Ausztriai túra

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső Ausztriai túra

 • Indította
  Témakör
 • #35922 Hozzászólás

  Túra a Schladminger Tauern gerincén!
  (hogy tudjatok elõre tervezni)
  Részletek:
  Indulás: 2007.07.07. (szombat) Keleti pályaudvar 5:55
  Érkezés: 2007.07.15. (vasárnap) Keleti pályaudvar 16:48
  (az idõpont módosítható!)
  Tervezett útvonal:
  Kora délután érkeznénk vonattal a Dachstein mészkõtömbjei alatt lévõ ausztriai kisvárosba, Scladmingba.. Majd irány a Riese vízeséslánc mellett lévõ parkoló, mint kiindulópont. Onnan pedig fel a gerincre a tengerszemek, sziklacsúcsok és zergék világába. Preinthaler Hütte (1657m) – Waldhorn (2702m) – Greifenberg (2618m) – Golling Hütte (1641m) – Hochgolling (2863m) – Landawirsee Hütte (1985m) – Kleinprecht Hütte (1872m) – Girlach tengerszem (1986m) – Steirische Kalk (2459m) – Seekar Hütte (1797m) – Radstadtfel síparadicsom, majd Radstadtból vissza vonattal kis hazánkba. :o)
  Javarészt ismerõs, JÁRHATÓ-TELJESÍTHETÕ terep és nincs nagy tömeg!
  Hátizsákos, vadkempinges vagy menedékházas (ahol ér az este) gerinctúra mindenkinek, aki szereti a magashegyeket és van benne egy kis kalandvágy.
  A költségeket még számoljuk, a jelentkezõk számától is függ.
  Gondold át és jelentkezz! :o)

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #354090 Hozzászólás

  Gabriella10
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  legközelebb

  Légyszíves, küldjetek infót, ha legközelebb hasonló túrát szerveztek! Címem: garima5hu@yahoo.com
  Én nagyon szívesen jöttem volna, sajnos, már késõ bánat…
  üdv,G

  #354089 Hozzászólás

  én is

  lemondom a részvételem, de megköszönném ha elküldenétek a címemre (freemail) a tel.számotokat. üdv és jó utat!

  #354088 Hozzászólás

  ardent
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  en megsem…

  jelezni szeretnem, h megsem csatlakozom most hozzatok, mert mas programom lett! jo utat Nektek!

  #354087 Hozzászólás

  Andy
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  :)

  Én megyek, ha gyün vki stoppal velem.:D

  #354086 Hozzászólás

  Pavlovnak

  A kaját természetesen vinni kell, mert bolt az nincs és a menedékházak is 3 eurót kérnek egy levesért (bár a húsgombócosuk az megéri!) Természetesen a gázfõzõs remekeken lesz a hangsúly. A csapattempót a leghátsó ember diktálja! Aki szusszanni akar kihagy egy fakultatív csúcsot, aki meg bírja… na arra is lesz ‘gondom’. :o) Azt, hogy nem szeretnél egy idegen párral belevágni, megértjük. Ezért is jobb lenne egy elõzetes találkozó. De reméljük jönnek még és Te is belevágsz. Ez tényleg csak a túráról fog szólni.
  Hegyre fel! :o)

  #354085 Hozzászólás

  klassz

  köszi a gyors választ! nagyon szép helyet néztetek ki, gyönyörûek a képek! kaját hogy tervezitek? gázfõzõvel? reális a megadott weblapon található terv nagy hátizsákokkal (napi 2000 m szintemelkedés)?
  nekem is vannak már hasonló (erdélyi, szlovákiai) tapasztalataim több napos túrákon, meg jó kondiban is vagyok, kedvem is van, így erõsen fontolgatom, hogy veletek tartsak. bár egy párral hármasban nem hiszem, hogy elindulnék. :) még a túra elõtti héten elnézek erre. addig is minden jót!

  #354084 Hozzászólás

  Reflex

  Szia Pavlov!
  A túra elsõ szakaszáról itt találtam infókat:http://members.aon.at/bergwelt/touren/tour083.htm
  A legjobb képek a teljes útról talán itt vannak:http://www.ms.mff.cuni.cz/~jhum8111/hory/schladminger_tauern_2006/image_index.html.iso-8859-1
  De a keresõbe beütheted: Schladminer Tauern, Greifenberg, Hochgolling, stb itt rengeteg képet, infót, adatokat találhatsz még.
  Eddig mi vagyunk ketten biztosan a barátnõmmel /27-28 évesek Szegedrõl/ és még van 3-4 érdeklõdõ akik még gondolkodnak rajta. Nem hegymászók vagyunk, de a magashegyekben (Fogarasok, Retyezát, Tátra, Alpok, Andok) már van tapasztalat. Egy 7-8 napos magashegyi trekking túrát szeretnénk semmi többet. Via ferrata részek nincsenek, de van néhol egy-két lánc vagy létra. A legtöbb ember a Hochgollingra megy fel vagy az elsõ ajánlott weboldalon ismertetett 3 napot csinálja meg, de utánna is legalább annyira élvezetes. A nyolc éjszakából szerintem fele lesz menedékházas (ez még idõjárás és körülményfüggõ), így -mivel egy évben nem járunk túl sokat Ausztriába- nekünk nem érné meg a turist card. Nem alszunk 2200 méternél magasabban, tengerszemek vannak kiszemelve ott meg mindig van (sík)hely.
  Térképünk van a teljes vonulatról – ha össze tudunk hozni egy találkozót mélyebben belemerülhetünk.
  Mi maradt még ki?
  A csapathirdetés, vonatjegyvásárlás legyen az indulás elõtti (28.) héten.
  Vidám napokat! :o)

  #354083 Hozzászólás

  kedvezmenyes hutte

  sziasztok!
  engem is érdekelne az út. ha tudtok, légyszi adjatok webcímet, ahol az útvonalnak utána tudnék nézni. milyen táv, mennyi szint, hány és mennyire tapasztalt résztvevõ van eddig? via ferratas részek is lesznek benne?
  meddig kell jelezni, ha valaki jönni szeretne?
  nem gondoltatok rá, hogy osztrák turistakártyát kéne váltani? jelentõs kedvezmények járnak rá a hüttékben (az ingyenes helikopteres mentésen túl). hétvégén voltunk a schneebergen, ott például 10 helyett 6 eur lett volna a szállás, ha van ilyen (egyébként nem tudom pontosan milyen :) ) kártyánk. nagy híve vagyok a vadkempingnek – erdélyben szinte mindig ezt vesszük igénybe -, de 2800 méteren nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet (hõmérséklet, terepviszonyok).

  #354082 Hozzászólás

  Ardent

  Hali Ardent!

  Szivesen vennénk ha csatlakoznál. A tempót, a napi távokat és a tényleges útvonalat meg úgyis szabályozzák majd a körülmények. Fiúk, lányok vegyesen lesznek és nem teljesítménytúra hangulata lesz. (amúgy meg a kiszemelt táv jó tempóval fele annyi idõ alatt is teljesíthetõ, tehát lett ráhagyás – aki meg többet szeretne, bírna lest fakultatív progi is! :o))
  A költségeket fentébb már megírtam (vonat, buszok). Azt, hogy mennyi menedékház lesz, azt alkalom szüli…
  Július 29-én érkezünk 16.48-kor a keletibe! Ennek így kell lennie, mert 30-án mi már dolgozunk.
  Mosolygós napokat!
  Thöky és Vadon :o)

  #354081 Hozzászólás

  ardent
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  onahat

  ez az idopont nekem pont tokeletes lenne
  viszont en most nem vagyok valami nagy formaban, es meg nem is jartam terepen, de kedvem lenne hozza. igy erre mit tudtok mondani? es alakul mar az ar? valamint, fontos kerdes, h 29en tutira hazaerunk-e, mert ez nagyon fontos szamomra. 31en indulok tovabb ugyanis…

  koszonom!

  #354080 Hozzászólás

  Dátumváltozás

  Szia Sylvia!

  A fent megírt dátumot biztosan változtatni kell. De mivel a munkahelyemen kéthetes ciklusok vannak ezért a túrát áttoltuk július 21-29. közé. A többi nem változik!
  A költségekrõl: a vonat kb. 18.000.- Bp-Schladming return távon, a menedékházak 10 euroért/nap és még 20 euroval számolj tömegközlekedésre.
  Hasonló túra? Most hétvégén a Mátrába megyünk. Ha pénteken (06.22.) odaérsz a mátrafüredi buszpályaudvarra este 22.30-ig akkor szívesen látnánk egy kétnapos hátizsákos-vadkempinges Mátrajárásra.
  Mosolygós napokat! :o)

  #354079 Hozzászólás

  túra

  Szia!
  Szivesen csatlakoznék, ha egy héttel késõbb lenne az út.Szólsz ha lesz még hasonló túra?
  Köszi elõre is.
  Sylvia

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Ausztriai túra
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.