A legjobb légitársaság, a legkultúráltabb utazási iroda

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia A legjobb légitársaság, a legkultúráltabb utazási iroda

 • Indította
  Témakör
 • #41554 Hozzászólás

  Bambolleo

  Szavazzunk!

  1. kérdés: Melyik a legjobb légitársaság a világon?
  2. kérdés: Melyik a legkultúráltabb utazási iroda
  Magyarországon?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 82
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #385923 Hozzászólás

  Arik

  légitársaságok

  Kis off. Menetrendszerinti járatokra a légitársaságok nem akcióznak csak úgy. Árstratégiájuk során kialakították, h melyik foglalási osztályból, melyik járaton hány helyet adnak el, tehát ha egy alacsonyabb betelik, akkor már csak drágábbra lehet jegyet váltani. Az üzleti célból utazók -felmérések alapján- általában az utolsó 3 hétben jelentik be jegyigényüket, és mivel õk többet fizetnek, ezért nekik tartogatják a drágább foglalási osztályokat (akár az economy-n, a business-en belül), ha olcsóbban akarsz repülni, foglalj és/vagy fizess minél elõbb – mert a túristák az utazás megkezdése elõtti 3 hétig eldöntik, h hogyan. Olyan -Európában- nincs, h hoppá maradt még hely, akkor adjuk olcsóbban, max kiesik egy kis bevétel mert több drágább helyet tartottak fenn, mint amennyire kereslet volt (rossz árstratégia). Az eladott jegyek után az értékesítõk bizonyos százalékot kapnak, ebbõl tudnak elengedni annyit, h náluk vegyed a jegyet. Ennyi az off.

  Szerintem a Perzsa-öböl menti légitársaságok (pl Gulf Air, Emirates, Qatar Airways) földi/légi szolgáltatásait csak egy-két távol-keleti tudja megközelíteni (néha). És anno a Swissair is egész jó volt, kár, h becsõdölt. Szerencsére olyan élményem még nem volt, hogy ne kaptam volna bármibõl is repetát ha kértem -kivéve, ha már elfogyott- és/vagy illetlen lett volna a személyzet. (Mondjuk megválogatom, h kikkel repülök.)

  Utazási irodákról nem tudok nyilatkozni, de hallomás alapján a Fehérvár Travel megbízható és jó.

  #385922 Hozzászólás

  Gazsi

  Utazásiiroda+Légitársaság

  Nagyon szeretek utazni,mindenfelé a világban.Ezért sok utazási irodával+légitársasággal volt már dolgom.A legrosszabb az Unitravel volt:Sziciliába utaztunk velük 4-en.Rajtuk keresztül foglaltunk mindent,repülö,szállás..stb.404ezer Ft-ot hagytunk ott náluk. Autót béreltünk a reptértöl Palermóban,ezért visszamondtuk a transzfert a szállásig.Ez azt vonta maga után,hogy teljesen levették rólunk a “kezüket”az utaslistájukból is kihúztak bennünket.Mivel ennek az utazási irodának nincs sehol kitelepitett idegenveetöje,MÀS utiirodák vezetöit “használja”, a transzferárakat adja oda ezért a besegitésért.Aki nem él a transzferrel,még a fakultativ program ajánlót,hasznos infó elöadást sem hallgathatja végig a kitel.idegenvezetöktöl.Mások is mondták,h.sokan perelik öket különbözö panaszokkal.
  A légitásaságok közül mindegyikkel megvoltam elégedve a legutolsó rep.utamig(Peruba utaztam) az Iberiával.Azon kivül,h.az Európán belüli járatain pénzért lehet enni(egy zsemle szendvics 7.5 euró,egy viz 3e)a 11.5 órás úton 10 órán keresztül nem adtak enni+inni.Amikor az éhezö utasok kértek valami,ránkförmedve közölték,hogy várjunk. Ilyet még nempipáltam!

  #385921 Hozzászólás

  kisokos

  Talán mert..

  Lehet, hogy pont akkor akcióznak le a repülõtársaságok, mondjuk az indulási idõ elõtt 3 héttel. Ez tök össze-vissza mûködik. Ezesetben, ha korábban megveszed, akkor nem tudják még az irodák olcsóbban adni, sõt azt sem tudják, hogy mikor hoznak ki akciót vagy lesz-e egyáltalán akció, vagy drágulni fog-e vagy betelik aztán slussz. Mindenesetre az összehasonlítás csak akkor állja meg a helyét, ha ugyanazon a napon voltál a két különbözõ irodában!

  #385920 Hozzászólás

  Laci Barce

  Bankok

  Balázs!!! elmentem a Kobányai útra, ahol tényleg létezik három utazási iroda , és tényleg jóval olcsóbbak ázsiába a jegyük, csak azt nem értem hogy lehet nekik 30-40 ezer Ft olcsóbbak mint magyar utazási irodák. Anyámnak vettünk Pekingbe jegyet MAlév nem kellett három héttel korábban megvenni mégiscsak 139+illeték volt, ha 3 héttel korábban veszed akkor az 1290000+illeték ez mindenhol van. Aeroviva vagy vista 149+jegykiállitás plusz reptéri illeték. Ezt kurvára nem vágom miért???

  #385919 Hozzászólás

  Tamás

  Bankok

  én most vettem Decemberi indulású repjegyet 130 ezer plusz illeték csak ezt októberben már lefoglaltam és most már televan gép. Sajnos a pénz nagy úr , hisz ez a legrosszabb légitársaságok között van számon tartva.De remélem most nem fog lezuhanni!

  #385918 Hozzászólás

  Pumpi

  Sri lankan

  A legjobb légitársaság szerintem a Srí Lankan Airlines! Fantasztikus kiszolgálás, tuti repülõk! :)
  A Winairnek jó a híre. Már fórumokon olvastam róla.

  #385917 Hozzászólás

  utazási iroda vélemény

  Sziasztok!
  Winair Travelrõl tudtok valamit?

  #385916 Hozzászólás

  Kávéfõzõ

  Emirates

  Még egy szavazat az Emirates-re. A túrista osztálya is frankó, a stewardes-ek kedvesek, s segítõkészek (a lányok nagyon szépek, s sokat dob rajtuk az egyenruhájuk is). A beépített LCD screen-eken itt is lehet figyelni a külsõ kamerák képeit, filmet nézni, zenét hallgatni, játékokkal játszani. A kaja jó, elõre lehet választani a menübõl, s általában félóránként, óránként történik valami, hoznak ezt-azt, kaját, italt, ropogtatni valót.

  Plussz álljon itt két történet még, ami tovább növelte a tetszési indexüket nálam (az idézet tõlem, egy másik fórumról):

  “Volt szó költségekrõl is. 200 volt a repjegy, de az az Emirates gépei voltak, s az nagyon nagy sirályság (visszafelé jövet kiszúrták, hogy magyar csapat van a fedélzeten, s kerítettek egy stewardest, akinek az apja jemeni, de az anyja magyar. Kicsit belekönnyeztünk, amikor a felszálláskor Sana’aban bemondják az út paramétereit a gépen angolul, arabul, franciául, s aztán magyarul. Hihetetlen volt. Késõbb még mindenki kapot a csoportból egy kis emlékcsomagot a légitársaságtól, s persze a légikisérõ lány is sokat beszélgetett velünk).”

  A másik, hogy az itallapon kiszúrtam valami jól hangzó nevû koktélt, s kértem egyet az egyik stewardes-tõl. Aranyos ázsiai kiscsaj volt, sokat mosolygot, de sajnos nem tudta, hogy mibõl és hogyan kell keverni azt az italt, s tõlem kérdezte, hogy el tudnám-e mondani neki, mert akkor megcsinálja. Persze én se tudtam, csak a névre böktem. Ennyiben maradtunk, nagyon sajnálkozott. Le is mondtam a dologról, amikor is egy fél óra múlva lerakja elém a koktélt. Hát, néztem egy nagyot. Kiderült, hogy nem volt rest, s kerített valakit, aki ismerte ezt az italt.

  #385915 Hozzászólás

  Thomas

  TAM

  Már régóta gondoltam hogy hozzászólok a témához miután nagyon sokat repültem.Eddigi két legjobb légitársaság amivel repültema brazil TAM és a Malaysia Airlines.Mindkettõn nagyon kedvesek a stewik, bõséges étel és italkínálat, és viszonylag kényelmes.A Garuda is jó bár velük csak egyszer repültem.A malév színvonala folyamatosan romlik. Ha valaki kalandra vágyik, annak az alitalia-t ajánlom.

  #385914 Hozzászólás

  Gomb

  Ranking

  http://www.airlinequality.com/StarRanking/5star.htm

  Ez a link a 5 star lista, de alatta a bal oldalon vannak linkek 4-3-2 star listahoz is. Malev 3 csillag.

  A homepage tele van linkekkel mindenfele leirasokhoz.

  What makes a 5 Star Airline …..

  With the latest Airline Ranking review in progress, we receive countless e-mails asking why one particular airline deserves a 5 Star ranking – or other rating category.

  The question is poignant when one views the ranking for the airlines, and realise that none of them achieve top tier levels for their Economy cabin standards – seating in particular being an item where none of the above achieve near the top quality rating.

  Surely “straight” 5’s are required ?

  No. Were that the case, we would effectively not be able to create a 5 Star listing within the industry.

  There are some airlines with excellent Premium product / service standards – others with higher quality Economy cabin standards, but these do not meet in terms of achieving a straight set of 5 Star rankings.

  Then there are those airlines where the product levels may not reach 5 Star status – but staff service quality is up at the 5 Star level.

  Good examples are Malaysia Airlines, Air New Zealand etc, where some elements of the core product require upgrading – but the central factor of staff service achieves a very high Quality ranking.

  Thus, the Ranking Agenda requires a careful balance of the different items under evaluation.

  Malevrol van vagy 30 leiras….nem mindegyik roszz!!! De itt van egy gem:

  Malev from Toronto to Budapest and back. Our second time on Malev. The first time was so bad we figured it was a freak. Another disaster. Small seats, unfriendly flight attendants and poor service. Food was standard airlines cardboard. Service and attitude very poor. Airline Check in staff would rather polish their nails than give you information. We had requested seats 3 months in advance and were still seated apart. So were many families to include mother and father with small children. Nobody answers the phones when you call (or after 50 rings). The “security” inspection was a joke and unsafe. Slow to check in, slow to board. We will avoid this airline

  Itt meg meg lehet tekingteni a kulombozo Airline seat arrangementjeit.

  http://www.airlineseats.com/

  #385913 Hozzászólás

  Zum

  Az elozonek

  Ha a repulo a levegoben remeg es raz az csak jo dolog…ha nem razna akkor torne. Az mar nem olyan jo. Egy kis turbulancia meg nem hozott le repulot…es persze ez semmifelekeppen nem a tarsasag hibaja.

  Melegebb es szarazabb eghajlaton nekem ugy tunik hogy mindig tobb a turbulancia. Nincs azzal baj.

  Ha a gep azert razott, mert valami nem jol mukodott az mas. Olyant meg nem tapasztaltam.

  #385912 Hozzászólás

  légitársaság

  Turkish

  TUrkish Airlines az élet veszélyes az a légitársaság szar kiszolgálás szar a repülõ senkinek nem kívánom amit átéltem IST-BuD szakaszon
  úgy remeget a gép mint hetes fokozatú földrengés legközelebb inkább néhányezer Ft drágább veszek jegyet Malévval az a Best

  #385911 Hozzászólás

  katilaci

  Iroda

  Tudom ajánlani az ausztrál Tucantravel irodát – a Vistánál lehet befizetni az útjaikra. A legtapasztaltabb dél-amerikai utaztatóként hirdetik magukat. Nekem nagyon tetszett, amit egy La Paz-Lima úton csináltak. Kellõ szabadság, de mégsem kell mindent neked megszervezned.

  #385910 Hozzászólás

  Balazs

  repjegyek

  Sziasztok most foglaltam Bud-Bkk-Bud oct közepére csak 82 -ért Aerosvittal
  véletlenül felfedeztem pár tök jó utazási irodát a Kõbányai út 21-nél 3 utazási is van egy emeleten kínai vagy vietnámi tulajdonosok itt még jegykiállítási díjat se szednek és itt vannak a legolcsóbb repjegyek Ázsiába Korea, Japán, Kína , Vietnam, Thaiföld érdemes ide eljönni. Alapból 7%-os kedvezményt kaptam, amit az Aerovivanál viszonteladók kapnak csak. Összeismerkedtem egy sráccal aki magyarul is kurva jól beszél Billy, adott egy csomó infót is.Azt vettem észre, hogy ezekben az utazási irodákban is sokkal kedvesebbek az értkesítõk itt egyiknek a száma 0612990805

  #385909 Hozzászólás

  Thom

  Re:Yassa

  Pusztám pénzügyi megfontolásokból ezuttal én is velük megyek idén, szintén fõszezon.
  Ennél olcsóbb menetrend szerintit nem nagyon találni, a török 170+ill.

  #385908 Hozzászólás

  Mine

  Re: Yassa

  Szia, köszi, h válaszoltál. Közben megtaláltam a fórumon az idevonatkozó (Aerosvit) topic-ot. A mi jegyünk 90e + TAX/fõ, 2 fõ esetén, igaz, h mi november közepén indulnánk.

  #385907 Hozzászólás

  Yassa

  Re: Aerosvit

  Én is Aerosvittel mentem tavaly Bangkokba, nem volt különösebb probléma, bár azért vigyél magaddal uzsit a gépre…
  Idén is velük megyek (pusztán gazdasági megfontolásból), ami jegyet a fõszezonra találtam most
  139 400 Ft Bp-BKK-Bp. Ez némileg drágább, mint tavaly. Tud valaki télire ennél olcsóbb menetrendszerinti repjegyet?

  #385906 Hozzászólás

  Anikó

  utazási iroda

  Most nyílt a nyáron a Kartagonka egy új irodája a körúton, a Nyugati és az Oktogon között. Nagyon bunkó a kiszolgálás, unottak, nem értenek a munkájukhoz. Ott ül a pultban a csaj, gõze nincs arról, amit el akar adni, ha az utas kérdez valamit, csak annyi a válasza, hogy õ nem tudja, õ még nem járt ott. Legalább a saját katalógusukat néha átlapozhatná.

  #385905 Hozzászólás

  Mine

  Aerosvit

  én most foglalnék jegyet náluk, gondolom vannak tapasztalaitok velük Bp – BKK útvonalon. Köszi elõre is.

  #385904 Hozzászólás

  barack

  Druk Air (Royal Bhutan Air)

  Csak azert szavazok rajuk, mert ma reggel nagyon szepek voltak a stewik. Igaz a leszallas kicsit Stuka stilusu volt. :)
  Szavaznek a Garudara is, minket teletomtek kajaval Bangkok es Auckland kozott.
  Yeti Airlines is kap pontot a luklai felszallasert…

  Akik nem:
  1.az ex-NDK hormonkezelt uszovalogatott szeru, zsiraf Aeroflot stewik.
  2. Lao Aviation a fustszeru klima miatta, amitol nem lattam 5 ulesnel elorebb. Biztonsagerzet csokkento volt, az biztos.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 82
Hozzászólás: A legjobb légitársaság, a legkultúráltabb utazási iroda
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.