átverés itthon

Kezdőlap utazas.com Fórum Magyarország átverés itthon

 • Indította
  Témakör
 • #26605 Hozzászólás

  pixi

  Sajnos azt tapasztaltam idén nyáron, hogy itthon sincs az ember biztonságban. Köztünk is akadnak “kedves” emberek, akik vagyonukat mások átverésével gyarapítják. Meggondolandó, hogy az az összeg, amit egy adott helyért kiadunk (ebben az esetben egy apartmanért), az késõbb mit fog érni. Ugyanis, én ha egy apró dolog nem jön közbe, akkor egy éjszakáért közel 60000 Ft-ot fizettem volna. Annak tudta nélkül, hogy ahova lefoglaltam a szállást, ott egy aktív gyerektábor is mûködik. Egyébként Szilvásvárad és környéke csodálatos, csak azt a közelben lévõ falusi szállásadót nem kéne tovább gazdagítani.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #309000 Hozzászólás

  Kormos László
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  üzenem.!

  Kedves PIXI!
  Én mint ez évben induló apartman (szállásadó)tulajdonos valószinû abban a helységben lakom (Apátság út),amirõl írsz mert ilyen út a környéken máshol nincsen. Megdöbbenve olvastam a leveledet és a válaszokat.Nagyon szégyellem magam /helyette/,bisztos hogy megfogom nézni ezt a “gyerektábort” mert hallottam már róla én is. Nekem semmi közöm az egészhez,a tulajt sem ismerem.Úgy érzem hogy mivel itt lakom és vendégszeretõ is vagyok,az igényesen berendezett apartmanházamat (pezsgõfürdõ,masszázszuhany-stb.)ingyenesen felajánlom neked és barátaidnak max. 8 fõ részére.De ehhez idõpont egyeztetés kell! E-mail cimem:viharlaci@t-online.hu ,Tel:30/6062691 Hirdetéseim az: Üdüljön a bükk hegységben cimszó alatt több helyen megtalálható.Remélem elfogadod meghivásomat és elfelejted a kellemetlenségeket. Tisztelettel: VIHAR

  #308999 Hozzászólás

  iurko

  ne sirj pixi

  Ne haragudj, de ha Te kepes vagy kifizetni ejszakankent 16 000 Ft-ot ket szemelyre egy kelet-magyarorszagi falusi szallashelyert, akkor azt kellene mondanom, hogy problemaid vannak a helyes ar/ertek arany meghatarozasaval es megerdemelted, hogy atvertek. Azt pedig egy hateves gyerek is tudja, hogy penzt csak akkor szabad kiadni a kezbol, ha cserebe kap erte valamit. Ennyi penzert mar egy negy csillagos hotel kenyelmet is elvezheted a szallodak elore meghirdetett akcioi kereteben. Nem egy falusi fogado gengszter tulajanak lehuzasat…

  #308998 Hozzászólás

  rixi

  pixi

  én megértelek hogy fel vagy haborodva , de talán tul hiszekeny voltál,megkérdezheted volna meg mielöt a házba költöztél hogy mibe kerül,en ezt naivitasnak mondanám,
  es szerintem minket általában a honfitársaink szoktak átverni bel es külföldön , mert mi azokban bizunk.

  #308997 Hozzászólás

  pixi

  cím

  van nekik egy netes oldaluk: http://www.maganszallas.hu/apatsag címen.

  #308996 Hozzászólás

  nyaraló

  a helyet

  ill. a cimet megirhatnád ! Kösz.

  #308995 Hozzászólás

  pixi

  röviden,de tömören: mi történt

  Hónapokkal ezelõtt Szilvásváradtól nem messze egy faluban telefonon keresztúl lefoglaltunk egy apartmant, amiért éjszakánként 16000 Ft-ot kért a tulaj. Mindezt a hat éjszakáért mi üdülési csekkel fizettük ki. (hozzá kell tegyem, azt utólag tudtam meg, hogy üdülési csekket is csak az elutazás elõtt szabad átadni) De mivel elsõ nap kiderült, hogy egy gyerektáborba csöppentünk, ahol szerencsétlen gyerekek is pár négyzetméteren tömörültek, és a “hegyi nyugalom” sem volt biztosítva, kicsit felháborodtunk. Az ottani tulaj “ajándékba” adva azt az egy éjszakát, felkínálta, hogy kapcsolatai révén keres másik szállást másnap reggel. Ez így is történt. Kaptunk egy különálló házat egy másik faluban, ahol minden csodálatos volt. Kilátás a hegyekre, az ottani tulaj is kedves volt, csak ott hibádzott a dolog, hogy nem tudta õ elfogadni az üdülési csekket. Megegyezett a “táborszervezõ”, hogy majd õ ezt elintézi. Örültünk neki, mert egyrészt nem volt felesleges a több km megtétele,és a szabadság sem veszett kárba. Egyebekrõl nem is beszélve. A dolog csak ott ütött ki, hogy úgy félre lett szervezve, hogy egy nappal így is korábban el kellett volna jönnünk, mert az eredeti szállásadó nem tájékoztatta fel a ház tulajdonosát arról, hogy mi meddig fizettük ki neki a szállást. Ekkor ismét dühös lettem, hogy közel 100e Ft-t fizetek ki 4 napra, amikor kiült a csodálkozás a ház tulajdonosára. Ugyanis neki a majdnem egy hétért összesen 24000 Ft-ot adott volna át az, akinél a csekkünk volt. És mint utólag kiderült, nem biztos, hogy ez volt az elsõ és utolsó üzérkedése a tulajnak. Végülis visszakértük a csekket, de nem mi voltunk jobban felháborodva. Lecseszte azt a háztulajt, akinél megszálltunk, hogy miért mondta el a szállás költségeit. Jópofa nem?
  Összefoglalva:a szállásnál senki nem tudhatja, hogy egy táborba kerül. Õ elveszi a csekket, keres egy fizetõs szállást. Annak kifizeti azt a költségeket, ami töredéke a csekk értékének, és végülis (a mi esetünket kivéve) mégis jobban jár, mint ahol tényleg el voltál szállásolva.
  Szilvásvárad, Lillafüred, Eger, Bélapátfalva egyébként tényleg gyönyörû, pár nap kevés oda, csak az ilyen esetek szennyezik be a tiszta levegõt. És az már tuti, hogy ebbe a házba, ahol egy pár csodás napot eltölthettünk, oda vissza fogunk menni. Hihetetlenül barátságos és kedvesek ezek az emberek, és a látvány sem volt utolsó.
  Hosszú és bonyolult történet, csak az a tapasztalat, hogy nem adok oda csekket elõre. Mert azt mindenki tudja, hogy legtöbb esetben a prospektus képei, a neten szereplõ adatok nem mindig fedik a valóságot, de ekkora csalódás ritkán éri az embert.
  Hozzátenném, hogy azt a helyet, ahol tényleg megszálltunk, ezt viszont szívbõl tudom ajánlani bárkinek!!!

  #308994 Hozzászólás

  Feladó neve

  Válasz címe

  ez engemetetis erdekel am ! ugye ?

  #308993 Hozzászólás

  Szamoca

  Mi tortent?

  Jo-jo, de voltakeppen mi tortent? Ki volt az illeto es pontosan mit csinalt? Megtudhatnank errol valami kozelebbit, mert most csak annyit ertek az egeszbol, hogy valaki megprobalt Szilvasvarad kozeleben atverni. De hogy ki es hogyan, az nem derul ki abbol amit irtal!

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: átverés itthon
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.