Autóval Bibione-ba

Kezdőlap utazas.com Fórum Útleírás Autóval Bibione-ba

 • Indította
  Témakör
 • #1399 Hozzászólás

  Faterani

  Szija Mindenki!

  Kb. júni közepén megyünk autóval Bibione-ba, és segítséget szeretnék kérni azoktól, akik esetleg már megtették ezt az utat. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy esetleg milyen útvonalon lehet eljutni oda, ami nem túl hosszú, valamint van-e valami, amire érdemes odafigyelni, amit érdemes betartani az út során. Mondjuk eddig csak Bulgáriáról hallottam ezt-azt, pl. direkt kiraknak táblákat az autópályára, hogy 50-nel lehet csak menni, aztán persze jól megbüntetnek, és vagy zsebbe adsz pár eurót, vagy még rosszabbul is végzõdhet. Szal ilyen kis apró , ám nem túl kellemes cselekre gondoltam, ami egy kis figyelmeztetéssel elkerülhetõ. Azonkívül szívesen vennék minden olyan info-t, ami magára Bibionéra vonatkozik. Akik megfordultak már ott, biztosan tudják, hogy hova érdemes betérni, milyen árak vannak stb… Ha tudtok segíteni, kérlek a fater_anita@freemail.hu emilcímre írjatok!
  Elõre is köszönök minden segítséget, és Jó nyaralást mindenkinek!

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #57072 Hozzászólás

  Robi

  NagyJánosnak

  A fényvisszaverõ mellény akkor kötelezõ, ha lakott területen kívül az úttesten álló autóból kiszálsz. Nem kell egy darabnak se lenni az autóba, nem ellenõrzik a rendõrök, csak akkor büntetnek ha nics rajtad, amikor rajtad kell lenni! Ez Olaszból származó infó. A mellényen rajta kell lenni hogy EN471 szabványnak megfelel.A magyar munkaruházati boltos nem jó!!! 10 Euróért lehet vásárolni szerte Olaszországban. A büntetés 40 Euró. Mégegyszer, hogy megértsd: akkor kell használni,ha lakotterületen kívül ÚTTESTEN álló autóból kiszálsz.

  Ne ilyesztgess senkit kitalált vagy félreértelmezett dolgokkal és ne kelts rémhíreket!!

  #57071 Hozzászólás

  Nagy János
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Válasz Robinak

  Lehet, hogy valakinek uj az info: julius 1-jetol mar Olaszorszag mellett Spanyolorszagban is kotelezo lesz a sarga szinu fenyvisszavero melleny hasznalata. (Ez akkor kell, ha valaki pl. autopalyan a leallo savban kiszall a kocsijabol. Volt tobb baleset, hogy este elutottek valakit, aki epp akkor szallt ki a kocsijabol, es ezert bevezettek ezt a szabalyt.)

  A fentieket innen másoltam, tehát mások is tudnak róla:http://www.google.co.hu/search?q=cache:3rJQ1pDCDwoJ:www.toyotaclub.hu/mickey/forum/viewtopic.php%3Ft%3D3%26postdays%3D0%26postorder%3Ddesc%26start%3D25+fenyvisszavero+melleny+Olaszorszag&hl=hu

  Robikám a törvény nem ismerete még nem lesz elegendõ kifogás az olasz rendõrnél.

  #57070 Hozzászólás

  Nagy János
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mellény Olaszországban

  Tehát ezévtõl az Olasz Kresz kötelezõen elõírja minden gépkocsi számára, hogy legyen benne legalább egy db fényvisszaverõ mellény, amit az autópályán vagy úton megállva azonnal viselni kell. A mellény meglétét és használatát az olasz rendõrség ellenõrzi. Ha vezetés közben viseled, akkor esetleg ne csodálkozz, hogy megáll neked a kukásautó… Szóval komolyan elõirták és ellenõrzik, de persze csak akkor vedd fel, ha szükséges… Az értelmét csak következtetni tudom, hogy ne üssenek el rossz látási viszonyok között. Német munkatársam autójában is láttam már, bár Németországban még nem kötelezõ. Amúgy nálunk minden munkaruházati boltban lehet kapni. Én Solymár és Budapest között vettem egy munkaruházati árus boltjában, pont ebbe van öltöztetve egy bábu az út szélén, mintegy 3500 Ft volt, de szerencsére nem tudtam kihasználni. Majd jövõre.

  #57069 Hozzászólás

  Robi

  mellény?

  Ez a mellény már megint olyan kamu, mint a hullazsák!
  Hetente járok olaszba.

  #57068 Hozzászólás

  BandiBa

  Milyen mellény ?

  János !

  Érdeklõdnék milyen mellényt kell vinni ? Egyáltalán minek ? (bár gonodolom ezt Te sem tudhatod…) Hol lehet ilyet szerezni ? És ezt hordani is kell ?
  Elsõ hallásra ezek az olaszok már megint hülyék…
  Ráadásul a hétvégén indulunk Nápolyba!
  Elõre is köszönöm a választ
  BandiBa

  #57067 Hozzászólás

  Nagy János
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Válasz

  Nem tudom miért nem lehet Faterani-nak egy korrekt választ küldeni?
  Tehát az útvonal: Bp-Székesfehérvár-Veszprém-Rábafüzes-Graz-Klagenfurt-Villach-Tarvisio-Bibione
  Autópályadíj a magyaron kivül egy osztrák matrica (10 napra mintegy 2100HUF), Olaszországban pedig a lejáróig 7,20eur merül fel.
  Semmilyen veszély nincs, normál autópályákon el lehet jutni (a magyar szakaszt + 20 km osztrák szakaszt leszámítva). most épitgetik az A2-es osztrák autópályát, ezért mostanában sok a terelgetés.
  Tankolni nem hazánkban kell, mert a határ osztrák oldalán a gázolaj 0,75 Eur, de érdemes rátölteni Arnoldsteinnél (Dreilanderecke), ahol 0,87/liter, mert Olaszországban 0,95 alatt nincs. A benzis is ennyi, mintegy 10%-kaé drágább.
  Olaszországban mindenkit megbüntethetnek, akinek nincs fényvisszaverõs (utcaseprõs jellegü) mellénye.

  #57066 Hozzászólás

  holle

  csapanak

  Menj el Montenegróba, ott látsz homokos partot kristálytiszta vízzel. Hogy miért zavaros engem nem érdekel, a lényeg hogy zavaros vizet a itthon is lehet látni.

  #57065 Hozzászólás

  csapa

  faterani

  Van aki beleszeret Olaszországba (már voltam a Bulgároknál is).Az Osztrákoknál érdemes az autópályán menni, de az olasz “határnál” menjetek át a fõútra. Az autópályán csak rohanás van és kevés látnivaló.A közúti tánlák nem mindeg egyértelmûek, de nem lehet nagyon eltévedni, csak idõben kell elindulni. Az hogy a tenger zavaros az meg a homok miatt van.Nem mindenkinek futja flancosabb kavicsos tengerparti fövenyre. Kóstoljátok meg a fagyit, isteni.

  #57064 Hozzászólás

  holle

  szijja

  Te tudatlan!!egyébként ez itt az ”’ÚTLEÍRÁS”’.
  Te tényleg Bibionéba való vagy.

  #57063 Hozzászólás

  holle

  te

  vegyél egy térképet és meglátod hogy nem nagy ügy. amire oda kell figyelni az az olajszint a kocsiba. ez nem a Balkán itt nincsenek cselek. Az egész útban az lesz a lexebb, amikor Ausztriában elmész a Wörti-tó környékén. Szerintem Bibioneba csak az amatõrök, igénytelenek mennek, meg azok akik nem merik bevállalni a Balkánt- Horvátországot, stb. Bibione Európa legcsúnyább tengerpartja, kb. mint a Balaton, zavaros víz, sok sznob köcsög, aki azt gondolja, hogy Olaszba a legkirályabb helyen van. Azért próbáld magad jól érezni!

  #57062 Hozzászólás

  nemecsek

  KÉTSZER annyira van

  mint Mátészalka

  #57061 Hozzászólás

  _yoss

  a lényeg

  hogy ne parázzatok, nincs az olyan messze.

  felütsz egy térképet és megnézed az útvonalat jól.

  mire kell figyelni?! nem annyira a balkán azért au és it :)

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Autóval Bibione-ba
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.