Az üde lehelet titka

Kezdőlap utazas.com Fórum Egészség és utazás Az üde lehelet titka

 • Indította
  Témakör
 • #26242 Hozzászólás

  Ildi

  A görögöknek nem büdös a szájuk, mert Ouzoo-t isznak.
  A kinaiak nyelvkaparót használnak.
  Az afrikai népek zöldségeken élnek.
  De mi magyarok…. förtelem, amikor reggel a buszra szállok
  majd ki fordul a gyomrom egyesektõl.
  Mit gondoltok miért van ez?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 69
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #457699 Hozzászólás

  albaregia

  Az Amoxycillin azert hatott mert megolte azokat kacteriumokat amelyek a rossz lehelletet okoztak. Hogy melyik bacterium torzs volt a felelos a rossz lehelletert, azt csak tovabbi vizsgalatok tudjak csak kideriteni. Mindenesetre az Amoxycillin hatasspektrumabol kell kiindulni.
  AR

  #457698 Hozzászólás

  Senki

  Re: folyt köv

  Szia Bebe! sikerült már megoldanod a problémát? én is kivetettem a mandulámat de nem segített, egyedül az segített amikor amoxicillint szedtem, de miután abbahagytam visszatért megint. Most próbálom kideríteni hgy az amoxicillin miért is használhatott, és ez alapján elindulni.
  Remélem Te már rendben vagy, jelentkezz…

  #307025 Hozzászólás

  bebe

  folyt köv

  már szó nélkül belemntem,hiszen bármit megtennék és megadnék azért hogy véget vessek ennek az igen kínos problémának,és ezt sajna csak így tudom majd kizárni,jelenleg még gyógyulófélben,voltam panoráma röntgenen semmi,most legutóbb elmentem cone beam ct-re azon mintha látnék valami elváltozást,de szakembernek kellene megmutatnom,a jöv héten megyek szerintem addigra menni fog a szájnyitogatás is.:(( Ami a legfeltünõbb furcsaság hogy a szám bal alsó utolsó fog környékén savanyú íz szivárog,de pontosan nem tudom behatárolni hogy honnan is,jobb oldalon ilyet nem érzek,bölcsességfogam nincs.
  Sajnos az orromon is ugyanaz a rossz szag jön..:((Nagyon hálálás lennék ha sorstársaim írnának,és hátha tudnánk egymást segíteni..Bocsi a hosszú írásért,és várom hátha valakinek lesz ötlete,illetve hogy a mandulaeltávolítás megszünteti a problémámat,egy hete hogy kivették,de eddig még semmi.:((Természetesen ha majd valakit érdekel megírom lett e eredménye,bár ha egy hét alatt nem volt,akkor már nem is nagyon merek reménykedni,hogy segít..

  #307024 Hozzászólás

  bebe

  folyt köv

  ez sem segített,mentem ellenõrzésre ami már negatív, volt széklettenyésztés negatív,garat,nyelv minta tenyésztésre negatív, legalább 5 fogorvos fogak rendben, 3 fül orr gégész,ezen belül arckoponya ct,arcüreg rendben kisebb orrsövényferdülés,és egy pici concha bullosa,de azt mondják ennek semmi jelentõsége.A legutóbbi fül orr gégész javasolta a mandulák eltávolítását,ami ma egy hete megtörtént,iszonyú fájdalmaim voltak,vannak..Azt hozzá tenném nemigen volt soha problémám a manduláimmal,de

  #307023 Hozzászólás

  Bebe

  Folytatás..

  Szóval az én történetem 2008-ban kezdõdött..rémálom az egész számomra,bármit teszek soha nem múlik.Az összes létezõ fogápolási termék megtalálható a fûrdõszobámban, a szájzuhanytól,szájvíz többféle,fogkrém többféle,fogkefe többféle,és még sorolhatnám..Ha rágózom akkor meg egyenesen tragédia..:((( semmi sem segít.Mostmár kezdek rettentõen depressziós lenni,hiszen teljesen kitaszít a társadalomból a probléma.Magamról annyit írnék,hogy 29 éves vagyok,lány, és diplomás,kûlsöleg szépnek mondanak:))persze mindez sajnos már teljesen értelmét vesztette hiszen a szájszagom mindenkit taszít..Mondhatom nem ültem tétlenül,hiszen rengeteg orvosnál jártam már,vérvétel rendben,gyomor rendben, Helicobacter pozítív lett beszedtem a hármas terápiát(klion és társai)

  #307022 Hozzászólás

  Bebe

  Az én történetem..

  Rátaláltam erre a fórumra,de látom elég régen nem írt senki..sajnos:((
  Talán a hasonló problémákkal küzdõ emberek segíthetnék egymást.Én is leírnám az én történetem..

  #307021 Hozzászólás

  Keresõ2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Én is

  Nos, én is a büdösszájúak alfajba tartozom.
  Egyelõre nem találtam meg a “tettest”, bár gyanúsítottak vannak.

  Nálam az orron át kifújt levegõ is szagos. Ebbõl most arra következtetek, hogy garat körüli a góc pont. Bár annyi minden lehet még..
  TehraBreath megvolt, jó drága volt – nem segített. 2 hónapig nyomtam, de csak az íz érzékeim tompultak tõle.
  Legalább a száj mint forrás kizárva. Fogorvosom is csak annyit tudott mondani, hogy mossak gyakrabban fogat. Nem volt túl meggyõzõ.
  Refluxom is van, és a táplálkozásom elég sok cukrot tartalmaz. – Próbálok változtatni.

  Amit megfigyeltem, hogy gyakran vér tartalmú a nyálam amit a garatom felöli részrõl gyüjtök össze. Jezem, nem a fogak vagy íny miatt véres, ez 100%.
  + egy alkalommal fogkefével igencsak érdekes anyagot gyûjtöttem be a mandulámról. Véres nyál, elég durva vegyítésben.. nyálas vérnek is nevezhetném. Most azt tippelem, hogy vérzik a kicsike (?) vagy valaki körülötte és ez okozza a szagot. Orvoshoz sajna egy darabig nem tudok vele menni. (Külföldön élek, emiatt itt nem mennék körbe 12-15 dokin, inkább hazai környezetben.) Az inetrneten kutakodtam, de nem sokat írnak/találtam errõl. Esetleg valakinek tippje van?
  Semmilyen fájdalommal nem jár, akármi is a probléma ott – pl seb, vagy fekély, esetleg rák (ezt is találtam mint lehetséges szösszenet)?

  #307020 Hozzászólás

  mamika

  leginkabb gyomor problema

  Gyerekek.En 65 eves vagyok.Nagyon jo fogakat orokoltem,csak harom hianyzik.Fogreklam is voltam fiatalon.
  Csak annyit akarok hozzaszolni, hogy a genetika az elsodleges a jo fogaknal. En fiatalon is minden etkezes utan, foleg mikor randira mentem, mostam kefevel a fogam. Most is hasznalom a fogselymet. Viszont….edesapam nem engedte kivetetni a mandulamat,15 eves koromig minden nyaron mandulagyulladasom volt. Most meg a mandulamban allandoan termelodnek kis mandulakovek, amik nagyon budosek. Ettol is lehet kellemetlen a szajszag, a masik meg savlekotot kapok,utana mar nem rossz a leheletem. Szoval gyomor, vagy mandulatol lehet a kellemetlen szajszag szerintem.

  #307019 Hozzászólás

  Britt fogas

  Genetika is!

  Nos, a fentiekben oly sokszor említett rendszeres és alapos fog és szájápolás elengedhetetlen. Sajnos a szüleimnek igen hamar ( 40 éves korban ) elkezdtek hullani a fogaik. Sajnos édesapám nem igazán a fogmosás megszállott mestere, így mint oszlopos tag volt, és ma is a családban. Édesanyám mindig azt mondta, hogy õ mindig “hód” módjára mosta a fogait, mégis idõ elõtt kihullottak azok. Az öcsémnek (az egyiknek) szinte állandóan fogköve van, dohányzik… így bármit is csinál mindig olyan a lehelete mint egy párzó bivalynak. Nekem is jutott sajnos ebbõl a családi “hagyományból” így kaptam, némi fogkövecskét, belülrõl szuvasodó fogakat, 22 éves tejfogakat … mi egyéb. Ennek ellenére egészen jók a maradék fogaim, mosom is õket napjában többször, szájvíz, fogselyem kíséretében. Azzal egyet kell értenem, hogy a fogorvos nagyon drága, odahaza szinte megfizethetetlen minimálbérek mellett. Itt külföldön sem olcsó, de az ellátás az megirigyelendõ az otthoniakhoz képest ugyanis, minden egyes kezelés elõtt adnak érzéstelenítõt! Gimis, koromban volt egy belülrõl szuvasodó fogam amelyet a “kedves” fogorvos néni ötletére gyökér kezeltek. Ugye az elsõ kezelésnél adtak érzéstelenítõt, így hamva sem volt a fájdalomnak. Viszont a második kezelésnél azzal állt elõ az orvos, hogy érzéstelenítõ nélkül fogja csinálni a gyökér maradványainak eltávolítását, mert ha bennem van a lodokain akkor nem fogja megtalálni mind egy szálig.

  Én azt hittem, hogy az agyamat húzzák… Hihetetlenül fájdalmas volt. Én még nem éreztem semmit sem ennyire fájdalmasnak, de ha hasonlítanom kéne valamihez, akkor azt mondanám, hogy ilyen lehet, amikor kinyomják az ember szemét, vagy élve boncolják. Sokkos állapotban a kezelés után, csak annyit mondott, hogy nem kellene ennyire túljátszani, és hogy a következõ idõpont jövõhét szerda. Visszamentem, befejezte a fogamat, ami 2 hétre rá széttört majd Angliában csináltattam meg, nem kis pénzért, de abban 2 fogtömésem, és fogkõleszedésem is volt. Egy ingerületnyi fájdalom, vagy félelem nélkül! Elmeséltem az akkor már csak fogtõnek az esetét amelyre az angol orvos csak rémülten nézett, és megkérdezte, hogy valóban orvos volt-e az illetõ vagy hentes? Valamint hozzátette, hogy érzéstelenítõvel is meg lehet az ilyesmit oldani.

  Összefoglalva: Szerintem sokat tesz a genetika is, vagyis, hogy a szüleinktõl, milyen fogakat örökölünk, de nem mindegy hogy mennyit mossuk a fogainkat! Az otthoni fogorvosokról pedig nem szeretnék kollektív véleményt nyilvánítani, mert valószínûleg nem mindegyikük hentes. Csak én szerencsétlenül pont egy ilyen kezei alá kerültem.

  Üdv mindenkinek.

  Ui: nálam a szájvíz a nyerõ reggel, utána reggeli, fogmosás.

  #307018 Hozzászólás

  Nemdoki

  IVC

  Ha minden vizsgalat mar megvolt kerjetek meg a dokit hogy nezze meg a ICV-t Ileo-Cecal Valve a vekony es vastabbel kozott van es az a feledata hogy bezaruljon hogy a vastagbelbol ne menjen felfele a beltartalma. Ha ez a valve nem nukodik akkor okozhat rossz leheletet.
  Ileocecal Valve Syndrome Symptoms az alabbiak mellett

  http://www.doctordanchiro.net/Ileo-CecalValve.htm
  Right shoulder pain
  Right side pelvic pain
  Low back pain
  Pain surrounding heart
  Flu symptoms
  Tinnitus
  Nausea
  Syncope / Near syncope
  Headache
  Bad breath
  Face pallor
  Dark circles under eyes
  Dizziness

  #307017 Hozzászólás

  T Kinga

  menta és bazsalikom

  egy nõi magazinban azt írták, hogy a menta és bazsalikom levelek rágcsálása felfrissíti a leheletet. De szerintem is “orvosi” oka van, vagyis valami betegség, eü probléma áll a háttérben mindig.

  #307016 Hozzászólás

  Bánat

  Apa

  Kedves Apa,

  Hány éves a Gyermeked? Tudja magáról hogy ez a problémája van? Mikkel próbálkoztál eddig? Szólt már Neked valaki konkrétan hogy kellemetlen a szád szaga?
  Bocs hogy sokat kérdezek, de azt hiszem hogy sok – sok kérdésröl lehet tapasztalatot cserélni, ha közös problémával küzdik több ember….

  #307015 Hozzászólás

  Peti

  TheraBreath

  Próbáld ki a TheraBreathot!

  http://www.frisslehelet.hu/

  Ha más nem, ez segít! 100%os pénz visszafizetési garanciával, veszteni valód nincs!

  Eredményrõl számolj be.

  #307014 Hozzászólás

  Apa

  bánat-nak

  Kedves bánat!

  Tudod mi a szörnyû? Hogy a szájszag öröklõdik. Sajnos nekeim is van és szomorú szívvel kellett tapasztalnom, hogy a gyerekemnek is ez a baja. Borzasztó lelkiismeretfurdallásom van e miatt és egyszerûen nem tudom mi a megoldás. Az egyik legszörnyûbb betegségek egyike ez, Az embernek nem lélegezhet úgy és akkor ahogy szeretne, széljárást kell figyelni, hogy fúj-e a beszélgetõpartner felé, örökké rettegni, hogy jaj vajon megérezték-e a szagot, totálisan bezárja önmagába az embert. Én is tudom magamról, hogy valami örült más más ember lennék szag nélkül de nem tudok kibontakozni a félelem és a szégyenérzet miatt. Nagy teher ez.

  #307013 Hozzászólás

  muppetshow

  móninak

  én találtam egy honlapot, ahol van egy tök jó szer gyerekek is használhatják, semmi káros anyag nincs benne. már nem emlékszem a nevére, elõször egy amerikai site-on láttam. keress türelmesen.

  #307012 Hozzászólás

  Szabó Emese

  senkinek

  Én is rendszeresen használom a Therabreath termékeket – nem csodaszer kategória -, de nekem csak a szájszagom múlt el tõle. Lehet, nem elõírásszerûen használtad. Érdemes lenne újra megpróbálnod, a fokozatosságot szem tartva. Ne add fel, nekem sikerült!

  #307011 Hozzászólás

  móni

  bánat

  Én a lányomnál vettem észre, hogy többször igen kellemetlen a lehellete. Amikor mondtam, persze hogy nagyon rosszul eshetett neki. A fogai tökéletesen rendben vannak, és a fogorvosát megkérdezte, az pedig azt válaszolta, hogy nem érez szájszagot. Ekkor lányomat kérdeztem hogy barátnöi nem mondták-e még. Senki nem monta még neki, csak én, ezért talán nem is hiszi el nekem. Szeretném rábeszélni hogy vetesse ki a manduláját. Engem nagyon bánt, mert szerintem más is érzi, csak senki nem vállalja hogy öszintén megmondja, és talán ezért nem talál új barátokat.
  Kisunokámnál(4) is észrevettem hogy a lehellete nincs rendben,
  nem tudom hova, kihez forduljak segítségért, miért nincs egy szer amivel ezt az egész gyötrelmes állapotot meg lehetne szüntetni. Azt mondják a szájszag magányossá tesz. Nem szeretném ha még a kisunokámnak is ez lenne az útja.
  Mindenki irígylésre méltó aki zavartalanul közelhajolva is tud beszélgetni, és nincs ilyen problémája.
  Most egy kicsit kiöntöttem a szívem, de ettöl még a probléma megmarad. Ha valaki tud egy szert vagy ismer valakit akinél meggyógyították ezt a betegséget, kérem írja meg. Sokszor az van, hogy amíg tart a baj addig írnak a fórumokba, de ahogy elmúlt akkor már nem jelentkeznek.
  Várom hogy segítségre találjak!!

  #307010 Hozzászólás

  Hugo

  sziszi

  Ha valakinek budos a lehelete akkor egyszeruen avval kezded hogy megkerdezed mit evett es utana megkerdezed hogy elloptak e a zongorajukat es azert nem talalja a fogkefejet mert a zongoran tartotta.
  A masik verzio hogy megkerded hogy erez e budoset az ismerosod is vagy csak te talan abbol kapcsol hogy azert nem erzi mert sajat maga budos.

  #307009 Hozzászólás

  jo gyorsan

  valasz

  Ha valakinek budos a lehellete nagyon visszataszito tud lenni. Ezert minel elobb egyszeruen tudasd az illetovel hogy – figyi, van rossz fogad? Vagy ma reggel mostal fogat? Vagy ilyesmi. Ha az illeto ertelmisegi akkor orulni fog hogy szoltal, hiszen ki szeret budosszaju lenni. Viszont ha bunko, talan megsertodik. Akkor viszont magyarazd el neki, hogy budi a szaja, fuj, es te csak segiteni akarsz neki. Lehet gyomorproblematol, es mufogsortol valakinek budos a szaja. En mar volt hogy szoltam, de sajnos en lettem a hibas. Hat akkor marad a budos szaj. Ok.

  #307008 Hozzászólás

  Sziszi

  Kérdés

  Hogyan lehet megmondani valakinek, hogy büdös a lehellete.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 69
Hozzászólás: Az üde lehelet titka
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.