Afgán-kínai határ?

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Afgán-kínai határ?

 • Indította
  Témakör
 • #41750 Hozzászólás

  Steckler

  Érdekelne, hogy most járható e a Vahán-folyosó a Hindukuszban? A határ a tálib rendszer alatt úgytudom nyitva volt, de most nyitva lehet-e?
  Járt-e mostánában arra valaki?
  Mi még idén szeretnénk oda eljutni és onnan Yarkentba (DK Újgúriába).

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 38
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #388175 Hozzászólás

  Péter

  akna

  Nem robbant fel az akna, amire rálépett? Nem lehet, hogy inkább tehénlepényre lépett? Vagy tankelhárító aknára?

  Szerintem Kirgizsztában ilyenkor még nem teljesen biztonságos közlekedni, mert a magas hágókón valószínûleg még nem olvadt el teljesen a hó és igaz, hogy takarítják az utakat, de bármikor közbejöhet egy lavina vagy földcsuszamlás.

  Májusban vagy még inkább júniusban már nyugodtan lehet közlekedni. Ilyenkor egyébként nem is olyan érdekes a vidéki Kirgizsztán, mert a pásztorok még a téli szállásokon vannak.

  #388174 Hozzászólás

  Steckler

  köszi

  Jó, akkor Kirgizsztán felé megyünk. Nem tudom hol lépett aknára, de szerencsére nem robbant fel. Viszont most Kirgizsztánban szerintetek biztonságos közlekedni?

  #388173 Hozzászólás

  Péter

  akna

  “Múlt héten egy ismerõsöm aknára lépett…”

  Hol?

  Remélem már kutyabaja!

  #388172 Hozzászólás

  pimparipo

  no way

  Wakhan: Az afgán határ ami egy rövid szakaszon érinti Kinát, csak nincs se nyitott határ se járható út se tömeg közlekedés.Ha overland akarsz menni, kénytelen leszel Pakisztán vagy Tadzsik,Kirgíz felé kerülni.

  #388171 Hozzászólás

  Steckler

  Afgán határ

  Tudja valaki, hogy mostanában járható-e a határ? Múlt héten egy ismerõsöm aknára lépett…

  #388170 Hozzászólás

  Péter

  “800 kilométernyi autópálya” a Hindukusban

  Szia Tibor !

  Milyen az idõ Kabulban ? :-)
  Mesélj nekünk hogy vetõdtél arrafelé !

  Félelmetesek ezek a kínaiak ! Állítólag 2007-re befejezik a Lhászába vzetõ vasútvonalat is !!! Ha ezek egyszer valamit a fejükbe vesznek… Azt hiszem De Gaulle igen jól ráérzett valamire, mikor azt mondta Kínáról hogy “ne ébresszétek fel az alvó óriást!”

  Ahhoz az úthoz azért az afgánoknak is lesz egy két szava. Ma gyilkoltak le egy kínai útépítõ brigádot Kunduz környékén.
  http://www.afgha.com/?af=article&sid=44013

  #388169 Hozzászólás

  tibor sos

  highway

  New highway is being built between Fayzabad and the Afghan-Chinese border through Wahan-corridor with 64 tunels and 53 bridges to satisfy the needs of permanently growing economical connection between Afghanistan and China. The project is financed by the Central Asian Development Found (CADF). It will be ready untill the end of 2005.

  Tibor Sos, Kabul

  #388168 Hozzászólás

  Ford

  elöször én is…

  …csak beleolvastam, és bizony be**optam,vagy 5 perc erejéig,hogy van ilyen,(jóvan na…késõ volt:)) de utánna elkezdtem gondolkodni meg slide showt nézni:))))

  Kellene csinálni ilyen szakadár államot itthon is,ahová csak hátizsákosokat engedünk be…:)))

  #388167 Hozzászólás

  Hüledezõ

  Hogy ez tényleg milyen ostoba!

  #388166 Hozzászólás

  zsocsi

  Bakpakistant…

  …azért nem sorolnám egy kategóriába Kurdisztánnal.

  Ugyanis blöff, ha nem tûnt volna fel.

  #388165 Hozzászólás

  Steckler

  El nem ismert országok

  A szakadár országok között is elég nagy különbségek vannak: pl. valamelyik pénz és útlevelet és egyéb iratokat is kibocsát, de a többség csak álmodozik a függetlenségrõl.
  A szakadár országok közül a világon Szomáliföld, Abházia, Transnyistria, Hegyi-Karabah és Koszovó tekinthetõ a legfüggetlenebbnek. A többi csak várja az adott pillanatot a függetlenség elnyeréséhez: D-Oszétia, Csecsenföld, Nyugat-Iriánia, Karakalpakisztán, Kurdisztán, Bakpakistan, Badakhshan stb.. Kár, hogy a dél- afrikai államok megszüntek már Ciskei stb.

  #388164 Hozzászólás

  zsocsi

  Bakpakistan

  Klassz hely lehet ez a Bakhpakistan, különösen a Wayoutback része.
  Bár szerintem Molvania se rossz:

  http://www.molvania.com/

  #388163 Hozzászólás

  hbv

  Igazán meggyõzõ…
  Sok sikert Steckler!

  #388162 Hozzászólás

  WL

  Bakpakistan

  De a legjobb a “Further Reading” link!

  #388161 Hozzászólás

  Péter

  Lonely Planet goes Absurd

  Rájöttem hová is készül valójában a mi világutazónk! :-)

  http://www.lonelyplanet.com/bakpak/index.htm

  A térképrõl világosan leolvasható, hogy Steckler a -saját magán kívül egyetlen ország által sem elismert- Bakpakistan Wayoutback tartományába készül.

  Ki ne hagyjátok a képeslapokat (Postcards) !

  #388160 Hozzászólás

  Arik

  Szabadcsapatok? Nem elrettentésül egy kis off.

  Aki mostanában Afganisztánba indul és véletlenül nem olvasna LP TT-t, annak itt egy link:

  http://thorntree.lonelyplanet.com/messagepost.cfm?postaction=reply&catid=13&threadid=467137&messid=3895125&STARTPAGE=1&parentid=0&from=1

  Messze nem elrettentésnek szánom, mert az ország szerintem is gyönyörü lehet, bár még(!) nem jártam ott. Bocsi az off-ért, de az oldalon sok egyéb, hasznos link van, és ott nagyobb közönségnek is felteheted kérdésed.

  #388159 Hozzászólás

  Steckler

  Az eldugott helyek vonzanak!

  Köszi Péter az infót, mert nekem nincsen meg a könyv csak mástól kaptam belõle az infókat, de úgy látszik, hogy tévesen.
  kbalázs- bocs, hogy elirtam a nevedet.
  A Wahan-folyosó és més eldugott földrajzi, helyek azért vonzanak, mert míg sok túrista, utazó eljut a selyemút több fontos városába (pl. Kashgarba), addig itt szerintem az újkor óta száznál kevesebb európai járhatott. (pl. a bécsi afgán követségen, azt állították, hogy a folyosóban az újkormámány megalakulása óta semmilyen elllenõrzõ tevékenységük nincsen, vagyis a terület még szabadcsapatok kezében lehet). A wahan -folyosót, ha sikerül megvalósítani, utána az Uelen (Csukcsföld) -Wales (Alaszka) között részre szeretnénk eljutni.

  #388158 Hozzászólás

  WL

  LOL

  :-)))

  #388157 Hozzászólás

  Péter

  Tiszta vizet a pohárba

  Michael Yamashita Marco Polo címû lenyûgözõ fényképalbumában ezt írja a Váhán-folyosóról (218. oldal):”Afganisztánból Kínába tartva ez a legkézenfekvõbb átkelési pont;Marco Polo is ezt az utat választotta.Az országok között azonban ma zárva van a határ,így a szárazföldi út helyett vissza kellett repülnünk Feizabádból a tádzsik Dusanbéba, mielõtt légi úton továbbindultunk volna Kínába”

  Stecklernek sok türelmet, kitartást és szerencsét kívánok az úttörõ vállalkozáshoz !

  #388156 Hozzászólás

  Ahmet

  Miért

  Miért ragaszkodsz az AFGÁN-Kínai határhoz? A Selyem utat akarod végigjárni, mint Yamashita? Mellesleg a NGC-en lesz az útjáról készült 3 részes film. Valamikor júniusban kezdik adni. Már várom. A könyve megvan. : )

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 38
Hozzászólás: Afgán-kínai határ?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.