Andalúzia

 • Indította
  Témakör
 • #13980 Hozzászólás

  Ági

  Sziasztok,
  tanácsot szeretnék kérni. Nyolc éjszakát töltünk Spanyolországban, ebbõl kb. 2-t szánok Madridra (én már voltam ott egy hetet, útitársam nem, igy az kompromisszum), a maradékot, vagyis 6 napot Andalúziára. (Oda érkezik a repülõ, szóval Madrid nem kivehetõ a tervbõl.)
  Úgy gondoltam, hogy érkezés után azonnal lemegyünk busszal/vonattal Cordobába és ott töltünk 2/3 északát, majd Granadában szintén 2-t. Sevillába is el szeretnénk menni, kérdés, hogy elég-e Cordobából kora reggel átmenni és késõ este haza vagy inkább tervezzük úgy, hogy ott is alszunk egyet vagy kettõt?
  Útikönyveim természetesen vannak és már a neten is utánanéztem, inkább szubjektiv tanácsok érdekelnek:
  Melyik városra mennyi idõt szánjunk?
  Van-e valami jó ötlet, hogy a legkézenfekvõbb látnivalókon kívül mit érdemes megnézni, kipróbálni, enni, inni, stb?
  (Az út március végén lesz, így a tengerig nem megyünk el.)
  Minden segítséget elõre is köszönök.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #150988 Hozzászólás

  nacky

  Alhambra foglalás

  Megoldódott a probléma, leírom a tapasztalatokat, hátha még jól jön valakinek.
  Az Alhambra május elsején nyitva van, viszont 2 héttel az idõpont elõtt már elég necces a foglalás, a “no guided tours on selected day” azt jelenti, nincs jegy aznapra, ha bármilyen idõpontra aznap van jegy, akkor azt felajánlja a rendszer.
  Lehet nyugodtan kísérletezni, mert a kártyaszám elküldése után még ki kell választani egy pontos idõpontot (és ekkor már tudni, hogy mikorra van jegy), aztán azt jóváhagyni.
  Telefonon azt mondták, egyáltalán nincs hely, de hosszas kísérletezés után mégiscsak foglaltunk, valaki épp visszamondta. Úgyhogy érdemes próbálkozni, de jobb inkább idõben foglalni.

  #150987 Hozzászólás

  nacky

  Alhambrai jegyfoglalas + majus 1

  Május elején megyünk Andalúziába. Próbáltunk foglalni jegyet a www. alhambratickets.com-on, de nem sikerül, mindig azt mondja, hogy “no guided tours on selected day”. Van valakinek tippje, hogyan lehetne meg foglalni? Esetleg akinek mar sikerült a foglalás?
  Elvileg május 1-én is nyitva lesz, mikor akkor mennénk.
  Illetve ha tudja valaki, hogy május 1-én mennyire várható, hogy nyitva lesznek a látnivalók? Akár Granadában, akár Sevillában (ez a kétféle lehetõség van az útvonal-összeállítás alapján).

  #150986 Hozzászólás

  Tina

  Mindenkinek

  Szia Dextrel és többiek,
  bár én csak most készülök Andaluziaba, a haveroktól tudom,hogy az csak jó döntes lehet, ha oda megy az ember kirándulni. Sok fotót láttam már és azért csak utánnanéz az ember, mit érdemes megnézni.
  Megnéztem azt az eurotouros ajánlatot, hogy én is képben legyek. Meg én is hasonlitgatom most az árakat.
  Mi 2 hétre megyünk. Sevilla-ba repülünk és onnan is vissza. Tervben van meg Cadiz, Malaga, Cordoba, Granada és még ami megtetszik. Mi saját szervezésben megyünk. Repjegyek beszerezve. Eddigi számitások alapján 150e Ft-nál tartunk. Ebben a rep.jegy és a szállás. A szállás az más-más városban, éppen amerre járunk. Ebben nincs benne a kaja, de nem is akartuk, hogy a kajátol függjön a kirándulásaink hossza és menete. Ugyhogy ez lesz a minimum. A közlekedést a városok között bérelt autóval szeretnénk megoldani, ami +kb.40e Ft+benzin. De lehet vonattal es busszal is, ha vki olcsóbban akarja megúszni.
  A legjobb ebben a saját szervezésben, hogy oda megyünk és akkor, amikor akarunk es addig maradunk, amig jól érezzük magunkat.
  Azért megnéztem az utazási ajánlatban, hogy a kiindulópont mindig ugyan az, ami azt jelenti, hogy ha Costa del Solbol megy az ember Cordobaba, eleg sokat autobuszozik (és még a kajához is kötve vagy amit el kell érni).
  Persze ezzel senkit nem akarok lebeszélni, bizonyára egy szervezett út kényelmesebb, mert nincs gond a szervezéssel, de én ezt most speciel élvezem, hogy én döntök.
  Aztán majd megirom az uti elményket :-)
  De én is szívesen fogadom továbbra is a javaslatokat, ötleteket.
  Szép napot!

  #150985 Hozzászólás

  Dextrel

  Andalúzia mit, hol, hogyan?

  A napokban láttam a Travel chanelen egy riportot Andalúziáról. Régóta tervezek ide egy utat, de most elfogott az utazási láz. Az Euroturs honlapján láttam megfizethetõ nyolc napos körutazási ajánlatot, 160 ezere FT-s áron, repülõvel.

  Azért mondom, hogy megfizethetõ, mert ha kiszámolom,hogy a zónás vasútjegy már kb 80.e — meg azért odáig is el kell jutni, már bõven egy 100-ban vagyok. És akkor még a szállásról, kajáról, nem is beszélve. Nem vagyok nagy igényû, de tapasztaltam már, hogy az ilyen hátizsákos, “fogd meg és utazzunk” túrák néha többe kerülnek, mint a szervezettek. Stoppolni sajnos, ekkora távra meg nincsen idegem.

  Érdekelne, hogy ki, mit tud mondani errõl a tájegységrõl (kicsit bõvebben, mint az elõzõ hozzászólásokban), illetve szerintetek megéri-e az árát egy ilyen körút?
  Azért kérdem, mert tudtommal Spa. nem az olcsóbb országok közé sorolható, s az árban a félpanzió is benne van.
  Konkrét kérdés tehát: mit, hol, hogyan, miért? :)

  Tud valaki jobb és fõleg olcsóbb eljutási lehetõséget?

  #150984 Hozzászólás

  Tina

  Áginak

  Köszi az infókat. Valószinûleg akkor mi sem kockáztatunk és foglalunk elõre valamit.
  Mi egyenesen Sevillaba repülünk. Az lenne a bázisunk. Van ott a baratnõmnek egy barátnõje, nála szállnánk meg.
  Onnan szeretnénk utazgatni Cordobába, Cadizba, Granadaba, Malagaba meg ami jön. Úgyhogy szállás ezeken a helyeken kell.
  Egyébként aug.10-én készülünk 2 hétre. Bõrönd az nem lesz, hátizsák igen :-) Lehet csatlakozni, bár a sevilla-i szállást azt nem igérném meg(még az is lehet, hogy nekünk is a végén kell keresni valamit). De mi rugalmasak vagyunk, a lényeg, hogy menni akarunk és biztos jó lesz.

  #150983 Hozzászólás

  Ági

  Tinának

  Nyertél.:)) Nekem nagyon tetszett.
  Ha jól emlékszem, ott 18 EU per fõ per éj volt az ár. Nyáron biztos drágább lesz kicsit. Elõre foglaltam, most biztos lett volna szállás, ha hirtelen beesünk, de nyáron nem bíznám a véletlenre. Most se bíztam.:))
  Ja, és repülõvel mentünk Madridig, onnét egybõl busszal Cordobába. Mivel este 9-re értünk oda, nem is lett volna jó akkor kezdeni a szálláskeresést.
  Sevilla klassz lesz, ne higyj nekem. Egyébként a látnivalók tényleg gyönyörúek, egyszerûen csak kihalt volt egy esõs márciusi délutánon és az nem jó. Nyáron minden más.:))
  Autót nem béreltünk, de megnéztem azt is, a sol honlapon vannak fenn ségek és tudsz ajánlatot kérni is. Nekünk nem volt sok idõnk, így egyszerûbb volt, mint megtanulni eligazodni. (Cordoba belvárosa pl. komplett sikátorlabirintus, ott nem szívesen autóznék, parkolni meg nem is lehet.)
  Ti mikor mentek, hová, mennyi idõre és elférek-e a bõröndbe? :))

  #150982 Hozzászólás

  Tina

  Sok-sok kérdés Áginak

  A Hostal el Reposo de Bagdad-ban laktatok Cordobaban? A névbõl, meg a képbõl ez tûni ‘arabos’-nak. Az áraknál, ahol meg van adva, hogy két ágyas (pl.a Hosteleknél) per szobára értendõ vagy per fõre? És elõre foglaltatok szállást, vagy a szerencsére bíztátok?
  Ezt szomorúan hallom, hogy Sevilla nem jött be. Én azt hallottam, meg a képekbõl ítélve gyönyörû város lehet. Bár az esõ az nem tesz jót a népszerûségnek.
  Tehát akkor a városok közötti ingázást busszal javaslod. Esetleg autót nem béreltetek? Mi erre is gondoltunk, ezért kérdem, van-e ezzel kapcsolatban javaslat.
  Egyébként Bp.-rõl Cordobaba és vissza Bp.-re milyen jármûvel jutottatok?
  Egyenlõre ennyi kérdés jutott eszembe :-)
  Üdv!!

  #150981 Hozzászólás

  Ági

  Tinának

  Mi elõször Cordobában laktunk (egy gyönyörû, régi arab házban, nagyon ajánlom, keresd meg a sol honlapon, ott dugtam el:)))), onnét ugrottunk egy napra Sevillába. Pont rossz idõ volt, esett, kevés ember volt, ebbõl a városból nekem elég is volt ennyi. Nyilván nyáron másképp lesz. Fázni nem fogtok, arra mérget vehetsz. :)
  (Ide vonattal mentünk, http://www.renfe.es)

  Utána áttelepültünk Granadába, ez is gyönyörû. Ide és innét busszal közlekedtünk, kisebb helyi társaságok vannak, a sol honlapon megtalálod õket. A busz kb. harmada a vonatjegynek, ezért döntöttünk így. Ez a szállást is fenti honlapról választottuk. (Esküszöm, nem kapok tõlük jutalékot, én is véletlen találtam…:))

  Ha van még konkrét kérdésed, akkor ne habozz.

  #150980 Hozzászólás

  Tina

  Szia Ági

  Köszi szépen az oldal címét. Megnéztem és tényleg hasznos dolgok vannak rajta.
  Azért szeretnék hallani tõled saját tapasztalatot is, ha nem gond. Mivel közlekedtetek, milyenek a szállások meg hasonlót.
  Remélem mi augusztusban nem fogunk fázni :-)
  Szép napot!

  #150979 Hozzászólás

  Ági

  Tinának

  Én nyitottam ezt a témát, idõközben megjöttünk. A fene gondolta volna, hogy március végén szétfagyunk Andalúziában.:) De azért szép volt nagyon.
  Hasznos infókat, szinte mindent megtalálsz itt: http://www.sol.com

  #150978 Hozzászólás

  Tina

  Hm

  Sziasztok,
  én is készülök augusztusban Andalúziába. Nálunk tervben Sevilla, Malaga, Cadiz, Granada. És ha ügyesek vagyunk, Marokko.
  Persze nem lehet 2 hét alatt mindent megnézni, de mivel már van tapasztalatunk a ‘lehetõ legtöbbet látni rövid idõ alatt és mégis élvezni’ kirándulásban, semmiképpen nem cövekelnék le egy városban.
  Ha valaki tud infóval szolgálni szállással, közlekedéssel kapcsolatban, annak nagyon örülnék.
  Szép napot.

  #150977 Hozzászólás

  abba

  europai korut amerikai modra

  minden rosszindulat nelkul mondom, mindig lenyugoztek az ilyen “9 varos 6 nap alatt” stilusu utazasok.
  miert nem maradsz egyik varosba a felsoroltak kozul, es azt probalod inkabb elvezni? barmelyik megtenne, ehelyett elaprozod az idodet utazassal… en azt hiszem megegyszer kidolgoznam ezt a reszt ;)

  #150976 Hozzászólás

  Gyurka

  Ági

  Egyszer terveztem egy nagy spanyol utat, és rájöttem, erre min. 30 nap kell, ezért egyetértek azokkal, akik bármit ajánlanak még tervezett utadon kívül – én mégis maradnék terveiden belül, mert te tudod, mire van idõd, pénzed, mire vágyódsz leginkább. Tehát: Granada – Cordoba – Sevilla hármasból (az én izlésem szerint!) Cordobára kell a legkevesebb idõ, helyedben ezt figyelembe véve osztanám el lehetõségeimet. Ez nem jelenti azt, hogy az így kijött adatokat nem lehetne kettõvel, hárommal megszorozni, de a belsõ arányokat így tartom optimális eloszlásúnak.

  #150975 Hozzászólás

  Santos

  Andalucia no tanto

  Andaluzia nem a kedvencem. Madrid, Barcelona, Bilbao, San Sebastian az igen semmikeppen nem hagynam ki.

  #150974 Hozzászólás

  Ági

  vau-nak

  Szép kis utat tervezel. :)) Van itt egy topik, 5 nap Madridban címmel, tavaly én abból nyertem hasznos információkat. (És tavaly én is a Lufthansa szabadjegyével mentem.:)) Toledo gyönyörû és Segovia-t is ajánlom, mindkettõ egy óra vonattal Madridból. Az Escorialban is jártunk, szép, de nagyon hideg.

  #150973 Hozzászólás

  vau

  en

  En 10 napra tervezem, repulovel Malagaba, onnan vonattal Cordoba – Sevilla – Granada – Madrid – Toledo – Madrid s onnan repules haza. Sorrendet a vonat diktalja, rugalmas repjegyet Lufthansa biztositja 20000 leutazott merfold elleneben. Nem hagynam ki Gibraltart sem, de nekem oda vizum kell :-(

  #150972 Hozzászólás

  Bogi

  La lluvia en Sevilla cae, k es una maravilla

  Hello!
  A Granada drukker-rel 1etertek,ja es amikor beulsz az 1ik arab teazoba ne hagyd ki a te pakistani-t!! Szoval Granada 2segtelenul gyonyoru, de en a helyedben nem hagynam ki Sevillat sem. garantalt, hogy nehanyan a helyi ifjusagbol segitenek beavatni benneteket a sevillanas-ba.nem is olyan veszesen nehez. persze meg egy csomo helyre el lehetne menni. ismerek olyanokat, akik Cadiz-ra eskusznek, h az milyen csodas, masok ugy gondoljak, h semmi extra. De tenyleg, ne hagyjatok ki Sevillat. Szerintem ugy kellene idoziteni, h tudjatok ott bulizni legalabb egy ejszaka!megeriiiiiii!Ozu!Jo utat! (nehogy azt hidd, h Granada ellen beszelek!)

  #150971 Hozzászólás

  Ági

  Köszi

  Köszi a tanácsokat, pont ezért kérdeztem: így nem tûnik nagy számnak végigutazni a városokon, de tényleg nem szeretném az egész idõt rohanással tölteni. Viszont szeretném a lehetõ legtöbbet látni…. Hát, nehéz lesz.
  További ötletek is jöhetnek ám, meg fogom köszönni. :)))

  #150970 Hozzászólás

  android

  GRANADAAZASZ

  nekem granada a zsanerem en az egesz idöt ott töltenem ha a helyetekbe lennek igy legalabb valahol tenyleg voltatok amugy meg a sok utazastol es kialvatlansagtol egyetlen helyet se tudjatok igazan felterkepezni pl.mire megismerkedtek egy helyi arcal aki megmutatna a benfentes helyeket mar egy ujabb nagyvarosba vagytok

  #150969 Hozzászólás

  Julio Salinas

  Málaga

  Márc. végén már nagyon jó idõ van Málagaban,én ezt a szép várost nem hagynám ki a helyetekben…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: Andalúzia
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.