Ajvar (balkani paprikakrem) Magyarorszagon hol kaphato?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Ajvar (balkani paprikakrem) Magyarorszagon hol kaphato?

 • Indította
  Témakör
 • #9010 Hozzászólás

  Sugovica

  Ajvar (“balkani piros paprikakrem”) Magyarorszagon hol kaphato?

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #122720 Hozzászólás

  Ajváros

  nos, az ajvár szerb étel, a törököktõl örökölték. szerb piros paprikát kell nyárson megsütni feketére (a bosnyákon ezen a néven zsákokban árulják). hideg vizbe dobni, lehúzni a fekete héját, kimosni belõle a magot. ezután ledarálni húsdarálón, megsózni és olajban felfõzni. dunsztolni kell befõttesüvegben és a polcon tárolni.
  darált fokhagymával és túróval (balkán sajttal) ajánlom mindenkinek.
  a horvátok is ajvárnak hivják, kénytelenek, nem találtak rá jobb szót. a podravka gyártja is.

  #122719 Hozzászólás

  Palkó

  ajvár

  én már nem élek Mo.-on, de amíg ott éltem én több helyen is láttam boltokban. Nem ritkaság. Azt hiszem talán a Kaiser´s-ben vettem utoljára. Valóban jó étel. Különösen csevapcsicsával!

  #122718 Hozzászólás

  skipetar

  ajvart házilag

  is egyszerû elkészíteni. mennyiségeket nem tudok, én érzésre szoktam. ha 1 fej felvágott, kipréselt, besózott-borsozott vöröshagymát állni hagysz 1 kicsit, aztán összekevered pirosarannyal, gulyáskrémmel, kis ketchuppal, meg belenyomsz 1 kis fokhagymát is, kb ugyanazt az ízt (najó, kicsit konzervízt:>) éred el vele.

  #122717 Hozzászólás

  Szaki

  Ajvar es vineta az ket teljesen kulonbozo etel

  Ajvar es vineta az ket teljesen kulonbozo etel.

  Mindketto kenheto, ennyi a hasonlosag koztuk.

  #122716 Hozzászólás

  Krum

  Sparban láttam,de…

  nem az igazi. Sikerült már megkóstolnom az “ilyen krémeket”. Erdélyországban nagy mennyiségben készítik. De az már nem AJVÁR. „Zakuszka” néven fut Erdélyben és a románok is így mondják. (gombával, babbal, padlizsánnal, majonézzel, ki hogy ismeri)…stb. „Vinete” szót is használják. Ez a „mi” padlizsánunk, vagy ha jobban tetszik: török paradicsom. A bolgár nyelvben a reggeli szó neve „zakuszka”. A horvátok nevezik Ajvárnak. Lehet, hogy ez egy török szó(?)Írja meg aki tudja! Mindenkinek ajánlom, mennyen, kóstolja meg ott, ahol igazán jól készítik…A BALKÁNON! Ne az iparit keressük.., persze, ha csak ez van itthon..

  #122715 Hozzászólás

  Zoli

  akarhol

  Tesco, Osan, barhol.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Ajvar (balkani paprikakrem) Magyarorszagon hol kaphato?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.