autoberles New Yorkban

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika autoberles New Yorkban

 • Indította
  Témakör
 • #15268 Hozzászólás

  vajda roza

  Kb. 10 napig hajtanank vele, elonyos volna, ha nem a megtett merfoldek utan kene fizetni erte. Vagy visszahoznank vagy lepasszolnank valahol: mindket megoldas erdekel. Tudtok viszonylag olcso kolcsonzorol? (Ha van javaslatotok uticelokra, ahova egy 10 napos korut soran el lehet jutni, azt is szivesen vennem. Kulonos tekintettel termeszetes kornyezetre, menel delebben, annal jobb.)

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #158555 Hozzászólás

  nyakica

  Valaszom Cowboynak

  Nagyon rossz velemennyel vagy N.Y-rol. Pedig nem tudom valojaban mire alapozod. En itt elek 6 eve, es meg soha semmi kellemetlenseg nem ert. Ami pedig az eros napsutest illeti, lehet, hogy ott ahol te elsz a kelletenel jobban sutott a nap, mert biztosan a napszuras beszel beloled, azert hangzol ennyire rasszistanak.
  Udv: N.

  #158554 Hozzászólás

  HaJe

  hjano@freeamil.c3.hu

  Nem mennék bele részletekbe, mert van aki ezt jobban leírta már tehát irány a
  http://www.mek.iif.hu/porta/szint/human/turizmus/new_york/html/index.htm
  cim.
  Nem olyan veszélyes mint ahogy ez le lett írva egyel feljebb, mert több mint 500 kilométert görkoriztam NYC-ben és soha senkivel nem volt bajom. Ja és természetesen voltam a Harlemben is és azt hiszem vasárnap délelõtt teljesen békés a dolog
  Csao
  HaJe

  #158553 Hozzászólás

  Cowboy

  Jotanacsok

  A “Rent-A-Wreck”-et nem ajánlom, kb. egy 60-80 ezer mérföldes autót adnak kb. $10-al olcsóbban, mint egy 10e mérföld alattinál. Az állapota a nevében van, wreck=roncs. New Yorkban egyébként sem ajánlom az autót. Amit érdemes megnézni az gyalog, metróval, busszal elérhetö. Amit nem adnak az autó mellé az a parkolóhely. Ha találsz, akkor is drága $5-25! New Yorkban a Szabadság szobrot és a Manhattan-t érdemes megnézni. A Central Park északi határán kezdödik Harlem, fehér embereknek gyalogosan még nappal sem ajánlom! A többi nagyvárosban a belvárostól Délre ill. Keletre esö területek több napot kapnak, látható is az emberek szinén!
  Javaslom egy második pénztárca használatát, ( úgy hallom ez már Mgyarországon is hasznos lehet) amit tele kell rakni aprópénzzel és egy-két $-t papirban beletenni. (Az $1 -os ugyanolyan szinü és méretü mint a 100-as, csak kézbefogva lehet látni a különbséget.) Ha valaki “elkéri”, a terepet gyorsan felmérve a “menekülési útvonal’-al ellenkezö irányba kell dobni a pénztárcát. Az illetöt a pénz érdekli, ezért valószinüleg azután fog menni. Te pedig fuss, ahogy tudsz!
  A közlekedésröl:
  New York kivételével szinte minden államban lehet a piros lámpánál jobbra kis ivben kanyarodni, ha nem jönnek a zöld felöl!
  A lámpa szinei: zöld, sárga, piros, zöld, A piros-sárga kimarad!
  Nincs jobbkéz szabály (olyan sok van nekik, hogy nem tudják, melyik a jobb). Az egyenrangú útkeresztezödésben az egyenesen haladónak van elsöbbsége, illetve az érkezési sorrend szerint következnek!
  Ajánlatos a térképet elöre elkésziteni, pl. http://www.mapquest.com -nak van egy “Driving Direction”, két pont között nagyon jó útvonalat készit, pontosan és térképekkel! Figyelni kell az égtájakra, “É-D”(N-S), “K-Ny”(E-W). Az utak számozása (nagyjából) páros számok-K-Ny, páratlan- É-D!
  Az autópályákon néha a baloldali sávból kell lehajtani, de idöben jelezve van!

  Most mégis egy Californiai túrát javasolnék, San Francisco, Carmel, Los Angeles (déli része Anaheim, Disneyland)és még esetleg Las Vegas és a Grand Canon is belefér.
  Üdvözlettel,
  Cowboy (Dallasból)

  #158552 Hozzászólás

  Janos

  ötlet

  Szerintem nezd meg egy i-net keresön pl az Altavistán milyen ajanlatok vannak. En mindenhova ugy megyek, hogy az autonak es a szallasnak is utananezek ilyen modon. A legtöbbször sikerrel. 10 napos turara nem erdemes most autoval menni. Nincs jo idö a keleti parton, csak délen és nyugaton. Viszont a Deltának most van egy “stop over” es ajanlata, mi szerint 4 szer meg lehet az utat szakitani keves extráért. Erdemesebb repulni és helyben kölcsözni. A credit card viszont szinte nélkulozhetetlen ebben az ugyben. Jo utat!

  #158551 Hozzászólás

  toma

  national

  Mi a National-nel szoktunk berelni es nem art ha nehany nappal elotte odatelefonalsz lefoglalni.

  #158550 Hozzászólás

  szoke

  EWR vagy JFK

  Newarkon (EWR) kapasbol olcsobb mint Manhattanben, unlimited milage, volt mar 40 dollar per nap is, kis kocsi. Manhattanben van egy rent-a-wreck valahol a villageben, allitolag a legolcsobbak, nem tudom a km felteteleket itt. Szerintem probalkozz meg JFK korul is, sokkal olcsobb ott szinetn (fele kb.) a Manhattaninek.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: autoberles New Yorkban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.