Bergamoban 1 nap

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Bergamoban 1 nap

  • Ennek a témakörnek tartalma 1 résztvevő és 0 hozzászólás.
  • Indította
    Témakör
  • #10068 Hozzászólás

    2012.május 27-én reggel 6:10-kor indult az “R” repülõ Lisztferihegy 2-rõl, 7 óra után szállt le Bergamo repterére (Orio al Serio). Az út jó részét az Alpok havas csúcsai felett tettük meg, a gép jobb oldaláról nézve, nagyon szép és érdekes volt, ahogy fordult leszálláskor, láttunk egy szép nagy tavat. A helyi buszra (ATB) a napi jegy (24órás) 4.50 euro, a kijáratnál lehet venni. (Ugyanott láttam kiírva Milánóba akciósan retur jegy 9 euro). A kijárattal szemben állnak a buszok, legközelebb van az 1-es , amibõl van több féle (sima 1-es, A-s, stb.) Táblán ki van írva. Az 1-es felvisz a felsõvárosba (Citta Alta), de elõtte elvisz a vasútállomásra (Stazione). Nem kell felmenni a végállomásig, ha valaki siklózni (Funicolare) szeretne. Ez az egyik sikló (sárga), a fenti végállomástól némi séta után, átlehet menni a másik siklóhoz (piros), ami felvisz egy várhoz (a várnál van wc ami ingyenes). A napi jegyet csak az elsõ buszra szálláskor kell kezelni, rányomja a dátumot, idõt, aztán már csak mutogatni kell a siklónál a vezetõnek. A felsõvárosban az üzletek többnyire 8-20 óráig vannak nyitva, de délután bezárnak kb.1 órára. Az árak nagyjából egyformák, pl. egy hûtõmágnes 4-7 euro, képeslap 0,30-0,80 cent, olcsóbbat nem találtam. Két adag fagyi 1,80, 0,5 cola 1,40 a kisboltban. Mást nem vettem, több árinfót nem tudok, ugyanis itthonról vittem szendvicset egész napra. Az utcák meredekek és nagy kövek vannak leszórva, úh. a túracipõt ajánlanám, tûsarkút semmiféleképpen. Pont belefutottunk egy Grand Prix veteránautó versenybe, úh. jó nagy volt a tömeg és a hangzavar, és többhelyen le volt zárva az út, nem lehetett csak úgy átmenni (emiatt nem is ment fel a busz a végállomásra). Az alsóvárosban is volt nyitva pár üzlet, ott vannak a puccos boltok a sétálóutcában (via 20 Settembre).
    Szerintem a felsõváros szebb, de mindenki eldönti magának. Este 6-ra kellõképpen elfáradtunk, és be is borult,úh. felszálltunk a reptér buszra (1,repülõ jel,Aeroporto),a megállóban van külön menetrendje, célszerû elõre megnézni, mert este 8 körül megy az utolsó, mondjuk akkorra már nem árt kint lenni a reptéren, ha pl.21:55-kor indul vissza gép, mint nekünk. A buszt le kell inteni a megállóban, különben nem áll meg. A reptéren 0,75 ásványvíz 2 euro, akciós csoki 2 euro, de a hûtõmágnes se drágább mint pl. a felsõvárosban. (Lehet, hogy lett volna az alsóvárosban olcsóbb, de mivel nem tudtuk, hogy mi van nyitva vasárnap, így nem kockáztattunk, mert hûtõmágnes az kell! :) ). Hazafelé idõben indult a gép, és kb.15 perccel hamarabb ért Pestre mint kellett volna, úh. a 900-as éjszakai buszra kellett várni kb.20 percet, mert 23:38-ra ért Lisztferihegy 1-re, ugyanis a “W” még oda érkezett.Szerintem megéri 1 napra kimenni Bergamoba, és még lehet, hogy egy milánói kiruccanás is belefér.

Hozzászólás: Bergamoban 1 nap
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.