Bakonyi kinnalvás: nov. 20!?

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső Bakonyi kinnalvás: nov. 20!?

 • Indította
  Témakör
 • #35498 Hozzászólás

  Gojko Mitics

  Kinek lenne kedve csatlakozni egy bakonyi éjszakai kinnalvásra? Dióhéjban: szombaton kora délután stoppal a Magas Bakony felé majd egy tetszõlegestúra után tábort vernénk. Szállás az ezercsillagos hotel, tehát a szabad ég… Tûzrakás, vadles totális nomádkodás. Szálláslehetõség: Pápalátó kõ v. Kõris hegy v. Ördögrét v. Ördöglik vagy bárhol. Vészmegoldásként bakonyszentkirályi barátok. Nekem ehhez lenne kedvem és lesz is!!! És nektek? :-)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 35
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #352571 Hozzászólás

  JeeeBakony

  Hahó Gojko!!!

  Szia!!!!

  Csak hidegben túrázgatsz? Kõris-hegyre szeretnék felmenni, mert elvbõl minden évben felmegyek rá(kíváncsi vagyok, hány éves koromig bírom:) remélem, még vagy 60-ig).
  Nah pá!

  #352570 Hozzászólás

  Madw
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hahó

  Hû, de elcsendesült mindenki!
  Mint írtam (meg észre is vehettétek), a velencei út után a betervezett találkát alvással töltöttem. Elnézést! :-(
  Én ezen a hétvégén ráérek, tehát, ha úgy szavaztok mehetünk túlélni a Nagysomhegyre! :-)))

  #352569 Hozzászólás

  Gojko Mitics

  itt vagyok…

  sziasztok! hát a télimátra nekem is kútba esett. minthogy a eheti esték is mivel éccakai mûszakot nyomok péntek estével záródóan… de a hétvége free! így jöhet egy találkozó bármikor vagy most is nyélbeüthetnénk a kinnalvást…? a GC-ben abszolut újonc vagyok, ide se merem írni a találatokat és elvileg betyárkörte néven bejelentkeztem, de nem küldtek visszaigazolást… valamit elcssztem… de az e-mail címemet még tudom: zerge@freemail.hu mostmár átterjedhet ide is a kommunik… na szóval most hétvégén irány a nagysomhegy?

  #352568 Hozzászólás

  Szerintem

  Hát már én is kíváncsi vagyok….. Hahó Gojko, itt vagy még…?? :-)

  Reggel

  #352567 Hozzászólás

  Madw
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  gyanús :-)

  Túl sok veszprémi kesser nincs… és mivel “elborult” emberbõl mégkevesebb van, én Makos kollégára tippelnék. Valszeg nem az, de majd meglássuk…. :-)))

  #352566 Hozzászólás

  Találka

  Mi Madw-al MSN tartjuk a kapcsolatot. Én csak félig vagyok veszprémi. (Juliusban Fehérvárra költöztem. :-( De azért minden 2 hétben megyek Vp-be. Ami azt jelenti, hogy 30.-án megyek. Aztán a jõvõ héten vasárnap kesselés ügyileg. Utána pedig pénteken este és vasárnap este. Szóval azért megfordulok a királynék városában. :-) Gojko! Te is kesselsz? Mi a nick-ed? Ill. tarthatjuk a kaocsolatot e-mailon is ill. MSN. A GC honlapon ott az elérhetõségem. A nick-em: Reggel :-)

  #352565 Hozzászólás

  Madw
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Találka

  Üdv, kicsit elvesztem… :-) Sajna a TéliMátra nem jön össze. Kellemes túrázást! Biztosan istencsászár lesz ilyen király idõben. Imádom a havat! Majd itthon szomorkodom (meg a színházban) helyette.
  Reggel koma Fehérvári, de biztosan be tud ugrani valamikor estefelé, ezt majd megbeszélemn vele.
  Nekem bármelyik este jó, szerintem õhohozzá kellene igazodnunk (nem tudom mikor ér rá).

  #352564 Hozzászólás

  Gojko Mitics

  Jó reggelt!

  Hát igen! a geocachingnak nem kell reklám egyszerûen csak hagyni kell, hogy elragadjon a hév… Attlának üzenem, hogy jövõhéten este 18 után jó lenne összeülni egy beülõs-ismerkedõs-idõpontegyeztetõs mítingre az ingognitóba vagy az íródeákba vagy bárhová… légyszi írd meg neked (nektek) mikor jó… reggel ha te is veszprémi vagy és ráérsz… a nagysomhegy mellett már én is 1000-szer elmentem, de a “nem látogatható” felirat visszatartott… EDDIG! a szabályok arra valók, hogy felrugjuk, tehát a feladat adott!

  #352563 Hozzászólás

  Kicsi a világ

  Sziasztok! Üdv a geocachingos csapatnak. :-) A barlangban alvás az nekem nem nagyon jön be de a Nagy-Som-hegy az érdekelne.

  Reggel

  #352562 Hozzászólás

  Gojko Mitics

  azt hiszem…

  Szia Attila! Azt hiszem meg fogjuk egymást érteni… A szívem csücske a Bakony és Erdély… :-)) a találkozóra pedig írj helyet és idõt, de a hétvégén nem vagyok itthon. tudod az egyik csücsökben leszek…

  #352561 Hozzászólás

  fogaras

  felreertes korrigalasa

  en ugy ertettem a nylonzsakot, hogy hatobb napt tartozkodsz a barlangban akkor nap kozben mikor turazol akar a barlangban, akar kint es a barlangot csak szallaskent hasznalod de a cuccaid bent vannak, a halozsakodat csomagold el nylonzsakban hogy az alatt az ido alatt ne nedvesedjen!

  #352560 Hozzászólás

  Madw
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  geocaching

  már nekem is elvonásom van ezerrel. Most sem tudtam sehová sem menni, mert a nõi szakosztályt nem sikerült kirobbantani otthonról, pedig csodaszép idõ volt a hétvégén! Egyedül viszonnt nem volt kedvem.
  A beülös-ismerkedõs is mehet akármikor!
  Na igen a geocaching… :-) Meglepi lett volna:
  http://geocaching.hu/users.geo?id=445 :-)))))

  #352559 Hozzászólás

  Gojko Mitics

  a punnyadásnak vége !

  hát ha akarod számûzheted a punnyadást, mert én hétvégenként egyszerûen nem birom ki erdõ nélkül. éppen eléggé tele lesz a f…om a hétköznapokban és én ígytudok lazítani. a téli mátra hétvégén délutános leszek és péntek este tízig kell dolgoznom ez sajna bekeveri a dolgokat, de valahogy megpróbálok lejutni. ha nem sikerülne összejöhetnénk valamelyik nap egy beülõs-ismerkedõsre a túráig egy idõpontegyeztetésre. a barlangoktól nem kell félni, a fejre meg vigyázni kell, de nem túl nagy és abszolut nem veszélyes. a 10-12 fokot én garantálom és így már olyan lenne, mintha egy magashegyi kinnalvás… egyébbként a bakonyban van még egy-két “alvásra alkalmas” barlang. egy nagyszerû dolog még a hétvégékre télen is a geocaching!!! ha van GPS-ed akkor már csak egy pár lépés választ el a kincskereséstõl… :-)

  #352558 Hozzászólás

  Madw
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Fogaras is csatlakozik?

  Barlangban a nincs olyan hideg, inkább a por (sár) ami neccesebb. Nomeg, ha sötétben bevered a fejed valami sziklatömbbe. :-)))
  Talán a bivakzsák a legszerencsésebb az ilyen kalandokra, mert a nylonzsákba elég rendesen bele lehet izzadni. Nekem direkt erre a célra van egy burkolatom. A Honvédségi hálózsák külsejébe húzom bele a -18-as TrekSport zsákot. Bármilyen idõt bárhol át lehet vészelni benne! :-)

  #352557 Hozzászólás

  Madw
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Veszprémi…

  sux! Megirtam egy fél oldalnyi szöveget, erre resetelt a gépem…
  Na szóval én is veszprémi vagyok, szintén remete jellegû, mert elég nehéz túratársakat találni, egyedül meg unalmas. Viszont nem 79-es, hanem 76-os… :-) Te is a környékrõl vagy?
  A Nagy Som hegy azt hiszem hasonló “sorsra” jut mint a Bükk-i Õserdõ és amilyenre a Burok-völgyet is tervezik. Szép dolog ez az erdõrezervátumosdi, magterületesdi, csak az bosszant, hogy az ország legszebb helyeit zárják el az emberektõl, ahelyett, hogy normálisan tájékoztatnák õket mit szabad ott csinálni és mit nem. Érdekes a Tátrában mûködik (mûködött :-( ) ez a dolog. Ha letérsz az ösvényrõl agyonvág a TANAP-os õr! Itt is ez kéne, nem értelmetlenül bekeríteni leszárni mindent. Na nem lázadok mert nem topiktéma! :-) A lényeg hogy Erdõrezervátum, és mint olyan mindenképen megnézendõ világvégi vadregényes hely. :-) Télen úgy sem tudunk tönkretenni semmit és próbálunk ösvényeken menni (ha találunk).
  Én sajnos nem járok ennyit t.túrákra, most a punnyadó korszakomat élem. Egy két éve még havonta legalább egy t.túrán voltam (van is egy szatyor jelvényem), de mostanában egyre kevesebb idõ van rá és lustulok (+ hízok) is ezerrel.
  Mondjuk a K100-at még csúcsidõszakomban sem vállaltam volna be, 50-nél nagyobbakra akkor sem nagyon jártam.
  A kedvenc túrákat azért próbálom nem kihagyni. A Téli Mátra közéjük tartozik. Remélem sikerül összefutnunk. Ott alszol te is péntekrõl szombatra? Nekem is a harmadik lesz.

  #352556 Hozzászólás

  fogaras

  hat igen…

  Hat igen arra is vannak trukkok. mint a hobol keszitett iglu, , de egyszeruen magadra is huzhatod a havat, mert a hidegben nem olvad a tested melegetol, de jol szigetel…a barlangban mivel nagy a paratartalom konyebben atnedvesedik a halozsak es az adhat hidegerzetet.Ezert jo elcsomagolni egy nylonzsakba vagy egy bivakzsakot huzol ra es az nem engedi hogy ejjel atnedvesedjen.

  #352555 Hozzászólás

  Gojko Mitics

  fogarashoz…

  Hát ezek tényleg nem új dolgok, de én nem a plázaman-eket szólítottam meg hanem a túrázós rétegekhez szóllt. Már aludtam barlangban egy sima lafuma -9’C-es hálózsákban és semmi gond nem volt mivel az állandó jó tíz fok garantálva van a barangokban. A hóban alvás tényleg komolyabb dió, de vannak azért arra is trükkök… Egy biztos: tavaszig nem bírom ki!!!

  #352554 Hozzászólás

  fogaras

  kar lenne a legjobbakat elszalasztani…

  Kar lenne a legjobb turakat elszalasztani csak azert mert nincs tars hozza.Pedig a kintalvas es a barlangban alvas a legjobb dolog es a leg egeszsegesebb.Azt tudjatok hogy a barlangban valo tartozkodas jott tesz a legutaknak? Teljesen kitisztitja.Nincs por, csak a tiszta levego.
  Persze a novembei kintalvashoz ugy mint a barlangban valohoz jo halozsak kell ,nem a megszokott nyari, papirvastagsagu.Szerintem ezert nem jelentkeznek az emberek.Egy jo meleg, teli halozsakban meg a hoban is tudsz aludni.A lenyeg a titokban rejlik.Ha jo a halozsak nem szabad feloltozni hozza, mert az csak megakadalyozza azt a levegoreteg kialakulasat ami a tested es a halozsak kozott jonne letre es tulajdonkeppen ez szigetelne.Ezert eleg egy atletaban es egy gatyaban aludni.Ez az elve a pihe hallozsaknak is.A pihet jol fel kell razni a zsakban hogy levego keruljon a pihek koze, es kialakuljon ez a szigetelo reteg.Na de nem akarok okoskodni, mert le leszek hurrogva.Ezt biztos mindenki tudja.
  Ezt olvasva hatha nem leszel remete a kov.turadon

  #352553 Hozzászólás

  Gojko Mitics

  mi már csak ilyenek vagyunk…

  van egy-két túrás haverom, de az ilyen túrákról õk tartózkodnak, pedig ilyenek is kellenek. de ez nem rettent vissza ezért marad az ember általában egyedül… mint egy remete…

  #352552 Hozzászólás

  fogaras

  Gojkonak

  miert vagy te remete?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 35
Hozzászólás: Bakonyi kinnalvás: nov. 20!?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.