Bahrein vizum surgos

 • Indította
  Témakör
 • #45826 Hozzászólás

  ipeter1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Meg tudja mondani valaki, hogy milyen uton lehet leggyorsabban es hogyan Bahrein-i vizumot szerezni?

  5 napra kellene csak.(viszont marc 31-tol…)

  koszonom!

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #439458 Hozzászólás

  ipeter

  hat nem sikerult.

  nagyokos csodalkozo, nincs is Bahreini nagykovetseg. hehe.

  Annak akit esetleg erdekel meg, ezt talaltam:
  Bahrein

  Bahreinben szigorú vízumrendészeti szabályok vannak hatályban. A látogató és a munkavállalói vízumkérelmek elbírálása, illetve az ilyen vízumok kiadása a helyi idegenrendészeti szervek feladata.

  Magyar állampolgárok beutazó vízumot Bahrein genfi nagykövetségén (S 1, Chemin William Barbey, C.P. 39, CH-1292 Chambesy Geneve, Tel.: 41-22-758-2102, fax: 41-22-758-1310) szerezhetnek be, ha rendelkeznek a beutazóért általános felelõsséget vállaló – kizárólag bahreini állampolgár vagy bahreini székhelyû vállalat, intézmény – meghívó fél (angolul “sponsor”, arabul “kafíl”) által kiadott garancialevéllel.

  A hivatalos és vállalati utazók részére könnyebbség, hogy a szállodafoglalással rendelkezõknek egyes helyi szállodák szintén be tudják szerezni a vízumot, ha megbízást kapnak erre. Ezekben az esetekben a szálloda felel a beutazóért. Az egyes szállodák által támasztott feltételek különbözõek lehetnek (pl. szimpla meghívólevél a helyi partnertõl, elõzetes fizetés, stb.).

  Bahreinben a reptéren is felvehetõ 72 órás tranzitvízum, illetve elvben 7 napos turistavízum felvételére is lehetõség van, de ilyen célú bahreini beutazáskor is célszerûbb utazási irodán keresztül intézni a beutazási engedélyt.

  A látogató vízumok általában 30 napi tartózkodást tesznek lehetõvé, elvben három hónapon belül, a gyakorlatban egy hónapon belül kell felhasználni õket. A látogató vízumok hosszas utánajárással kétszer egy-egy hónappal meghosszabbíthatók.

  A munkavállalói vízum, illetve a tartózkodási engedély megszerzéséhez jóval több dokumentumra és utánajárásra van szükség (átfogó egészségügyi vizsgálaton kívül pl. ujjlenyomatot is vesznek a kérelmezõktõl). A tartózkodási engedély egy vagy két évig érvényes, és többszöri ki- és beutazásra jogosít.

  A beutazó vízum díja 15,- BD (kb. 45,- USD), a tartózkodási engedély 10,- BD,-/év (kb. 30,- USD/év).

  A munkavállalók családtagjai, nem keresõ hozzátartozói részére a tartózkodási engedély jóval drágább. A családtagok részére ilyen, ún. “dependent” vízum csak abban az esetben kérhetõ, ha a munkavállaló egy bizonyos jövedelemszint (kb. 1500,- USD/hó) fölött keres.

  Házaspárok esetében feltétlenül javasolt, hogy rendelkezzenek hiteles fordítással ellátott házassági anyakönyvi kivonattal, különösen, ha az útlevelekben szereplõ nevekbõl nem derül ki egyértelmûen, hogy házastársak.

  Esetleges gépkocsival történõ beutazáskor nemzetközi “carnet”, érvényes forgalmi engedély (fordítással) szükségeltetik.

  Fõként vallási okokból szigorúan tilos alkoholtartalmú élelmiszereket, illetve sertéshúst bármilyen formában bevinni Bahreinbe. A jelentõsebb értékû mûszaki cikkek (pl. professzionális fényképezõgép, kamera) eredetét bizonyító papírokról, a mûszaki adatokról célszerû több (legalább angol nyelvû) fordítással ellátott másolattal rendelkezni.

  #439457 Hozzászólás

  ipeter

  csodalkozo, mennyire van szukseged? :-)

  a problemam az, hogy az UAE-ben vagyok es nincs idom kovetsegekre setalgatni.
  ami igazan erdekelt volna azok igazabol a feltetelek lettek volna (+mennyi ido alatt keszul el, mennyibe kerul, magyaroknak milyen esellyel adnak stb.), de sajnos nem kaptam segitseget. (de azert nagyon koszi a hozzaszolasokat:-|}
  igy kenytelen leszek Beirutba menni…vagy haza?
  meg nem dolt el.
  amugy szivesen maradnek a seggemen, de sajnos a korulmenyek ugye…

  #439456 Hozzászólás

  csodalkozo

  huje vagy te

  Bahreinbe vizumot a bahreini kovetseg, kepviselettol a leggyorasabb ha nem az egyetlen mod, de ha ennyi sutnivalod nincs maradj a seggeden es kuld el nekem a felesleges penzed

  #439455 Hozzászólás

  bb

  LP Middle East

  Tegnap vittem egy ismerosnek, abban minden le van irva.

  bb

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Bahrein vizum surgos
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.