benzin és autópálya díjjak

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa benzin és autópálya díjjak

 • Indította
  Témakör
 • #7978 Hozzászólás

  kriszti

  Sziasztok!
  Tudja valaki, hogy Szerbia, Bulgária és Görögország -ban mennyibe kerül a benzin, illetve az autópályadíj?

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #114489 Hozzászólás

  zolti

  Krisztinek Zsuzsának

  Köszönöm az információkat!

  #114488 Hozzászólás

  kriszti

  Zoltinak

  Amikor Görögbe mentünk, hajnali 3-kor indultunk és úgy volt 20 óra (igaz Borsodból Bsztgy-rõl)egyszer Szerbiában álltunk meg akkor az autópályán 1/2 órát pihentünk, majd Görögbe 1,5-2 órát aludtunk. hazafele 17 óra alatt értünk haza, a férjem vezette végig én nem mertem, mert fõleg Bulgáriában akkora kátyuk vannak, illetve iszonyatos a közlekedési kultúrájuk. szerbiában sem volt nagyon jó az út fõleg Belgrád és Mo. között, ki van járva és akkor esett az esõ és sajnos majnem ott is maradtunk, mert felfutottunk a vízre szembe meg kamion. Görögbe meg lehet nyugodtan állni, de bulgáriûban inkább csak “osonjatok” át.

  Szia!
  Jó utazást!

  #114487 Hozzászólás

  Zsuzsa

  Zolinak,igaz Krisztit kérdezted

  Most jöttünk haza Gorogországból.
  Mi Kamena Vourlában voltunk, ami Athéntól kb. 170km-re É-ra van.Kb. 1300 Km., Szegedrõl indulva, az út kb. 20 óra, úgy ,hogy sehol sem aludtunk, kb. 1 órát pihentünk összesen, mindenhol betartottuk a sebességkorlátozást (20,40,60 YU-BG ), Bulgáriában eltereltek az útról ( 250 km kb. 5 óra volt). A határokon 10 percnél többet nem álltunk sehol, az EU-s sorba kell beállni, csak az útlevelet nézik meg. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok: szatlerzsuzsa@centralestate.hu

  #114486 Hozzászólás

  zolti

  krisztinek

  Kriszti!

  Azt írtad korábban, hogy a görögországba tartó úton megálltatok pihenni és emiatt 20 óra lett. Kérdés: a pihenés alvást jeletett, vagy csak megálltatok valahol, illetve, hogy visszafelé, az egyhuzamban vezetést egy ember hajtotta végre vagy cserélgettétek a kormányt? Ha megálltatok, akkor azt melyik országban tettétek?

  #114485 Hozzászólás

  zsozso

  pálya

  valaki próbálta már kikerülni a fizetökapukat szerbiában??????

  #114484 Hozzászólás

  Zsuzsa

  Krisztinek

  Köszi, hogy válaszoltál. A kérdésem óta, már én is beszélgettem ismerõsökkel akik voltak lent, úgyan az a véleményük, mint neked. Ha hazajöttem majd írok.Szia.

  #114483 Hozzászólás

  Kriszti

  Zsuzsának

  Van egy ismerõsöm, aki azt mondta utazásunk elõtt, hogy nem szép hely, viszont nekem nagyon tetszett. A tengerpart az apró kavicsos, a strand nagyon tiszta és a víz is. Igaz amikor mi voltunk 1,5 hete kb 20 fokos volt a víz, viszont a levegõ 30-32 fokos. Az utca hangulatos, rengeteg étterem, üzlet van. Ha valamit vásárolni akartok olyan hétköznapi dolgokat, (értem: vaj, sajt stb.)a fõutcán van egy “nagyobb” élelmiszer üzlet. Nagyon sok szálloda, és apartman ház van, de ha kempingezni akartok van egy Kamena Vourlába is és van egy Kamena Vourla és Molos között ami ugyanúgy a tengerparton van csak egy kicsit messzebb, 5 km-re Kamena Vourlától amit Venezuela Kempingnek hívnak. Mi itt voltunk az utóbbiba. Ez nagyon jó, tiszta kemping volt, zuhanyzó, wc, konyha, igaz csak hûtõ és mosogató volt benne.

  Éjszakai élet ott is van, hajnali 4-ig buliznak, táncolnak az utcán.

  Úgyhogy nekem nagyon tetszett.

  #114482 Hozzászólás

  Zsuzsa

  krisztinek

  Szia!
  Mi júl.5-én indulunk Kamena Vourlaba, tudnál adni nekem infokat, hogy milyen hely.
  Köszi:Zsuzsa

  #114481 Hozzászólás

  kriszti

  kovimartinak

  Szia!

  Mi vasárnap indultunk hajnal 3-kor Ózdról, és Kamena Vourla-ba mentünk, ami Athéntõl visszább van kb. 200 km-rel. Oda az út kb 20 óra volt, de mi megálltunk pihenni is. Hazafelé viszont tankoláson kívül nem álltunk meg és így 17 óra alatt hazaértünk.Görögországban 400 km-t 3,5 óra alatt tettünk meg átlagsebesség kb 110 km/h volt, ott lehet haladni, nem csak autópályán, hanem más úton is. A leállósávot lehet használni, és kell is! Tompított fényszórót nem fontos használni nappal és lakott területen kívül sem.

  Szia!
  Jó utazást!

  #114480 Hozzászólás

  kovmarti

  kriszta

  Szia kriszta!

  Mi az Olimpiára készülünk, és érdekelne, hogy ezt az utat Ti mennyi idõ alatt tettétek meg? Ha valaki szintén megy az olimpiára és erre jár, töröm a fejem egy autós konvoj összehozásán:-), aki gondolja, jelentkezzen: kovmarti@yahoo.com. De elõbb-utóbb indítok egy erre specializált topikot is, mielõtt itt leszednék a fejem…:-)

  #114479 Hozzászólás

  kriszta

  tökinek

  Tudod, nem azért írtam rosszul dolgokat, mert nem tudok helyesen írni, hanem azért mert munkahelyemrõl írtam, és ez a munkahely nem arról híres, hogy az emberek itt ráérnek.
  Ha valakit a rossz helyesírás zavar, akor elnézést.

  #114478 Hozzászólás

  Istvan
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  töki

  Most miért bántod? Itt nem az a cél, hogy Grétsy László( jól írtam ? nem tudom ) szinten kezeljük a hozzászólásainkat, hanem hogy egymáson segítsünk. Jó, rendben, elismerem hogy néha elég pongyolán fogalmazunk és a helyesírásunk is hagy némi kívánnivalót maga után, de ezeknek a hozzászólásoknak ( elsõsorban ) az utazással kapcsolatos gyors információáramlás a mozgatórugója.
  Természetesen akár a Kultúra, Mûvészet topicban sort lehet keríteni nyelvünk védelmére tett erõfeszítéseink kinyilvánítására. Remélem nincs harag? Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én azért nézek be egy egy ilyen konkrét témába mert érdekel az információ, s ha érdemben ( de helytelen megfogalmazásban ) hozzá tudok szólni akkor megteszem. Ennyi.

  #114477 Hozzászólás

  töki

  kriszta-kriszta…

  a szépirodalmi irányultság -jellemzõen- gyakran segít a rossz helyesírásban…
  fontold meg!

  #114476 Hozzászólás

  kriszti

  akit érdekel

  Sziasztok!

  Megérkeztünk Görögországból, az Acropolis rallyról. Nagyon jó volt. Magyarokkal is találkoztunk. Nagyon nagy élmény volt találkozni olyan emberekkel, akiket csak eddig tv-ben láttam : Grönholm, Loeb, Martin stb.
  Látványosan mentek, sokkal jobban, mint a mieink.

  Az utazás hosszú volt, probléma nem volt különösebben. Tényleg, ha betartod mindenhol a sebességet, akkor a kutya se szól hozzád. Az autópálya díjjak szerbiába elég drasztikus. Ahogy átléptük a határt Szegednél Belgrádig 2x kellett fizetni 300-300 dinárt /6-6 eur/, ezt az utat nem tudom, hogy õk minek tartják, mert ez autóútnak is nagyon nem felelt meg, de még nálunk a 3-as úthoz sem lehet hasonlítani. Egyszerûen szar volt, kátyús, nyomvájús volt, az esõ megállt benne. Viszont a Belgrád és Nis közötti szakasz már lényegesen jobb volt, amiért 790 dinárt /17 eurt/ kértek el. Bár, õszintén szólva ez is gáz volt, biciklisek, gyalogosok, de még kecske is volt rajta, úgyhogy nem úgy mûködik, mint Mo-n. Nis útán a Bulgár határ felé gyönyörû helyeken mentünk keresztül, hatalmas hegyek lábainál, és rengeteg alagúton, de arra figyelni kell, hogy az alagutak 80% -a nincs kivilágítva és nagyon rossz az út, és sok kamion jár arra.

  Bulgár határon elkértek kocsifertõtlenítésre és úthasználatra 2-2 eurt, bár ezekért az utakért egy fillért nem adtam volna, mert iszonyatosan rosszak. A közlekedési kúltúrájuk szó szerint olyan mint a birkáké, ahanyan férnek az úton annyian mennek, össze vissza, a rendõrök néha foglalkoznak a szabálytalankodókkal, de van mikor nem. Egy autós 40km táblánál kb60-70km-mel ment, záróvonalon megelõzött egy autós a rendõrök szeme láttára és nem foglalkoztak vele, bezzeg minket kétsávos úton 60-as táblánál 88-al fogtak meg és 10 eur-ra büntettek meg.

  Görögországban teljesen más, mintha elvágták volna, felettéb jóminõségû utak, de még az utolsó kis faluba vezetõ út is majdnem olyan minõségû, mint nálunk az autópálya, és ez nem tulzás, az autópályáért 3 szakaszon kellett fizetni 1,4 eurt. A közlekedés nagyon jó, itt mindenki halad, a sima snassz utak 1-1 sávosak, 1-1 leállósávval, viszont ott a lassúbb jármû lehúzódik, ha valaki el szeretne menni, men úgy sajnos mint itthon /akinek nem inge ne vegye magára/ Ha szembe elõzöl, akkor a szembe jövõ autós is lehúzódik a záróvonal ellenére is,csak villantanod kell, hogy mész. Egyszerûen fantasztikus.

  Az ételek annyira nem drágák, egy kenyér kb 60-70 dkg 40-80 centbe kerül, de ez a kenyér nem morzsálódik, finom, és másnap is puha, nincs felfújva. Az üdítõn voltam nagyon meglepõdve, vettünk egy Fanta narancsot, amikor én abba belekóstoltam, hát szóval az teljesen más íze volt, mint az itthoninak. Felkelett rázni, mert a gyümölcsös rész leszállt az aljára, annyira telt gyümölcs íze volt, nem volt annyira szénsavas, meg nem volt benne annyi citromsav ez a fanta 1,4 eurba került és 1,5 l-es volt kb 360 ft-nak felel meg.

  Tehát végül is nem is drágák a minõséghez képest. Nem akarom lejáratni Mo-i élelmiszeripart, de mikor én ott megkóstoltam egy csomó olyan terméket, mint ami itthon is van, arra jutottam, hogy elég sok szart eszünk.

  Sziasztok

  #114475 Hozzászólás

  zsozso

  benzin

  a benzin most dragult szerbiaban 55dinár(1eur=70din) autopalya szabadka-beograd 600,beograd-nis kicsit több

  #114474 Hozzászólás

  Istvan
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kriszti

  Bocsi, de engem csak a gázolaj érdekelt, a múlt heti árakat írom, ezekbõl talán tudsz kalkulálni:
  Bulgária 1 lit gázolaj: 1,14 leva
  Szerbia és Mont. 42,7 új dinár.
  Üdv. Remélem tudtam segíteni.

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
Hozzászólás: benzin és autópálya díjjak
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.