Bécs 1 napban

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Bécs 1 napban

 • Indította
  Témakör
 • #12664 Hozzászólás

  moncsa

  Helló mindenkinek!
  Az lenne a kérdésem, hogy Budapestrõl Bécsben mivel éri meg menni, autóval, vagy vonattal, és kb.mennyi idõ az út, az autópálya díj hol mennyi, a parkolás milyen és mennyi Bécsben, és az ottani tömegközlekedés is érdekelne, hogy milyen, és mennyi.
  1 nap alatt belehet járni az érdekesebb helyeket? Pl. az vidámparkhoz, hogy lehet eljutni és kb. fél nap elég e rá, és mennyi a belépõ, és az állatkerbe érdemes elmenni (a pestihez képest)? Ha nem elég 1 nap, milyen, olcsó szállás lehetõségek vannak?
  Milyen árak vannak, belépõjegyek, stb.
  Köszi a segítséget!

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #145534 Hozzászólás

  moncsa

  Pancsa

  Nagyon köszi, sok jó hasznos infót írtál.

  #145533 Hozzászólás

  Panka

  info

  Közlekedni szerintem megéri napijegyet venni (Tageskarte), ez 5 EUR, egész nap lehet vele mindenhol utazni, az egyirányú jegy pedig 1.50 EUR, így már 4 úttól megéri venni a napijegyet, de az utóbbiról még tudni kell, hogy ha egy irányba mész vele, akkor nem kell átszálláskor újat lyukasztanod, az egész útra elég egy jegy. Metrómegállókban automatából is vásárolható a bejáratnál mindkettõ ill. trafikokban is. Parkolni szinte sehol sem lehet ingyen, az egész város gyakorlatilag ún. Kurzparkzone, azaz csak rövid idõre, 1-2 órára lehet megállni, azt is méregdrágán, vagy mélygarázsok vannak, szintén méregdrágán. Érdemes inkább valahol a város szélén vagy a szállodánál hagyni a kocsit, és onnan inkább bemetrózni (a város széle ilyenkor szinte szó szerint értendõ, olyan, mintha pl. Budapesten minimum a Hungária körúton belül nem lehetne megállni sehol).
  érdemes utána nézni, hogy milyen kiállítások lesznek amikor mentek, ha Bécsben van Monet, Picasso, Michelangelo vagy Dalí kiállítás, akkor az nem olyan mint nálunk (azaz nem csak 1-1 komolyabb képét hozzák el, és azért is kilométeres sorokat kell végigállni, hanem általában nagyon komoly gyûjtemények, és simán be lehet rájuk jutni, bár nem olcsó, 10-15 EUR körüli jeggyel.) Az állatkert és a Schönbrunn nekem nagyon bejött, egymás mellett vannak, a Práter sem rossz, de mondjuk én annyira nem rajongok a vidámparkokért…:) Az óriáskerékre viszont mindeképp érdemes felülni.
  Jó kaja van a Nordsee-ben, ha szeretitek a tengeri herkentyûket. A legjobb kávé az Aida cukrászdákban van ill. szintén ott lehet kapni bécsi krémest (Cremschnitte, asszem), valami fenséges. A kávéházakba, sörözõkben, bisztrókban nagyon finomakat lehet enni, javasolom alternatívának, igazán nem drágább sokkal, mint egy hamburgermenü.

  #145532 Hozzászólás

  moncsa

  hétvégén

  Mi pont szombat, vasárnap megyünk, de azért nem fogunk unatkozni és éhezni :)).
  Mégegyszer köszi a segítséget.
  Esetleg lenne még valami hasznos infód?
  Ha esetleg még eszembe jut valami, lehet, hogy kérdezek, igaz, csak két napra megyünk, de szeretek tájékozódni.

  #145531 Hozzászólás

  Panka

  persze

  Persze, a Práter meg az éttermek, az állatkert, múzeumok, szórakozóhelyek, ilyenek nyitva vannak, nem lesz gond. Csak az üzletek zárnak be. A szakszervezetek miatt van egyébként, hétköznap sem fogsz találni olyan boltot, mint Magyarországon, ami 10-ig nyitva van mondjuk, vagy horribile dictu éjjel-nappal :)) Este 6-kor minden bezár, egy-két – tényleg elenyészõ kivételtõl eltekintve, még a legtöbb szupermarket is. Óriási “dolog” volt, hogy megengedték egy-két plázának, hogy csütörtökön, általában csak azon az 1 napon a héten, hosszabban, 8-ig nyitva maradhasson, tök büszkén reklámozzák is a boltjaikban :)

  #145530 Hozzászólás

  moncsa

  üzletek vasárnap

  Köszi Panka!
  Azt nem tudod, hogy a Práter nyitva van vasárnap? Nem bevásárló körútra megyünk, de azért remélem kaját kapunk valahol. Lehet, hogy a szakszervezet erõs, de én úgy hallottam, hogy mivel katolikus ország, ezért betartják a vasárnapi pihenõnapot. Végülis tök mindegy, hogy mért vannak zárva, a lényeg, hogy vadászhatunk egy mekire vagy, hasonlóra.

  #145529 Hozzászólás

  Panka

  vasárnap

  Tényleg nincsenek nyitva, egy-két élelmiszerboltot kivéve a nagyobb pályaudvaroknál. Nagyon erõs a szakszervezet, szombaton is a legtöbb bolt már délben bezár, néhány pláza van csak kora délutánig nyitva. Parndorf sincsen nyitva vasárnap, a Naschmarkt is be van zárva.

  #145528 Hozzászólás

  moncsa

  üzletek

  Azt hallottam, hogy vasárnap nincsenek nyitva az üzletek Bécsben. Tud errõl pontos infót valaki?

  #145527 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  parkolás

  nem biztos, hogy a hétvégén ingyenes a parkolás mindenhol, de este 5-6 után igen. Ha megálltok a városban valahol, a közelben lévõ trafikban tudtok parkoló jegyet venni, ha kell. A parkoló övezet nincs kiírva, de ha belenézel az autókba látni fogsz egy nagy papirusz (kb. A5 méret) ha igen, akkor fizetõs. (vagy a szélvédõn egy fehér mikuláscsomagot)

  Bezirke a neve ha jól tudom, de ez nem 100%

  #145526 Hozzászólás

  zorka99

  Bécs parkolás

  Kérdés: Parkolás?
  Ha jól informáltak, hétvégénként ingyenes a parkolás Bécsben, lehetséges?

  #145525 Hozzászólás

  moncsa

  1nap

  Köszi a segítségeket, még lehet, hogy lesz kérdésem.

  #145524 Hozzászólás

  boom

  1 hét sem elég

  Mi tegnap voltunk Bécsben autóval és éjszaka jöttünk haza, a Schönbrunn-t néztük meg (Habsburg Kastély), sajnos még azt sem tudtuk 1 napba beleszorítani, az állatkert kimaradt,(mert az is van a kastélyparkban) pedig van panda maci is, ami nem gyakori látványosság.

  http://www.schoenbrunn.at

  Ha érdekel, írok bõvebben.

  #145523 Hozzászólás

  Laci

  Bécs

  Bécsbe van kirándulójegy, ez 4 napig érvényes egy oda-vissza vonatozásra (EC-re is pótdíjmentesen) és Bécsben a helyi közlekedésre is. Az ára 29 eurónyi forint. A vonat kb. 3 óra alatt teszi meg az utat.

  A vidámpark felé a Westbahnhoftól (Europlatz) megy villamos, már nem tudom melyik, de a Westbahnhof és a Praterstern a két végállomása. Vagy lehet menni metróval is, de akkor át kell szállni. A vidámparkba nincs belépõ.

  Olcsó szállások vannak a Westbahnhof környékén is, mondjuk a Hostel Ruthensteiner.

  Bécs tömegközlekedése: http://www.wienerlinien.at vagy http://www.vor.at
  Schönbrunn: http://www.schoenbrunn.at

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Bécs 1 napban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.