Baltikum

 • Ennek a témakörnek tartalma 9 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Aymen 14 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #8334 Hozzászólás

  Kapu

  Augusztusban Baltikumba tervezunk utat. Litvania, Lettorszag, Esztorszag. Jart valaki arra nemreg ? Tapasztalatok, elmenyek, kudarcok, tanacsok ? Lehet stoppolni ?
  Kosz:

  Kapu

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #117059 Hozzászólás

  Aymen

  Kalinyingrád

  Én jõvõre megyek Kalinyingrádba!
  A nagyszûlõktõl indulok(autóval) Lengyelországból, onnan kb 250 km.
  Nem tudja valaki mennyit kell vaszõdni a vízummal?
  Mire kell vigyázni? Milyenek az árak arrafelé?

  #117058 Hozzászólás

  zsuzsa

  leesett

  OK, most latom, hogy van egy egesz csomo ertekezes a Baltikumrol, eddig nem vettem eszre. akkor ott folytatjuk.

  #117057 Hozzászólás

  Zsuzsa

  koszi

  Emberek! Hala es koszonet, rengeteget segitettetek es tovabbi beszamolokat es tapasztalatokat is szivesen fogadok. Szallastippje is van valakinek? legolcsobb fajta mar megteszi es elsorban a fovarosokra gondolok. Ha termeszeti szepsegekre vagyunk , tudtok valami erdekeset? ( meg csak most vettem meg az utikonyvet, ugyhogy meg hezagosak az ismereteim..) Milyen nyelven probalkozzunk? Erdemes-e az oroszt felfrissiteni? ( bar ez utobbi kemeny dio lenne)
  udv
  Zsuzsa

  #117056 Hozzászólás

  vik

  Ajanlom a `Baltikum`

  forumot

  #117055 Hozzászólás

  csaba

  Varsóból

  Én két éve utaztam Vilniusból hazafelé, legegyszerûbb busszal volt eljutni Varsóba, Varsóból pedig naponta több vonat is indul Budapestre. Egyébként ezt az útvonalat használja a litvániai ismerõsöm is, aki Magyarországon tanul, és a 4 év alatt valószínûleg megfelelõ tapasztalattal rendelkezik. Vilniusból naponta legalább 5 buszjárat van Varsóba, gondolom, visszafele is legalább ennyi. A vilniusi tömegközlekedés meglepõen jól ki van építve, troli- és autóbuszok vannak, a diákjegy (diákigazolvánnyal a külföldiek is használhatják) 50 %-os kedvezményt jelent, 2000. nyarán 28 (azaz huszonnyolc ) forintba került. (Budapesten kb. 70 Ft).Az árak nem túl magasak a balti államokban, talán csak a szolgáltatások tûntek drágának Rigában. Furcsák az árviszonyok Lettországban, a túlértékelt Lat miatt (2000-ben: kb. 400 Ft) érdemes utánaszámolni az áraknak. A legolcsóbb bevásárlási forrásnak a piacok a legkézenfekvõbbek, a helyiek közül is mindenki idejár, hogy megvehesse a Vénusz étolaját, Globus konzervét, Sió gyümölcslevét…

  #117054 Hozzászólás

  tamas

  varsobol vilniusba

  Szia, en marciusban voltam litvaniaban, es szombaton megyek ismet :)
  roviden, varsobol megy busz litvaniaba http://www.joana.lt ara 80 litas kb 5600 ft.
  van ejszakai vonat varsobol ami 22.10 korul van a kozponti palyaudvaron varsoban es reggel 8.30 ra er vilniusba. ez 100 zloty, kb 7000 ft, viszont ezen lehet aludni rendesen.
  vilniusbol megy busz rigaba es tallinba is
  ajanlom figyelmedbe : http://www.itisnet.com/english/index-1.htm

  ha kerdes van meg, szivesen valaszolok

  #117053 Hozzászólás

  csaba

  Prágából Vilniusba és tovább

  de jó! Én is pont Prágából indulva jártam be a balti államokat (sajna kevés idõm, és csak a fõvárosokra futotta) – és mindezt már lassan 10 éve.
  Lényeg: Praha-Warszawa vonattal. Varsóban egy vonalon három pu. van, a középsõ a fõpályaudvar! Mellõle indulnak buszok Vilniusba. Ez 1993-ban 18 dollár volt, de biztos van valaki, aki ennél frissebb infóval rendelkezik. Ha busszal mész, azzal közvetlenül Litvániába tudsz átmenni.
  Annak idején vonattal mentem Grodno (belorusz) állomáson át, de 93-ban még nem kellett vízum oda (csak 3 óra várakozás a nyomtáv-váltás miatt).
  A Baltikumon belül valóban egyszerû buszozni, bár vonatozni sem túl bonyolult. Amikor arra jártam, a határátkelõk még nagyon kaotikusak voltak, mindez alig több, mint egy évvel a SZU szétesése után érthetõ is volt. Gondolom, azóta sokkal jobb a helyzet.

  #117052 Hozzászólás

  Zsuzsa

  Vegre valaki

  hello, mi pont egy ugyanilyen utat tervezunk, csak mi Pragabol indulunk aug. 11-en vagy valahogy igy. Amit eddig megtudtam, hogy a Balti Allamokban busszal erdemes kozlekedni, a vonathoz kepest jobb es olcsobb. A Lonely Planet Baltikum utikonyvet ajanlottak tobben. Az meg kerdes, hogy Pragabol hogyan tovabb es meg az is kerdes, hogy a lengyelektol visz-e at vasut vagy buszjarat kozvetlenul Litvaniaba, mert a terkepen a fo vasutvonal Oroszorszagon vagy a kalinyingradi enklaven at fut. Legalabbis a Vilagatlaszban.Orosz vizumert meg nem akarunk rohangalni, szerintem az kell. Nekunk a vegallomas mindenkeppen Helsinki. Ti hogy mentek?
  udv Zsuzsa

  #117051 Hozzászólás

  Kitti

  Tallin

  Helsinkibõl mentem át Tallinba. Nagyon szép város (kicsit mint Szentendre)! Egyébként, ha már addig elmentek, Helsinkit is érdemes megnézni. Ha jól emlékszem, 36€ volt a komp (oda-vissza).

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Baltikum
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.