A lekoszosabb ország a világon

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág A lekoszosabb ország a világon

 • Indította
  Témakör
 • #4817 Hozzászólás

  Demeter

  Melyek azok az országok, ahol a higiénia színvonala igen alacsony, ezért a turisták számára komolyan elõvigyázatosságot igényel a helyi ételek és italok fogyasztása és a fertõzésveszély szempontjából. Részemrõl -azon országokat tekintve, ahol megfordultam Etiópia és Egyiptom vezet.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 37
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #98714 Hozzászólás

  igaza van sztranyónak

  Aki Eszak Indiat dzsuvasnak mondja az valszeg meg sosem jart itt…Jammu&Kashmir(Srinagar, Ladakh, Zanskar), valamint Himachal “teljesen” tiszta nem beszelve a Himalayarol(ezt mi sem bizonyitja jobban mint hogy En es nehany magyar tarsam 2 hetig csak az itt eredo forrasvizeket ittuk turazas kozben, kozvetlenul a patakbol tisztitas forralas nelkul (meg mindig elunk :) )
  Persze tehenszar mindenhol van…Es? Otthon meg kutyaszar…
  Persze Del India tenyleg koszos…:)
  Sancho

  #98713 Hozzászólás

  Lada 2106

  véleményem

  Inkább élek itt a kicsit elhasznált és mérsékelten szemetes országban mint Indiában vagy Afrikában… persze itt sok barom ember is él, de nem mindenki az… nem mondhatod hogy egy ország terroristaország, csak azért mert magas a terroristák aránya a lakossághoz képest, gondolom a “hétköznapi” emberek ott se robbantják fel magukat vagy lõnek halomra mindenkit egy AK47-essel, és sajna olyan biológia vagy vegyi fegyver nincs, ami kiválogatná a terroristákat és azokat nyírná ki, mivel az nincs a génjeinkbe “írva”, hogy terroristák vagyunk-e, mint ahogy a szemszín, bõrszín, hajszín, stb. belénk van kódolva.

  Mellesleg szeretem a távolkeleti nõket, pl. kínaiakat, de a japán, koreai, thai, vietnámi, fülöp-szigeteki, laoszi, kambodzsai, maláj, indonéz csajok közt is vannak szépek.

  Nálunk csak “õs beton diktatúrával” lehetne feszes rendszert fenntartani, de akkor kihalnánk, mint a dinoszauruszok mert mindenki a börtönben vagy a hullaházban kötne ki, mivel úgy veszem észre hogy a magyar nép szereti “a maga malmára hajtani a vizet”, és én ezt értékként fogom fel hogy nem légüres tér van a fejünkben mint egyes “fejlett” országok népének akik egy izzót nem tudnak kicserélni… mi még ittvagyunk, pedig 1111 éve (895-höz képest) itt vagyunk, 1006 éve van államunk, és mindenki minket rámolt ki, mert pont Európa középvidékén vagyunk, akármerre szeled át, rajzunk keresztül rövid az út.

  Ha olyan tompák volnánk mint egyes nyugati emberek, hogy mindent beveszünk és mindentõl félünk, akkor már kb. 700 éve kihaltunk volna.

  Amúgy meg 3. világgal senki ne hasonlítsa össze Európát, még Kelet-Európát sem, mert még a legótvarabb szoci bérkaszárnyák sem érnek fel pl. India vagy Afganisztán mocskával.

  Ez annyit tesz, tisztálkodj sokat, oltasd be magad és tartózkodj mindentõl ami nem higiénikus, NEM azt hogy oda se menj.

  UI: Szkafanderben is meg lehet nézni a Taj Mahal-t… :D:D:D

  #98712 Hozzászólás

  Ödön

  Lada 2106

  Az általad említett helyek közül jártam, Indiában, Afrikában (több országában) és a Közel-Keleten is. Az biztos, hogy nem a higiénia miatt megy oda az ember. India például SZVSZ elvesztené a “varázsát”, ha svájci körülmények lennének az utcán, ha pl. kitiltanák az utca közepén fosó teheneket a városokból.
  Magyarországon viszont nem ezt várja az ember. Arra nem panaszkodik értelmes ember, hogy miért nincs minden utca aszfaltozva falun, de az már zavar, hogy bármerre megyek, azt látom, hogy néhány kivételtõl eltekintve “az VAN”, amit régen építetettek. Ez fõleg a közmûvekre vonatkozik (hídak, utak, csatornák, középületek). Én sírom vissza utoljára a Kádár-rendszert, de nézz szét a környezetedben, a közmûvek nagyrésze akkoriban épült és azóta csak rohad! “Nincs pénz a felújítására.” Aztán menj ki a Hûvösvölgy felé és látni fogod, hogy mi mindenre van, pedig az csak a jéghegy csúcsa.
  Lopás, rablás folyik itt és az önkormányzatokat is csak annyira érdekli a rájuk bízott vagyon, amennyiben pénzt lehet belõle kiszedni. Parkolási díjat szednek a járdán parkolásért, de b..nak felújítani, kiadják a közterületet az árusoknak, de nem érdekli õket, hogy hogyan járatja le a várost, az országot a sok csaló, primitív bunkó. Siófon tavaly voltam. A város egyik legfrekventáltabb részén volt egy tetováló-szalon. 5-6 éves gyerekek bámulták, hogy milyen szépen van tetoválva a nénik puncija a kirakatba kitett nagyméretû képeken. Nem vagyok prûd, de ..
  Szeretem Magyarországot, de ami igaz, az igaz; itt még azt a kevés jót is elb..ák, amiért érdemes volt idejönni.

  #98711 Hozzászólás

  Lada 2106

  kosz

  Én nem voltam külföldön, de a Balcsin alig volt szemét… én csak képeket láttam… É-Amerika és Európa a legtisztább, Románia, Ukrajna, Albánia Európa alja.

  Ázsiában India egy mocsokfészek lehet, de Afganisztán meg Pakisztán is fertõzésveszélyesnek néz ki (pedig csak filmben láttam, de azok a szeméthegyek, meg ahogy a dzsuvás kútból merték a barna vizet…)

  Fülöp-szigetek nem annyira látszanak koszosnak, állítólag magyar kolbászt is esznek :D

  Amúgy láttam filipina nõt is, de lehet hogy az transzexuális volt, állítólag sosem lehet tudni Ázsiában… szóval a csaj tök tiszta és szép volt, legalább annyira mint a BP-i forgatag többi nõ résztvevõje.

  Afrika? Oda csak szkafanderben mennék… Egyiptom az inkább Közel-Kelet kategória, szóval hozzánk magyarokhoz képest koszosak (ismerõsök elmondása alapján) de állítólag ki lehet bírni, csak nem szabad utcai kaját venni meg a piacon enni meg akárhonnan inni, hanem kultúrált étterem meg üdítõ vagy sör, aki panellakó, vagy falusi az meg megszokta hogy valamennyi rovar a házba is lakik…

  UI: Meg kell védenem Magyarországot!
  Aki itt fikáz minket az még hírbõl sem hallott a 3. világról, és még híradó képkockáin se látta azt.

  Pl. mikor mutatják Izraelt, az tiszta mint Európa, de Palesztína meg Libanon egy utolsó mocsokfészek ahol én csak szkafanderban mernék megmaradni. Egy kevés szemét csak ott nincs ahol 70 alatti a népsûrûség és nagy arányúak a közterületisek meg a rendõrök, és min. 10 méterenként akad kuka még az utolsó faluban meg a leggagyibb külvárosban is…

  Ki az a barom aki a fél városon át cipel egy nyamvadt csikket vagy zsepit, mikor el is dobhatja bûntetlenül???

  Emberek, néha gondolkodhatnátok.

  Siófokon alig szemetelnek mert sok a szemetes.

  #98710 Hozzászólás

  Ödön

  Margitsziget

  Július végén kimentem a “Palára”. Gyalázat! Ilyen állapotok Ázsia legpiszkosabb részein vannak. 1.500 forintért proller cigányok között vergõdhetsz a kikopott fûcsomók között, ütött-kopott kabinok, félóra könyörgés a kabinosnak (hol van még ilyen?) amíg méltóztat bezárni a szekrényt, 400 forint egy félliteres kóláért, 500 egy nyugágyért. És ezért a pénzért még a szemétkosarat sem ürítik idõben. A fele a földön van a kuka mellett, 40 fokban büdösödik.
  És ha kilépsz az utcára, akkor ugyanez. Júliusban bezárják az uszodát, mert néhány havernak jó biznisz az úszóverseny. Brrrrr… Hja, és a villamos se járt, mert éppen akkor borult fel a lámpaoszlop a hídon, a metró felújítás alatt… Az új Combino villamoson érkeztem a hídig, szar volt, meleg és kényelmetlen.
  Nem értem, hogy ki az a mazochista, aki idejön külföldrõl.

  #98709 Hozzászólás

  utas

  tobb mint 100 orszag utan

  malin volt a legkoszosabb a levego pl…

  #98708 Hozzászólás

  utazo

  rangsor

  Magyaro., Romania, Bulgaria aztan meg
  India, Bangladesh meg fekete-afrika nagy resze.

  #98707 Hozzászólás

  sztranyó

  Ne általánosítsatok

  Indiával kapcsolatban. Nem mondom, Delhiben a Main Bazar igen koszos tud lenni; Calcutta, Mumbai külvárosai szintén. De Darjeeling, Srinagar összességében nem az, Leh szintén tiszta, Kargil tiszta ugyan, de nagyon poros, Padum is ilyen. Kajuraho megincsak tiszta, bár ott a szállásomon pöttyösre csíptek a bolhák. A “tiszta” szót természetesen Indiához kell viszonyítani.
  De nézzetek körül a MÁV pályatestjei mentén! Vagy erdõszéleken, külsõ parkokban! Bármelyik közút mentén! Jó, a Váci utca szinte patyolattiszta, de ha kévásbé frekventált helyeken benéztek a kapuk alá, a kukák köré – hát… Szóval, mi sem panaszkodhatunk!

  #98706 Hozzászólás

  retek

  kosz

  Fiji poros utcait jartatok mar? voltatok igazi helyi (ex)kannibal faluban? ok, nem igazan koszos, csak primitiv…de furdeni csak havonta szoktak, azt is ha csak muszaly…viszont az a retek ami Nadi-ban a sok indiai taxis csinal az magaert beszel…:)

  ja, korbejarta mar valaki Szingapurt? hires a tisztasagarol, aztan amikor megerkeztem az interneten foglalt backpackers-be ugy kellett beverekednem magam a kurvak es patkanyok kozott. Az agyamon meg akkora csotany huzta a lobort, hogy alig fertem el. Ja es vki beszart a zuhanyzoba…:)

  #98705 Hozzászólás

  Zsu

  Legkoszosabb?

  India!! Nagyon gáz!!

  #98704 Hozzászólás

  glasgow

  mi?

  Biztos glasgow belvarosaban jartal?Az allando eso es a takaritogepek folyamatosan tisztitjak az utcakat.Buchanan st es a vaci utca mocskat azert ne hasonlidsd ossze indiaval.

  #98703 Hozzászólás

  Andras

  csak a körynék

  Visszaterünk kicsit Ny-Europahoz Glasgow belvarosat mindenkepp meg kell emlitenem.
  Marseille-t pedig egyszerûen csak szeméttelepnek neveznem.(na jo a kikoto es kornyeke + belvaros is)
  És Kelet Ukrajna sem utolso, foleg a nem orosz lakta reszek.
  Bulgáriát nem sem szabad kihagyni a sorbol.

  #98702 Hozzászólás

  ring

  szerintem…

  …indiaval semmi baj. volt mar valaki napolyban?

  #98701 Hozzászólás

  raczt

  Egyiptomot meg kell védjem..

  ..szerintem ennyire a többi fejlõdõ ország is piszkos. Én pl. Marokkóval összevetve nem túl sok különbséget tapasztaltam, kibírhatóan volt piszkos csak. Asszem, ez az egyitomi piszok-hiszti inkább azoké, akik 1-2 hétre nyaralni mentek oda, és még nem jártak más fejlõdõ országban, nem?

  #98700 Hozzászólás

  jeremy

  szerintem

  pakisztán biztos nyerõ, indiával egyetemben. persze ettõl még mind a két országot látni kell, mert felejthetetlenek. itt arról van csak szó, hogy valaki mennyire tudja levetkõzni a berögzült európai reflexeit. ha nem, akkor a fenti két országot semmiképpen nem ajánlom, mert haza fog menekülni.

  #98699 Hozzászólás

  bb

  szerintem

  is India

  #98698 Hozzászólás

  WL

  Nekro

  Szerintem is!
  Csak Dzsibuti olyan kicsi, hogy elõször elfeledkeztem róla. :-)
  Etiópiát a témaindító is említette, azért csatlakoztam hozzá. De a lényeg, hogy a nyerõ e tekintetben biztosan India.

  #98697 Hozzászólás

  nekro

  kosz

  dzsibuti (WL, szerintem durvabb, mint etiopia sokkal:) es spanyolorszag baszk resze (a kocsmakban neha 30-40cm magassagban all a dzsuva)

  sajna indiaban meg nem jartam

  #98696 Hozzászólás

  Szerintem

  Én

  Redfern Sydney, Nsw Australia :))

  #98695 Hozzászólás

  nental

  és

  ha kontinensek szerint?

  szóval Európában, Amerikában, Ázsiában, Afrikában és Ausztrálázsiában (Óceánia) melyik a 3 legkoszosabb ország?

  az én rangsorom:

  Európa:
  Albánia, Románia, Moldova

  Ázsia:
  India, Banglades, Fülöp szk

  Afrika:
  Gueniai öböl menti kisebb országok

  Amerikában és Óceániában nem tapasztaltam azt a koszt és szennyt, amit pl Afrikában vagy Ázsiában. igaz korántsem jártam az összes országban

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 37
Hozzászólás: A lekoszosabb ország a világon
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.