A romániai madárinfluenza margójára!

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa A romániai madárinfluenza margójára!

 • Indította
  Témakör
 • #8357 Hozzászólás

  Nagy Árpád
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Az ember bármely híradásra kapcsol, azt látja, hogy a hatóságok százszámra és ezerszámra „altatják” el a szárnyas jószágot. Hogy ebbõl mennyi a valós veszély és mennyi a mesterségesen kiváltott tömeghisztéria, azt ki-ki maga dönti el.

  Hargita megyében, nem jeleztek egyetlen esetet sem. A vendégházaink amúgy is nyaralóövezetekben épültek, ahol egyáltalán nem dívik a háziállatok tartása. A közkedvelt turistalátványosságok is a deklarált gócponttól messzire találhatóak. A szomszédos Brassó megyében van a legnagyobb sürgés-forgás, hiszen elõször ebben a megyében jelentkezett a kor egy baromfitelepen. A Hargita – Brassó megyehatárokon a gépkocsik kerekét (ingyenesen) fertõtlenítik, de természetesen szabadon járhat kelhet bárki, bármerre. Brassó megyében, (tõlünk kb. 200 kilométerre lévõ) két településen karantént vezettek be. Ezeken a helyeken is az átutazókat átengedik, igaz megállási lehetõség nélkül. A szóban forgó településeket elhagyó gépjármûvek kerekeit fertõtlenítik.

  Amit a madárinfluenzáról tudni kell: Emberre csak hosszan tartó együttlét után terjedhet, mégpedig úgy hogy a beteg állat közvetlen érintése után, kézmosás nélkül az ember ujja a saját orrába téved. (Ázsiában azok az emberek kaphatták meg a vírust, akik a szó szoros értelmében egy födél alatt éltek a szárnyasaikkal!) Kizárólagos terjedési módja az orrnyálkahártyán keresztül történõ, közvetlen bevitel. A madárinfluenzát még az esetben sem lehet elkapni, ha az ember a fertõzött állatot elfogyasztja, függetlenül attól, hogy hány fokon lett az elkészítve.

  Még csak május közepét írunk. A fõszezon kezdetéig még 1 hónap van hátra. Ha ilyen ütemben irtják a szárnyasokat kizárt, hogy arra az idõre egyetlen beteg állat maradjon. (Vagy megfékezik a vírust, vagy kiirtják az összes tyúkot)

  Anélkül, hogy abba a csapdába esnék, hogy bármi áron meggyõzzem Vendégeinket, hogy Erdélybe utazzanak, amondó vagyok, hogy esetleges elhamarkodott döntéssel ne fosszák meg magukat az erdélyi úttól. Hamarosan itt van Pünkösd, és ekkora több százezer magyarországi turista fog Erdélybe jönni. Az õk elbeszélésük alapján gyõzõdjenek meg, hogy az egész influenzaveszélyt a híradások szenzáció utáni vágyuk szülte.

  Kérem Tisztelettel, higgyék el nekem, hogy nem csak azért szeretném megnyugtatni Önöket, hogy térségünkben semmiféle probléma sincsen, mert esetleges távolmaradásukkal anyagi veszteség érne bennünket, hanem mert tényleg ekképpen állnak a dolgok. (Ha valótlanságot állítanék, ittlétük alatt ez hamar kiderülne!) Összegzésképpen, a leghatározottabban kijelentem, hogy Székelyföldön és az ide vezetõ országutakon problémamentesen lehet közlekedni és lenni…!

  Tisztelettel: Nagy Árpád

  Székelyudvarhely
  2006-05-24

  ERDÉLYI VENDÉGHÁZAK

  http://www.erdelyivendeghazak.ro
  http://www.erdelyivendeghaz.ro
  http://www.erdelyikulcsoshaz.ro

  E-mail: foglalas@erdelyivendeghazak.ro
  Mobil: 004-0744 615452
  Tel/fax: 004-0266 212115
  Tel: 004-0366 103380
  Skype: erdelyivendeghazak
  MSN: foglalas@erdelyivendeghazak.ro

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #117195 Hozzászólás

  boom

  puszi

  neked te kis Tündérke :)

  #117194 Hozzászólás

  Ildikó

  Szia Boom

  Te nem is rendes, kedves ember vagy, hanem nagyon aranyos.
  Hogyan szelidítsünk meg egy oroszlánt /aki igazából nem is oroszlán/ fél óra alatt.

  #117193 Hozzászólás

  boom

  én kérek

  elnézést :)

  #117192 Hozzászólás

  Ildikó

  igazad van

  bár félreérthetõ.. De akkor elnézést tõled.
  És köszi, hogy megvédtél.

  #117191 Hozzászólás

  boom

  Doctor

  A Doctor bácsi engem diagnosztizált skizofrénnek, ha figyelmesen elolvasnád….

  #117190 Hozzászólás

  Ildikó

  és még valami

  Tudod mit: ennek ellenére amit igazságtalanul írtál rólam: én szép napot és jó hétvégét kívánok Neked és gondold át amit írtál, és gondold át azt is, hogy ma megbántottál egy embert. De én így ismeretlenül is megbocsátok, mert azt mindig tudni kell.

  #117189 Hozzászólás

  Ildikó7
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ha nem ismersz, miért ítélsz?

  Kedves depi és boom-nak!
  Ilyen megjegyzéseket felesleges ezen az oldalon tenned?
  Egy: képzeld nem vagyok depis! Csak túlhajszolt! És Erdély pont az a hely, ahol pihenni lehet! Egyébként ha depis is lennék, szerinted hány depis ember és hány túlhajszolt ember van kis országunkban?
  Miért vagyok utazás elmebeteg? És skizofrén?
  Én meg kérdezem: te normális vagy? Azért szólsz bele ebbe a topikba, mert nincs értelmes mondanivalód és nem tudod mivel elsütni az idõdet? Na, ilyenek az üres emberek. Neked nem kell utazni, mert még élvezni sem tudnád! Jobb neked itthon!
  Egyébként meg milyen jogon ítélsz meg olyan embert, akit nem is ismersz? Azért mert szeret utazni? Az hiba? És hiba, ha vki. megtalálja a szépet? Tudod mit, te sosem fogod megtalálni!! Magadban fõleg nem!

  #117188 Hozzászólás

  Doctor

  boom-nak

  Keresed a betegtársakat? Te szerintem többek közt skizofrén vagy. Kellene neked is egy topik, pl: Utazás elmebetegen.

  #117187 Hozzászólás

  boom

  depi

  ezek szerint depis vagy ?

  #117186 Hozzászólás

  Ildikó7
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  köszönöm

  Kedves Árpád!

  Én már ismerem Önt, legalábbis szállás ügyben segített már nekem Erdélyben a neten keresztül. Pontosan a fenti témában kutakodom, mivel mi augusztus közepén mennénk Nagyszebentõl egészen Fogaras, Brassó, Kézdivásárhely, Tölcsvár stb. tehát ezen az útvonalon lévõ összes látnivalóhoz. Komoly utitervet állítottam már márciusban össze, aztán jött a madárinfl. mizéira, én is úgy érzem, hogy csak a média keze van a dologban, hiszen most, hogy nálunk is szépen tombol, teljes csend van Erdélyrõl. Tehát szeretném kérni, hogy írja meg, most ott mi a helyzet? Melyek azok a helyek, ahova nem lehet menni, vagy nem ajánlatos?
  A helyzet az , hogy nagyon fájna a szívem ha a gyönyörû Erdélyt nem láthatnám idén is, mint eddig minden évben. Mert meseszép, csodaszép, depresszió gyógyító, szerény, egyszerû, kedves emberekkel, akiktõl mi itt Magyarországon nagyon-nagyon sokat tanulhatunk!

  Egy igazi Erdély imádó!

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: A romániai madárinfluenza margójára!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.