Állami földek

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Állami földek

 • Ennek a témakörnek tartalma 20 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Ságvári Endre elvtárs 15 éve, 9 hónapja telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #21900 Hozzászólás

  Nem értem

  Nem értem, mi folyik itt? A Fidesz elherdálja a közvagyont? Vagy az MSZP elöl menekiti jobb helyre? Ennyire félni kell, ennyire félteni kell az országot az MSZP-tõl, hogy semmi nem számít, ki kell szórni AZONNAL az állami földtulajdont? Nem emlékszem ilyen kapkodásra 1998-ban. Jó nekünk, amit most a Fidesz csinál vagy nem jó? Nem értem.
  És komcsizós paranoiától mentes hozzászólásokat szeretnék, mindkét oldalról.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #230016 Hozzászólás

  Ságvári Endre elvtárs

  És mintha

  hozzátok tarozott volna, vagy tévedek ? Õt azért már ne kenjétek ránk, nem vállaljuk !
  Egyébként nem gond “budapesti” ! Az idõ nekünk dolgozik, lesztek ti még illegalitásban ! ;-)

  #230015 Hozzászólás

  bocek11

  Budapesti! Azért…

  …amit írsz az bõven túlzás. Lehet, hogy a tinik nem tudják, “hogy mennyi pénz az a Happy End-es milliárdok”, mert azt jobban érzik, hogy a szüleik nem tudnak megélni vagy csak nehezen, mert Magyarország kettészakított. És neeeem, nem politikai vagy ideológiai síkon, hanem anyagilag. A rendszerváltással alakult ki a szocialista milliárdosok köre, majd a Bokros-csomag (ami részben valóban jó volt, de) újabb rétegeket tett esélytelenné az “emberi” életminõség elérésére. (Megjegyzem: több energia és pénz visszahozni a leszakadt mélyszegény rétegeket, mintha a Bokros-csomag helyett egy lassab de mindenkit érintõ váltás ment volna végbe! – Na errõl hallgat az MSZP (volt MSZMP) és felettese az SZDSZ. És a nagy nyilvánosság elõtt mélyen kussolnak errõl az szdsz-es szociológus tanárnénik és tanárbácsik…pedig tudják mirõl van szó, csak ugye kigúvadt szemû pártfanatikusok…)

  Szóval az országban a “lövészárok” ez: vadi új metálfény 8 milliós autód van (minimum) vagy panelban nyögöd a gázszámlát. Te is és még sok MSZP/SZDSZ-szavazó elfelejti a nagy hepppiendezés közben, hogy egymagában Medgyessynek több pénze van, mint az összes “fideszközeli” cégnek együtt. És persze ezt a pénzt nem fegyveres rablással szerezte. De sokkal durvább ahogy: kihasználva az egykori elnyomó és gyilkos rezsim, a párt kapcsolatait és azt a helyzeti elõnyt, ami a rendszerválátskor kizárólagosan a volt kommunista káderknek számára létezett. A cégvezetõk õk voltak, a párt kegyelmébõl meggazdagodott maszekok (többsége) õk voltak.

  Azt hiszem az egész fórum nem lenne elegendõ ahhoz, hogy felsoroljuk azokat a volt vagy még ma is állmi cégeket, amelyeket vagy durván áron alul adtak el vagy a szanálás elõtt kiloptak belõle minden mozdíthatót.

  Ki??? Ez nem kérdés! Csak azoknak volt erre lehetõsége, akik az elmúlt rendszerben cég- és pártvezetõk voltak. Õk tárgyalhattak a külföldiekkel és tehették zsebre az ÁVÜ (késõbb ÁPV RT.) embereivel együtt a döbbenetes összegeket. Õk vihették ki (mint rettegett vezetõk) minden ellenállás nélkül a gépeket a céges IFÁ-val (persze a típus tetszõleges…) és nekik, mint volt vezetõknek volt annyi kezdõtõkéjük, hogy KFT-ket alapítsanak!

  Most pedig nekik volt annyi pénzük és eszük, hogy ügyes kampánnyal kormányra kerülhessenek!

  Budapesti! Ezt ismét elhallgatod (miközben Ságvári elvtársazol).

  Mit heppiendezel, mit heppiendeztek???!!!! Ez a durva, errõl beszéljetek! Budapesti, ha szdsz-es vagy akkor pedig szégyen, hogy egy olyan pártot támogatsz, amely ezzel a szégyenletes milliárdos bandával fut együtt…

  #230014 Hozzászólás

  budapesti

  a másiknak

  Minden populista párt vezetõje népszerû -a saját körében. Csurkát még jobban imádják az emberei, Le Pent is. De Viki belehúz, még viszi valamire.
  A fideszes rajongók nem csõcselék -ezt ti állítjátok rólunk, nem? Azok egyszerûen nagy szavakkal átvert társaság, õszinte érzelmekkel. Többségében tinik -láttam tegnap is-, akiknek gõzük sincs aról, hogy mennyi pénz az a Happy End-es milliárdok. Na, nekik lesz egy nagy élmény az ügyészségi vizsgálat.
  A tegnap esti Viktor beszéd egyszerûen remek volt: “alakítsunk sejteket”. Félénken bevallom, kicsit melengeti a szívemet, amikor így látom szívni ezt a pökhendi társaságot. Mindig mondtam, hogy a fidesz igazi eleme az ellenzéki szerep: sejtek, illegalitás, jöhetsz Ságvári elvtárs.

  #230013 Hozzászólás

  budapesti POLGÁR

  Mekkora zagyvalékot hordtál te itt össze ?!

  1. Kúrvára könnyen felejtesz !
  2. Csúsztatsz és -szerintem szándékosan- kevered a dolgokat, amin azért nem vagyok igazán meglepve.
  3. De “budapesti”, hogy jön ide Hitler? Ja, igen! A FIDESZ (is) fasiszta, majd’ elfelejtettem… :)
  4. Annyira fáj nektek, hogy Orbán Viktor népszerû, hogy kínotokban már majdnem sikíttok. Mit nem adnátok, ha bárki a tieitek közül csak tizedannyira kedvelt lenne… Persze ha meggondolom, ugyan melyik fix segg lehetne az ? :)
  5. Miért nem látogatsz ki egyszer egy FIDESZ-gyûlésre, tudod, az ellenséget jobb kiismerni ?! Ott persze -ne lepõdj majd meg!-, “csõcseléket” nem fogsz találni, viszont láthatsz majd normális embereket és olyan felszólalókat, akiknek van mondanivalójuk, ráadásul még el is tudják mondani azt. És ne félj, senki sem fog bántani…legfeljebb csak sajnálni. :(
  5. vaksi vagy, de ez legyen a te személyes problámád !

  #230012 Hozzászólás

  budapesti

  sajnos kényszer

  Ez az, amit sokan nem fognak fel. 94-ben két eset volt lehetséges: vagy országcsõd, vagy valami kormány.
  Most pedig: leváltani ezt a társaságot. Ezek a prioritások.
  Különben a miép szalonképesebb? akivel Viktorék gyönyörûen végigcsinálták az elmúlt 4 évet, és ha nem vagyunk “éppen elegen”, hogy kinyomjuk a parlamentbõl, a következõ 4 évet is.
  Figyelj ma délután Viktorra, meg a szövegére: népi engedetlenség és hasonlók. Csurka szöveg.
  Különben fordítom magyarra: a fidesz megszervezte a választásokat. Saját embereit ültette a köztársasági elnöki székbe, az OVB-be, mindenhová. Nyomta a pénzt és a megosztó szöveget. A fideszt szolgálta ki az egész apparátus. A nyilvánvaló eredmény után még két hétig húzta, ahogy tudta a mindenféle okos beadványokkal. ENNEK ELLENÉRE, ilyne hátszél mellett is a mgyar polgárok leváltották. És akkor most nem tiszta választásokról beszélnek (õk csinálták, nem?, már ez sem számít? nem röhej?), és azt mondják, hogy nem kell betartani a törvényeket, csak azért, mert nem õk gyõztek.
  Addig kell újraszámolni, ameddig kétszer egymás után az nem jön ki, hogy a fidesz gyõzött, igaz?.
  Gratulálok a polgári mentalitásához: inkább menjen tönkre az ország, legyen békétlenség, ha már vesztettek.
  Ezt mondta Hitler is: a nép nem érdelmi meg, hogy éljen (ha nem úgy csinálja, ahogy õ akarja).
  De én ennek ellenére bízom abban, hogyha a sok disznóság napvilágra kerül, a gondolkodóbb (és nem szerelemes) választópolgár nem lesz partner ebben.
  Sok szerencsét a ma délutáni szózathoz. Lehet, majd ugrándozni, hogy viktor-viktor. Esztétikus látvány. Kár, hogy most már a királyi TV nem ismételgeti sokszor.

  #230011 Hozzászólás

  budapesti POLGÁR

  ” Ilyenkor nincs egy kis szégyenérzet…? “

  Nyilván az SzDSz-es barátaidra céloztál. Rendben van. De mondd, õk, “akik a szoc. diktatúrában börtönben voltak a szabadságharcért…”, nekik ilyenkor nincs egy “kis szégyenérzetük” ?!
  Budapesti xxx (te nyilván nem vállalod fel a “polgárt”, így helyettesítsd be a neked tetszõ szót) ! Összeállni ezekkel ?! Pusztán uralkodni vágyásból ?! Ezért mondom én rájuk is, hogy fujj !!!

  #230010 Hozzászólás

  budapesti

  elfogult?

  Budapesti POLGÁR barátom, engem ezeken a fórumokon már lekommunistáztak eleget, úgyhogy plusz egy hozzá már nem számít. A barátaim -akik ezeket olvassák- meg rajtam röhögnek: én mint komcsi… De hát ez nem engem minõsít.
  Akiknek különben Csurka ügynök, meg Torgyán fogalmazó is jobban megfelel, mint aki a szoc. diktatúrában börtönben volt a szabadságharcért meg az egzisztenciáját kockáztatta -most mondjak neveket? Ilynekor nincs egy kis szégyenérzet, ha már igazságérzet nincs is?
  Elfogult vagyok, persze: a fiúk nem ezt ígérték, igaz?
  Egy biztos: ami rablás most ment, azt a törvény elõtt számon kell kérni. Most. Legyen intõ példa, hogy már nem a diktatúrában élünk.
  Ahogy majd a késõbbieket is -kormánytól függtelenül. Akkor is számíthatsz rám

  #230009 Hozzászólás

  budapesti POLGÁR

  ” Aki a törvény ellen vét, az felel. Mi ezzel a baj? “

  Ezzel semmi. De ne csak akkor veselkedj neki a hatalmas igazságérzeteddel, amikor a választások után nem-baloldali a vesztes.
  Lett volna ilyen nagy a pofád ’90-ben 40 év bûneiért (mert azok aztán bûnök voltak ám!), meg ’98-ban a vörös disznóságok után !!!
  Az elfogulatlanságodat illetõen pedig csak egy kérdés: szavaztál te valaha nem-baloldali pártra ? Na látod, hát csak errõl van szó…

  #230008 Hozzászólás

  bocek11

  Budapestinek!

  Szerintem nem figyelsz eléggé, pontosabban jól hallgatsz el… de ez “Nem falusi fiúra” is igaz. Mintha ott (“falusi lány hozzászólása) nem csak ’56-os karhatalmistákról lett volna szó. De nézzünk konkrét példát. Vegyük Horn Gyulát, aki maga is elismerte, hogy ’56 idején egyenruhás volt, de “nem lõtt és ütött”. (Persze ez vagy így volt vagy nem…az iratokat ugyanis gondosan megsemisítették, így a vizsgálatok alig találtak valamit, igaz amit, az éppen elég…)
  Szóval Horn Gyula ’56 idején szolgálatot teljesített (ez tény) és Horn Gyula köztünk jár, bagózik, nyilatkozik, iszik, láthatólag jó egészségnek örvend… miért ne tennék ezt a “falusi lány” által is emlegetett újbirtokos ex-karhatalmisták is.

  Szerintem a számtanlecke ezzel teljes!!!

  M3-as. Tudom, hogy világos számodra az ügy, mégis másra terelted a témát! Tehát arról van szó ismételten, hogy a szocik elõre felvásárolták a telkeket a nyomvonalon, hogy igen sok pénzt szakítsanak a késõbbi eladással. A Fidesz pedig másfelé kezdte építeni az autópályát (szerencsére 2 irányból is!), hogy a spekuláns szocik ne nyúlják le a költségvetés, vagyis a köz pénzét! (Nem /csak/ azért mert szociké volt a föld.)

  A felcsúti 4-es metró hasonlatodnak (viccednek??) semmi értelme, jobbat követelek!

  Valóban az Antall-kormány ideje alatt is ment a CW-ügy, de szó sincs arról, hogy akkor kezdõdött volna. Ennek az ügynek mélyebbre nyúlnak a gyökerei. Valahol a Kádár-rendszer vége, Grósz- majd Németh-kormány “szintjére”, amelyeknek az Antall-idõszak egy “light”, kompromisszumos folytatása volt. Annak pedig a Horn névvel fémjelzett MSZP-SZDSZ 4 év volt az egyenes következménye. A két elsõ “szabadon” választott kormány teljesítménye (ha lehet ilyen szót használni) döbbenetes volt. Az Antall-kormány és a Horn-csapat egymással vetekedett a maffia-ügyekben és az áron, illetve lehetõségeken alul eladott vállalatok eseteiben. Annak a 8 évnek a forgatókönyve már legkésõbb 89-90-ben kialakult. Erre Krassó György ’90-ben felhívta a figyelmet. Aztán Krassó György meghalt… (nem állítom, hogy biztosan megölték, de azért lássuk be: egy komoly privatizációs üzletsorozat elõtt nem kellett kellemetlen akadály)

  Szerintem nem az a lényeg, hogy régi vagy új ügyekkel kezdik (kezdjük, mert ha igaz, a mi érdekünkben megy a vizsgálódás), hanem az, hogy derüljön ki az igazság! Én sem szívesen szavazok korrupt “sajátjaimra”. Biztos, hogy kell a tisztulás. Én sem a Fidesz szeplõtelenségére kívánom felhívni a figyelmet (mert ilyen biztos nincs, és normális ember nem is számol 100% tiszta párttal), hanem arra, hogy amíg a Fideszt “lenyúlózzák”, addig a maguk sarát (ami nem kizárt sokkal csúnyább) elfedik (elfeded), elhazudják.

  #230007 Hozzászólás

  budapesti

  felcsúti metró

  “Pl. ez az oka, hogy a Fidesz nem a korábbi nyomvonalon vitte az M3-ast.” -mármint hogy arrafelé szoci/szdsz földek vannak, írta Bocek. Köszi ezt a belsõ információt. Ennek jegyében ezektõl a fiúktól minden kitelik, még az is, hogy Felcsúton építenek metrót, mert Budapest szoci. De jó, hogy le lettek váltva.

  Aztán: A CW Bank botránya az Antall kormány alatt alakult ki, mert különben miért hallgatták meg ezügyben Bod Péter Ákost? És mire jutott a fidesz mormány ezügyben? Különben szerinted, ha a fideszes fiúk rá tudtak volna húzni valami balhét szocikra, azt 4 év alatt nem tettték volna meg örömmel?

  És örülök, hogy egyetértünk abban, hogy a fideszesek lopnak (mert neked sem volt más érved, csak hogy a szocik IS -ez azt jelenti, hogy a fidesz IS), és bízom benne hogy nagyon hamar el is lesznek kapva. Aki lop, az üljön. Nem? Tehát most kezdjük a friss ügyekkel (a kutyát is akkor kell gyorsan seggbe rúgni, amikor még ott a szájában a kolbász, annak van pedagógiai hatása), aztán pedig felõlem jöhetnek a szoci bûnözõk is, egyáltalán nem vagyok beléjük szerelmes: egyik sem egy Viktor, vagy egy Szájer -hogy mindenkinek meg legyen az ízlése szerinti választási lehetõség.

  Falusi lánynak pedig: jópofa volt ez a számtanlecke, igaz?

  #230006 Hozzászólás

  Beluci

  Velemeny

  Az egeszben az a furcsa hogy egy demokraciaban ha egy kormany elveszt egy valasztast akkor a hatramarado idoben mar csak mint “gondnok” kormany tenykedik es mar nem hoz semmi nagy fontossagu dontest, akorhogy is hisz valamiben mivel a nep valaki mast valasztott meg.
  Ez az amit a Fidesz nem ert es pont ezert erdemlik hogy ne legyenek hatalmon hanem tanuljanak egy kis szerenyseget es ha egyszer megint hatalomra jutnak akkor talan tobb tisztesseggel tudnak majd kormanyozni.
  Beluci

  #230005 Hozzászólás

  Nem falusi fiú

  Számtan

  Falusi lánynak: szerinted aki 56-ban karhatalmista volt, az hány éves manapság? Ha már 20 évesen karhatalmista volt, akkor is legalább 66… Nem olvasol Te túl sok Bencsiket?

  #230004 Hozzászólás

  falusi lány

  budapesti !

  ne legyél már ilyen szerencsétlen, csak nem gondolod, hogy a volt tsz-ek és a késõbb megalakult mezõgazdasági üzemekben nem a te elvtársaid ülnek ?! Volt tsz-elnökök, agronómusok és párttitkárok, drágám !
  Látszik, hogy te nem vagy falusi, fogalmad sincs a “felállásról”…, ezek egytõl-egyig keményvonalas vagy megalkuvó ex-kommunisták, volt ’56-os vidéki karhatalmisták meg munkásõrök !!!

  #230003 Hozzászólás

  Péter

  Állami földekhez hozzászólás

  Ha jól emlékszem Demszkiék az utolsó pillanatban irták alá a 4-es Metro szerzödését is. Szóval az utolsó pillanatos döntések nem a FIDESZ-szel kezdödtek.

  #230002 Hozzászólás

  bocek11

  Budapesti, te olyan vagy…

  …mint egy siófoki néni a választási kampányban: “Ha a Fidesz nem lopna, akkor nem tudna autópályát és N.színházat építeni!”

  Ja, egy különbség biztos van köztetek: te nem vagy néni!

  (Amikor 1000 millióról, vagyis 1 milliárdról írsz, ugye eszedbe jut a MNB bécsi fiókbankjának tevékenysége /rossz kihelyezések/, ami cca. 90 milliárdot, azaz 90000 millió forintot vett el a magyar adófizetõktõl és szórt külföldre, tehát még az országban sem maradt ez a pénz!! És ez csak egy kis panama volt a pártod /MSZp-SZDSz/ részérõl. Ekkor hol volt kivizsgálósdi Kuncze barátod és tsai?? Jobb lenne, ha a korrupciós ügyeket párosan emlegetnéd, még akkor is ha a szocialisták páratlan tolvajok…)

  Ja a szocialisták, szadeszesek egyébként nagyok a földkérdésben, mindig tudják hol és mikor kell “belõle” venni, és várni a állami vásárlást/kisajátítás az autópálya építése elõtt!! Pl. ez az oka, hogy a Fidesz nem a korábbi nyomvonalon vitte az M3-ast.

  Kedves “Nem értem”, ne haragudj, de hát ez mindig elõjön…

  #230001 Hozzászólás

  budapesti

  a menekülõ tolvajok

  Egy mai újság így fogalmazott: a menekülõ tolvajok pénzt szórnak a nép közé (hogy miközben azok szedegetik, az üldözõket is feltartsák.)
  Ne dõljünk be a dumának, hanem nézzük a konkrétumot. Itt volt a Széchényi terv: néhányan a “népbõl” kaptak pár milliót, miközben a kliensi réteg (pl. a Vegyépszer 100 milliárdokat az útépítésre, plusz bagóért a Bizományit, mások 1 milliárdot -fordítom: ezer millió forintot- ajándékként golfpályára és a többi csatolt részek). Tudtok valakirõl, aki a környezetetekben, egyszerû állampolgár kapott és mennyit (és nem kellett hozzá letenni a kenõpénzt)? Bízom benne, hogy ezek hónapokon belül világosak lesznek mindenki elõtt.
  Most is mi van: a cél nagyon szép, a magyar paraszt földhöz juttatása. Elõször is: föld most is van, csak jövedelmezõség nincs. Másrészt, ki bírálja el, azt a remek hitelt, amivel megvehetõ (saját erõ nélkül, persze)? A Magyar Fejlesztési Bank, barátaim. Ha valaki az elmúlt 4 évben tud egy példát is, ahogy ott nem pártszempontok miatt döntötek, hát…
  Különben nem a szabad földekrõl van szó, mert ott nanygo nehéz jövedelmezõen gadálkodni, hanem a mûködõ szövetkezetek, Rt-k földjeirõl, ahol nemcsak a vezetõség gazdagodik (persze, mint minden vállalkozásban, a vezetõség jobban keres -kivéve a kommunizmuist, de ugye most nem erre hajtunk, mint polgárok). A fideszes haverok pedig már ott vannak ezekben a Rt-kben, és jogosultak a Fejlesztési Bank hitelével szépen megvenni. Errõl van szó. Persze a PR most is jó, mint 4 éven keresztül, de pont ebbõl lett elegünk. Nyugi, a Viktor szarik a parasztokra. Ha nem így lett volna, nem a Torgyánra bízza a mezõgazdasságot, nem? Azért ne felejtsük máris el a 4 évet. Nézzétek meg a mezõgazdasági számokat: ezt csinálta a fidesz.
  De különben az egész csak egy reménykedõ próbálkozás, mint a választási huzavona. Az Alkotmánybíróság még májusban fogja tárgyalni az akcióval kapcsolatban már beadott törvényességi dolgokat, és szerintem úgy kivágja, mint a szövetkezeti üzletrészrõl szóló fideszes baromságot -ha még emlékeztek rá.

  #230000 Hozzászólás

  Zsizsik

  Nnna…

  Ez a válasz/vélemény elég korrekt volt. Igenis a paraszt jusson földhöz, ne a “parasztvezér” !

  #229999 Hozzászólás

  bocek11

  Azért egy pillanat!!

  mielõtt bárki bármitõl megrémülne, azért azt érdemes átgondolni, hogy elvileg mi is történik. Ugye a Fidesz a családi gazdaságokat erõlteti (és nem most találta ki), ami pl. azért lehet jó, mert oldódhat, csökkenhet az a “zsellér-réteg”, amely a tsz-ek miatt, illetve azok késõbbi megszûnése végett alakult ki. (Ja és csökkenhet, megállhat a falvak borzalmas elnéptelendése.) Másrészt: az ugye valóban nem jó, ha föld állami tulajdonban van, mert az állam nem a legjobb gazda – mivel bár mindenhol ott sündörög, nincs jelen aggódó tulajdonosként igazán.
  Tehát föld nélkül családi gazdaság hogyan, honnan??? Valahonnan föld kell!!

  Szóval ma Magyarországon ez a lépés az egyetlen megoldásnak tûnik az EU-csatl. elõtt, amivel a vidéki emberek olyan nagyságú földhöz juthatnak (még emberi áron), amelyen nem csak a befõttnek való terem meg.

  Persze nyilván ez a lépés a volt tsz-elnökök (ma többnyire mszp támogatók/tagok) ellen is szólt, olyan volt kommunista vidéki kiskirályok ellen, akik ma agráripari cégek boldog tulajdonosai. Nyilván a Fidesz még be akart nekik tenni… no és persze: “kisgazda-szavazók hozzám” is benne volt ebben, ez nem vitás. Szóval a volt tsz-guru = kft/rt. tulajdonosokon kívül max. külföldi gazdák vagy hitelintézetek, üzérek tudnának komoly mennyiségben földhöz jutni.

  Persze még egy megoldás volna, ha az mszp keményen adná az alacsony kamatú vagy vissza nem térítendõ agrárhitelt (pl. földvásárlásra). De kérdéses, hogy ezt megtenné-e az amúgy is nehezen teljesítheõ ígértek beváltása mellet.

  Ami valóban sarkalatos pont: vannak-e elõinformáltak, illetve miként megy majd a vásárlás. Ki, mit, mikor, hol és mennyiért vásárolhat majd meg. Továbbadhatja-e, kötelezõ lesz-e rajta termeszteni/gazdálkodni, kap-e a termeléshez támogatást stb. Na az egész ezen áll vagy bukik majd (szerintem). A többi kísérõ + / – anyázás nem érdekes az emberek jövõje szempontjából!

  #229998 Hozzászólás

  szilvi

  :-)

  kedves buvar! szinte kivansagodra mar a mol-rol is szolnak azok a bizonyos _gyorsan_csinlani_vele_valamit_ tipusu hirek!
  en azert meg vagyok ijedve…

  #229997 Hozzászólás

  buvar

  attol fugg, honnan nezed

  Ha FIDESZ hivo vagy, akkor biztos, hogy jo, ha ellenzed amit a FIDESZ csinalt a gazdasagi eletben, akkor rossz. Keves ember semleges abben a kerdesben. Meglatjuk, kinek es mennyiert adjak el, es abbol visszafele lehet majd kovetkeztetni, hogy nemzetmentes vagy sajat zsebre meno akcio volt-e. Habar van egy harmadik lehetoseg is, az, hogy semmi kozvetlen hasznuk nem lesz belole, de nagyot rugnak ezzel a kovetkezo kormanyba, jogilag megoldhatatlan feladat ele allitjak vele. Mivel az eladando foldek berletbe ki vannak adva…
  Az MSZP-SZDSZ volt mar kormanyon negy evig, es nem adtak el/raboltak uresre az orszagot. Ha ebbol indulsz ki, akkor alap nelkuli az amit a FIDESZ csinal. Mindenesetre egy ilyen hirtelen gazdasagi dontes nagyon osszezavarhatja a szereploket, es sokkal elonyosebb helyzetbe hozhatja azokat, akik egy kicsit korabban ertesulnek rola, meg akkor is, ha minden teljesen fair modon megy utana az ertekesites korul. Tovabb gondolkozom: miert pont a foldet? Miert nem minden allami vagyont? Szimboleum? ;-)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: Állami földek
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.