autót németben

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa autót németben

 • Indította
  Témakör
 • #13249 Hozzászólás

  aymen

  Tudja vki milyen adókat kell fizetni Németországban egy autó után? pl veszek egy autót Németországban (egy x ember nevére) és Magyarországon furikázok német rendszámtáblával, akkor kint miket kell fizetni egy autó után(súlyadó kötelezõ….)

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #147920 Hozzászólás

  Bubba

  clear as night

  40. § (1) Külföldi rendszámtáblával ellátott jármûvel, ha azt a vámhatóság alakiság nélkül vonta vámeljárás alá – feltéve, hogy jogszabály vagy nemzetközi szerzõdés másként nem rendelkezik – a belépéstõl számított legfeljebb hat hónapig, gépjármû útlevél kiállítása esetén az abban meghatározott ideig lehet Magyarországon közlekedni.

  (2) Az (1) bekezdésben meghatározott idõ elteltével a jármûvet magyar forgalmi engedéllyel és rendszámtáblával kell ellátni. A külföldi rendszámtáblát viszonosság esetén az azt kiadó hatósághoz történõ megküldés, egyéb esetekben megsemmisítés céljából a Hivatalnak kell megküldeni.

  (3) Külföldi rendszámtáblával ellátott Magyarországra importált gépjármû a határátlépést követõen külföldi rendszámtáblával nem közlekedhet.

  41. § (1) A Magyarországon a 40. § alapján nyilvántartásba vett külföldi jármû forgalmi engedélyébe külföldi természetes és jogi személy, mint tulajdonos vagy mint üzemben tartó is bejegyezhetõ.

  (2) Amennyiben a jármû külföldi tulajdonosa nem rendelkezik magyarországi tartózkodási hellyel és a forgalomba helyezési vagy átírási eljárást a leendõ magyarországi üzemben tartó végzi, a törzskönyvet a tulajdonos vagy közjegyzõi, illetve ügyvédi okiratban meghatalmazottja személyesen veheti át.

  (3) Külföldi jogi személy tulajdonosként vagy üzemben tartóként történõ nyilvántartásba vételekor a cég bejegyzésérõl szóló külföldi okirat hiteles magyar nyelvû fordítását is bemutatja.

  42. § (1) A jármûvet akkor lehet forgalomba helyezni és nyilvántartásba venni, ha

  a) az új gépjármû esetén – külön jogszabályban meghatározott esetben a jármû forgalmazó megfelelõségi nyilatkozatot – és a 69. §-ban meghatározott jármû kísérõlapot állított ki,

  b) egyéb új gépjármû esetében jármû kísérõlapot állítottak ki és a közlekedési hatóság azt a külön jogszabályban meghatározott feltételek szerint a közúti forgalomban való részvételre mûszakilag alkalmasnak minõsítette,

  c) használt gépjármû esetén a b) pontban meghatározott mûszaki alkalmasságát megállapították,

  d) külföldrõl származó jármû esetén a vámhatósági engedélyt az ügyfél bemutatta.

  (2) Az (1) bekezdésben meghatározottakon kívül az ügyfél a jármû jogszerû megszerzését és származását, valamint a kötelezõ felelõsségbiztosítás megkötését is igazolja.

  (3) A jármû származását, amennyiben azt Magyarországon még nem helyezték forgalomba

  a) a belföldi gyártónak, importõrnek (generálimportõrnek), összeépítési engedéllyel rendelkezõnek,

  b) a jármû nem kereskedelmi forgalomban történõ behozatala esetén annak, akinek részére a jármûvet vámkezelték

  kell igazolnia.

  (4) A külföldrõl behozott használt jármû törzskönyvének kiállítását megelõzõen a Hivatal a jármû külföldi származását ellenõrzi. A közlekedési igazgatási hatóság a külföldi jármûokmányt, illetve a számlát az ellenõrzés elvégzése érdekében a Hivatalnak megküldi.

  (5) A Hivatal az ellenõrzés elvégzéséhez igénybe veheti az illetékes rendõrhatóságot, valamint a rendelkezésére álló külföldi nyilvántartásokat.

  (6) A Hivatal az elintézési határidõ meghosszabbításának, az eljárás felfüggesztésének, a kérelem elutasításának indokáról, valamint a kérelem teljesíthetõségérõl értesíti a közlekedési igazgatási hatóságot.

  (7) A Hivatal a kiállított törzskönyvet és külföldi számlát megküldi a jogosított részére.

  43. § (1) A törzskönyv és a forgalmi engedély kiadását a közlekedési igazgatási hatóság határozattal megtagadja, ha a jármû tulajdonjogát és származását hitelt érdemlõen nem igazolják.

  (2) Bûncselekményre utaló körülmények esetében, a közlekedési igazgatási hatóság a törzskönyv és a forgalmi engedély kiadását megtagadó határozatot megküldi a kérelmezõ lakóhelye (tartózkodási helye) szerint illetékes rendõrkapitányságnak.

  (3) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben a forgalmi engedély kiállítható, amennyiben a kérelmezõ a jármûvet jóhiszemûen birtokolja. Ez esetben a forgalmi engedélyben fel kell tüntetni “a törzskönyv kiadása megtagadva” bejegyzést.

  (4) A törzskönyv kiadásának felfüggesztése és megtagadása esetén a jármû használati (üzemben tartási) joga átruházható.

  #147919 Hozzászólás

  drago

  hm

  az furcsa hogy egy magyar nem vezetheti a saját autóját, ha német a rendszámtáblája, de az megint egy másik kérdés, hogy egy külföldi ember autoját vezetheti-e magyar. sztem csak akkor ha az auto tulajdonosa is vele van.

  #147918 Hozzászólás

  ugyan

  aymen

  most kepzeld el, en kulfoldi allampolgar vagyok es nem vezethetek magyar rendszamu autot, vagy csak addig, amig a zsaru meg nem allit. Hogy minek az Unio? Ezt mar sokan kerdeztek:-)

  #147917 Hozzászólás

  akkor ezt kapd ki…

  angliaban elek eu allampolgarkent es angol rendszamu autom van. mondjuk megcsinaltattam az angol jogismat is, ami csak formasag. szoval azt akarjatok mondani, hogy elvileg nem mehetnek haza magyarorszagra az autommal ? szerintem marhasag. amennyiben hazakoltozom, akkor biztos kell otthoni rendszamot beszereznem, de azert “atvezethetek” az orszagon…

  #147916 Hozzászólás

  Zsolti

  pontositas

  sajat tulajdonu kulfoldi rendszamu autot magyar allampolgar magyarorszagon magyar jogsival nem vezethet.
  de akarmilyen mas jogsival igen!!!!

  #147915 Hozzászólás

  7UP

  Nem lehet!

  aymen!
  Kulfoldi rendszamu autot csak kulfoldi allampolgar vezethet!Az,hogy Magyarorszag Unio tag,nem jelenti azt,hogy mindenki olyan rendszamu autot vesz maganak ami neki szimpatikus,vagy divatbol!Berelni lehet kulfoldi rendszamu autot, ha megallit a rendor egyertelmu,hogy a tulajdonjog nem a tied!
  Szerezz nemet allampolgarsagot es akkor vezethetsz nemet rendszamu autot!

  #147914 Hozzászólás

  angol rendszam

  en angliaban elek eu allamolgarkent es angol rendszamu autom van. hasznalhatom otthon, deha 1 honapnal tovabb nyomulok, akkor regisztraltatnom kell otthon is, de ki ellenorzi az egy honapot ?!

  #147913 Hozzászólás

  aymen

  thx

  kösz német.
  csak tudnám mi a brének van ez a ki****ott unió!!

  #147912 Hozzászólás

  nemet

  hat

  Ado 100cm³ utan a benzines auto kb 6 EUR a diesel kb 15 EUR
  Pelda 2000 cm³ is benzines 120 Euro / ev diesel 300 EUR
  Bisztositas auto markatol es bisztosito tarsasagtol függ.
  Pelda egy Alfa Romeo 1,9 JTD diesel 100% os an kb 630 Eur / ev
  Külföldön , Magyarorszagon egy magyar nem hasznalhat Nemet rendszamu kocsit.

  #147911 Hozzászólás

  aymen

  re

  én úgy tom, elég ha a “tulaj” ír egy papírt, hogy én korlátlanul használhatom a verdát.

  #147910 Hozzászólás

  barki
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ez igy nem mukodik…

  Szoval sporolni akarsz?
  Ha ez ilyen egyszeruen mukodne sok nemet rendszamu auto furikazna Magyarorszagon….
  De egydarabik mukodhet a dolog…amig meg nem allit a rendor:)

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: autót németben
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.