ARAB kultúra, zene, tájak, emberek…

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika ARAB kultúra, zene, tájak, emberek…

 • Indította
  Témakör
 • #2928 Hozzászólás

  Bilvus1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szeretettel várok ide mindenkit, aki szereti az arab kultúrát, a zenét, tájakat, és akit érdekel az ott élõ emberek mentalitása, vagy akár a vallás.

  Itt nem a szállodákra, nem a pasikra godolok! :)))

  Inkább egy kis eszmecserére…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 53
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #76599 Hozzászólás

  egy no

  evetkenek

  Teljesen igazad van,te latszik ismered az iszlamot,aki azt hiszi nem csapjak be az arabok az nagyot teved,es nagyot fog csalodni,ahogy sok lany megjarta,es megjarja,mert semmit nem tudnak az arabokrol es az iszlamrol.

  #76598 Hozzászólás

  Bilvus

  :)

  Ez is jó bizonyíték arra nézve, hogy az arab világ nem csupán annyiból áll, amennyit néhányan gondolnak…
  Néhány szigorúbb ország kivételével az arab országokban is szinte pont úgy élnek a fiatalabbak, mint mi itt Európában. A különbség néha csak annyi, hogy õk nem esznek disznóhúst, és nagyjából végig csinálják a ramadant. (Egészségesebb is.) Sokszor SEMMI más különbség nincs.
  Kedves Anyukák, nem kell megijedni, ha a lányuk arab fiúval jár… A legtöbb esetben nem lesz más a kapcsolat, mint egy szenvedélyes európaival (pl. olasszal) lenne. :)

  #76597 Hozzászólás

  csador
  #76596 Hozzászólás

  Évi

  Hastáncest

  Szeretettel várunk minden kedves érdeklõdõt március 18-án vasárnap délután 5 órától egy jótékonysági hastáncestre a Magyar Hospice Alapítvány javára.

  Cím: Újpesti Gyermek És Ifjúsági Ház-Színházterem.

  4.kerület,István út 17-19.

  Belépõjegy ára: 16oo.- Ft

  Fellépõk: Kyra és a Nílus Gyöngyei, Salwa és tanítványai, Palaga Mónika és a Hétfátyol Tánciskola, Szahara Táncstúdió, Ranee és csoportja, Mia és a sivatag gyémántjai,Tahmina és a Hajnal Fényei, Kovács Gémes Julianna -keleti pop-folk, Ivanics Tamás és Braun Zsuzsa- latintánc

  #76595 Hozzászólás

  Marcsa

  NoScope

  Én múltkor a Scope-ban voltam.Fent az étterme jó hangulatú volt.Ott topogtunk kb.5 percet ,a kutya se nézett ránk.Elindultunk aztán,a bár felé,amerre a nyíl mutatott,erre bejutottunk egy sufniba, ahol semmi jelzés,hogy merre a bár vagy akármi. Ekkor lohot utánunk egy pincér,hogy mit keresünk ott. Íííígy! Mondtam,hogy a bárrészt, erre kétkedõen mondta,hogy akkor merre menjünk,de kb. úgy mintha nem is tudom mit kerestünk volna ott.Lementünk,voltak vagy 6-an.Toporogtunk egy ideig,megint a kutya sem jött oda.Leültünk egy helyre,kaptunk egy étlapot. És kb. fél óra múlva jött egy pincér,hogy menjünk át egy másik asztalhoz,mert jött egy társaság,és oda akar ülni ahol mi vagyunk,és ekkor rátette az asztalra a foglat táblát.Ismétlem, a több 100 fõs teremben 6-an voltunk,3 asztalnál, tehát rengeteg üres asztal volt.
  És szerimtem a bárrészbe belépve,az amúgy kellemes keleties étterem hangulatát mintha késsel vágnák el. =>szerintem menza feeling.
  A Shirazban voltam.Ott jó volt.

  #76594 Hozzászólás

  Titi

  SP

  Mi szinte minden hétvégén lent vagyunk a Pálmában és eddig semmi gond nem volt.Igaz, hogy drága hely de az arab feeling az megvan, és mostanában egyre többen vannak!

  #76593 Hozzászólás

  Bilvus

  arab helyek…

  …a Ráday utcában a Shiraz, + a Váci utcában is van egy (ahol hétvégén buli is szokott lenni)… :)

  A SP-ban velem még soha nem viselkedtek tahó módon… Az tény, hogy nem olcsó hely. A menza feelingel nem értek egyet, szerintem hangulatos az egész (berendezés, zene). Az baj, hogy nem szoktak sokan lenni, de társasággal jó ott bulizni. :) Nem a Hilton, de én nem is képzeltem azt.

  Átlagos színvonalú, de igazi arabos hangulatú hely… :)))

  #76592 Hozzászólás

  Marcsa

  SCOPE? Na nee!

  Tegnap voltam a scope palmaban,de inkább ne mentem volna!!
  Tahó kiszolgálás,drága kaja.A bárban menza feeling…messze áll ez egy keleti diszkótól…..

  #76591 Hozzászólás

  Anna

  hastánc-rendezvény 2:)

  Március 18-án is lesz az Újpesti Gyermek És Ifjúsági Házban, délután 5-tõl egy nívós, négyórás jótékonysági hastáncest,ahol sok itt élõ arab vendég lesz jelen.Nem is nagyon drága rá a belépõjegy.

  #76590 Hozzászólás

  Bilvus

  hastánc-rendezvény 1 :)

  Március 3-án, Bp.-en, az Arany János utcai Mûvelõdési Házban 15 órától lesz hastánc-bemutató, ahol rengeteg különbözõ hastánc iskola tanulói, és profi hastáncosok is fellépnek…

  #76589 Hozzászólás

  Bilvus

  hastánc

  Én most voltam a Tóth Bea hastánc óráján, és õ is nagyon szuper!
  + jó fej. :)

  #76588 Hozzászólás

  Titi

  hastánc

  Csatlakozom Omyhoz!!!Én is Ancsánál tanulok táncolni és nagyon szuper!!!!

  #76587 Hozzászólás

  lexeni

  Dóra

  Szia Dóra,
  Az Omy által ajánlott oldalakról már letöltöttem néhány számot, de amit a legjobban keresek, még nem találtam meg. Nehéz így, ha az ember nem ismeri sem az elõadót, sem a zene címét. Az animátorok a szállodában Salam, salam-ként emlegették.
  Itt küldöm az email címem: lexeni@freemail.hu , ezen csak 25 MB a tárolóhely. Elõre is köszi a segítséget.

  #76586 Hozzászólás

  Omy

  hastánc

  Csak ismételni tudom önmagam… :-) A legjobb hastáncoktatás szerintem a scope palmában van, fentebb írtam a helyrõl. Nagyon hangulatos, teljesen más érzés egy arab helyen táncot tanulni, mint pl. egy aerobicteremben. Ancsa ott tanít, akihez én is járok, nagyon szuper! Hétfõnként van óra, fél 6-tól. http://www.scopepalma.hu

  #76585 Hozzászólás

  Claudia

  lexeni

  Most lattam milyen hulye vagyok…ugy adtam fel az uzit, hogy “Dora” es a valasz cime “Claudia”….szoval forditva…Doranak irtam
  Igen, olyan zenek vannak rajta, amik modernebbek, mondhatnank “slagerek”, de orzik a hagyomanyos zene elemeit es mindenkepp nagyon jellemzo Tuneziara.
  Ha gondolod add meg az msn cimed, vagy ha az nincs akkor az e-mailt es jovo heten atkuldom, aztan meghallgatod.

  #76584 Hozzászólás

  Any

  hastánc

  Tóth Bea, Kairoban a nemzetközi hastáncversenyen tavaly 3. lett. A Moszkva térnél vannak órái, 6 és 7 órai kezdettel ha jól tudom. Szerintem nagyon jól táncol, és szuperul tanít. http://www.bellybea.hu Most indított kezdõ csoportokat.
  Ajánlom még Dina Jamilah, Tia, Sefirah, Nieto Mercedes, Mona (nem tudom õ most itthon van e), Mahasti, Vivien, Vitalis Anna, Amira óráit. Mind gyönyörûen táncol, és tudsz infot szerezni róluk a hastanclap.hu -n .
  Remélem tudtam segíteni.

  #76583 Hozzászólás

  Marcsa

  Hastánc-ahlan wa sahlan

  Na ha már a hastáncnál tartunk,láttátok már a 3. helyezetet, az egyiptomi Ahlan wa sahlan versenyen? Tóth Beának hívják…

  #76582 Hozzászólás

  holly

  hastanc

  Sziasztok! Bp-en hol van normalis hastanc oktatas?Ha van weboldala azt is tegyetek fel.Koszi

  #76581 Hozzászólás

  lexeni

  Dóra

  Milyen stílusú zene van a cd-n? Engem csak az olyan modern arab zene érdekel, amely tipikus erre a kultúrára, s keveredik a népi elemekkel.
  Egyébként nem sürgõs a zene, én tudok várni. Neked is kösz a segítséget.

  #76580 Hozzászólás

  lexeni

  Omy

  Köszi szépen, nagyon sokat segítettél. Biztosan megtalálom a számomra ismerõs dallamokat.Az angol nyelvû oldalak elõnyben, mert arabul egyáltalán nem beszélek. Még egyszer köszi. Szép napot!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 53
Hozzászólás: ARAB kultúra, zene, tájak, emberek…
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.