Anglia-Skócia

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Anglia-Skócia

 • Indította
  Témakör
 • #10083 Hozzászólás

  rberecz

  Idén nyáron tervezünk egy 15-20 napos nagy túrát erre a tájra. Hatan, két kocsival mennénk. Milyen szállásdíjakkal számolhatunk (WC, zuhanyzó a szobában)? Érdemes elõre lefoglalni, vagy ott a helyszínen esténként keresni?
  Örömmel fogadnék javaslatok arra is mit érdemes megnézni (a “szokványos” látnivalókon túl).
  Köszönettel, Roland

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #129640 Hozzászólás

  Szilvi

  2 éve

  két éve mentünk fel Londontól Skócia északi csúcsáig, ha van rá három hetetek, ne hagyjátok ki!
  Mi egy hét alatt busszal jutottunk el New-Castelig onnan kocsival tovább. Érdemes ifjúsági bérletet venni a buszhoz, így olcsóbb, ehhez viszont nemzetközi diákigazolvány kell (amit sehol máshol nem tudsz használni)
  Ha tudtok, viygetek sok kaját, mert az meglehetõsen drága, viszont nagyon sok helyen lehet kártyával fizetni.
  Chester az én kedvenc városom, kis, fallal körülvett városka, középkori hangulatban.
  Feltétlenül nézzétek meg Yorkot és Durhamot is (itt született Mr Bean). Az angliai részen egész jó a városok közötti közlekedés, viszont fõleg nyáron érdemes elõre lefoglalni a szállást (WC fürdõszoba változó, hol szobában, hol közös, de tiszta!), mert késõ este elég kellemetlen keresgélni. Ha erre nincs lehetõséged, a következõ éjszakát már kint is lefoglalja neked a Youth Hotel más városba is.
  Skóciába viszont mindenképpen érdemes kocsival menni, mert a legszebb helyekre másképp nem jutsz el. Vigyázat, nagyon furcsa az elsõ napokban a “balkézszabály” és a körforgalmakat is nagyon szeretik, ezenkívül kevés fõút van, a többi mind egysávos (tényleg csak egy sáv van!) párszáz méterenként leállóhellyel.
  Itt érdemes házat bérelni, és csillagtúra szerûen körbejárni.
  A helyi túristahivatalokban mindenütt segítenek.
  Vigyetek sok ruhát is, mert elég nedves az idõ és egy bugyi kb 5 nap alatt szárad meg ( jó esetben)
  Ezenkívül a skótok a szúnyoggal is spóroltak, alig észrevehetõek, nem zümmögnek, viszont nagyon fájdalmasan tudnak csípni és ha nem figyelsz, másnapra úgy fogsz kinézni a sok csípéstõl, mintha kiütéses lennél.
  DE nehogy megijedjetek!
  Ilyen tengerpartot és fennsíkot, ennyire kedves embereket és ennyi lakott és lakatlan várat (és birkát) sehol máshol nem találtok.
  Jó utat!
  Szilvi

  #129639 Hozzászólás

  siska

  Ne gyertek kocsival!

  Miert akartok kocsival jonni, ez az elso kerdesem? A benzin rettentoen draga, 70-80 pence, nem is beszelve a komp berletrol!

  Meg annyi, hogy hol akartok megszallni? Youth Hostel(ifjusagi szallason) vagy hotelbeen, inn-ben?

  Youth Hostel: 12-20£/ejszaka
  Hotel, Kastelyszallo: 80-300£ vagy meg tobb
  inn: 40-200£

  Sok szerencset!

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Anglia-Skócia
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.