Beirut repter es a terseg – helyzetjelentes, kilatasok

Kezdőlap utazas.com Fórum Közel-Kelet/Közép-Ázsia Beirut repter es a terseg – helyzetjelentes, kilatasok

 • Indította
  Témakör
 • #46031 Hozzászólás

  Qper

  2 het mulva Beirutba kell mennem. Mi a helyzet es mi a kilatas, konkretan az izraeli bombazas kihatasa a repteri forgalomra es egyeb Libanon-beli utazasokra. Beirut-Damaszkusz ut jarhato?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 196
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #443385 Hozzászólás

  Heart_On_MidEast

  Otthon sem népszerûek az izraeli mészárosok

  Otthon sem népszerûek az izraeli mészárosok

  Miközben Izrael és a Hezbollah libanoni szervezet fogolycserére készül, a zsidó államban súlyos vezetési válság van kialakulóban. Egyszerre került veszélybe az ország államfõje, kormányfõje, honvédelmi minisztere és vezérkari fõnöke.

  Móse Kacav államfõ ellen nyomozás folyik, amelynek egyelõre nem világos a vádja. Lehet, hogy csak szexuális zaklatás, de az is könnyen meglehet, hogy nemi erõszak miatt kerül bíróság elé.

  Közben a második hete tüntetõ leszerelt tartalékosok a miniszterelnök, a honvédelmi miniszter és a vezérkari fõnök lemondását követelik a libanoni háborúban tapasztalt hibák és mulasztások miatt. Ehud Olmert több sebbõl is vérzik. Ugyanis a legfõbb állami ellenõr frissen nyilvánosságra hozott kutatása szerint ipari és kereskedelmi miniszter korában politikai okokból nevezett ki embereket a Likud központjából különbözõ szakmai posztokra.

  Amír Perec honvédelmi miniszter helyzete sem könnyû, ugyanis pártjában, a szociáldemokrata Munkapártban egyre többen követelik leváltását és elõrehozott választásokat a párton belül. Perec népszerûsége ugyanis mélyponton van. A közvélemény-kutatások szerint mindössze egy százalék tekinti megfelelõnek a kormányfõi posztra.

  A libanoni kudarcok vizsgálatára a kiszivárgott hírek szerint Ehud Olmert végre elhatározta egy kormánybizottság felállítását, széleskörû társadalmi követelések hatására. Ily módon õ maga határozhatja meg a bizottság tagjait és feladatkörét, szemben a hivatala elõtt tüntetõk követelésével, akik állami vizsgálóbizottságot akarnak, amelynek tagjait a felsõbb bíróság jelöli ki.

  Forrás: http://www.kuruc.info.hu

  #443384 Hozzászólás

  wulf
  #443383 Hozzászólás

  Ahmet

  info

  Ezt nem én írtam. Kár.

  #443382 Hozzászólás

  mep

  info

  latom unatkozol :)

  #443381 Hozzászólás

  Ahmet

  info

  A Magyar Néphadsereg Kun Béla Légvédelmi Lokátoros Ezredének B-32/A-28.Cfd típusú, a Lenyingradszkij Komszomolszkij Zavod által gyártott, fekvõparabolás, 102.4 Mhz-en sugározó, hattengelyes, 12 kerekû, hatésfél tonnás súlyú pótkocsira szerelt, összsúlyban hét tonnát nyomó mobil radarkészüléke már akkor észlelte az izraeli vadászgépeket, amikor azok még csak az Akabai-öböl fölött jártak, de nem szóltak róla senkinek. Ezt egy korabeli fõtörzsõrmester mondta el nekem, aki akkoriban e pótkocsi légfékjének a karbantartását végezte, és többször sörözött együtt a legénység egyik tartalékos alhadnagyi rendfokozatban szolgáló póttagjával, aki azóta már nyugalmazott biztonsági õr a Tesco áruházláncnál.

  #443380 Hozzászólás

  TripleT

  Beiruti repter nyitva!!!

  Allitolag a beiruti repter megnyilt (Jordaniabol).

  Egyeb nemzetkozi forgalom, jovo hettol.

  #443379 Hozzászólás

  Ahmet

  mep

  Ez szép sztori, de nem veszem be, szerintem te se tedd. Minden utasszállító, és minden repülõ (kivéve persze ha ellenséges) egy azonosítójellel szerepel a radaron. Azért, mert folyamatosan sugározza az azonosító jelét. Ha megjelenik egy paca a radaron, akkor azonnal azonosítani szeretnék. Azt meg végképp nehezen tudom elképzelni, hogy a jordán király üldögél, és kiszúrja azt, amit a radarok nem. Inkább gondolnám ezt az akciót a Jordán “mindenkivel jóban vagyunk egyszerre” politika részének.

  #443378 Hozzászólás

  mep

  ahmet

  Lehet, hogy igazad van, de amikor Irakba repultek annak idejen a franciak altal epitett atomeromuvet megszorni, akkor a jordaniai Huszein kiraly latta oket a jahtjarol Aqaba kornyeken es meg csodalkozott is, hogy mi a franc van. Felhivta a jordan legiero fonoket, de mire kideritettek volna hogy mi van, addigra mar a radiobol hallottak, hogy volt Osirak nincs Osirak, Al Tuwaithat lebombaztak. Csak a pilotak arabul dumaltak egymassal, a leszallo nap mogul pottyantak ki hirtelen, olyan kozel repultek egymashoz, hogy a radaron egy nagyobb utasszallito gepnek latszottak. Az irakiak es a kornyek radajait nezok igy nem torodtek veluk. Siman keresztulrepultek Jordanian es Szaud-Arabian.
  Jopofa amugy, hogy meg az izraeliek elott az iraniak is megtamadtak Osirakot az izraeliek elott 9 honappal, csak nekik nem sikerult.

  #443377 Hozzászólás

  Ahmet

  wulf

  Elég látni, és telefonálni Iránba, hogy felkészüljenek. Izreel olyan kicsi, hogy egy nagyobb gázfröccsel átrepültek Szíriába, Damaszkuszig. Gondolom látták õket.

  #443376 Hozzászólás

  laca

  nem biztos

  hogy latnak. Ahogy fejlodik a radartechnika ugy fejlodik a zavaras is, masreszt ha esetleg latjak a radarok a repuloket, attol meg nem lesz bantodasuk. Annal bosszantobb latni valamit ugy hogy tehetetlen vagy vele szemben. A tersegben Izraelen kivul csak papiroroszlan hadseregek vannak, egyedul Iran lenne komoly, de jelentos erot nem tud (es nem is akar) csak ugy atdobni olyan tavolsagra, annyi hataron at. Az a tamogatas meg amit a hezbollahnak juttatnak csak a josagos segito es szereto iszlamot vedelmezo fomufti-ajatollah imidzsenek epitesere jo, hogy tamogatokat szerezzen atomprogramjahoz.

  #443375 Hozzászólás

  wulf

  csak 1 perc

  a fentiekre majd kesobb. Ahmet:)) jordania hogy vehetne Izraeltol vizet amikor itt is alig van es ha kell akkor torokorszagbol veszik. 2.Nagyon oda vagy a Sziriai radaroker de hol voltak ezek amikor a Hamasz fele emberrablas utan 2 gep berepult Damaszkuszba Asszad nyari villaja fole?? / nem egesz 1 honapja/

  #443374 Hozzászólás

  Ahmet

  brady

  Tök igazad van. Bár valószínûleg a szír radarok látnák az izreali gépeket. JOrdánia politikája mindig lenyûgöz. Állandóan pengeélen táncolnak. Nyersanyag forrásaik szegényesek, kikötõjük csak egy van, talán nincs is választásuk. Amman már így is importálja Izrealbõl az ivóvizet, ha nem tévedek.

  #443373 Hozzászólás

  brandy

  kolompar

  egy eros kepzeloerovel mindent el lehet kepzelni,de ebbol inkabb egy tuti jo sci-fi filmet lehetne kesziteni:)

  #443372 Hozzászólás

  Pete
  #443371 Hozzászólás

  Kolompar

  Atomháború 10 nap múlva? (Pravda cikke)

  Nuclear war starting in 10 days?

  Such was the conclusion reached in the U.S. Russian generals and political scientists disagree only about its exact starting date.

  Our world is on the brink of another world war. It will originate August 22nd in the Middle East. The prediction was presented not by Vagna or Nostradamus but by an American political scientist Bernard Lewis in the acclaimed publication of Wall Street Journal. He is a man with close ties to the Bush administration as well as to the non-conservatives pushing for the radical solution of the “Iranian Threat.”

  Lewis believes it will be precisely Teheran who will unleash the ultimate conflict by attacking Israel. Why August 22nd? Perhaps simply because Washington has set a deadline for the Iranian president Mahmoud Ahmadinejad and has demanded a complete wrap up of the nuclear program by that day. It is obvious that Teheran has no intention to comply. Curiously, this year the night of August 22nd happens to be night Muslims will celebrate the journey of their prophet Mohammed to Jerusalem and his ascension into heaven. According to Lewis the followers of Mohammed have a perfect opportunity to enrich their celebration by throwing an attack on Israel. An immediate retaliation will follow.

  “Such a scenario does not seem too unrealistic to me,” comments Sergey Markov, a Russian political scientist, “These days anything is possible in the Middle East. People living there are crazy and they constantly keep playing with fire. Their situation has gone out of control and is ready to explode any minute. In fact, the new world war is already going in that place.”

  The First Act

  As the Israeli invasion of Lebanon continues it is becoming clearer that Tel-Aviv actually aims at much more than the elimination of Hezbollah. Israel could have long since used its omnipresent scouts to put an end to the resistance’s activity. Neither does the complete destruction of all Hezbollah’s rocket-launching sites present a problem for the Israeli army with its tremendous equipment and might.

  So why the endless bombing of Lebanese cities and villages? And why the overwhelming U.S. support? All this is happening precisely during the time when Americans seem unable to force Iran to comply with their demands. Lebanese occupation under the excuse of defending against Hezbollah is itself an excuse for solving the Iranian problem.

  The Second Act

  Israel has already achieved the minimum solution by getting rid of “Hezbollah” across the border. What more do they need? UN has already offered to fill the occupied area with troops and peace-keepers but Tel-Aviv has still not given its consent. The U.S. is not in hurry to give the green light either. In all actuality it looks like the two countries are intentionally waiting until Iran gets involved in the conflict. The expecting parties might anticipate the attack in the face of fired Iranian rockets, which Tel-Aviv will intercept as they had often done previously with the rockets from Iraq. This time, however, Washington and Tel-Aviv will have acquired an official right to retaliate against Iran.

  The Third Act

  Israel will attack Iranian nuclear sites. The U.S. will provide its support through the Navy in the Persian Gulf and perhaps through the Air Force. Iran will not delay with its own full-scale attack against the Israeli sites and the U.S. ships.

  At this point no one can guarantee that the rest of the Arab World is going to remain watching as an innocent and uninvolved bystander.

  The Fourth Act

  Very soon such participants as Turkey will inevitably get dragged into the funnel of war. In Iraq and Afghanistan anti-government militant groups will become very active. Finally the conflict will focus on the fighting for the control over the territories with major oil resources. That is exactly with the U.S. is after.

  The eventual possession of the oil treasury by one of the conflicting sides will provoke harsh resistance from both Asia and Europe. Russia is also very likely to get provoked into becoming an active participant. In the end this might become the Ultimate Fifth Act, in which no one wishes to believe…

  Political Scientist’s Opinion

  Alexander Prohanov, the main editor of “Zavtra” Newspaper:“Apocalypse Tomorrow”

  – The pulling of the trigger leading to the tragic chain of events has been done. Syria and Iran will be pulled into the war right after Lebanon. Israeli and American attacks on Iran will lead to the interruption of oil exports into Europe and China. Their economies will suffer. In the conclusion there will be chaos all across Asia.

  The detonation device for the new apocalypse has been set off by Americans, obviously. They believe that they have the power and the authority to regulate the world’s chaos. But the U.S. cannot even gain control over its own minor chaos in Latin America. Let us only hope that Russia will remain neutral throughout this universal nightmare.

  Military’s Opinion

  Alexander Vladimirov, major general and vice-president of the Board of Military Experts of Russia:“Collision of Civilizations”

  – This war is utterly futile for either one of the sides. And as the one lacking in logic it is all the more dangerous. The most dangerous aspect lies in the fact that Israel (and perhaps even Iran by now) possess nuclear weapons and are able to put them to use. This means the beginning of the global war because other countries will not be able to remain uninvolved in the collision of civilizations of this magnitude.

  #443370 Hozzászólás

  brandy

  ahmet

  soha szoba sem jott atrepulni sziria legteren.jordania,minden gond nelkul cinkosa lesz izraelnek,egy esetleges irani tisztogatasnal.egyebkent ez nyilt titok.

  #443369 Hozzászólás

  zoli

  Tehát

  Irán a fõgonosz. És még atomot is akarnak a rohadt terroristák :) Ha ide lyukadna ki a vita az izraeli invázióval kapcsolatban az egy szép indexes huszárvágásnak is beillene.

  #443368 Hozzászólás

  Tengerecki Pál

  én is

  csatlakozom az elõttem szólóhoz:)

  #443367 Hozzászólás

  mep

  re: ahmet

  Ahmet!
  Le a kalappal elotted :)

  #443366 Hozzászólás

  Ahmet

  wulf

  Csak arra kell vigyázni az oroszlánnak, hogy az a kis féreg, ami feldühítette, lehet, hogy egy baromi nagy óriáskígyóban folytatódik valahol. És most a csali-féreg Libanon volt. Izrael meg úgy levette garatra, hogy öröm nézni. Úgy látom, ott nálatok se gondolkodnak a politikusok.
  Én pillanatnyilag így látom a kialakult helyzetet:
  Izrael megalakulása igencsak baszta a csõrét az egész arab/iszlám világnak, különösen a palesztínokét, akiknek a nyakába ültették/tük a zsidókat, saját bûntudatuk/tunk miatt.
  Történelem, történelem, történelem (háborúk)…
  …Amerika a kivándorolt iraki tanácsadók hatására úgy dönt (lehet, hogy csak városi legenda, hogy ezek a kivándorolt tanácsadók szinte 100%-ban siíták), hogy Szaddam uralmának véget vet és kialakít magának egy új amerikabarát államot. A terv csúnya pofáraeséssel végzõdik, mert a tanácsadók véleményével ellentétben Irak nem fekszik le Amerikának. Ha igaz, hogy siíták voltak a tanácsadók, akkor én gyanakodnék, hogy Irán keze is benne volt a dologban, hiszen Irán nem ápol túl jó viszonyt Irakkal, viszont siíta állam. Az eredmény az, hogy az amerikai haderõ Afganisztánban, és Irakban le van kötve.
  Irán megkezdi az urán dúsítást. A vezetõ hatalmak tiltakoznak, vagy nem tiltakoznak, attól függõen, hogy mi az érdekük. Mindenesetre Amerika is csak a száját jártatja, mert nincs szabad ökle, valamint az iraki tapasztalatok alapján sejti, hogy Iránban nem csak a hadmûvelet bukna, hanem a kormány és még talán sokminden más is. Ne feledjük, hogy Irakkal ellentétben Irán ellen nem volt 20 év embargó, és az amerikaiak nem tudnának felszabadító szerepben tetszelegni, hiszen csak a vallás alól tudnák õket felszabadítani, azt meg a környék népe nem nézné jó szemmel. Arról nem is beszélve, hogy Irán kicsit nagyobb, és több például a hegy.
  Irán dúsítgatja az uránját, már mindenki hisztérikusan totorzékol, mikor hirtelen a szintén siíta Hezbollah aktivizálja magát Libanonban, és elkezdi rángatni, ha nem is az oroszlán, de a Közel-kelet amerikai cicájának bajszát. Izrael a vártnak megfelelõen túlreagálja az akciót és offenzívát indít Libanon ellen. Ráadásul pont Libanon ellen, ami igen rossz választás, hiszen Libanon tele van keresztényekkel, drúzokkal, marronitákkal, muszlim csak 40%, nem egy ultrakonzervatív állam. Szóval egy ilyen kis szerencsétlen, szimpatikus országot kezd el szétbarmolni. Amivel teljes mértékben elvonja a figyelmet az iráni urándúsításról. Ráadásul nem is áll mellé a világ közvéleménye, csak egy része, az se túl lelkesen.
  Az én meglátásom szerint Irán mozgatja a szálakat. És akkor újra itt az a fránya mondat, hogy ne basztassuk az alvó oroszlát, meg rögtön eszembe ötlik az is, mikor Izrael közölte, hogy márpedig õ le fogja bombázni Irán létesítményeit. Kérdem én hogyan, mert ha egy izreali gép belép szíria légterébe, az nem diplomáciai kérdés lesz, hanem katonai. Különösen azért, mert Szíria is érdekelt a Libanoni témában, mivel kipaterolták onnan, de szeretne visszatérni. Nyilván támogatja is az arab oldalt, hogy jóságos nagybácsinak tûnjön.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 196
Hozzászólás: Beirut repter es a terseg – helyzetjelentes, kilatasok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.