Az “igazi” Ázsia

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Az “igazi” Ázsia

 • Indította
  Témakör
 • #41653 Hozzászólás

  bones

  Egy három hetes kiruccanásra lenne csak lehetõségem s egy olyan országot szeretnék megismerni,ami reprezentálja az “igazi Ázsiát”, kultúrális szempontból,földrajzi szempontból s maga a feeling… amit nem tudok megfogalmazni.
  Melyik ország lenne ez? Kambodzsa,Laosz,Vietnám, etc??? Thaiföldet ne javasoljátok, ismerem, nekem túl nyugatiasnak tûnt. Várom a kommentjeiteket.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 29
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #387244 Hozzászólás

  Detti

  re: mephisto

  te mely országokban jártál, mit láttál?

  #387243 Hozzászólás

  mephisto

  re: Detti

  Vietnam es Laosz, vagy Vietnam es Kambodzsa, vagy Thaifold es Burma,
  vagy Thaifold -> Angkor Kambodzsaban, aztan fel Laoszba es visza Thaifoldre.

  #387242 Hozzászólás

  Detti

  Ázsia

  A topic nevének boncolgatásába nem akarok belemenni – mindenkinek más az “igazi”.
  Én abban kérnék segítséget tõletek, hogy 3 hétre mely országokat (kettõre gondoltunk)ajánljátok és miért? Legyen nyüzsis, csendes mindentõl távol, és kulturális élményekben gazdag program is.

  #387241 Hozzászólás

  zöld pofa

  igazi ázsia

  Ha 3 hét, akkor Laosz vagy Myanmar. Punktum. Viszonylag kevés túrista, elég sok látnivaló, olcsóság. Más kérdés, hogy a topik eredeti felvetése valójában értelmetlen.

  #387240 Hozzászólás

  csjoco

  igazi ázsia

  Érdekes gondolatok …

  Én Kinában élek egy 6 milliós városkában, de már voltam olyan faluban is aholnem éltek többen 10-15 fõnél … én mindegyiket “igazi” ázsiának tartom … az egyiket ezért a másikat azért.

  Szerintem akinek csak 3 hete van ne akarja körbe rohanni a régiót és végigpipálni hogy mi mindent látott , menjen el egy-két helyre, ott töltsön el 5-7 napot, ismerje meg egy kicsit, élvezze … nem értek azokkal egyet akik azt mondják hogy ” ááá XY város, 2 nap alatt végezni lehet vele”
  A kérdés hogy melyik helyet választod, én mindenképp egy nagyvárost javasolnék ill. valami “elmaradott” vidéki nevezetességet.

  #387239 Hozzászólás

  Ahmet

  Válaszok

  mephisto:
  Ott van igazi Ázsia, ahol te úgy gondolod. Nekem hirtelen ezek jutottak eszembe. Ha téged nem zavarnak a turisták, az a te dolgod. Jó neked, elmész a holland, vagy belga, vagy mittomén milyen Mini Worldbe, aztán fél nap alatt megvan minden. Az ‘igazi’ az egy álomkép, ami soha nem létezett. De erre most jöttél rá?

  bones:
  Van egy elképzelésed az “igazi” Ázsiáról, és itt hisztizel nekünk, hogy mondjuk meg hol van. De nem vagy hajlandó elmondani, hogy te hogyan képzeled el. Kérdésed jellege: Hol az “igazi” Világ?

  #387238 Hozzászólás

  bones

  bye bye fusztralt mephisto

  Mephisto, te nem tudsz a sorok kozt olvasni es elvonatkoztatni, szoval ez nem a te topikod, legyszi ne rombolj itt tovabb. A forumon nem csak a te ertekrended es vilagnezeted szerint megfogalmazott kerdesekrol lehet vitatkozni. A kerdes nem az volt, hogy miert nem lehet megvalaszolni az “igazi Azsia” kerdest ugyhogy ciao!

  #387237 Hozzászólás

  mephisto

  “igazi lofutyi”

  “Yangshuo mellett a rizsföldeken, de csak mikor nincs sok turista (télen)”

  Nem kotoszkodni akarok, de miert irja azt mindenki, hogy azert mert pl. Bangkok (de felvethetunk meg akarhany varost) modern vagy mert a helyiek mobillal szaladgalnak eppugy mint Pesten azert nem az igazi Azsia lenne.

  Vagy lasd Ahmet fenti idezetet. Ha sok a turista akkor az mar nem az igazi.

  Ha varos, es nem Isan, akkor az sem az igazi.

  Ha rohadtul el van maradva es a vilag egyik legszegenyebb katonai diktaturaja, pl. Burma akkor az az ‘igazi’?

  Nem lehet, hogy az az igazi ‘igazi’, az valami misztikus alomkep, ami sosem letezett?

  Ha a helyieknek jo es ez kell, vagy eze valt az orszaguk, kulturajuk, mindenfele kolcsonhatas reven beolvasztottak a kulso hatasokat a jelenlegi letjukbe, akkor eppen most ez az ‘igazi’, legyen szo akar Japanrol, akar Bangkokrol, vagy ki tudja mi meg mi az a sok hely amirol a kulfoldi vendegek panaszkodnak, hogy nem felel meg az altaluk megalmodott alomkepnek?
  Ennek az alomkepnek annyi koze lehet Azsiahoz, mint Hortobagynak az ‘igazi’ Magyarorszaghoz.

  #387236 Hozzászólás

  Ahmet

  bones

  Talán nem kellene funkcionális analfabetizmussal vádolnod azokat, akik próbálnak rávezetni arra, hogy szûkítsd a kört, ha tanácsot akarsz. Neked mi az “igazi” Ázsia? Meséld el, és meg fogják mondani, hogy hol találod.
  Egyébként igazi Ázsia van Szíriában:
  Deir-ez-Zor városában,
  Aleppo bazárjában
  Iránban:
  Orumije bazárjában
  Tabriz szõnyegkereskedõi között
  Kínában:
  Chengdu és Kunming között, de busszal, a hegyi utakon, amik nem mindig járhatóak.
  Yangshuo mellett a rizsföldeken, de csak mikor nincs sok turista (télen)
  Törökországban:
  Diyarbakirban
  És a csúcs:
  Afrikában, Marokkóban elég sok helyen. (Talán mert sok filmet forgattak itt. Pl.: 7 év Tibetben. : ) )

  #387235 Hozzászólás

  Dániel

  visszatérve a kérdéshez

  minél többet tudsz, annál kevésbé tudsz majd dönteni. Bármit választasz, jól döntesz. Bármit választasz, dönthettél volna jobban is. Szerintem pörgess be egy földgömböt, és csukott szemmel bökj rá egy pontra. Elõbb-utóbb eltalálod Ázsiát. És menj oda… és ha megtetszik neked, úgyis függõ leszel, és annyit jársz be belõle, amennyit csak bírsz. Ezt a véleményt bárki megerõsítheti. Persze ha életed utolsó három hetérõl van szó…
  Egyébként ha nem a “képek” érdekelnek, hanem a hétköznapi élet és az emberek, nyugodt szívvel ajánlom neked 3 hétre Damaszkuszt. Vagy Katmandut. Vagy Saigont.

  #387234 Hozzászólás

  Hermione Granger

  re: mephisto

  Tudom, hogy nem a Te igényed volt. Azért a Te hozzászólásodra válaszoltam, mert utoljára abban esett szó a civilizáció-mentességrõl, mint szempontról, azt akartam kiegészíteni.
  De amúgy egyetértek mindazokkal, akik értelmetlen felvetésnek tartják az “ismerjük meg az igazi Ázsiát 3 hét alatt” címû nyitó felvetést. Sõt, az összes “igazi valamit” kezdetû felvetést is dõreségnek tartom, ha a Vatikánról van szó éppúgy, mint ha a legnagyobb kontinensrõl.

  #387233 Hozzászólás

  katilaci

  analfabéta

  Így van. Igazából az az analfabéta – jó, legyen tökéletesen tájékozatlan-, aki ilyen igénnyel (az igazi Ázsia három hét alatt) lép fel.

  #387232 Hozzászólás

  mephisto

  re: Hermione Granger

  “Ha a nyugati vívmányok hiánya elõkelõ helyen szerepel a szempontrendszerben, akkor még Bangladesh is melegen ajánlható, mint úticél.”

  Nem en voltam az akit a nyugati vivmanyok zavartak, hanem a topic nyitojat. Engem se a mobil, se az internet, se a tiszta ivoviz nem zavar. Az techno-orult tokioiak nekem ugyanugy Azsia. mint Burma, vagy Iran. Kerdes az, hogy az illeto mire vagyik, mire kivancsi. Igazi Azsia nincs, ugyanugy ahogy igazi Europa, vagy igazi Amerika sincs. A borneoi dzsungel ugyanugy resze, mint India, vagy Gruzia, vagy Shiraz. Es eg es fold a kulonbseg kozottuk kulturaban, kajaban, vallasban es az elet minden teren. Vagy legalabbis akkora kulonbsegek vannak kozottuk, mint a kiindulopont es a celallomos kozott, tehat Teheran es Tokyo kozott eppen annyi, mint Budapest es Bangkok kozott, es akkor meg csak a varosokat emlitettuk nem a videket. Ez az egesz ‘igazi’ ez vagy az ugyis csak kozhelyekhez vezet.

  #387231 Hozzászólás

  Sajo

  India

  3 het alatt egy kis reszet nezheted csak meg ugyan, de majd meg visszamesz. Vagy soha tobbet nem mesz vissza.

  Az utleirasban irtam Del-Indiarol valamikor regebben. Az az ut csak picivel volt tobb, mint 3 het, tehat valami hasonlo kort te is tehetsz.

  Sajo’

  #387230 Hozzászólás

  Ford

  ha a pénz…

  …nem számít, és tényleg vmi igazira vágysz: Bhután
  Ide azthiszem, kb 200dollár per napos áron engednek be.

  DE én Bangkoki érkezéssel, úton Poipet felé Kambodzsát(Battambang, Siam Reap, Phnom Penh) onnan pedig repülõvel Laoszt(Luang Prabangba érkezel, fel Nong Khiaw,le Vang vieng, és Vientiane) ajánlom.Vissza 1 nap bangkok.

  Szerintem itt azért meg lehet találni azt az Ázsiát amit keresel.

  #387229 Hozzászólás

  tekergo

  igazi europa

  igazi europa, pl:

  3 nap parizs, 3 nap praga, 3 nap roma, majd 1 het eszak-olaszoszagban es 4 nap daniaban.

  se kreta, se malaga, se szeged, se a balaton, se lominc, se andora vagy portugalia nem fogja “europat” jobban tukrozni.

  ilyen ertelemben az inditokerdes teljesen jogos.

  jo utat.

  #387228 Hozzászólás

  Thom

  “Igazi Ázsia”

  Tadzsikisztán, Bhután vagy Japán???? Igazinak tûnik még Tajvan, Üzbegisztán, Laosz, Kambodzsa, Kina,Kazahsztán, Banglades, Mianmar,Thaiföld, Malajzia, Kelet-Timor, Indonézia,Nepál, India, Szingapúr, Brunei, Azerbajdzsán, Irán, Irak, Afganisztán, Fülöp-szigetek, Sri Lanka.
  Kinek melyik igazibb??

  #387227 Hozzászólás

  tekergo

  azsia ebedre

  ha thaifold tul nyugatiasnak tunt, akkor en 3 hetig elvesznek:

  vietnam eszaki reszen
  fulop-szigeteken (ex manila es cebu)
  borneo
  burma

  ha ezt osszekotod egy 1-3 napos taipei, tokyo, HK-al (pl. atszallasos megszakitas) vagy hasonlo, akkor szerintem ujbol belekostoltal azsiaba.

  masik lehetoseg: iran.

  jo utat.

  #387226 Hozzászólás

  bones

  RE:

  Azok, akik nem tudnak erdemben hozzaszolni inkabb lapozzanak es ne off-oljak szet a topikot, mint ez a felettunk levo, itt nem az egyes szavakon kellene lovagolni, hanem kicsit tudni kellene elvonatkoztatni…, dehat ez intelligencia kerdese,ugy latom ezen a topikon sok a funkcionalis analfabeta, na ez egy nehez szo am!!!

  #387225 Hozzászólás

  Hermione Granger

  re: mephisto

  Ha a nyugati vívmányok hiánya elõkelõ helyen szerepel a szempontrendszerben, akkor még Bangladesh is melegen ajánlható, mint úticél.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 29
Hozzászólás: Az “igazi” Ázsia
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.