Autózás az USA-ban

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Autózás az USA-ban

 • Indította
  Témakör
 • #15049 Hozzászólás

  Jtamas

  Azt szeretném tudni, hogy az USA-ban elfogadják-e az itthoni jogosítványt, vagy esetleg kell letenni valamilyen különbözetet, hogy használhassak autót

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #156875 Hozzászólás

  Anonimus

  Jogsi

  A szuliem kivaltottak a nemzetkozit, megis amikor az USA-ban kocsit bereltek, nem azt kerte el a pali, hanem a magyart. Igaz egy szot nem ertett belole, de arra volt kivancsi, hogy ervenyes-e. Meg azt neztek nagyon, hogy az credit-kartyan levo nev, meg a jogsiban levo nev ugyan az-e.
  Egyebkent tudtommal a nemzetkozi jogositvany az orszagba valo belepestol szamitva 1 evig ervenyes es utana kell csak helyi jogsit csinaltatni. / De ez lehet hogy az utobbi evekben valtozott./

  #156874 Hozzászólás

  Pix

  Driver’s License

  Nezd meg ezt, itt mindent megtudhatsz:
  http://www.usis.hu/emb.htm

  #156873 Hozzászólás

  Lukacs Béla

  jogsi

  Kidobott pénz anemzetközi jogsi. Többezer mérföldöket vezettem Amer-n, Ciprus, Puerto-Rico, Cayman Isl-s és mindenhol elfogadták.

  #156872 Hozzászólás

  Genscher

  Jogositvany

  Floridaban siman lehet jogositvanyt csinaltatni, bemesz a Driving License Departmentbe, bemutatod a nemzetkozi jogsidat, ha egy kicsit tudsz angolul, megcsinalsz egy computer tesztet, ami egeszen addig ingyenes amig nem sikerul, de egy nap csak ketszer lehet probalkozni. Ha ez megvan, kell egy kort vezetni a parkoloban egy ellenorrel, es 19 dollar elleneben megkapod a jogsidat. Mindenhol ervenyes az egesz USA-ban.

  #156871 Hozzászólás

  zsolt

  jogositvany

  elfogadjak itt a nemzetkozi jogozitvanyt, noha sehol sincsen benne semmilyen angol szoveg, vagyis amikor nekem volt ilyen akkor nem volt benne. Hitelkartya nelkul gyakorlatilag lehetetlen autot berelni, plane Californiaban, ahol raadasul meg 25 evesnel idosebbnek is kell lenni sokesetben az autoberleshez. Az nem tudom, hogy hol igaz, hogy az USA-ban lehet jogositvanyt csinalni, de Californiaban turistanak jogositvanyt nem lehet csinalni. A lenyeg az, hogy a nemzetkozi jogositvany tokeletes es mindenhol elfogadjak.

  #156870 Hozzászólás

  Sipos Attila

  Nemzetkozi jogsi

  Az en nemzetkozi jogsim kb 3-4 eve 800 Ft es egy kis sorban allas volt es a magyar jogsim ervenyessegevel egyenlo a lejarata es nem egy-ket het !!!

  #156869 Hozzászólás

  t. miki

  magyar jogsi

  en nem tudok egyetlen esetrol se mikor ervenyes magyar jogsival az USA-ban valaki ne kapott volna kocsit vagy a rendor csak a jogsi miatt szivatta volna.

  #156868 Hozzászólás

  béka

  A hivatalos verzió

  Nem fogadják el hivatalosan. Kell itthon csinaltatni egy nemzetkozi jogsit (rendorsegen) ami viszont csak egy hetig (de lehet hogy kettoig, szoval minimalis ideig) ervenyes. Utana mar ott kell csinalnod kulon jogositvanyt. Viszont: ha nem csinalsz semmi hulyeseget nem allitanak meg. Ha megallitanak es mutogatod a nemzetkozi jogsit vagy a magyart, ugysem ertik, hogymi az. legjobb, ha a rajta levo kis autos kepet, meg a lejarat datumat nyomod az orruk ala, es ugy csinalsz, mintha nem ertenel sokat angolul. El fognak engedni. Ha viszont nagy hulyeseget csinalsz, lehet akarmilyen jogsid, jo lesz ha vigyazol: mi lattunk ut szelen tarkora tett kezzel allo feleseget, mikozben a ferjet a kocsi hutojen motoztak. ismeroseinket pedig hasra fektettek a sarban. Asszem tul gyorsan hajtottak. Szoval erdemes nagyon precizen betartani a szabalyokat. Az USA rendorallam.

  #156867 Hozzászólás

  tabori miki

  magyar jogsi

  elfogadjak, megha neha nezik is, hogy micsoda jelenseg; talan nemzetkozit kivaltva egyszerubb, de nem feltetel. hitelkartya viszont gyakorlatilag elengedhetetlen hacsak nem floridaban vagy californiaban berelsz es hajlando vagy egy kisebb cegnel nehanyszaz dollart letetbe hagyni.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Autózás az USA-ban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.