Ausztrália, autó/campervan bérlés, általános árviszok

Kezdőlap utazas.com Fórum Ausztrália és Óceánia Ausztrália, autó/campervan bérlés, általános árviszok

 • Indította
  Témakör
 • #25562 Hozzászólás

  Csubi1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tavaly kb. 6 hetet töltöttem Ausztráliában. Három alkalommal béreltem autót, ebbõl egy campervan volt. Van 1-2 olyan tapasztalatom, amit szívesen megosztok olyannal, aki esetleg most készül bérelni. Csak egy rövid példa: ha 4 kerék meghajtású lakó-autót bérelsz egy fél évre, és megveszed hozzá a fullos biztosítást, akkor abból az árból már lassan vehetsz is egyet!

  Egyéb árakból is ki vagyok gyúrva, ha valaki érdeklõdik. Röviden: a minden elég drága! Bár Skandináviát mondják még drágának, és én ott még nem voltam, de megfordultam pár helyen, és azt mondhatom, hogy nem ez lesz az a hely, ahol kényelmesen hátradõlhetsz, ha költségvetést tervezel, és ezt azért is mondom, mert ha hátizsákkal mész, akkor sem lesz olcsó.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #301734 Hozzászólás

  KGB

  yumm

  Bárczy Zsolt

  Sex:MaleRelationship Status:MarriedHometown/Country:BudapestWhere are you now (city)?GenevaDistrict (in Guangzhou)PanyuJob:StrategistI’m looking for…Friends, Networking, Business Partners, Language ExchangeAbout Me:Living in China since 1992, in Guangzhou since 1997, married to a Cantonese girl. Advising entrepreneurs on strategy China-wide via Hong Kong and Europe

  Takács László

  I was born in the middle of the past century in Hungary. I lived my formative years in the town of Sopron, less than 50 miles from Vienna, and 10 miles East of the then rust-free iron curtain. Sopron is a lovely old town, dating back 2000 years when it was the Roman city of Scarbantia. We lived in the inner city, formerly surrounded by a protective wall, where most buildings are 200-500 years old, the oldest still standing is over 800. Sopron, then a city of 40,000, had nine high schools, two colleges, and a very busy student life; it was a great place for a teenager. I spent a lot of time with my friends, loved photography, and riding my bike.

  #301733 Hozzászólás

  benoe

  Hallottam hogy…

  hogy problémák vannak itt. Mi a helyzet fiúk? Nem hallottátok még hogy idéntõl Ausztráliába leárazások vannak? Sok a japcsi azt gáz van. Azt ha egy csaj ferde szemmel néz egy birka auszrálra akkor már fel se áll neki.Meg sok a birka. Beeeeee-beeeee-albaaareegiaaaaa. Te majom! Meg a másik kettõ is a csuma meg a juma. Szépek vagytok így hárman. Vigyázzatok nehogy Ausztriába kössetek ki a végén mert ott nem lehet ám lopkodni a lehel hûtõket mint régen a zasztava tetején. Rohadt bevándorlók. Menjetek Kínába most minden troll ott gyülekezik, ott a helyetek. Na további szép napot, megérkezett a ……………

  #301732 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nem ertem mert nem lehet megerteni

  de ha valaszra sem vagyok melto, miert irtal te nagy okos. Egyebkent meg a skot uzleti partnereim is azt mondtak, “skotabb” vagyok naluk is. Nem a Fantan kell megsporolni fele arat a repjegyednek.
  AR
  P.S. Ha nem akarod, hogy rohogjenek rajtad, ne valaszolj erre a beirasra az elozo hozzaszolasod alapjan.

  #301731 Hozzászólás

  jumi

  Seggfej vagy mert

  mert azt se érted meg amit írok. Válaszra sem vagy méltó olyan primkó vagy.

  #301730 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hahahaha

  Van elonye az eros Dollarnak is. Az olyan faszok, mint te, jumi, nem jonnek ide, legyfeljebb az iregysegtol agresszivek es durvak vagytok.
  Egyebkent tavaly ota meg dragabb lett a turistak szamara Ausztralia, foleg Europabol erkezoknek.
  Tenyleg jumi, te hany fantat iszol meg 3 het alatt, hogy a repjegy 10-20%-at is kiteszi a koltseged?
  AR

  #301729 Hozzászólás

  jumi

  elmondom miért

  szarozik, azért mert napi sok 100 ft megspórolása a kínai büfén meg a legolcsóbb fanta megvétele féléven át 2 embernek például sok-sok pénz az út akár 10-20% is, a repjegy több százezer ja igen de ott is van 300-400-600-800e-es jegy hidd el ott is megnézi aki megnézi melyikkel megy és nyilván ha odaakar menni kifizeti a 300e-et ami több 100e de ott is megspórol egy fél jegyet az ember ha utána néz, ésszerû utána nézéssel és nem keverendõ össze ez a szarevéssel határozottan állítom hogy bárhol a világon jelentõs % meg lehet spórolni egy útnak bármiféle színvonalbeli különbség nélkül csak épp idõ kell hozzá és egy kis utánanézés, rólad meg albaregia röviden annyit hogy egy seggfej vagy és látom jól beépültél a buzi ausztrál társadalomba

  #301728 Hozzászólás

  Csubi1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Minden relatív, éppen errõl beszélek

  Örülök, hogy megerõsítetted, hogy drága. :-)

  Igazából azért indítottam a topic-ot, mert szerintem fontos lenne tudni ilyenekrõl, hogy 30-40%-al többet kell fizetni valamiért.

  Nem az a baj, hogy 8000 Ft-nak megfelelõ dollár 1 kiló kolbász, hanem rövid válogatás után melyik volt szimpi? A magyar: Csabai!!! Amit én nem vihettem ki a szigorú szabályozások miatt! Erre mondom én, hogy legsötétebb fekete humor!

  Találkoztunk német (!) turistákkal, akik mondták, hogy voltak kinn 4 éve, de még ahhoz képest is drága! És õk nem “szarakodnak”, ahogy írtad.

  A magyar mentalitás milyenségrõl nem szeretnék itt mesélni, ahhoz nyissunk egy új topic-ot.

  #301727 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Minden relativ

  Sajnos valoban nagyon folmentek az arak de nem is ez a legnagyobb problemaja az idelatogatoknak hanem az, hogy az ausztral Dollar nagyon folertekelodott. 30-40%-kal tobbet kell erte adni.
  Ha megelegszel egy nagyon pici autoval, akkor 30-40 Dollarert mar berelhetsz egyet. Sajnos a benzin is nagyon megdragult. 130-150 cent/liter.
  Szerintem meg ilyen korulmenyek kozott sem dragabb Ausztralia mint Magyarorszag ha autot akarsz berelni. Napi $80 korul mar berelhetsz “igazi” autot. 3-4000 cc, 6 henger, legkondival vagy klimaval. Ilyen kocsit ti mennyiert adtok berbe Magyarorszagon? Az eros Dollar mellett is kb azonos szinten van a benzin ara a magyarorszagival. Hatizsakkal szerintem tobbe kerul minden mint kocsival. BNE-SYD egy irany kb $75.00 A repuloterrol be Sydney kozpontjaba vonaton 15 Dollar, taxival 30-35 Dollar. Napi jegy a monorail-re kb egy huszas es ha valahova mashova akarsz eljutni akkor meg arra is fizetni kell. Raadasul cipelheted a cokmokod magaddal mindenhova.
  Dragabb lett Ausztralia mint volt, ez biztos, de nem is jottok vissza minden 3 honapban. Egyszer az eletben erdemes raszanni azt a kicsi extrat ami az eros Dollar miatt van. Kulonben is, sosem ertettem a magyarorszagi mentalitast, hogy miert szarakszik valaki szaz Forintokon [ hol olcsobb egy kinai bufe vagy egy Cola 80 Centtel ] amikor elkolt tobb szazezret a repjegyre es biztositasra csak azert hogy ide repulhessen.
  AR

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Ausztrália, autó/campervan bérlés, általános árviszok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.