A világ legbarátságosabb és legellenségesebb emberei

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág A világ legbarátságosabb és legellenségesebb emberei

 • Indította
  Témakör
 • #4202 Hozzászólás

  Csabi

  Merre fele értek titeket a legjobb és legrosszabb élmények külföldön? Hol barátságosak általában az emberek és hol ellenségesek?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #90554 Hozzászólás

  Goldmund

  UK-ban

  Többször jártam az Egyesült Királyságban. Az angolok barátságosak, de nem túl közvetlenek. A skótok elég zárkózottak és ha isznak, nagyon harsányak. A walesiek viszont nagyon barátságosak! Lazán el lehet kezdeni velük beszélgetni, mindenfélék szóba kerülnek, walesi szavakra tanítgatnak stb.
  Egyébként alapszabályként azt láttam: a nyugis, békés kisvárosokban a legbarátságosabbak az emberek. A nagyvárosokban nem szeretnek beleavatkozni más dolgába, míg a világvégi tanyán élõk túlságosan is megszokták, hogy nincs ember körülöttük és nem is nagyon vágynak mások társaságára.

  #90553 Hozzászólás

  zajec

  azt kapsz vissza amit adsz

  Ha nyitott vagy emberekre kultúrákra és öszinték az érzelmeid, mersz mosolygni nyílt a takinteted akkor megnyílnak neked az emberek.
  Én szeretem megismerni az embereket vagy csak elnézni, sokszinûségüket.
  Nem kötelezö, van aki elutazik és azt akarja kapni a pénzéért amire befizetett, szolgáltatásra napfényre oszt gyerünk haza, de ö se csodálkozzon ha csak mint bevételi forrásként tekintenek rá.
  Mindenhol vannak szutyok emberek,de a többség normális.
  Sok orosz,angol,német,francia (a birodalmi gondolkodásmóddal nevelt emberek) felsörendûnek gondolják magukat arrogánsak, lekezelöek, ök csak azt kapnak ami jár nekik a pénzükért csak drágábban.
  Negatívabb tapasztalataim szlovákokkal, németekkel, francia belgákkal volt,érdekes horvátországban a tömzsi göndörhajúakkal voltak gondjaim a magas dúshajúakkal soha.

  #90552 Hozzászólás

  legbaratsagtalanabb

  Joe tudos

  Ezen a forumon Joe a legbaratsagtalanabb azt latom, meg azt is hogy mindenkinek unszimpatikus a kis buszke amerikaimagyar. Egyszeruen mindenhez ert. Mindegy mirol van szo o okos. Ez a Joe egy tudos?

  #90551 Hozzászólás

  Mara Salvatrucha

  Baratsagtalan

  az MS 13. Nagyon baratsagtalanok. Elnezest ha nem idevalo
  Bloods, Crips, Folk, Vice Lords, Latin Kings are names that often cause alarm and fear among the gentle people of America. Now a gang is emerging on the scene that causes members of these notorious gangs to fear or at least have second thoughts about venturing onto the wrong street. La Mara Salvatrucha is a well organized and very violent, very brutal gang born in El Salvador. It is more commonly known as MS-13. As with all “outlaw” gangs, MS 13 is involved in crimes: robbery, murder, drugs, rape, prostitution and so on. The biggest difference with gang is ;their willingness—eagerness—to use overt violence to punctuate their activities,their paramilitary type structure and order that comes from years of civil wars and insurgencies in Central America,the concern that MS-13 could form an alliance with al-Qaida

  A pregnant 17-year old girl (above), was killed by her MS-13 friend for being a police informant.

  their willingness—eagerness—to use overt violence to punctuate their activities,

  their paramilitary type structure and order that comes from years of civil wars and insurgencies in Central America,

  the concern that MS-13 could form an alliance with al-Qaida and help terrorists gain illegal entry into the United States. Note: The FBI has investigated rumors of such links.

  Their principle weapon is the machete, a large knife designed for crops but in the hands of the MS 13’s a weapon of terror.

  #90550 Hozzászólás

  Sajó

  figyeld az arcukat

  Érdemes megfigyelni az emberek arcát. Az szinte mindent elárul.

  #90549 Hozzászólás

  vagyok en is

  baratsagos

  Arabok baratsagosak, az angolok viszont egyaltalan nem baratsagosak. A nagy mosoly az megvan az arcukon, de ez egyaltalan nem a szivukbol jon. A magyarok a kulfoldiek szerint viszont nagyon baratsagosak. En is az vagyok!

  #90548 Hozzászólás

  télapó

  hmmmMagyarországon

  Ahogy a világban mindenütt ,Magyarországon is más és más a kifelé feléd mutatott kép.Pl:a zalai,somogyi vasi-nak akelet magyarországiak ,,ázsiaiak” és abban a hitben vannak, hogy az Alföldön még tehénszarral tüzelnek.Arrafelé minden idegen gyüttment,de nem annyira ellenségesek,mint plSzabolcsban ahová a megyehatárra tényleg a,,VÁM-ZOLL”feliratot kellene kitenni.Ahogy tapasztaltam az országon belül a borsodi,Komárom,Fejér, Veszprém, Sopron megyeiek a legbarátságosabbakEzen kívül a/nem kis/ nagyvárosokban tolerálják leginkább az idegent,vagy olyan helyen ahol sok a bevándorló, idegen,mint pl Pest megye.

  #90547 Hozzászólás

  Péter

  Mindez egy helyen!

  Csak 1 sejtés, mivel jómagam nem jártam ott:

  Afganisztánban valószínûleg a világ legbarátságosabb és legellenségesebb embereivel is találkozhatsz!

  Az afgánok köztudottan a világ legbarátságosabb emberei közé tartoznak, de nem kevesen vannak köztük akik szívesen elvágnák egy idegen torkát a semmiért is.

  Kíváncsi vagyok meg tudja-e ezt valaki erõsíteni, aki járt arra?

  #90546 Hozzászólás

  mindenkitol

  elnezest

  Engen a batyam tanitott jobbra. En is csak ritkan vagyon MO-n de egyszer mint a hulye megjegyeztem hogy sok ember ugy jar – kel mint egy zombie, mire a batyus mondta hogy te is ugy jarnal ha csirkelab lenne az unnepi vacsorad. Hat nem mondom jol elszegyeltem magam. Szoval nem mindig lehet tudni hogy mi van az emberek kedve mogott. Paradigm shift…ez emberek kedvebol csak egy pillanat lathato, abbol meg ne iteljunk.

  #90545 Hozzászólás

  utazo

  embere valogtja

  En Magyarorszagon nottem fol, de mar nagyon tavol kerult tolem. Amikor rokonlatogatasra megyunk (mint pl. most is fogunk szeptemberben)az emberekkel nehezen jovunk ki. Ha az idot akarom kerdezem az utcan vagy elhuzodnak, de kaptam mar valsznak “mit tudom en”. Az emberek mogorvak, nem nagyon kedvesek vagy segitokeszek. Valoszinu az elet tette oket ilyenne, bar nem tudom. Amikor a boltban kerdeztem, hogy itt dolgozik-e on, azt a valaszt kaptam “miert,nem latja?”
  Del-Afrikaban mindenki nagyon kedves volt es egyaltalan nem tolakodo. Amerikaban is kedvesek, bar inkabb kimertek, foleg a telefonon. Csak arra valaszolnak amit kerdezel, semmi extra a temaval kapcsolatban.
  Az Ausztralok nagyon kedvesek. Radkoszonnek az utcan idegenkent is (nem a belvarosban)barmikor belekezdenek egy kis beszelgetesbe, sokszor meg is hivnak.
  A franciak maguknak valok, de beszelven a nyelvet, kinyilnak es nagyon baratsagosak lesznek. (Itt Ausztraliban franciaul beszelgettem az egyik korhazban fekvo beteggel es annyira baratsagos lett, hogy meghivtak hozzajuk Karacsony elott egy vacsorara ami termeszetesen az elmaradhatatlan “faronkot” is magaban foglalta)

  #90544 Hozzászólás

  viller

  albánok, oroszok

  Az albánok hihetetlenül barátságosak, kedvesek, segítõkészek stb., stb.! Az oroszokat illetõen végül is nincsenek negatív élményeim, de kifejezetten közömbösnek, merevnek, zárkozottnak és kissé gõgösnek tapasztaltam meg õket.

  #90543 Hozzászólás

  Amba

  Belarusz

  Én eddig Európában a legbarátságosabb emberekkel Belorussziában találkoztam. Biciklivel voltam és több alkalommal is önzetlenül segítettek, vendégül láttak stb. A legtöbb bunkóval pedig Horvátországban (bár lehet hogy ez csak az idegenforgalom miatt van így). Szlovákia bizonyos részein (fõleg Nyitra és Nagyszombat környéke) volt részem inzultusokban a szlovák nemzetibunkóktól (ahogy mi hívjuk bojníkoktól), de pl. az ilyen szempontból hírhedt Zsolna kellemes meglepetést jelentett.

  #90542 Hozzászólás

  Kristóf

  3. világ

  Szerintem is sokkal befogadóbbak az emberek a harmadik világban, mint a gazdag Nyugaton. Ennek az lehet az oka, hogy a szegény országokban sokkal jobban rá vannak utalva egymás segítségére az emberek, ezért kénytelenek nyitni a másik felé. Ez mostanra már a kultúrájuk részévé vált. Nyugaton viszont mindenkinek meg van a saját élettere, ahova csak a közelebbi ismerõseit engedi be. Az arabokkal nekem is nagyon jók a tapasztalataim, és Iránban is hasonlókat éltem meg, mint az elõttem szólók. Természetesen egy háborús szituáció mindenhol kihat az emberek viselkedésére, emiatt voltak ellenségesek az iraki Ramadiban és féltek meghívni magukhoz Bagdadban, és fenyegettek a kenyai-szomáli határvidéken a helyiek. A turistásabb részeken is sok a haszonlesõ, agresszív árus, taxis, idegenvezetõ-jelölt, volt, amikor úgy kellett kitépni a hátzsákomat a kenyai taxisok kezébõl, és kitörni a gyûrûjükbõl. Persze a legtöbb ember mindenhol rendes.

  #90541 Hozzászólás

  diák

  diákok

  tényleg az iráni diákok teljesen normálisak, egyáltalán nem ellenségesek, vagy aggresszívak mint ahogy azt egyesek gondolják.

  Ellenben a nyugati diákok közt vannak arrongás öntelt hólyagok, de szerencsére kevesebben, mint ahogy alkalmazkodó jóindulatú diákok.

  UI: én csak a másik végérõl nézem a világot, helybõl, MO-ról a külföldieket, diákokat és turistákat.

  #90540 Hozzászólás

  Gyula

  ATA-val egyet értek

  A gonosz tengelyének nevezett Iránban és Szíriában mi is fantasztikusan éreztük magunkat, de hasonló a tapasztalat a többi arab országban is. Hozzáállás és elfogadás kérdése az egész. Mi azt tapasztaltuk, hogy ha szertettel közeledtünk feléjük, akkor nagyon barátságosak voltak az egész Közel-Keleten. Rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtunk ezeken az utakon. Természetesen voltak átverési próbálkozások, vásároltatások stb., de ez inkább a turistaközpontokra jellemzõ. Irában, érdekes szinte sehol sem volt ilyesmi…
  Üdv

  #90539 Hozzászólás

  nem vagyok turista

  diákok

  Én csak külföldi diákokat ismerek egy egyetemen… az irániak, angliában és kanadában élõ indiaiak, izraeliek, görögök, koreaiak, nigériaiak nagyon rendesek.

  A norvégok, németek, svédek, amcsik már olyanok, hogy van sok rendes de sok szemétláda aki úgy áll hozzánk hogy “itt vagyok a balkánon itt mindent megtehetek”… õket a rendesek megvetik!

  Szal összességében akik a arab, ázsiai, afrikai, dél-amerikai emberek rendesebbek a nyugatiaknál!
  Bevándorlók is! Szal attól hogy nem fehér de fehérek közt nõtt fel sok hülyeséget eltanul a köcsög kapitalistáktól… persze a mi nem-fehér embereink is sok szart tanulnak az én idióta generációmtól!

  szar amerikanizálódás vagy mi… csak szex meg pénz… na ez undorító! Én maradi õsromantikus srác vagyok aki a nem-emancipált kis kedves, de mûvelt lányokat szereti aki egzotikus is…

  A legtöbb külföldit csakúgy leszólítom egyetembulin vagy egyetemi büfénél, egyetemi parkban és utána meg tök jó haverok leszünk és normálisan eldumálunk…

  #90538 Hozzászólás

  ATA

  babunak

  Nincs igazad, babu! A legbarátságosabb helyeken éppen hogy nem élnek jól (legalábbis a mi mércénkkel mérve) az emberek. Én például nem mondanám Szíriára vagy Tibetre azt, hogy magas az életszinvonal, mégis sokkal közvetlenebb és barátságosabb emberekkel találkoztam mindkét helyen, mint New Yorkban, Münchenben vagy Helsinkiben (És ez csak egy-két kiragadott példa a “biztosított megélhetésû nyitott helyekre”)… Az önzetlen perzsákról nem is beszélve – Sehol nem éreztem magam annyira jól, mint a nyugat által veszélyesnek tartott Iránban!!!

  #90537 Hozzászólás

  babu

  turistaknak

  Ha turista vagy es vidam arcokra vagysz akkor legyen eleg penzed,keruld azokat a helyeket ahol kemenyen dolgoznak vagy szegenyseg van.Ahol a megelhetes regota bizositott ott nyitott emberekre lehett bukkani akik talan emiatt baratsagosabbak.

  #90536 Hozzászólás

  bandy

  valoszinu

  nem hosszu tavra ertendo a kerdes.
  tehat bizony hetekre csak jobb indokina mint svedorszag.
  turistanak NAGYOK a kulombsegek orszagonkent a kapcsolat
  szerzes,baratsagos fogadtatas,alkedvesseg,mindent csak penzert mentalitas,csajozas es esetleg pasizas teren.
  ne vegyuk a vilagot egy kalap ala,meg akkor sem,ha tenyleg
  kezd hasonlitani a nepek egymasra.
  persze az megint mas tema…

  #90535 Hozzászólás

  babu

  2 ev!

  Az emberek teljesen egyformak a vilagon mindenutt.legyen barmilyen mezes-mazos is a kozosseg,tarsasag,orszag.. 2 ev alatt kimutatjak a foguk feherjet.Tobb orszagban is eltoltottem hosszu eveket igy sajat tapasztalatom szerint mindenhol ugyan az a koreografia.Kedvesek baratsagosak de aztan elobb utobb,mielott sikerulne beileszkedned jon a rasszista megnyilvanulas meg az olyan emberek szajabol is akirol nem is hittuk volna.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
Hozzászólás: A világ legbarátságosabb és legellenségesebb emberei
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.