Albérlet, v olcsó szállás Spanyolországban?

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Albérlet, v olcsó szállás Spanyolországban?

 • Indította
  Témakör
 • #11795 Hozzászólás

  Sziasztok!

  Január környékén mennénk 2-en vagy 3-an Spanyolországba dolgozni, és albérletet keresünk. (vagy valami ahhoz hasonlót) Ha tud valaki infót, hogy milyen árakra számitsunk, elõre is köszi, ha megosztja velünk. (? €/hó/fõ)

  Robi

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #141064 Hozzászólás

  Nagyvilág

  Árak

  Már írtam az élemiszer, albérlet és egyéb árakról itt a Nyugat-Európa, Spanyolország topicban, ott el lehet olvasni. Az önálló lakás bérlése munkahellyel nem rendelkezö külföldiek esetén elég nehézkes.

  #141063 Hozzászólás

  Pedro

  Vivir y trabajar en Espana

  Üdv! Nagyon örülök, hogy vannak hozzám hasonló elképzelésekkel bíró emberek, és remélem, hogy mindenki megtalálja a számításait. Na de visszatérve a lényegre, hogy mennyibe is kerül az „élet” Spanyolországban? Valószínûleg az lenne a leghitelesebb, ha errõl egy kint élõ ember beszélne, de ennek hiányában a személyes tapasztalataimról írok. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy idén mindkét említett régióban (Murcia, Katalónia) sikerült egy rövid idõt eltöltenem, tehát viszonylag frissek az infók. A helyiek azt mondják, hogy Katalónia a legdrágább része S.o.-nak, de ez inkább csak akkor igaz, ha az ember turistaként van kint. A hétköznapi megélhetésben nem tapasztaltam jelentõs különbséget. Az ingatlanok ára ill. bérleti díja az itthoninál valamivel magasabbak, de gondolom ezzel nem mondtam új dolgot. Ha ketten vagy hárman béreltek lakást, akkor azért megfizethetõ. Ha nem egy sikátorra nézõ lakást akartok, ahol folyóson van a közös W.C., akkor 350-400 + rezsi euró között kell kalkulálni. Nem tudom, hogy milyenek az igényeitek, de gondolom nem szerzetesi életet akartok élni, akkor viszont 150-200 euró/koponya elmegy egy hónapban. Ez természetesen csak egy hozzávetõleges szám, ami életviteltõl függõen mindkét irányban változhat. A szolgáltatásokkal (taxi, mozi, pub, múzeum, fodrász, stb.) kell óvatosan bánni, mert azok lényegesen húzósabbak, de szerencsére a jövedelmek ezt valamelyest kompenzálják. Tehát egy szó, mint száz, csak bátran vágjatok bele. Jómagam november végén megyek vissza, most már hosszabb idõre. Ha tudok, bárkinek nagyon szívesen segítek, amennyiben nem komolytalankodik. A címem: peti69@mailbox.hu
  Viva la Espana!

  #141062 Hozzászólás

  Robi

  Pedro

  Szeva! konkrét uticélunk nincs, a lényeg, hogy a tengerpart közelében legyünk… (De azért lehetõleg minél délebbre: Alicante, Almeria, Malaga, Marbella,Cadiz stb vonalon bárhol jó) Igényeink nem nagyok, mondhatni minimálisak: 1-2szoba, 3ágy, fõzési tisztálkodási lehetõséggel. (Nem hiszem, hogy alváson kivül másra használnánk) :)
  Végül is melót még nem találtunk, ugyhogy a konkrét várost még nem tudom megmondani, csak kiváncsiak vagyunk árakra, hogy kb tól ig mennyibe kerülhet szállás, +kaja egy hónapra, mennyire kalkuláljunk. Te kint élsz? Vagy csak voltál kint?

  Elõre is köci a segitséget

  #141061 Hozzászólás

  Hope

  Buenos noches!

  Szia Pedro!
  Tudnál nekem segíteni Lloret de mar – ban kellene szállás, legalább egy szoba + konyha és fürdõ. Érdekelnének az árak.
  Ha tudsz segíteni megköszönném!!!
  Adios!!

  #141060 Hozzászólás

  Pedro

  Buenos días!

  Az egyrészt attól függ, hogy pontosan hova akartok menni, másrészt hogy milyen igényeitek vannak. Ha ezekre válaszolsz, akkor tudok infót küldeni.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Albérlet, v olcsó szállás Spanyolországban?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.