Amerika ápolónöknek-realitás

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Amerika ápolónöknek-realitás

 • Indította
  Témakör
 • #19054 Hozzászólás

  Dixon
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Dióhéjban !

  Hitelesiteni kell az iskolai végzettséget és szükséges az angol nyelv vizsga. Ilyesmit Mo.n és külföldön is lehet csinállni. Egyszerüen Mo.-n mind ezzel tisztában vannak és senki itt segiteni nemtud. Gyakran olyan hülyeségeket kérdeznek itt amire nekik ott megvan a válasz. Nincsenek egérutak.

  http://www.visalaw.com/05jun2/2jun205.html

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #191618 Hozzászólás

  Zs2

  meglehet csinálni

  ,de ki kell menni a cgfns-re németbe,nclexre usa-ba.Top angol kell(nem akármilyen)és kb 1 millió ft amig mindent elintézed.Tudom ,mert a barinõm is belevágott,,majdnem lehetetlen ha nem tudsz sokkal jobban angolul mint egy egyetemi tanár(angolnyelv)

  #191617 Hozzászólás

  Dixon
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hi-hi;))

  NY engedélyt ad a munkára egy nurse-nek, és Tax ID-val dolgozhat. Tehát semilyen vizsga nemkell ha elismerik a sulit. Az NCLEX egy nemzeti vizsga és minden államban lehet ezt letenni.

  Persze régebben volt itt heves vitám egy Mo. nurse látogatoval aki ilyesmit intézett és keverte a szezont és a fazont. Idejött kanadábol és elõadásokat tartott, mikor dunctja se volt az eljárásokrol, ami persze mind ott van a net-en. Nagyon jól gulyásozott itt a Mo. ketreceseknek, ala nagyseggü donna a kopasz hegyekben.

  #191616 Hozzászólás

  Dixon
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  fejtágitás;))

  Igen beszéltem NY-al, (518-474-3817 Ext.280) és az ugy van ahogy azt én mondtam. NY kiértékeli a külföldi diplomát és ad engedélyt a munkára ha azt elismeri. Nemkell munkavizum se SSN. Tehát nem kell CGFN-sem, ami angol vizsgával jár. Igy egy nurse aki idejött mint turista dolgozhat NY-ban.

  Minden állam ad NCLEX vizsgát, és ezzel minden államban lehet dolgozni, mert ezt honositják. Aki NY-ban teszi le és Floridában akar dolgozni az telefonon ezt elintézheti. Ilyesmit gondolom a személyi intéz a munkahelyen.

  #191615 Hozzászólás

  Dixon
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  NY állami vizsgát használták kiskapunak, mert nem volt szükséges az angol vizsga. Azért raktam a paragrafust az orrod elé ami azt mondja, ha a küföldi suli kiértékelés megfelel, akkor az elegendõ NY államnak, tehát nincs külön nyelv vizsga követelmény.

  CGFN az a munkavizumra kell a külföldi ápolónõknek. Utána kell egy állami vizsga, vagy egy nemzeti vizsga ami az NCLEX és minden államban jó. Akármelyik államban lehet a nemzeti vizsgát letenni azt mindenhol az USA-ban elismerik és lehet vele dolgozni. Persze felhivom és beszélek velük.

  #191614 Hozzászólás

  Mariann10
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Monikanak

  mancika@mailcity.com
  Szivesen valaszolok a kerdeseidre. Varom e-mailedet.

  DIXON-nak
  Nem egeszen ertem mit ertesz azon hogy “A NY vizsga az elég gyenge”. Ha arra erted hogy konnyu atmenni akkor orulok. Ha viszont arra erted hogy mas allamban nem hasznalhatod az engedelyt, akkor ellent mondok, mert NY NCLEX-t Amerika osszes allama elfogadja. Tehat ha NY-ban vizsgazol akkor akarhol dolgozhatsz (travel-nurse)

  #191613 Hozzászólás

  Dixon
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  NY állami vizsga

  Az lehet hogy az angol nyelv vizsgát kilehet kerülni egy NY állami vizsgával, ha elismerik a külföldi végzettséget. Vizumot adnak e manapság az már zavaros és körülményes. Ezt nekik kell intézni. A kiskapu az NY-on keresztül müködött az ápolónõknek. A jó fizetés viszont NCLEX-el müxik.

  http://www.op.nysed.gov/part64.htm#64.2

  §64.4 Nurse practitioner certification.

  The department may issue a certificate upon the receipt of satisfactory evidence that an applicant licensed or certified in another state or country has met the substantial equivalent of the New York requirements for certification. An applicant who does not have the substantial equivalent of all of the New York requirements may be required to make up specific deficiencies and/or pass a proficiency examination.

  #191612 Hozzászólás

  Dixon
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Fejtágitás ápolónöknek ;))

  CGFNS az egyesület ami kiértékeli a külföldi sulit és az angol tudást. Utána postázza az engedélyt, amire a követségen adnak vizumot egy ápolónõnek.

  Ezt ugy hivják hogy visascreen, és ott kell külön angol vizsgát tenni magyaroknak és külföldieknek akik nem angolul tanultak. Egy külföldinek pedig még akkor is kell vizsgázni, ha itt végezte a sulit. Aki pedig már itt van, az szintén ezt a vizsgát teszi le. Ha sikerül akkor kér itt status cserét.

  What are the VisaScreen™ requirements?

  Ezt mind elmagyarázzák a fenti lapjukon, és minden letölthetõ vagy postázzák és lehet kérni a vizsgát. Nyilvánvaló hogy aki tud angolul az ezt mind megérti. Érdemes olvasgatni a GYIK-ot (FAQ)

  http://www.cgfns.org/sections/faqs/visascreen.shtml#3

  VisaScreen™ does an educational review, licensure review, English language skills assessment and predictive examination for nurses. Applicants who successfully complete VisaScreen™ will receive a VisaScreen™ Certificate, which can be presented to a consular office or, in the case of adjustment of status, the Attorney General as part of a visa application

  Az állami vizsgával lehet egy államban dolgozni de nem minden államban. A NY vizsga az elég gyenge.
  Egy NCLEX-RN-nek nem kell hogy külön vivisascreen vizsgát is tegyen. NCLEX az egy USA ápolónõi vizsga, amit minden állam elfogad az USA-ban.

  #191611 Hozzászólás

  Mónika11
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mariann

  szeretnék pár dolgot kérdezni tõled, megadnád az e-mail cimed?

  #191610 Hozzászólás

  Mariann10
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Apolonoknek

  Itt van ket weboldal ami hasznos lehet sokaknak
  http://www.cgfns.org
  http://www.nysed.gov
  En Oktoberben fogom a tesztet csinalni (NCLEX-PN) es jelenleg varok az engedelyre hogy reszt vehessek az NCLEX-RN. En MO-on Egeszsegugyi Szakkozepiskolat vegeztem es elfogadtak (rengeteg ido es papirmunka utan) az iskolamat. Angol nyelvvizsgat pedig nem kellett tennem. Az apoloi allamvizsga angolul van. Ha megerted amit olvasol es tudod a helyes valaszt valamint elegendo a tudasod akkor megkapod az apolonoi engedelyt. (Talan ez csak legalisan mar USA-ban elo szemelyekre vonatkozik? Nem tudom)

  #191609 Hozzászólás

  Dixon
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kiskapuk;))

  A kiskapukat becsukták 2004 Januar 28-án. Ez amit ott sokan nemtudnak.

  http://www.visalaw.com/05jun2/2jun205.html

  These organizations will have until January 28, 2004 to submit an I-905 Application for Authorization to Issue Health Care Worker Certificates.

  #191608 Hozzászólás

  Dixon
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm;))

  Ez nem probléma, ha ezt beteszed a gugliba “us nursing jobs” Beugranak akik ezt intézik. Ne felejtsd hogy mindenfajta munkavizum egy kereseti lehetõség. Akkor is intézkednek ha a siker nem garantált sõt elõre tudják hogy csekély. Beadnak olyan korházban is ahol semilyen esélyed nincs.

  Az iskolai végzettséget azt honositani és nem hitelesiteni kell. A zavar ott lehet szerintem hogy a régebbi ápolónõket, ha már 97-96 elõtt dolgoztak itt, akkor angol vizsga nélkül is honositották. Ma ez már nem megy, de sokan ezt még nem tudják.

  #191607 Hozzászólás

  Dick-son!Kis korrekcio.

  Amerikaba keszulo Magyar apolonoknek!
  Ez eddig renben lenne.
  Csak ne felejtsd el megemliteni,hogy szponzort is kell talalni a realitashoz……..
  mas……..egerutak azok lehet,hogy nincsenek,de kiskapuk mindenutt vannak…:)

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Amerika ápolónöknek-realitás
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.