A “Torinói lepel”

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa A “Torinói lepel”

 • Ennek a témakörnek tartalma 8 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  vivi 11 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #14834 Hozzászólás

  vivi

  Ha valakinek volt már szerencséje látni, kérem írja meg, pontosan melyik templomban vagy múzeumban található?

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #155439 Hozzászólás

  vivi

  Köszi

  az infókat, el fogom olvasni. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de valahol azt olvastam, hogy a 99-es tûzvész után kiállították, és azóta meg lehet nézni.

  #155438 Hozzászólás

  katilaci

  Vivi!

  Olvasd el Christopher Moore “Biff evangéliuma” címû könyvét, és akkor megtudod, hogy mi köze a lepelnek Torinóhoz.

  #155437 Hozzászólás

  VIVI

  Különösebb kötõdése nincs a városhoz,a XVII. sz-ban került a piemonti hercegek birtokába.Elõtte a SAvoyaiaké volt, de elég regénye, mert idõnként elõkerül, idõnként eltûnik a lepel a történelem során.Még két tûzvészt is átélt(sõt, hármat, mert 1998-ban, vagy 1999-bne, már nem emlékszem pontosan úgy volt, hogy mégis kiállítják, és az az év a Lepel éve volt, de így tavaszzsal tûz ütött ki a dómban, szerencsére a lepel megúszta,ismét.)Ja, és az oltáron lévõ fekete márvány urnában található,hermetikusan elzárva.

  #155436 Hozzászólás

  vivi

  Tündérke!

  Köszi az infókat, lehet, hogy mégsem hagyom ki Torinót. Ha tudod, megírhatnád, hogy a “Lepel”-t miért épp a torinói dómban õrzik? Van valami oka a városhoz kötõdésnek?

  #155435 Hozzászólás

  süsü

  micsoda

  Mi az a torini lepel? köszi

  #155434 Hozzászólás

  torinoi lepel

  Azért még érdemes elmenni Torinóba,van egy érdekes kardhalra emlékeztetõ kilátó,ahonnét egészen a Monte Balnche-ig el láthatsz, .Itt volt/van piemonte tartomány székhelye, a palota is szép, itt van a világ 3 legjelentõsebb egyiptomi gyûjteménye, és egy auto kiállítás is.Kossutn emlékház stb…ja, és nem utolsó sorban Torinó Európa ezoterikus fõvárosa, ha van ilyen irányú érdeklõdésed!

  #155433 Hozzászólás

  vivi

  Köszi a választ

  akkor nem igazán érdemes elmenni Torinóban. Korábban olvastam valahol, hogy restaurálták és kiállították. Azt gondoltam, azóta látható. Nagy kár, hogy nem.

  #155432 Hozzászólás

  lepel

  Sajnos csak nagyon kevesekbek adatik meg,hogfy lássák, ugyanis egy hermetikusan lezárt tartóban õrzik, mert a levegõvel érintkezve szétmálik az anyaga.
  A torinói dómban találod meg, de nem lehet konkrétan megnézni, viszont van egy kis kápolna, ahol minden le van fotózva, írva a lepellel kapcsolatba.
  Azt megmutatják hol van a tárlója, de mivel összetekerve helyezték bele, és fém, így sokra nem mész vele.
  Ha bõvebb infó érdekel ezzel kapcsolatban írj e-mailt!

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: A “Torinói lepel”
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.