Antarktisz?

 • Indította
  Témakör
 • #24906 Hozzászólás

  Ushuaia

  Ugy nez ki oktober-novemberben a cegem jovoltából Argentin Tuzfoldre sikerul majd eljutnom. Nem lesz tul szoros a program, így lesz alkalmam kirándulni, akar hosszabb tavon, tobb napra is. Fejembe vettem egy hulyeseget; ha mar ott vagyok, miert ne latogatnam meg a 6. kontinenst, ennel kozelebb ugyse leszek mar hozza. Jart-e mar valaki kozuletek a Horn-foknal es delebbre? Hogyan lehet eljutni az Antarktiszra, maganember odamehet-e egyaltalan? Szervezett kirandulas, expedicio gondolom csillagaszati osszegekbe kerul, de egyenileg megoldhato-e (pl. helyi halaszokkal, esetleg helyi szervezesu magankirandulas, ilyesmire gondoltam)? Nem akarok nagy jegmezo turat, csak odamenni, jarni-kelni egy kicsit a parti szakaszon (jegtablan?) es visszajonni, nehany foto jeghegyekkel stb.; jo lenne csak elmondani azt a tenyt, hogy jartam az Antarktiszon, komolyabb turara ugysem vagyok felkeszulve.
  Koszi!

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #294079 Hozzászólás

  Világutazó

  Ushuaia

  mit csinál a céged Patagoniában? Arrafelé a túrizmus kivételével nem nagyon van gazdasági aktivitás!

  #294078 Hozzászólás

  Világutazó

  Sanyi

  ne fájdísd a szívemet! Hol sikerült ráakadnod az oroszokra? Punta Arenasban?
  Én most próbálom elintézni, hogy jövõre egy hivatalos bolgár delegáció részeként meglátogassam a bolgár bázist. Kb. 20-30% esélyem van rá.
  Természetesen a költségeket én fogom állni, de még így sem egyszerü elintézni :-( Az orosz bázis sokkal nagyobb a bolgárnál és talán egyszerübb meglátogatni?

  #294077 Hozzászólás

  Iván

  igen

  600 USD-ért még jegesmedvét is lõhetsz. Egyenesen az Északi-sarkról hozzuk, orosz katonai géppel. :)

  #294076 Hozzászólás

  Utazó

  Sanyi

  Az oroszokat hol környékezted meg, illetve honnan mentek?

  #294075 Hozzászólás

  sanyi

  mûködik

  Szóval mûködik a dolog. A hivatalos utakat felejtsd el, megfizethetetlen. A halászhajók mennek, de nem érdemes próbálkozni mert rettenetes körülmények között kell létezni napokig és nem hozzád alkalmazkodnak, hanem a saját érdekükhöz: halak + idõjárás alakulása. Egyetlen járható út: orosz katonai géppel kimenni: ez teljesen kóser, bár illegális. 400- 500$ -ért elvisznek és visszahoznak.
  Nagy élmény..de tényleg. Eltöltesz pár napot v.melyik orosz bázison, rendesek, kiviszenek ide – oda, fényképezni, fókákhoz stb. Én is így csináltam, szerintem autentikusabb is mint egy hivatalos túra, így látod az igazi Antarktiszt. Szerintem 3-4 napot 500-600 dollárból megúszol. Nagy kaland egyébként.

  #294074 Hozzászólás

  Világutazó

  Sajnos

  nagyon drága csak úgy átruccanni az Antarktiszra :-(
  A 10-12 napos hajós kiránulások minimum 5-6 ezer USD-ba kerülnek. Nagyritkán lastminute-ben 2000 USD-ért is befizethetsz.

  Punta Arenasból mennek repcsik is egy vagy két napra (1600-2600 USD volt ha jól emlékszem) Kb.havonta egyszer mennek, de most jön a tél és nem biztos, hogy közlekednek :-(
  Ök repülnek: http://www.aeroviasdap.cl

  Elméletileg orosz és chilei katonai gépek is mennek, de azokról nem sikerült infót szereznem a hivatalos patagoniai utazasi irodáknál. Valószínüleg ki kellene menned valamelyik katonai reptérre. Ott készpénz ellenében minden megoldható :-)

  A halászhajókat felejsd el!

  #294073 Hozzászólás

  Smart Egg

  Horn fok

  Az nem arról híres, hogy csak úgy halászgatnának arrafelé. Daedalont vigyél! :))

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Antarktisz?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.