adamello

 • Indította
  Témakör
 • #43391 Hozzászólás

  Itt a jóidõ, tervezgeti az emberfia a nyarat. T.Topiktársak! Ha járt már valaki az ADAMELLO hegységben, kérem ossza meg velem néhány helyi tapasztalatát. Neten, utikönyvben, térképen már nézelõdtem..
  Elõre is kösz

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #415752 Hozzászólás

  trek

  Érdeklõdnék, hogy az utolsó válasz óta járt-e valaki a környéken? Egy vagy két nap alatt járható csúcsok, tavak, hágók, szép helyek érdekelnének, akár komplex programok is ha valakinek van jól bevált útvonala, akár Madonna di Campiglio felõl megközelíthetõ oldalon, vagy észak felõl is.
  Ezen kívül kempingek, tuti bivakhelyek, bevált házak, árak esetleg. Fõleg trekkingezni szeretnénk, csúcsokra csak ha megközelíthetõek. (Firnlejtõ, kevésbé technikásabb gleccserek)

  #415751 Hozzászólás

  badile

  igen

  megkaptam! Bocs, egy hete nem voltam netközelben, még csak elolvasni volt idõm, válaszolni még nem… Igyekszem!

  #415750 Hozzászólás

  Badile!

  Írtam neked imélt, megkaptad???

  #415749 Hozzászólás

  Balu

  parkolo

  A parkolotol nincs messze a Tonalei hago, ami telen igen felkapott siterulet, de nyaron nincs olyan nagy tolongas (legalabbis amikor mi voltunk, legtobben csak atutaztak rajta). A telepules nevet fejbol nem tudom, de hetfore megnezem terkepen (a Nagyvathy konyv is emliti). A parkolo egyebkent par kilometerre volt a falutol igy egy esti bivak nem okozhat gondot. Egy kis fakeritessel korbekeritett fuves teruleten voltak padok, asztalok amihez le lehetett ulni ill egy kis kiepitett forras is, ahonnan vizet lehetett venni.

  #415748 Hozzászólás

  Balu!

  Köszi, jó lehet az Északi-oldal verzió is. Egy alkalmas parkoló mindíg jól jön. Arrafelé milyenek a települések? Mármint mennyire gyûrte õket maga alá az idegenfogalmi-ipar?

  #415747 Hozzászólás

  Balu

  Adamello

  Sziasztok!

  Mi tavaly julius kozepen szerettuk volna megmaszni a csucsot, de messzirol indultunk es sok csomaggal, igy alig ertunk a kozelebe. Nagyvathy I. konyveben leir egy felmeneti utat a csucsra, az idealisnak tekintheto (Eszak felol egy parkolobol indul 1500-1600 m-rol).

  A felmenet elso resze, eleg faraszto, mert egy aszfaltozott szerpentinen megy, ez akkortajt mar kellemetlenul meleg volt. Szoval erdemes kora hajnalban elindulni, s del korulre a 2100 m koruli to parton levo menedekhazat elerni (Garibaldi, ha jol emlekszem). Onnan a leiras alapjan a tavat K fele megkerulve lehet egy gerincnyulvanyon felmenni a csucs fele. Ezt a reszet mar nem ismerem, de az ELTE-n tartott eloadasan ugy emlekszem arra hivta fel a figyelmet, hogy a bivakhaz utani resz mar erosen szeles volt. Persze ez idojaras fuggo.

  Terkep segitsegevel pontasithatok a reszleteken, ha erdekel.

  bnemoda@yahoo.co.uk

  #415746 Hozzászólás

  Badile

  ottan van az imélcímem, írjál.
  Üdv Vargabetû

  #415745 Hozzászólás

  badile

  engem is érdekelne a kicsike :)

  Üdv Vargabetû!

  Mikorra tervezed a kiruccanást? Sokkal többet én sem tudok róla, de én is kokettálok vele. Vagy megvan már a csapat?

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: adamello
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.