mert az áttelepítés kölcsönös volt, ráadásul mi más irányokban is bûnösök vagyunk származás-alapú kitelepítésekért. Trianoni megemlékezéseken sem voltam, mert az akkori nemzetiségi megoszlás alapján igazságosnak tartom a határvonalat.

  #85548 Hozzászólás

  Gábor

  Európai kultúra Izraelben?

  Gábor,

  Csukott szemmel jártál Izraelben vagy nem is jártál és csak gondolod, hogy kultúrájában inkább Európához tartozik?

  Én ott töltöttem kb. egy hetet és – bár nagyon tetszett- nem mondhatnám, hogy otthon(Európában) éreztem volna magamat!

  Bálint,

  Milyen ember vagy te? Magyar ember vagy? Nem a magyarokért kellene inkább demonstrálnod, ha már fölvetetted? Ott voltál a Benesi dekrétumok elleni tüntetésen vagy a trianoni megemlékezések valemelyikén?
  Írországért küzdjenek csak az írek , Baszkföldért meg a baszkok! Mindkét néppel szimpatizálok és sok sikert kívánok nekik, bár a jelenlegi helyzetük sem tragikus; Székelyföld szerintem boldog lenne egy olyan autonómiával, amilyen a baszkoknak van.

  Oroszországgal kapcsolatban teljesen igazad van, bár azért mégis inkább európai, mint ázsiai ország. A lakosság döntõ többsége europid és keresztény ráadásul döntõ többségük az európai részen él, itt van az ország gazdasági, kulturális, politikai súlypontja is.

  #85547 Hozzászólás

  Gábor

  Izrael

  Izrael nem európai állam, még ha kultúrájában inkább ahhoz is tartozik. Amikor európai országokról beszélünk, a geográfiai Európát értjük, nem a kulturálisat.

  #85546 Hozzászólás

  Bálint

  Tibet

  Manaság úgyis divatos Tibetért küzdeni, lehetne helyette Észak-Írország vagy Baszkföld függetlenségéért demostrálni. :-)
  Törökország kérdéses, de akkor méginkább Oroszország, akkor Európa a Csendes-óceánig tart. Koszovó elismerése sem egységes.
  Mi a helyzet Izraellel? Sport- és kultúrális eseményeken mindig Európához kerülnek.

  #85545 Hozzászólás

  Péter

  OK

  Az 50 stimmel, csak Törökországot kell kicserélni Koszovóra!

  Bocs, egyet mégis le kellene húzni! Észak-Írország mióta független?

  #85544 Hozzászólás

  Bálint

  Akkor 50

  Albania
  Andorra
  Armenia
  Austria
  Azerbaijan
  Belarus
  Belgium
  Bosnia-Hercegovina
  Bulgaria
  Croatia
  Cyprus
  Czech Republic
  Denmark
  Estonia
  Finland
  France
  Georgia
  Germany
  Greece
  Holy See
  Hungary
  Iceland
  Ireland
  Italy
  Latvia
  Liechtenstein
  Lithuania
  Luxembourg
  Macedonia
  Malta
  Moldova
  Monaco
  Montenegro
  Netherlands
  Northern Ireland
  Norway
  Poland
  Portugal
  Romania
  Russia
  San Marino
  Serbia
  Slovakia
  Slovenia
  Spain
  Sweden
  Switzerland
  Turkey
  Ukraine
  UK

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 45
Hozzászólás: A fold legborzalmasabb helyei
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.