Azsiaba moszkvai atszallassal

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Azsiaba moszkvai atszallassal

 • Indította
  Témakör
 • #40785 Hozzászólás

  Vikunya

  Azsiaba repulnek moszkvai atszallassal. Moszkvaba erkezes es tovabbrepules egyarant a Sheremetyevo Terminal 2 repteren van. Ugye jol gondolom, hogy nem kell nekem ehhez az atszallashoz tranzit vizum?

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #372409 Hozzászólás

  Transit

  US

  “De hát biztos valamelyik Mexikóba tartó európai utas éppen az átszállás 2 órájában akarna robbantani…”
  Csaba, nagyon feluletes hozzaszolas. Ha mar itt landol valaki, es csak azt mondanak neki, ok haver, menj at a B concours-ra hogy elkapd a Mexicoi connection-t, a tobbit rad bizzuk, egy perc alatt eltunsz es illegalisan itt vagy az orszagban. A US repuloterek business repulesre es nem leisure vagy nemzetkozi repulere lettek megtervezve. A turistak akiket emiatt levesztett egy airline, boven az semmi a business trvelhez kepest. Bocs az off-ert.

  #372408 Hozzászólás

  aabel

  Re: Vikunya és Re: Csaba

  Vikunya: Én csak erre válaszoltam, nem azt mondtam, h nekünk Oroszországba kell-e tranzitvízum tranzitoláskor vagy sem:

  Ahmet – 2006 May 11, 08:37
  “…tranzit vízum. De szerintem semelyik nemzetközi reptéren nem kell, ha nem hagyod el a tranzitot.”

  A kérdésed, Vikunya, amúgy részemrõl teljesen okés(én sem tudtam pontosan, h kell-e nekünk oroszországi reptéri tranzitoláskor tranzitvízum), erre van ez a fórum. Jó utat! :)

  Csaba: sajnos nem tudom állításomat jelenleg ütõsen igazolni, mert a Külügyminisztérium honlapja épp feltöltés alatt áll. Csak ezt az oldalt találtam:
  http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Kulfoldiek_beutazasa/vizumdijak/
  Itt szerinted Magyarországra történõ utazás esetén mire szednék “repülõtéri tranzitvízum” címszó alatt a 35 és 45 eurókat?

  Ez utóbbi költõi kérdés, ezt az offot zárjuk is le, mert nincs értelme. Sorry, h felhoztam.

  #372407 Hozzászólás

  Csaba

  MOW-SVO

  Az IL-96-ostól nem kell félni, a világ egyik legmodernebb repülõgépe, ez nem 60-as évekbeli konstrukció (mellesleg az egyik legszebb is).
  Tranzitvízum meg nem kell Budapesten az átszálláshoz, de általában máshol sem. A tranzitváró lényegében már nem belföldi terület. Az USA-ban azért kell újabban az átszálláshoz vízum, mert ott nincs a reptereken tranzitváró, hanem nemzetközi átszálláskor is be kell lépni az országba (régen ezt “elnézték”). Moszkvában még akkor sem kell tranzitvízum, ha nem a SVO-2-rõl, hanem SVO-1-rõl mész tovább, bár ez utóbbiról azt hiszem már kizárólag belföldi gépek mennek mostanság (FÁK sem). Ilyenkor figyelni kell a táblákat, azok elvezetnek az Aeroflot tranzitbuszához, ami átvisz a másik épülethez. Vízumot nem kérnek, pedig ekkor aztán igazán belépsz az országba. Ez a különbség a hülye amerikaiak meg az oroszok között: ez utóbbiak rájöttek, hogy a tranzítvízum bevezetésével az orosz légitársaságok egy csomó utast veszítenének, mint most az amerikaiak :))) De hát biztos valamelyik Mexikóba tartó európai utas éppen az átszállás 2 órájában akarna robbantani…
  Ha Domogyedovoról mész tovább, természetesen kell a tranzitvízum.

  #372406 Hozzászólás

  Vikunya

  Re: aabel

  Az USA-ban tényleg így van. Elsõ leszálláskor mész neki a ujjlenyomatos passport control-nak. Ha tovább akarsz repülni, akkor is kell a vízum. Már akinek kell vízum. Pl a francia ha mexikóba megy USA átszállással, akkor neki nem kell vízum mert sima útlevéllel átmegy, de jó neki.

  De ha ennyi ember azt mondja, hogy Moszkvában nem kell, akkor én elhiszem. A Seremetyevo weblapja szerint is csak akkor kell tranzit vízum, ha egyik reptérrõl át kell menni a másikra. Én viszont még így is megkérdeztem tõletek, mert biztos ami biztos. A nyuszika is menekül a vaddisznóhajtók elõl, mert kituggya mi történik vele amíg bebizonyítja, hogy õ nem vaddisznyó…

  #372405 Hozzászólás

  Hanuman

  Én is

  IL-96-ossal mentem Delhibe. Nem is a géppel volt baj, hanem a pilótával. 10.000-rõl olyan 1000 m-es ugrásokkal vitte le a gépet a reptérre. Nekem ugyan nem lett bajom, de körülöttem szegény indusok alig gyõzték váltogatni a hányózacskókat. Amúgy is könnyen hányós emberek, még a dardzsilingi kisvonaton is képesek rosszul lenni.

  #372404 Hozzászólás

  aabel

  Re: Ahmet – off

  Nem a témához kapcsolódik, de tranzit vízum a világon szinte mindenhol létezik. Pl a szudániaknak is kell Mo-ra, ha itt szállnak át (csak tranzitolnak), nekünk is kell az Egyesült Államok területén. Jogilag nem, de gyakorlatilag a tranzitban is az adott ország területén vagy, ami már fél fõnyeremény, számos visszaélésre ad lehetõséget. off vége

  #372403 Hozzászólás

  Vikunya

  Illyushin

  Igazad van, Ahmet. Miért pont aznap essen le amikor én jövök? Ha már eddig bírta, csak kibírja még egyszer…
  Ennek ellenére nem leszek hepi kedvemben beszálláskor. De eldöntöttem, hogy bevállalom, fõleg anyagi korlatok miatt.

  #372402 Hozzászólás

  Ahmet

  Vikunya

  Nem kell fosni az orosz gépektõl. Igaz nagy a gyártási szórás, de ezek olyan régiek, hogy tuti nincs bennük hiba, amelyik selejt volt már rég leesett. : )

  #372401 Hozzászólás

  Vikunya

  szöülbe megyek

  menet airbus-szal visz a korean air
  menetrend szerint viszont illyushin II-96 géppel jövök hazafelé

  #372400 Hozzászólás

  tiger

  hova mesz

  hova utazol? a terminalrol csak nemzetkozi jaratok indulnak. nem dragabb mint a tobbi repter.
  ja es tevhit hogy Ilyusingepek mennek szinte csak nyugati gepekkel mennek es a sky team tagja is az Aeroflot

  #372399 Hozzászólás

  Ahmet

  Moszkva

  Én 20 órát dekkoltam ott, mert a csatlakozó gépre nem kaptam jegyet. Ráadásul éjjel, télen. Nem volt jó. Hideg volt, nem volt mit nézelõdni, mert zárva voltak a boltok, és ha az ember felállt, akkor elfoglalták az ülõhelyét. Egyetlen pozitívuma, hogy nem kellett tranzit vízum. De szerintem semelyik nemzetközi reptéren nem kell, ha nem hagyod el a tranzitot.

  #372398 Hozzászólás

  Vikunya

  Asiaba moszkvai atszallasal

  Szia,Vikunya.Moszkvától tovább hova mész?

  #372397 Hozzászólás

  Ford

  azért

  már 1 euróból lehet kapni ásványvizet asszem 2ért sört, meg vegyél egy russian standart márkájû vodkát 7ért:) De tényleg, nem szeretem a töményt, de nagyon fáztam bangkokból visszafele (14 órát vártam) és kegyetlen jó volt. Köze sincs az itthoni vodkához, csúszik, na..:)
  Lehet ott azért nézelõdni, tök jó csokik is vannak megfizethetõ áron, kaviár sem vészes, igaz nem a beluga.
  Ha már egyszer ott átszáll az ember vmit csak vigyél haza oroszországból:)

  #372396 Hozzászólás

  Vikunya

  csak 3 orát…

  …fogok ott tölteni menet, ugyanannyit jövet.
  Valahogy kibírom. Még mindig olcsóbb, minthogy 200 euróval többet adjak a jegyért. Aztán ha az Iljusin nem jó helyen száll le, akkor másképp fogom gondolni :-(

  #372395 Hozzászólás

  Hanuman

  Nem bizony,

  de vigyél magaddal elég pénzt, mert pokoli drága hely a Seremetyevó. Visszatérõben voltam már Indiából, volt 20 rúpiám meg 3 euróm. Semmire, még egy teára sem volt elég.

  #372394 Hozzászólás

  Vikunya

  Köszönöm

  Ez jol hangzik…

  #372393 Hozzászólás

  Ford

  nem kell

  100% , én is így voltam januárban.

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
Hozzászólás: Azsiaba moszkvai atszallassal
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.