ázsiai hajózás

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia ázsiai hajózás

 • Indította
  Témakör
 • #41911 Hozzászólás

  niho

  Augusztus végétõl egy halászhajóval indulok a szahalini (Oroszország) Korszakovból és a Kurill szigetek érintésével hajóznék le a Japán, Dél-Korea, Kína, HK, Macau, Fülöp-szigetek, Palau, Indonézia, Malajzia, érintésével Indiáig.
  A kérdésem, az lenne, hogy valaki ismer-e jó honlapot a kikötési szabályokról, pl. egy kis faluban kötök ki, és ott nincsen kikötõi kapitányság, akkor ki ellenõrzi az útleveleinket?
  A vámszabályok is érdekelnének, + hogy hol mennyi kikötõi illetéket kell fizetni, egy 14 m hosszú, 6 méter széles hajóra. ( A BRT-jét még nem tudom pontosan.)

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #392195 Hozzászólás

  samurai blue

  csajok

  kit erdekelnek a reszletek… a csajozasrol szamolj majd be…az csak nem lesz 500 oldal, ha hajoztok…:)

  #392194 Hozzászólás

  niho

  sajnos eddig nagyon kevés infót találtam a neten

  samurai blue: Ok akkor Fukuokán egy sörre összefutunk. Különben nem bérelem a hajót, és nem is leszek személyzet, hanem sikerült találnom egy olcsó halászhajót a Juzsno-Szahalinszki V ruk iz rukiban (apróhirdetõben), elég jó áron. Remélem a kissé idõs (18 éves) halászbárka, kibírja ezt a nagy utat, de majd meglátjuk.

  Elvileg 4-en indulunk neki a hajózásnak.

  Még egy speciális kérdés: ázsiai hajózási térképek latin vagy cirill betûs hol szerezhetõ be. Mert a japán tengerészeti hivatalnak csak japán betûs van.

  Teljes kelet Ázsia érdekel. Min. M 1:500.000- es szelvények kellenének, a pontos útvonaltervezéshez.

  Az útról sajnos nem igérhetem, hogy lesz útleírás, mert sajnos az eddigiekrõl se írtam egyet se, majd ha egyszer veszek fel titkárnõt gépelni, mert általában mindig olyan hosszú egy út és annyi minden történik, hogy az min. 500 oldal lenne gépelve.

  #392193 Hozzászólás

  samsonka

  nem rossz terv

  sok sikert. beszamol johet.

  #392192 Hozzászólás

  samurai blue

  cool

  a beszamolot en is varom, ha mas nem egy sor mellett fukuokan…:) erdekelne ezt hogyan szervezted le? bereled az egesz hajot vagy csak ‘szemelyzet’ leszel? utananezek mi a tema japan ugyben, most kicsit forro itt a tenger mert dul a vita a japanok, oroszok, koreaiak kozott, hogy kie a hal, kobozzak el egymas hajoit…:)… a hirado szerint…:)

  #392191 Hozzászólás

  jess

  niho

  hát ez elég meredeken hangzik. oroszország-kuril szigetek-japán…. szerintem még a seggedbe is be fognak nézni a határõrök. bár virág elvtárs szerint az a gyanús ami nem gyanús:) és ugye te ezzel a tervvel kapásból gyanús leszel, az tuti. nem hiszem hogy sokan vetemedtek ilyesmire elõtted. de sok sikert. mindenképpen írj beszámolót az útleírásokba. szerintem ez marha érdekes út lesz.

  #392190 Hozzászólás

  rainbo

  ports of call

  http://www.singaporemaritimeportal.com/
  http://www.ports.com/
  Nem sok, tudom…ha melyre asol a linkekben, akkot talaszl itt name informaciot. Kuldj nekik emailt, mert sokszor csak email address van megadva. Sokszor nincs jo link. Indoneziaban, Vietnamban nem szabad olyan hajovan halaszni ami nincs az orszagban leregisztralva. Ugy hogy mivel halasz hajoval mentek, gondolom at lesztek nezve, hogy ne legyen rajta hal.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: ázsiai hajózás
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.