A vilag legkiabranditobb latvanyossagai

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág A vilag legkiabranditobb latvanyossagai

 • Indította
  Témakör
 • #4484 Hozzászólás

  Csicsi

  Eiffel Tower ‘most disappointing’ tourist spot

  The Eiffel Tower is “frustratingly overcrowded and overpriced” while Stonehenge is “just a load of old rocks” according to a report which has named the top ten most disappointing tourist spots.

  The Louvre’s Mona Lisa and New York’s Times Square also have difficulty enticing tourists to rush back, the survey reveals.

  Even Egypt’s great pyramids, one of the seven wonders of the world, made the list of underwhelming and overrated attractions, because of the oppressive heat and the persistent hawkers.

  But top of the list was Paris’s famous tower, which almost a quarter of the 1,000 plus British tourists questioned dubbed a flop.

  Felice Hardy of Virgin Travel Insurance, which commissioned the survey, said holidaymakers looking for unexpected delights should opt for less mainstream destinations.

  “It’s easy to be swayed by brochures that opt for the mainstream and focus on cliched tourist sights around the world, but many of them are overcrowded and disappointing,” she said.

  Those looking to avoid the crowds but witness something spectacular could do worse than seek out the only recently unearthed fortress of Kuelap in northern Peru, a just rival to crowded Machu Picchu in the south.

  The far-flung, jungle-clad temples of Cambodia are another option waiting to be discovered, as is the Javan temple of Borobudur, where you might get to enjoy some cultural exchanges as one of the few international tourists appreciating the Buddhist reliefs.

  Walking the trails at the Taroko Gorge in Taiwan is highly recommended for more active travellers as is traversing China’s beautiful Tiger Leaping Gorge.  The sights voted most disappointing around the world were:

  1) The Eiffel Tower
  2) The Louvre (Mona Lisa)
  3) Times Square
  4) Las Ramblas, Spain
  5) Statue of Liberty
  6) Spanish Steps, Rome
  7) The White House
  8) The Pyramids, Egypt
  9) The Brandenburg Gate, Germany
  10) The Leaning Tower of Pisa
  The sights voted most disappointing in the UK were:

  1) Stonehenge
  2) The Angel of the North
  3) Blackpool Tower
  4) Lands’ End
  5) The Princess Diana Memorial Fountain
  6) The London Eye
  7) Brighton Pier
  8) Buckingham Palace
  9) The White Cliffs of Dover
  10) Big Ben.
  Ten UK suggestions promising not to disappoint are:

  1) Alnwick Castle, Northumberland
  2) Carrick-a-Rede Rope Bridge, County Antrim
  3) The Royal Crescent, Bath
  4) Shakespeare’s Globe Theatre, Southwark, London
  5) The Backs, Cambridge
  6) Holkham Bay, Norfolk
  7) Lyme Regis and the Jurassic Coast
  8) Tate St Ives
  9) Isle of Skye, Scotland
  10) The Eden Project, Cornwall.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #94994 Hozzászólás

  Mókus

  Miért

  csalódtál bennük?

  (Én nem jártam ott, de érdekel a véleményed.)

  #94993 Hozzászólás

  egy europai

  orulok mokus

  egyet ertek.
  en a csendes-oceani szigetekben csalodtam…

  #94992 Hozzászólás

  Mókus

  Auschwitz

  Barátom, Auschwitz-cal nem viccelünk. Legalábbis európai kultúrember nem teszi.

  És nem csak egy makett, sajnos a valóság. És a “kiábrándító” fogalom nem alkalmazható rá, mert nem látványosságnak készült. Emlékhely, tudod?

  #94991 Hozzászólás

  hollókoszt

  Oswiecim

  Auschwitz-Birkenau

  Csak egy makett! :-)

  #94990 Hozzászólás

  anyadlohaton
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Csak annyit…Csicsikém

  Az Eiffel tower az egyik legjobb hely a világon!!!!Félnapos program.Én barátnöfélével voltam ott.Felmentünk a legtetejére délután egy augusztusi derüs szikrázoan napsütéses napon.Pazar a látvány,Párizs gyönyörü(nem a gettokat kell itten nekem felhozni),és van stilusa az egész városnak,imádom a magasságot amugy.Nagyszerü az is,amikor az ember megnézi meddig elér a kb 333 méteres torony árnyéka.pfü,grandiozus.Végig csokoloztam,bámészkodtam,videoztam,fényképeztem,beszélgettema napot.Bevártuk a naplementét is asszony pajtival.Oxt este Párizs kivilágitva se kutya.Ráadásul (ha jol tudom 2000 ota van az a speciális fényeffekt is a tornyon,minden 1-2 orába bekapcsolják az extra világitást amitöl szikrázik,vibrál az egész torony…lenyügözö.Föleg amikor rajta vagy)

  http://www.youtube.com/watch?v=05_M3YyHrzY&mode=related&search=

  http://www.youtube.com/watch?v=FWmkPu5hg_I&mode=related&search=

  Majd a középsö szintröl már lesétáltunk(azt sajnálom csak az étterembe nem mentünk be)nagy elégedetten.
  Aztán a hotelbe meg a maradék energiámmal ,bizonyitottam ki a legény a gáton,és ujra szolt a hatlövetü…

  A 2005-ös nyarat,és a barátnömet meg elvitte a huzat..(Néha azt se tudom igaz volt-e,mert annyira passzolt minden egy darabig..Aztán persze a sors nagykönyvébe máshogy volt megirva a folytatás,mint szerettem volna:(
  Miért nem az a nap ismétlödik meg ujra,és ujra,és ujra..(Idétlen idökig után szabadon,a legjobb film ever:)…ehelyett mehetek valami ocskavasat tekergetni holnap is vmi ostoba cégnek…argh.Na de nem lesz ez mindig igy…Kb 3 hét oxt belefogok,az uj karrierembe.

  Szoval aki szerint az a torony nem zseniális tákolmány,az vegyen egy szemüveget,és ne háttal álljon annak a mérnöki csodának ami ott figyel a szeme elött.

  #94989 Hozzászólás

  ST

  turistás

  Azért fucsa állat a utirsta. Odamegy valahova, mert azt mondják róla az egy must see, és csodálatos meg satöbbi. Majd húzza a száját, hogy mások – ráadásul nem kevés ember – szerint is az. És õk is ott akarnak lenni, meg megnézni. Ráadásul a turista mindeztt az év egy meghatározott idejében szereti csak csinálni. Kinézte megánek erre a július-agusztust, mert akkor a mediterráneumban elviselhetetlenül meleg van, ezért odamegy. Logika? Õsszel, amikor nyugat Európában általában xar esõs idõ ven, elmegy hosszú hétvégés várolsátogatni nyugat európába. …

  Menjenek januárban Olaszországba, Spanyolországba, egy darab turistát nem fognak látni, és sokkal jobb lesz az idõ. menjenek március – áprilisban hét közben Londonba vagy Párizsba,, alig lesz turista, és az idõ sem lesz olyan tré mint õsszel. Nyáron meg maradjanak itthon – az idõ ittoohn is utálatos, de legalább Budapest üres. Hacsak valakinek nincs az a barom öltete, hogy felmenjen a Várba, vagy a Váci utcába. hÁl istennek nálunk a turista ennél többet nem lát.

  Olyan helyre pedig,amit direkt turistáknak építettek nem muszáj menni, mert ott aztán semmi nincs.

  SzT

  #94988 Hozzászólás

  Ileni

  St.Tropez

  Szerencsem volt par evvel ezelott egy hajouton reszt venni,es az egyik allomas St. Tropez volt, majd kiugrottam a borombol,hogy milyen vagany vagyok hogy ide eltudok jutni,es amikor fel ora alatt bajartuk az egesz falut,a piaccal egyutt,akkor mar kiflire allt a szam,nem volt szebb mint egy kis falu olaszorszag szelen,csak tobb volt a yacht.

  #94987 Hozzászólás

  Mókus

  Stonehenge

  Igaz, én még akkor jártam ott, amikor be lehetett menni a kövek közé. Azóta valóban elzárták.

  Engem kifejezetten érdekelt, ezért mentem el oda. Ha nem érdekelt volna, biztos kihagyom, mint ahogy a Mona Lisát is kihagytam, mert nem érdekel.

  A gizehi piramisoknál valóban elég nagy tolerancia kell a sok rabló elviseléséhez, mert egyszerûen képtelenek felfogni, hogy az ember egyedül akar maradni. De ennek ellenére mindennek találtam õket, csak nem csalódást keltõnek. Sokkal inkább megdöbbentett a valódi méretük, ami egy fényképen sem jön át.

  Kicsit az tetszik ki a cikkbõl, hogy összemossa magát a látnivalót és a látnivaló körülményeit. Ez utóbbit sokszor valóban nehéz elviselni, de ha maga a látnivaló vonz és nem az a divatricsaj visz oda, amit körülötte csapnak, akkor ez másodlagos.

  A Taj Mahalban iszonyú tömeg volt, mégis erre én is azt mondom: kihagyatatlan és páratlan látvány.

  #94986 Hozzászólás

  Ahmet

  Mókus

  Nem biztos, hogy egyformán érti mindenki a kiábrándítót.
  Pl. a Mona Lisát én kimondottan kiábrándítónak találtam. Nem kimondottan a festményt, hanem az egész jelenséget. Ott álltam egymillió emberrel, és próbáltam átlátni köztük. Ha sikerült, akkor valami barna üveges dobozt láttam, amiben sejteni lehetett valami festményt. Szóval nem a festmény volt kiábrándító, hanem ami körülötte volt.
  A Stonhengenél nem jártam, de úgy tudom, hogy egy kerítés mögül lehet bámulni elég messzirõl, mellette meg egy forgalmas út megy el. Nem lehet egy túl meghatározó élmény, pláne, ha körülötted még egymillió japán kattogtat.

  #94985 Hozzászólás

  Mókus

  kiábrándító

  Aki a turistakalauzok, útikönyvek és utazási reklámok émelyítõen túlzó szuperlatívuszai alapján megy utazni, az meg is érdemli.

  A “páratlan”, “csodálatos”, “felülmúlhatatlan”, “egyedülálló” szavak unos-untalan ismertetése még egyetlen látványosságot sem tett híressé.

  Aki persze Stonehenge-re azt mondja, hogy csak egy rakás kõ, annak igaza van, de eszembe juttatja a sztorit, mikor Beethovent megkérdezték: hogyan kell zongorázni? A megfelelõ billentyûket a megfelelõ sorrendben a megfelelõ ideig lenyomva kell tartani – volt a tökéletes válasz. Csak hát ez még nem zene, ugyebár.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: A vilag legkiabranditobb latvanyossagai
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.