ausztriai egy hetes túra

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás ausztriai egy hetes túra

 • Indította
  Témakör
 • #44121 Hozzászólás

  vadasy

  segítséget kérek
  júliusban szándékozunk kb 1 hetet túrázni ausztriában
  napi kb 20 km
  menedéktól menedékházig
  ki mit javasolna?
  köszi

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #422356 Hozzászólás

  Horváth Péter1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Grossglockner környéke

  Sziasztok.

  Sziklamászási tapasztalat nélkül szeretnék tudakolózni.Kalstól északra,a “Kalsner Tauernhaus”-ban foglaltunk le szállást 4 napra.A csúcs meghódítása nem célunk,csak a környék bejárása kizárólag gyalogos formában. Térképet vettünk (Alpenvereinskarte:Granatspitzgruppe).

  Több kérdésre keresem a választ,mégpedig a következõkre.

  -A térképen jelzett(pirossal),és számozott túraútvonalak sziklamászási gyakorlat nélkül végigjárhatók-e?

  -Az adott térkép alapján,és kizárólag a jelzett utakon haladva felszerelés nélkül(hegymászó,sziklamászó) kerülhetünk-e olyan akadály elé,mely akár visszafordulásra is kényszeríthet bennünket?

  -Amennyiben már bejárta valaki a környéket a túraútvonalakon,felvenném vele a kapcsolatot.

  #422355 Hozzászólás

  saman

  Wölzer Tauern friss

  Na. voltunk, megjöttünk. Mivel kisgyerekekkel mentünk, csak pár órás sétálások voltak, de azért sikerült valamennyire felmérni a terepet.
  A térképet nézegetve úgy tûnik, hogy nem könnyû egy hosszanti nagy túrát tenni, mert egy-két helyen messze vannak a menedékházak. De több kisebbet lehet jól.
  Ahol mi voltunk:
  – Lachtal völgy – egy nagy síközpont, szelíd lejtõkkel, széles, füves gerincekkel. Egy sor szélerõmû van fenn, egészen futurisztikus látvány. Lehet tenni egy nagy kört a völgy körül, belefér egy napba. A csúcsok 1900 és 2270 méter közöttiek. Tavasszal és õsszel teljesen kihalt, csendes.
  – Edelberg graben – Ez egy egész más jellegû völgy egy kicsit nyugatabbra. Meredekebb sziklás hegyek, sok vízesés. Fel lehet menni 15xx méterig a völgy végébe kocsival. Onnan többfelé is el lehet indulni. 2300-2400 méteres csúcsok és a köztük lévõ hágók várnak.
  Magasabban még vannak hófoltok (május 12-i állapot), de nem komoly. Ha így folytatódik az idõ, akkor két héten belül minden elolvad.

  #422354 Hozzászólás

  vadasy

  saman nak

  érdekelnének majd az infóid
  ne feledd

  #422353 Hozzászólás

  saman

  Wölzer Tauern

  Judenburgtól ÉNY-ra.
  2000-2400 körüli hegygerincek, a keleti végén még sima füves, nyugat felé kezd tagolttá válni. Jó buli lehet egy K-Ny-i hosszú túra. Én sajnos még csak kis pár órás köröket gyalogoltam/futottam rajta.
  1:50000-es f&b térkép van róla.
  Két hét múlva megyünk arrafelé, ha jó lesz az idõ, és nem nyafognak sokat a csemeték, akkor utána lehet, hogy tudok további infóval szolgálni.

  #422352 Hozzászólás

  saman

  Marmarole

  A Marmarole tömb északi oldalán van egy hosszú út, bivakról bivakra. Alta Via Dolomiti n.5, ha jól emlékszem. Én a Tiziano és a Voltolina közti szakaszon voltam (na meg a völgybõl fel- ill. levezetõ utakon. Nagyon szép, alig van ember, viszont néhol elég zizis (ahogy azt már az olaszoktól megszokhattuk: meredek oldal törmelékkel vékonyan borítva, lejjebb szakadékkal folytatva, biztosítási lehetõség szinte semmi…)
  Egyes részei viszont szépen ki vannak vasalva. Ahogy 3 év távlatából visszaemlékszem olyan B nehézségûek, kivéve 1-2 rövid C-D-s szakaszt (konkrétan a függõleges drótkötélen kellett húzodzkodni, nagy hátizsákkal a hátamon:)
  Cserébe viszont csapatokban járnak a hegyikecskék.
  Idén nyáron itt az lehet a gond, hogy el fog olvadni az összes hófolt, és nem lesz mibõl inni. Egyedül a Musatti bivak alatt van folyóvíz, de az is vagy 200 méter szinttel lejjebb.

  #422351 Hozzászólás

  Sepp

  például

  Schneeberg-Raxalpe-Schneealpe-Veitschalpe-Hochschwab

  s még messze sincs.
  Mindegyiken elég jó a turistahálozat
  http://bergsteigen.at/de/default.aspx

  #422350 Hozzászólás

  samu

  Karni alpokat tudom …

  …ajanlani. Satorral csinaltam, de lehet hazra alapozni is. Az Ardito fele konyvben is benne van…Amikor ott jartam nem volt nagy tomeg (de egy hires trekking utvonal…).

  A masik otlet a Steineres Meer (de ez mar Nemetorszag-Ausztria). Eleg suru a turistahazhalozat; tobb variacio is elkepzelheto – konnyen lehet korturat tervezni…

  #422349 Hozzászólás

  vadasy

  szûkítve

  magashegyi túra/gyaloglás
  túlnyomórészt zöld
  kb 1000 m naponta

  viszont tágult is mert olaszország is szóba jöhet
  az ötleteket köszi … járok utána …

  #422348 Hozzászólás

  saman

  Szûkíts

  Adj meg néhány kritériumot.
  – milyen nehézségû utakat akarsz (gyaloglás, klettersteig, gleccsertúra, mászás)
  – milyen jellegû hegyeken (zöld/szürke/fehér:)
  – ne napi kilométert, hanem napi max. szintkülönbséget adj meg.
  Amúgy a fenti könyv jó, kivéve, ha a nem szereted a tömeget, mert nekem úgy tûnik, hogy a legszélesebb csapásokon vezetnek a túrái mindenhol (néhol persze képletesen értve). Mondjuk arra jó, hogy megnézed a képeket, veszel egy térképet, és tervezel ugyanazon a környéken egy másik útvonalat.
  ha tudsz olaszul, akkor a friuli hegyekre van egy jó oldal:
  http://www.sentierinatura.it/
  Az meg csak egy személyes megjegyzés, hogy az egy hét végigtúrázva lehet, hogy sok egy kicsit (nekem legalábbis 4 nap után el szokott kezdeni morgolódni a térdem). De ha szoktál ilyet csinálni, akkor biztos tudod, hogy rád ez vonatkozik-e.
  Látatlanban tudok javasolni egy jó kis kört a Magas-Tauernben a Virgental körül. Menedékházak vannak bõven, és kedvedre válogathatsz a különbözõ jellegû csúcsok között. A déli oldalon a Zupalsee Hütte felett sétára csábító füves gerinc. Beljebb a Lasörling 3000 feletti csúcsa könnyû sziklás kapaszkodóval. Hátul rengeteg vízesés az Umbaltalban. Az északi oldalon az Essener u. Rostocker hütte felett képeslapra való tó a gleccser végén. A Deferegger Haustól séta a gleccseren a Grossvenediger csúcsáig. Még egy extrém klettersteig is van a Rote Säule csúcsára a Sajathütte közelében. Közben kilátás a Glockner- és a Venediger-csoport csúcsaira, a Dolomitok tornyaira.
  Vegyél egy térképet, elõ az internet, aztán tervezgess.

  #422347 Hozzászólás

  Trois

  egy egész jó könyv

  Van egy könyv az “Alpok (túrázóknak)” Stefano Ardito a szerzõ a GABO a kiadó. Ebben egész jó több napos megeshegyi túrák vannak leírva, hasznos tanácsokkal, menedékházakkal, ajánlatokkal. Mintha valamelyik multiban is láttam volna már a könyvespolcon.. Szerintem ebben megtalálod amit keresel.. :-)

  #422346 Hozzászólás

  Mókusferi

  Hol ?

  Ez azért így elég tág téma volna… Melyik részen szeretnétek túrázni ? Milyen jellegû túrát akartok ? Mit szeretnétek járni ? Mit szeretnétek bejárni ?

  Ötletadónak: http://www.summitpost.org esetleg
  http://www.summitpost.org/object_list.php?object_type=0&object_name_0=austria&page=1

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: ausztriai egy hetes túra
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.