Autóvásárlás Írországban

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Autóvásárlás Írországban

 • Indította
  Témakör
 • #14545 Hozzászólás

  Zotya

  A minap vettem autót, végre. Tudna valaki segíteni, milyen helyekre kell elmennem a vonatkozó papírokért?
  Biztosítást már kötöttem, a régi forgalmit is feladtam az illetékes office-ba. Az NCT viszont lejár hamarosan, hol tudom megújítani?…
  Valamint milyen egyéb tax-okat kell fizetnem?
  Köszi elõre is.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #154342 Hozzászólás

  lapkasajt

  khm, khm

  Ki fogsz akadni Tibi, de az elsõsegély csomag nem kötelezõ Írországban. Mint ahogy az elakadásjelzõ háromszög sem. Az neked egy külön jó pont, ha vannak, de nem kötelezõ. Buszoknak, teherautóknak igen, autóknak nem. Durva.

  Autóvásárlásról infók: http://www.citizensinformation.ie/categories/travel-and-recreation/motoring-1/travel-and-recreation/buying-or-selling-a-vehicle

  #154341 Hozzászólás

  tibi

  Zotyanak

  Egyedul biztositast kell kotnod es ha megkaptad biztositotol a policy number-t valamint megvan a kocsid papija amit log-book-nak hivnak be kell menned a Motor tax offic-ba es ki kell fizetned a road tax-ot ami a kobcentitoll fugg.De azthiszem nem tobb mint 600 euro/ev.Ez az ar 2000-es vagy nagyobb motorokra vonatkozik.Fizetheded negyed evenkent felevenkent de akkor kicsit dragabb,de nem sokkal.Egyebkenr interneten is intezheted haminden igaz motortax.ie de nem biztos.NXT pedig csak helyfoglalassal lehet intezni de allalaban 4-6 hetre elore adnak idopontot.
  Ami ehez kell tiszta auto,ures csomagtarto csak a kotelezo dolgok lehetnek benne pl elososegely csomak haromszog semmi mas.motornak tisztanak kell lenni tehat elozo nap mosd le a motort egy benzinkutnal.Alvazat is mosd le amennyire csak tudod osszes lampa legyen ep es mukodjon valamint minden folyadek szint a szinten legyen.Jo legyen az ablaktorlo es maris kesz.Egyebkent az nxt kb 30 perc.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Autóvásárlás Írországban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.