Ausztrália 2006 január

Kezdőlap utazas.com Fórum Útleírás Ausztrália 2006 január

 • Indította
  Témakör
 • #1051 Hozzászólás

  Explorer

  Sziasztok.

  Mint mindenkinek, nekünk is nagy vágyunk volt egy több hónapos utazás.
  Az elejérõl kezdve, vízumért való rohangálás, repülõjegy, vízum, jegy, vízum, és így tovább kb. 1 hónapig. A végén csak meglett, örültünk is nagyon!

  A lényegre térve, mert nem vagyok olyan jó író (elõre is elnézést mindenkitõl :) ), az indulás idõpontja 2006 január 15, vasárnapi nap, Budapesti repülõtér, hajnali 4 óra. Még senki nem lát ki a szemébõl, 1 hetes készülõdés után azt se tudjuk milyen nemûek vagyunk.. Nem baj, egy coffee a Budapest-Bécs járaton és rendben leszünk..
  Bécsbe megérkeztünk reggel 7-kor, egybõl nagy keresés adapter után (persze ki gondolta volna, hogy ez Kuala Lumpurban is megtalálható, a tizedéért..), aztán a nagy várakozás.
  A gépen, hátradõlve, megkezdtük 20 órás repülésünket a „Nagy Vörös Föld” felé.
  Még egy utolsó dolog a repüléssel kapcsolatban, nekem új volt ez az Ázsiai rész, életemben nem láttam még kulturáltabb, tisztább, gyönyörûbb repülõteret mint a Kuala Lumpuri.

  Január 16, helyi idõ szerint délután 4 óra. Megérkeztünk Sydneybe, persze, hozom a jó formám, 24 fok, szakad az esõ. Ez az, hajrá!:) De azért kellemes volt a -20-ból megérkezni.
  A repülõtéren felvesz minket (engem meg a mennyasszonyomat, ezt ki is hagytam, fáradok :) ) egy ezer éve nem látott rokon, és irány Bankstown, Sydney egy furcsa kis külsõ része. A környék a maga egyszerû formájában gyönyörû, teljesen más mint amit eddig láttunk. Na meg a másik oldalon való közlekedés!! A reptéren majdnem beleültem a taxis ölébe, így van ez, mindent meg kell szokni. Egy csendes kis részen elfoglaljuk 1,5 hónapi szálláshelyünket, és nekilátunk magunkhoz térni, ekkor már 36 órája utaztunk, és kb. annyi ideje vagyunk fent.
  Közlik, hogy vigyázni kell esténként Sydneyben illetve Bankstown egyes részein sötétedés után, elég veszélyes. Mi tartózkodásunk ideje alatt semmi hasonlóval nem találkoztunk, szerencsére.

  Elérkezett az elsõ nap. Átállás? Ugyan már. Hajnali 3 óta fent vagyunk, 5-kor neki indulunk felfedezni a környéket. Ahogy kitesszük a lábunkat, elkezd szakadni az esõ, de még mindig meleg van. Állítólag akkor esett régóta a legtöbbet, az elsõ pár napban. Délben házias ebéd, furcsa, sokkal intenzívebbek az ízek, finomabb minden, bár ez lehet csak az izgalomtól van.
  Aztán irány a város. Bevetjük magunkat a nyüzsgõ „city-circle”-be és hajrá, majd csak lesz valami. Town Hall az elsõ megálló. 50 perc be vonattal Bankstownból, a vonatok viszonylag jók, kb. olyanok mint itthon. Kijövünk a nagy Queen Victoria Buildingnél, és figyelünk. A több emeletes felhõkarcolók mellett meghagyták a városban a kisebb régi épületeket, például a kettõ közé szépen berekesztve, ez tetszett :)
  Irány le gyalog a George streeten végig, Circular Quayig, és egybõl az Opera házzal találjuk szembe magunkat. Hát, elég furcsa.. Jobbra, szebbre számítottunk..
  Közben megismerkedünk a téren didgeridoot játszó Leonnal, 10 dollárt lehúz rólunk egy dedikált cd-ért. Megérte, csodálatos.

  Következõ lépésben elindulunk a kedvencem felé (itt töltöttük el utazásunk kb. 80 %-át, a világ legszebb, legnyugodtabb helye), mégpedig a Royal Botanic Gardenhez.
  Ez a Sydney öbölben található, közvetlenül a part mellett, de a Business Disctrict közepében.
  Ez Ausztrália legrégibb ilyen kertje, 1816-ban alapították, csodálatos, mindenkinek ajánlom

  Amint belépünk a parkba, furcsa módon, új értelmezést nyer a zöld szín :)
  Mindenhol csak növényeket látni. Egyenlõre!
  Aztán hatalmas nagy meglepõdés, óriási denevérek lógnak le a fákról mindenhonnan. Kiderült, hogy repülõ rókák, akik ott élnek.
  Rengeteg érdekes dolog található a parkba, és nem elég hozzá 1 nap. Nekünk (természet-buzik, ha lehet így fogalmazni :) ), legjobban a rengeteg szelíd kakadu meg „Rainbow lorikeet” tetszettek, madárinfluenza, ugyan már, bevetettük magunkat, és percek alatt tele voltunk velük, még a fejünkre is rászálltak. Ezzel töltöttünk utána el pár napot. Kimentünk és etettük az óriási madarakat :)
  De egyenlõre ennyi a parkról

  A 3.ik napon meghívást kaptunk egy kis házba, vidékre, ismerõsökhöz, mondták, hogy menjünk mert remek lesz, pici kis ház a világ végén csend nyugalom béke.
  Elindulunk Minnie Waterbe ami Grafton mellett található, ami Sydneytõl „csak”!! 600 km-re van, durván 11 órás vonatozás. Na mindegy, láttunk rengeteg mindent az országból és néhány kengurut. Sajnos, ami nagyon zavart, dohányozni sehol nem lehetett, így majdnem megõrültem az úton.

  Megérkezés Graftonba, egy kocsi várt ránk az állomáson, és elindultunk a 30 km-re lévõ Minnie Waterbe, ami egy pici kis nyaraló falu, kb. 40 házzal, 5 perces sétára a tengertõl.
  Gyönyörû környék, este el is indultunk felfedezni a helyi adottságokat, néhány igen jól esõ Guinness elfogyasztása után. Tele minden kenguruval, de már túl fáradtak voltunk a nagyobb túrához.

  Másnap reggel, mivel még mindig nem álltunk át persze, 6kor le a partra, és delfin meg bálna figyelés. Láttunk is messzirõl néhányat, de csak a feltörõ vízsugarakat.
  Aztán egy hosszú séta a parton, 1 óra alatt összesen 1 helyi lakossal és annak kutyájával találkoztunk, ennyire elhagyatott részen voltunk.
  Mivel ez a terület az un. „Minnie Waters marine reservehez” tartozik, és már a Nagy Korallzátony egy részét képezi, gyorsan be is vetettük magunkat a snorkelozás rejtelmeibe. Én eléggé hozzá vagyok szokva a búvárkodáshoz, persze az europaihoz, így egy kicsit meglepõdtem, mikor szembekerultunk egy 1,5 méteres Wobbigong cápával.
  Remek volt, leírhatatlan mennyi érdekes dolgot lehet látni lent.
  Az elkövetkezendõ 1 hétrõl annyira nincs mit írni, fürdés, búvárkodás non-stop.

  Ez a hét is eltelt, már csak 4 hetünk van a hazaindulásig. Mivel már ennyire messze voltunk Sydneytõl, ezért még megálltunk Coffs Harbourban, ami egy csendes kis kikötõ város Graftontól 60 km-re.
  Ez volt az utazásunk egyik legnagyobb élménye, legalábbis nekem.
  Kivettunk egy kis bungit a város mellett, 2 éjszakára 180 dollár, viszonylag tûrhetõ.
  Elsõ reggel irány a kikötõ, hajnali 6kor, horgász charter, 6 órányi intenzív horgászat.
  Kicsit rázós volt az utunk mivel elég nagy hullámok voltak, ja és a párom akkor ült elõször hajón életében. El tudjátok képzelni, neki is maradandó élmény volt 
  Sikerült végül is fogni egy-két furcsa nagy halat, meg egy „Gummy Sharkot”, és a 6 órás út fejenként 80 dollár volt kb.
  Ezután egyenesen „haza”, és mentünk bevásárolni, ami viszonylag egyszerû volt, mivel a bungiban volt konyha is. 2 napra durván olyan 100 dollárból jött ki, ez csak a kaja meg a pia, viszony nagyon jókat lehet venni, nem az a megszokott Tecsó féle élelmiszerek 
  Ezután elindultunk, hogy vissza menjünk Sydneybe.

  Harmadik hét, Sydney és környéke:

  Yehaa, megjött a várva várt meleg! ) Irány a nagy turista körút, kezdem az elejével
  A Town Halltól elindulva eljutottunk a Darling Harbourig, a második kikötõ Sydneyben.
  Itt található többek között a Casino, a IMAX mozi, a Sydney akvárium és csomó nagyon jó étterem. Kezdjük a legjobbal, Sydney akvárium, ajánlom mindenkinek, NAGYON jó!!
  Az akváriumba a belépõ kb. 50 dollár / fõ, és egy jó 3-4 órát minimum rá kell szánni, már aki kedveli. Nekünk nagyon tetszett.
  Ez után IMAX mozi, 3d, annyira nekem nem jött be, meg viszonylag elég drága, szerintem kihagyható. A Casinót érdemes megnézni, már csak a nagysága miatt, az az igazi filmbéli nagyságú, viszont természetesen oda is kell rengeteg pénz, így mi nem nagyon maradtunk huzamosabb ideig.
  Darling Harbourtól pár perces sétára vagy 3 megállóra Monorailel található a kínai negyed illetve a kínai kert. Ez durván egy 1 órás elfoglaltság, turista útvonal, ezért nagyon drága.
  Onnan szintén pár percre található a Sydney fish market, ahová, ha valaki kedveli a tengeri dolgokat, mindenképpen menjen el! Nagyon olcsón kínálnak mindenfélét, akár elvitelre, akár ottani fogyasztásra, és tiszta, kulturált.

  Másnap egy kis hajózással eljutottunk Taroonga Zooba, a Sydneyi állatkerbe, ami egy külön félszigeten található. Hatalmas egy hely, aki Sydneyben jár feltétlenul menjen el!
  Szintén egy 3 órás program. Onnan vissza Circular Quaybe, és hajóval tovább Manlybe, Sydney egyik legismertebb tengerpartjára ami egyben egy remek búvár hely kezdõknek, rengeteg iskola ott tanít.

  Na, lassan elérkezünk az utazásom egyik legjobb részéhez. Elmentünk kocsival fel a Sydney mellett 120 km-re található Blue Mountainsbe. Ezen belül fõleg Katoombába és Leuraba voltunk a legtöbbet. Nagyon jó hely, érdemes megnézi, lélegzetelállítóan szép! Itt leginkább mi is hozzácsapódtunk a turistákhoz, és a Scenic Centerben töltöttünk el jó pár napot, ami Katoomba mellett található. Itt megy le az õserdõbe 3 különbözõ ilyen libegõ féleség, elég hajmeresztõ egy dolog, fõleg akinek tériszonya van :)
  Az erdõben különféle túrák találhatóak, a teljesen egyszerü, un. „Broadwalk”-tól kezdve a kemény terepig minden megtalálható. Itt érdemes eltölteni pár napot, mi az elején 3 napot voltunk itt, aztán visszamentunk még 4 napra.

  Na, egyenlõre ennyit, igény szerint folytatom.

  És sorry ha furcsán írok, életem elsõ útleírása.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #54423 Hozzászólás

  laci

  nem lesz,

  mert tobb mint 4 evet lehetetlen reszletesen leirni. Esetleg majd megirok erdekesebb turakat, mint pl. 2 het queensland autoval, vagy Adelaide-Alice springs terepjaroval a sivatagon at, vagy a tasmaniai kalandozast… Ezekrol van naplom, meg tengersok fenykep, de meg nem veselkedtem neki a megirasnak. Meg gyujtom a lelkierot :-)

  #54422 Hozzászólás

  don

  eddig jó,

  folytatás lesz?

  #54421 Hozzászólás

  laci

  EGY REPULES: BUDAPEST-SYDNEY

  Vegre, eljott Feb-23 a nagy utazas napja. A
  repuloteren siman elsikkasztottam a 29,6 kilo
  poggyaszt es a ket kezipoggyaszt, majd a
  beszallokartyara pillantva konstataltam az F ulest ami
  az elozetes hirekkel ellentetben nagygepet
  feltetelezett. Ehelyett az izgalmas valosag egy
  Tirolean DASH-8-300 as volt, ami egy 60 szemelyes 2
  legcsavaros, tulmeretezett kavedaralohoz hasonlatos
  sarkany volt, 2db PW 5000 loeros motorral. Ez volt
  kirendelve akkor Becsig es az 50 perces menetido
  tudataban nem voltak illuzioim a sebesseget illetoen
  sem. Bent a helykinalat es az elrendezes a buszokat
  idezte, 2-2 ules egymas mellett, es kesz. Eloszor a
  derek ferihegyi jegtelenitok, a sarkany mellett az
  osszes ablakot is lelocsoltak olvaszto kotyvalekkal,
  amitol senki sem latott ki es remeltem, hogy a pilotat
  ezert kihagytak a szorasbol. Beinditottak a daralokat,
  es szepen kigurultunk, majd a rajtvonalnal felallva,
  befekezve, folporgetve a legcsavarokat motorprobat
  tartottunk. Az egesz gep razkodott ahogy a tizezer lo
  szaggatta az istrangot mire a pilota megkegyelmezett
  es kiengedte a fekeket. Szep szelcsendes idoben 25
  masodperc mulva siman fenn is voltunk es szepen
  emelkedtunk. Mivel a gep max 7000m-re tud emelkedni,
  ezert vegig a Ferto toig felhoben repultunk. Mire az
  ablakrol letisztult a folyadek addigra felhobe is
  kerultunk, ugyhogy szamomra vegig vakrepules volt. Ott
  a to folott leereszkedtunk, es felultunk a
  hullamvasutra. Szo szerint, ugyanis ott mar foldig ero
  rohano felhok es szelviharos idoben imbolyogtunk
  lefele. Mivel ez csak fele 15-18 tonna – fele sulyu
  mint a Fokker bizonny jo nagyokat huppogtunk fol meg
  le es erosen kellett kapaszkodni. Mondhatom alaposan
  bemelegitettem a razasbola tovabbiakra. A beton folott
  is allandoan lakapott a szel de vegre egy felpattannas
  utan szepen leertunk. Kiszallaskor konstataltuk, hogy
  nem veletlen az ugrabugra mert az osszes no haja
  vizszintesen allt a szelviharban es szemerkelo esoben,
  a szel keresztul kasul hordta a nejlon meg papir
  darabokat mindenfele, es valahogy mindenki oldalra
  bedolve kozlekedett. Na, gondoltam, majd a 777-es a
  280 tonnajaval megmutathatja, hogy ilyen idoben mit
  tud. Mire bejutottam a gepbe, meg ketszer ellenoriztek
  a vizumomat. a 9 uleses reszen ultem a szarny folott
  ablaknal es orommel lesegettem. Megint lenyugozott a
  sarkany merete, a szarny meg ossze vissza lafogott fol
  meg le. A monitoromon az elore nezo kamerara
  kapcsoltam igy ugyanazt latom mint a pilotak elore.
  Rafordultunk aztan hajra… a reg nem hallott GE-90
  esek furogepszeruen felporogtek es (szamomra) csodas
  hangon uvoltottek vilagga a 90 tonnas toloero
  diadalat. Kozben elol csak ugy rohant a beton majd
  folvettek, a szarny vege felgorbult vagy 2 metert, es
  ugyan enyhen billegve de nagyon meggyozoen, razas
  nelkul egyenletesen huztunk folfele, keskent vagva
  szet az osszes felhot. Hat igen, ezt mar nem lehet
  csak ugy megrazni, hogy kiessen a tomes az utasok
  fogabol…. Ekkor bemondtak, hogy kellemes utunk lesz,
  kiveve Isztambul es Teheran terseget, ahol
  turbulenciak lesznek de majd szolnak elore es mindenki
  kapaszkodjon. Puff neki… Altalaban nem szoktak a
  vihart elore bejelenteni, hanem csak ha mar ott
  vagyunk,.erre most ugyen mi lesz ez ha mar igy elore
  ijesztgetnek… Kesobb kiderult hogy Magyarorszag
  folott volt a legjelentosebb a razas, de az sem volt
  veszes. Isztambul meg Teheran folott semmi. Ugy allt a
  gep vegig, mint a covek, mint ha csak a foldon allna,
  egy rezdules nelkul. Csodas derult ido volt vegig
  Isztambultol, az osszes hegyek havasak voltak, bibliai
  tajak folott mentunk, az Ararat is szepen latszott.
  Eszak Irak, Iran, majd Pakisztan kovetkezett,
  Afganisztant delrol kerultuk, egeszen a Hormuzi
  szorosnal. Karachi, majd Hyderabad utan egyenesen
  megceloztuk Kuala Lumpurt. Torokorszagtol elkaptuk az
  aramlast, igy szepen 1000 majd 1100 km/ora fole
  gyorsultunk a hegyek folott, a csucs 1166 volt. India
  folott kezdtunk el lassulni, onnet mar csak
  800-900-zal jottunk.Pakisztan folott lement a nap,
  vegig csillagos eg volt. Kuala Lumpurban sotetben
  leszallva gyonyoru volt a kozeledo kivilagitott
  kifutopalya az elore nezo kameran, kozben sebesseg,
  magassag is ki volt irva, olyan erzes volt, mintha en
  vezetnem a gepet, egyszerre 350 ember ellenorizte a
  pilotat, hogy nehogy melleszalljon az oserdobe ::-)))
  Ott hajnali 5 kor 26 fok volt, es enyhe kod, ami
  valojaban csak para volt. Ugyanis ott olyan paras a
  levego, hogy a 26 fokos “hidegben” mar kodpara
  csapodik ki, minimum 30 fok kell, hogy feloszoljon. Ez
  amugy reggel 7-8 korul mar meg is van, azutan lehet
  izzadni. Elso dolgom a beszallokartya kivaltasa volt a
  tranzitban. Meglepetesemre biznisz class kartyat
  kaptam a 9G ulesre, es mint kiderult erre a szakaszra
  biznisz foglalast inteztek nekem. A bibi csak ott
  volt, hogy a jegyemen vegig turista osztaly volt, es
  en azt is fizettem. El nem tudom kepzelni azota sem,
  hogy mikeppen lehet bizniszt foglalni, es az alapjan
  turista jegyet kiallitani. Ha ez bejon, – gondoltam,
  akkor az vilagraszolo szelhamossag lesz , es nem is
  tiltakoztam annyira a biznisz ellen. Azert hogy
  kiprobaljam a valodisagat, celba vettem a biznisz
  varot, potya ivaszat remenyeben. Ott a legartatlanabb
  arcot vagva probaltam bejutni, de megnezve a jegyemet
  is kiderult, hogy megsem engedhetnek be, illetve
  szivesen beengednek, az arkulonbozet kifizetese utan.
  Mivel ezt a penztarcam nagyon rossz neven vette volna,
  surgosen visszamentem a pulthoz, es egy masik
  ugyintezonek elmagyarazva a problemat azt a
  lehetoseget valasztottam, hogy jo lesz nekem az
  eredetileg lefoglalt turista jegy is ::-)).
  Beszallasnal kiderult, hogy a kovetkezo gep is 777-es
  lesz, de mar malay. A kulonbseg, annyi volt, hogy tobb
  hely volt a labaknak, teljesen ki tudtam nyujtani,
  tobb etel, ital volt, meg etlaprol lehetett
  valasztani. Kivulrol a gep koszosabb volt, minden
  mozgo resz szelenel, kosz meg folyasnyomok
  mutatkoztak, de ez nem volt aggaszto, vegul is ez a
  gep itt az egyenlito alatt minimum naponta egyszer
  tropusi esoben azik… Megint jobb oldali ablak
  mellett, de mar hatrebb ultem. Pont alattam fociztak a
  csomagokkal a rakodok, akik mintha egyenesen a Malaji
  Tigris cimu nepszeru filmsorozat legutobbi
  forgatsasrol jottek volna, es alighanem a kalozbandat
  jatszottak – legalabb is ranezesre. Sandokant nem
  lattam, o valoszinuleg a pilotafulkeben volt…. A
  pilota egyebkent 150 cm magas volt, vasaggyal egyutt
  kb 40 kilo, Mohammad Omar-kent mutatkozott be es
  szerintem nem tudott angolul… legalabb is
  akarhanyszor szolt hozzank, sosem ertettem semmit.
  Lattuk meg a beszallas elott, hogy neki sem nyilt ki a
  magnaskartyas biztonsagi ajto es valogatott
  szidalmaira az elojovo mas biztonsagi orok engedtek
  be. Tobben jelentosegteljesen osszeneztunk, remelve,
  hogy valoban o a pilota – marmint az igazi…
  Kiderult, hogy nyugodtam lehet kamerazni repules alatt
  is, ugyhogy eltem is a ritka lehetoseggel, es
  felvettem a felszallast is. Mivel hatul ultem ,ezert
  sokkal hangosabb volt a gep, gazadaskor eloszor
  furogep, majd repedtfazek, vegul dorgo hangra valtott,
  amit a kurulottem rezonalo dolgok festettek ala. Vegig
  zizegett a muanyag ablaktakaro, meg nehany belso panel
  is. A gyorsulas es a lendulet itt is kivalo volt a ket
  Rolls-Royce Trent 800-as is kitett magaert, Mohammad
  vegig meredeken huzta folfele es olyakat boritottunk,
  mint Bessenyei Peter gyerekkoraban… Alul a kek
  tenger, a sok hajoval a szigetek, meg Szingapur
  latvanya igazan megkapo volt. Az egyenlito utan 10km
  magasban osszefuggo tejfolbe kerultunk es vagy fel
  oraig ugy razta a gepet, hogy leultettek mindenkit, es
  az eves kozben szemmel kellett tartani a zsemlet, meg
  leinni az italbol, hogy ki ne lottyenjen. Ez Javaig
  tartott, onnet masfel ora tiszta oceani szakasz
  kovetkezett. Akarmilyen magasan is, de valahogy en
  jobban szeretem ha megis szarazfold van alattunk,
  ezert alig vartam mar a monitoron 10cm -re levo
  Ausztralia kozeledtet. Sajnos az ocean folott amugy
  napos idoben ujabb razos szakasz kovetkezett, es engem is kezdett
  nyugtalanitani , mert remisztoen csapkodott az a marha
  nagy szarny a helyemrol nezve. Valoszinu, hogy ott elol Mohammad kaveja
  is kiomolhetett, mert megunva a rodeot ezer meterrel
  feljebb emelkedtunk 11600-ra, ahol mar nyugodtabb volt
  a legkor…. hala Istennek. Ausztralia fole erve
  egycsapasra megnyugodott a gep, es olyan siman
  mentunk, hogy csak na, ujra 1000km-ora fole gyorsultunk
  en meg vegre a videojatekra koncentralhattam. Azert
  alacsonyan a sivatagok folott vegig felho volt,
  fittyet hanyva a normalis sivatagokra ahol
  tudvalevoleg nincs felho!!!.Mar a zold hegyek fole
  erve ujra lement a nap, es tok sotetben keztunk el
  erszkedni Sydneybe. Szep kivilagitott varos folott
  jottunk le az obol felol, es az ismeros Cronulla Beach
  lattara meg a leszallas elott elfogyaztott sorok
  hatasara nagyon jol ereztem magam. A vizen tukrozodtek
  a repcsi fenyei es a hullamok egyre kozelebb voltak
  alattunk. Szep sima leszallas kovetkezett, majd a
  boldog kiszallas. Minden ellenorzesen gond nelkul es
  gyorsan atjutottam, es vartam a csomagomat a
  szallitoszalagon, ahol csak nem akart elojonni. 20
  perc mulva mar mindenki leszedte, en meg ott alltam
  ures kezzel, mikozben a kornyeken allok halk
  magyar nyelvlecket hallgathattak a
  szaftosabbjabol…. Kesz, nincs tobb borond, a szalag
  leallt, en meg egyedul vartam a semmit kezemben csak a kezipoggyasszal. Nosza
  odamentem 3 egyenruhashoz, aki rogton es nagyon
  szivesen segitettek, egyik a gepet ellenorizte, hogy
  biztos mind kiraktak-e, a masik bement a talalt
  targyakhoz, a harmadik meg a szamitogepen elkezdte
  nyomozni a csomagjaim utjat. Mivel darabonkent 300000
  forntra voltak biztositva, mar kezdtem volna dorzsolni
  a kezem, amikor kideritettek, hogy a csomagjaim bizony
  mar 6 oraja itt vannak Sydneyben, szo szerint
  megeloztek engem, amikor Kuala Lumpurban Sandokan
  kedves statisztai nem vettek le a Lauda
  geprol, es nem is tettek at a malay-ra. Mivel az a jarat is ide
  jott, es a cimken is VIE-KUL-SYD volt, vegul is jo helyre jott
  a csomag, csak nem volt aki akkor levegye leven akkor
  en meg az ocean folott ugraltam. Mondtak, hogy menjek
  csak at a karantenon, ki aztan fol a 3. emeletre ide
  es ide, atvenni a csomagokat. Siman atmentem a
  karantenon, ahol vegre a tesomek is meglathattak
  messze az utolso kiszallokent. Egyutt mentunk fol a
  cuccosert, ahol vegre 1 nap utan sertetlenul keblemre
  olelhettem valamennyi csomagomat. Eddig meg soha az
  eletben nem veszett el csomagom, es nem is kivanom
  senkinek azt amikor hiaba alldogal a szallitoszalag
  mellett, es csak nem jon, csak nem jon….

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Ausztrália 2006 január
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.