betegbiztosítas diakoknak az unioban

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi tanulás betegbiztosítas diakoknak az unioban

 • Indította
  Témakör
 • #44621 Hozzászólás

  Andrea

  Nem tudja valaki, hogy ha mas orszagba megyunk tanulni az union belul, ervenyes a magyar betegbiztositas, ha barmi bajunk van? Vagy van valami korlatozas, vagy egyaltalan nem? Jo lenne, mert a betegseg-baleset biztositasi koltsegek azert eleg magasak egy kulfoldi ut eseteben, hat meg fel ev-egy evre!!!

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #429812 Hozzászólás

  hanah

  lkoi

  allitolag jo, de csak akkor hiszem ha latom…. hol vagy?

  #429811 Hozzászólás

  Andrea

  Az jo ha nem gond

  Akkor koszi, mondom is az otthoniaknak, mar az anyukamnak nyilvan :-) hanah, ha megtudsz valamit az ujrol, akkor azt oszd meg legyszi ;-) Az betegsegre is jo? Vagy mi a kulonbseg?

  Udv!

  #429810 Hozzászólás

  hanah

  bizti

  legutobbi info szerint e111 csak baleset, nekunk e128kellene ami epp megszunt es van vmi uj de a tbs csajszi meg nem tudta a szamat :-/

  #429809 Hozzászólás

  busa

  nem gond

  Nem a te szem. ig. szamod kell. Az utleveled is megteszi, lenyeg, hogy kell egy azonosito szam, ami alapjan nyilvan vagy tartva.
  A szem. ig. szamot a tanuknal mondtam.
  Emiatt ne gyere haza, el lehet ezt intezni. Bemegy neked valaki a OEP-hez es elintezi. Biztosan el lehet.

  üdv

  #429808 Hozzászólás

  Andrea

  gond :-(

  Egy gondom van, mivel nem voltam otthon ket evig, nem ujitottam meg a szemelyimet.. Akkor mindenkeppen haza kell mennem ezek szerint. Jelenleg az utlevelem a szemelyi okmanyom…Az a baj, hogy en Mexikobol rogton mennek Belgiumba, es onnan haza meg vissza az mar ugyanannyiba kerulne, mintha kotok egy baleset-betegseg biztositast Brusszelben szerintem, bar ki tudja???

  #429807 Hozzászólás

  busa

  igaz

  En ugyan mindig hazamentem 3 havonta eddig, szoval nem volt gond. DE volt elöttem olyan aki meghatalmazassal csinalta es semmi gond nem volt vele. 2 tanus, lakcim, szem.ig szam meg ilyenek, erre eleg kenyesek valamiert.
  üdv

  #429806 Hozzászólás

  Andrea

  Ez igaz :-)

  Na igen, remelem igazad van Busa :-)

  Koszi megegyszer,

  Udv!

  #429805 Hozzászólás

  Timi

  E111

  E111-t kell igényelni. (ha budapesti vagy a Teve utca 1 alatt). Bõvebb infó: 06-40-200347. Itt állítólag elmondják, milyen papírok kellenek. Még nem próbáltam, de majd én is indulok,

  #429804 Hozzászólás

  busa

  Mo

  Otthon kell igenyelni, amit mondtam, de meghatalmazassal mas is elinteheti neked. Szerintem az OEP-nek nincs az EU orszagaiban (kiveve Mo.:-)) kirendeltsege:-).

  #429803 Hozzászólás

  Andrea

  Koszi

  Koszi a valaszokat, akkor ezek szerint muszaly Mo-on igenyelni vagy lehet a celorszagban is? Nem tudjatok ezt velelenul? Udv!

  #429802 Hozzászólás

  Rufus

  Biztositas

  Azt hiszem, hogy ha jogosult vagy EEA residence permit-re barmelyik tagorszagban, marpedig ha 6 (vagy 3?) honapnal tovabb ott tanulsz, mint diak, akkor jogosult vagy a fogado orszag betegbiztositasara. Az ottani szabalyok szerint kell kartyat igenyelni. (NBr-ben tuti igy van, de mashol is igy valahogy.)

  #429801 Hozzászólás

  busa

  OEP

  OEPnel kerjel asszem A111 jelü lapot kell kitölteni. A honpaljukon utananezhetsz, eddig csak N.o. es Ausztriaban volt jo. Most mar az egesz EUban.
  Sok bosszusagot, sorbanallast takarithatsz meg, ha minden papirt viszel amit kernek.
  3 havonta kell kerni, de lehet hosszabbitani, a mar benn levö papirjaid alapjan, ugy hogy te haza se mesz. Mindent elmondanak. Bp-en eleg rendesek.

  Üdv

  #429800 Hozzászólás

  Zoli

  Úniós igénylõlap

  Egy rádiómûsorban hallottam hogy kell valahol igényelni egy lapot melynek a kitöltése autómatikus biztosítást eredményez ingyen az adott országban. De azt hiszem ez csak baleset biztosítás. Mindenesetre utána kéne nézni.
  Érdekes hogy azt hiszem csak max 90 napra adják. Ez vajon miért van ha már reklámozzák a nagy mobilitást?

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: betegbiztosítas diakoknak az unioban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.