Antarktisz

 • Indította
  Témakör
 • #25828 Hozzászólás

  D.K.

  Volt valaki ott? Chile, Argentina, Uj Zeland, vagy mashonnet hogyan, mennyiert lehet atjutni, van-e megoldas nem-szervezett utra, ki mit tud a katonabazisokat es kutatoallomasokat ellato repulokre vagy hajokra hogyan lehet felkerulni, milyen vizum kell es mas hasonlo hozzaszolasokat varok.

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #303539 Hozzászólás

  bb

  Re: Chile Navy

  A haditengereszet nem szervez `Easter Island turat`?
  Kit kell lepenzelni?

  #303538 Hozzászólás

  ZT

  Eloadas

  Nagy Balazs: Antarktisz eloadasanak a reszletei az esemenynaptarban vannak (fooldalrol). Zoltan

  #303537 Hozzászólás

  Pore

  Nagy Balázs e-mail

  tudja valaki?

  #303536 Hozzászólás

  saman

  Szinten Nagy Balazs

  Helye: Marczibanyi Teri mkp.
  Idopont: aprilis 2. vagy 9. este 18 ora. Az egyik eloadas a Nagy Balazse, a masik Fa Nandore, meg nem dolt el, melyik mikor.
  Belepodij sajna van, 150 diakoknak egyebeknek 200.

  #303535 Hozzászólás

  Judit

  Nagy Balázs

  1999.02.11. 18:30 Nagy Balázs: Antarktisz
  Helye: Vista

  #303534 Hozzászólás

  Judit

  Nagy Balázs

  Én már hallottam a Balázs elõadását az antarktiszi élményeirõl. Szuper!!!

  #303533 Hozzászólás

  MZ

  Kutatobazis

  Hali! Veletlenul hallottam egy beszelgetest a Nagy Balazzsal kb. szeptemberben a radioban. O egy lengyel bazison volt a lengyel akademiai sarkkutatoi alapitvany tamogatasaval ha jol remlik 10eUSD koltsegen. En meg egy brit vill. mernokkel futottam ossze, aki 2 evig egyfolytaban lent volt a hazaja allomasan. A hideget mind a ketto surun emlegette… Azert a magyar beszamolot szinten szivesen olvasnam akar tobb oldalas terjedelemben, ha belefer! Megprobalok a masik ismerostol egy beszamolot beszerezni, aki a fent emlitett modon volt a haditengereszettel. Jo ez a Magellan! Udv.

  #303532 Hozzászólás

  D.K.

  Dr. Nagy Balazs, varunk!

  Szolj a Nagy Balazs doktornak hogy varjuk a beszamolojat az Antarktiszrol. Koszi!

  #303531 Hozzászólás

  Dzsó

  Aki mar jart ott…

  Haho! Ismerek egy emberket, aki jart ott, a neve Nagy Balazs, es az ELTE TTK-n tanarseged. Van emilcime is, de azt nem tudom. O egy lengyel kutatobazison, volt a szelen valahol. Magan a poluson nem jart.

  #303530 Hozzászólás

  bb

  Na mostan ez itt nem a sarkkor? Persze Lang Xing oda is szivesen menne, de hat a Labnyom konyv oda
  nincs. Na pa.

  #303529 Hozzászólás

  Lang Xing

  Laosz, de idevág

  Ez nem az eredeti kérdést illeti, viszont most jött elõ. B.B. úgy látszik elfelejti, hogy Laoszban a Lonely Planet egyáltalán nem jött be. Meggyõzõdésem, hogy az útikönyv szerzõje sohasem járt abban az országban, csupán thaiföldi emlékfoszlányai alapján próbálta meg elképzelni, milyenek is lehetnek ottan a dolgok. A Footprint lényegesen naprakészebb volt, még ha nem is mindenben egyformán erõs. Alázzuk porba a Magányos Planétát és fektessük Lábnyomba azt a kevés pénzünket.

  #303528 Hozzászólás

  MZ

  Footprint

  Balazs, nem (anti)reklam akart lenni, csak a sajat fel eves tapasztalatom azon a kontinensen Ushuayatol a Galapagos szigetekig, illetve mas bekkpekkerektol kozepamerikara vonatkoztatva. India, Nepal, Azsia es altalaban mindenhol mashol a LP a legtutibb, a latinoknal viszont az emlitett. En LP-vel mentem ki, es mindig tarhaltam a masikat, aztan negy honap utan(!) megvettem Quitoban. Az LP terkepei szuperek es minden kis falura van benne, a masikra ez nem ennyire jo. Viszont nagyon uptodait. Az orvosi szekcioja szinten konkretabb, es sok az aprosag benne. Papirja valodi “bibliapapir”. Ezek utan mindenki dontse el maganak, es ha ketsegeitek vannak ajanlom tapasztaljatok meg magatok is… azt a videket, fantasztikus!

  #303527 Hozzászólás

  buzás balázs

  Re: navy tours

  Hello!
  A Footprints hasonloan jó, mi is használtuk Laos-ban, de szerintem önmagában kevés. Ajánlatos megnézni mindkét könyvet, és eldönteni, hoyg melyik mit tud. Speciel Antarktiszról csak LP-t tudok, ha valaki tud mást, az info jelleggel érdekel. Egyébként mindenféle utikönyvet beszerzek, de ez nem csak forgalmazás, hanem segítség az utazóknak . Aki szerint reklám, az vegyen a Váci utcában valami jó drága és használhatatlan (nem backpackers) utikönyvet, és utazzon azzal. Tuti, hogy két-három út árát költi a dologra. Ez a chilei navy érdekes, és olcsó. A legdurvább út, amit olvastam Antarktiszra, az a hülyéknek valami 10 ezer dezsõért Boeing-el a sarkpont jegére. Japán leszáll, apu odaáll a -50-ben lobogó zászlókhoz, pocket gép kattan, gépre vissza, tea, kaviár, lazac, kassza, vérbe el.
  Ha ezt szegény Amudsen megérte volna……

  #303526 Hozzászólás

  MZ

  Punta Arenas…

  Hali. En a konyv megvetele nelkul is megmondom! Sot, ha mar BB ennyire reklamozza az LP-t, hadd csinaljak egy kis reklamot a Footprint Handbook-janak is (felreertes ne legyen,nem forgalmazom!!). Del- es Kozep-Amerikaban 99% ezt hasznalja es nagyon jo. Ha erdekel, irj, es osszehozlag emilen egy ismerosommel, aki 98-ban masfel honapot toltott chilei haditengereszettel ott nagyon delen. Ara 1700USD/full service.

  #303525 Hozzászólás

  buzás balázs

  könyv

  Ha komolyan érdekel, akkor nézd meg egy boltban a Lonely Planet utikonyvet, és ha tetszik, akkor vedd meg tõlem. Egy barátom akart menni, neki szereztem könyvet, és én is belenéztem. Hasznos. Készülj fel, hogy az út nem olcsó.

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
Hozzászólás: Antarktisz
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.