autóval Korzikán

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa autóval Korzikán

 • Indította
  Témakör
 • #14649 Hozzászólás

  Lacika

  2001. nov.-ben beutaztuk a szigetet.Ha valakit érdekelnek a tapasztalatok, írjon.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 39
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #154766 Hozzászólás

  útleírás

  Korzikai utazásom rövid leírása megtalálható a korzika.lap.hu oldalon az élménybeszámolók között.Ne rémisszen meg senkit a “rádióamatõr” kifejezés,ez is egy autós csládi nyaralás története minimális fûszerezéssel”mint rádióamatõr hobby”.Hátha segít,bár az árak bíztos változtak azóta.Jó tervezgetést kívánok,megéri!

  #154765 Hozzászólás

  BukLa

  Virtual Visit

  Mielõtt Korzikába mennél, és kiváncsi vagy a szigetre, ajánlom figyelmedbe a köv. linket:

  http://www.visitcorse.com/360_uk.php

  Érdemes megnézni, néhány városról több panoráma fotó is van!

  Mindenjót!
  BukLa

  #154764 Hozzászólás

  BukLa

  Ne mondd le! :)

  Tegnap sikerült (még)egy útikönyvet beszereznem, ez a Polyglott kiadótól jelent meg (Korzika címmel), 2003-as brand new kiadvány. :) Spec. hegyi túrák, starndok stb. van benne, és nagyon jól használ6ó. Van benne 9 túraútvonal, érintve a legjellegzetesebb látnivalókat. Amennyiben teheted, ne mondj le az útról, beszéltem másokkal, nem támasztották alá, hogy drágább lenne a sziget, mint pl. Olaszország. :) De ha mégis, akkor látnivalóban és szépségében többszörösen kárpótol!! :)

  BukLa

  #154763 Hozzászólás

  Zozzi

  autóval korzikára

  Szia BukLa!

  Köszönöm a segítségedet és szeretnélek megkérni, hogy ha tényleg módod van rá, küld el az utikönyveket a címemre (mindjárt megküldöm neked)!

  Be kell ugyan vallanom, hogy a drágaság megrémített, de mostmár a végére akarok járni az egésznek… Mindemellett, még mindig gondolkozunk egy last minut-os út, vagy Korzika mellett.
  Ha mégsem a kis szigetet választanánk akkor eszkuzálok mindenkit, de akkor azt csak a pénz miatt csinálhatom!

  Csá!

  #154762 Hozzászólás

  BukLa
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Korzika 1 hónap múlva

  Helló Zozzi!

  Fut egy sima “Korzika” subject is, olvass bele abba, ha gondolod, de ide is átrakom, amit ott írtam, hátha…..:))))
  Mi egy hónap múlva megyünk, és amiben segíteni tudok az a következõ:

  Útikönyvet nehezen tudtok szerezni, nekem sikerült kettõt, ha kell, elküldöm mailben õket. :))) Nagy Korzikai térképet neten rendeltem, ezenkívül nem árt beszerezni egy kimondottan túristatérképet. Az is van, csak kicsit körülményes szkennelni. :)

  A kompról annyit, hogy minél elõbb foglaljátok le, mert igencsak nehezen lehet hozzzájutni jó és (aránylag) olcsó jegyhez. Én március elején kezdtem intézni, 2 hét alatt sikerült oda-vissza 2+2 fõ+gépkocsi+adók 274 euróból “megúszni”. Mi a Moby Lines-al megyünk, a Corsica Ferries drágább és állítólag megbíz6atlanabb. Ha kell, el tudom küldeni a Moby-s német nyelvû ajánlatot. Az odaút Genoa – Bastia, a visszaút Bastia-Livorno.

  Sajnos nem túl olcsó Korzikára eljutni, ráadásul mivel sziget, az ott tartózkodás és a megélhetés is drágább, mint a kontinensen. De talán a látvány kárpótol mindenért!

  Ha kellenek az útikönyvek, akkor abban minden fontos látnivalót megtaláltok. Mi július 5-12ig leszünk Korzikán, elõtte 4 napig a Cote d’Azur-on “veszteglünk”. ;)))))

  Ha vmiben még segíthetek, írjatok bátran!

  Üdv: Bukla

  #154761 Hozzászólás

  Zozzi

  Korzika autóval

  Szia Ricsi,Laci bácsi,Bozó (apropó:nem ismersz egy Bozó Boglárkát?)

  Végig olvastan az összes levelezéseiteket és kezdem megkedvelni a szigetet. Mi (4 fõ) eddig csak Horvátországban voltunk ugyanígy autóval. Mivel annyira megtetszett és sokkal olcsóbban jöttünk ki, most is keresünk egy klassz helyet.

  Csak az a helyzet, hogy felmerült 2 kérdés bennem:

  -van-e lehetõség ott helyben bérelni apartmant a helyi lakosoktól mint itthon a Balatonon, vagy mint (ahogy azt mi is tettük) Horvátországban? Fõleg mennyi lehet az ára Kb?
  – mennyire drága a kaja? Érdemes-e vinni magunkal nyersanyagot, hogy magunknak elkészíthessük?

  Ha tudtok segíteni (vagy akárki) nagyon megköszönöm!!

  #154760 Hozzászólás

  korzika autóval

  Sziasztok!

  Mi tavaly (2002) voltunk kocsival a szigeten és szinte mindent bejártunk.
  Ha valakit érdekel, nyugodtan írjon, válaszolok!

  #154759 Hozzászólás

  tiroler

  bozónak

  Olvass bele az origó utazás fórumába!Abban van egy friss topic Korzikáról.

  #154758 Hozzászólás

  Laci bácsi

  Kompjegy

  Igaz, hogy csak kétszer mentünk Livornóból, de a tapasztalat az volt, hogy délután már odamentünk a kikötõbe, és este hat körül kezdték a jegyeket adni. Igaz nem volt szükségünk csak két jegyre, de nem volt semmi gond. Este, az indulás elõtti órában már nyilván nehéz lenne jegyet szerezni. Szerintem ez a lényeg, oda kell menni már délután. Az elõre megváltott jegynek az a hátránya, hogy bármi közbejön – a hajó elmegy. Egyébként augusztusban volunk mi.

  #154757 Hozzászólás

  Olcsi

  Livorno – Bastia Komp

  Sziasztok!
  Laci Bacsi! Azt irtad, hogy inkabb a helyszinen vegyem meg a kopmjegyet mert olcsobb. Az a kerdesem ezzel kapcsolatban, hogy fennall-e annak a veszelye, hogy minden jegy elkel mire odaerek, meg ha kedden-szerdan utazok is? Augusztus masodik feleben tervezzuk az utat.

  Koszonom,
  Olcsi

  #154756 Hozzászólás

  clark

  Ez a reptér

  õrzött parkolója 1 hétre a repjegyárus fickó szerint.Üdv

  #154755 Hozzászólás

  Bozó

  Clarknak

  Szia !
  Írtad, hogy utánaérdeklõdtél a bécsi parkolódíjnak. A 10.000 Ft mennyi idõre és helyileg hol értendõ ? Ez egy belvárosi parkolóház tarifája ? Köszi a válaszod !
  Bozó.

  #154754 Hozzászólás

  Lacika

  Bozónak

  Mint már írtam valahol, a kompjegy Livorno-Bastia-Livorno vonalon Jackpot kedvezménnyel ( a visszaútra 50% ) 38e Ft volt (2fõ+ kocsi.) Tavaly novemberben. Persze kérdezz nyugodtan és konkrétan.

  #154753 Hozzászólás

  Laci bácsi

  hajójegy

  Õk is abból a tarifából dolgoznak, csak jegyenként felszámolnak neked egy kis eurot, hogy éhen ne haljanak.
  Kint a kikötõben egy perc alatt megveheted, nem igényel semmi ismeretet vagy tapasztalatot.

  #154752 Hozzászólás

  clark

  Én megkérdeztem az 50.000Ft-os repjegyhez

  az autóparkolás 10.000Ft Bécsben, az oda-vissza út szintén egy tizes, viszont négyen 200.000Ft-ot megspóroltok a repjegyen Tenerifére.Az illeték 7000Ft.Üdv

  #154751 Hozzászólás

  Bozó

  Akkor azt hiszem ez el is dõlt :o)

  Laci bácsinak: Köszönöm, utánanézek a megadott oldalnak és ha problémám adódna, akkor majd jelentkezem. Egyébként ezen meglepõdtem, hogy ha itthon veszem a jegyet, akkor többe kerül… Az itthoni képviseletek/irodák nem az ottani hajótársaságtól rendelik meg a jegyeket ??? Vagy csak az Euró átváltásából adódó veszteségre gondoltál ?

  Lacikának : Úgy érted szállításügyileg egészen más ? A Cádiz-Tenerife járat a személyszállítást nem preferálja vagy az autómat ? Sajnos olybá tûnik, hogy Kanári-szigetek megmarad vágynak, mert pontosan azért találtam ki az autós túrát, hogy csökkentsem a költségeinket. Bár itt az utazás honlapján, a repjegy vadászban való keresgéléskor kiadott nekem egy légitársaságot, akik Bécsbõl indítják a járataikat és feleannyiba (!) kerül a jegy (50.000 Ft), mint nálunk. Így már csak Bécsig kell eljutni autóval, de akkor meg jönnek az autótárolási vagy parkolóházbeli költségek… :O( Még egy kérdés: ha Korzika mellett döntenénk, fordulhatok Hozzád útvonal tervekkel és más egyéb kérdésekkel ?
  Bozó.

  #154750 Hozzászólás

  Lacika

  Bozónak

  Szerintem Kanárira csak repülõvel menj és ott bérelj kocsit, ha autózni akarsz. Ui. a szállítást nem nagyon preferálják. Szardinia és Korzika az egészen más.

  #154749 Hozzászólás

  Laci bácsi

  Kompok Korzikára

  a http://www.utazaswebring.hu Hajó-komp oldalán nézd meg a CORSICA-SARDINIA oldalt. A hét napjain más és más árak vannak, irányárakat írok, pl. egy útra egy személynek 16 és 28 Euró között változik a napoktól függõen. Egy autó 40 és 78 között a fentiek szerint. Érdemes bóklászni. Ha konkrétan érdekel megnézem szívesen. De a pontos dátumot jobb ha te igazitod az olcsó keddi, szerdai napokhoz.
  Fenti adatok a Livorno-Bastia útvonalra vonatkoznak, de ugyanott megvan a Nizzából járó hajó is. És itthon ne vedd meg a jegyet, mert többe fog kerülni.

  #154748 Hozzászólás

  Bozó

  Köszönet !

  Köszönöm Laci bácsi az értékes tippeket !
  Ha valaki esetleg rendelkezik még egy kis plusz infóval a komp-árakkal kapcsolatban bármely irányba, akkor várom az ötleteket. Természetesen én sem kizárólag a látnivalók alapján kívántam a döntést meghozni, hiszen minden helyre nagyon kíváncsi vagyok és számomra mindegyik újdonságként hat, tehát ilyen szempontból mindegy, hogy hová megyek, azonban az anyagi lehetõségeim sajnos behatároltak. De azért az nagyon sokat nyom a latban, hogy Korzika még nincs annyira “eltúristásodva”.

  #154747 Hozzászólás

  Laci bácsi

  Bozónak

  Én még a Kanári szigeteken -sajnos- nem jártam, de pl. Korzikán igen. A témához azt tudnám hozzáfûzni, hogy Korzika
  még nem lett a turistaipar áldozata. Megõrizte jellegét, vidékies hangulatát, és bármerre is jártunk, nem strandpapucsos emberek jöttek velünk szembe. A két hely természeti adottságai nem összehasonlithatóak, és nincs is értelme azt mérlegelni, hogy melyik az érdekesebb. Ami tény, hogy Korzika nagyon látványos természeti adottságokkal rendelkezik, nincs tömeg, nincs messze, és nincs tele gazdag németekkel. Nem véletlen, hogy kalandturákat Korzikára és nem a Kanári szigetekre szerveznek. De mindenkinek kívánom, hogy legyen alkalma mind a két helyen tapasztalatokat szerezni.
  Ami az utitippeket illeti, érdemes a kalandtúrákat ajánló programokat böngészni, (Agotours, Baraka )

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 39
Hozzászólás: autóval Korzikán
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.