Bihar-Hegység

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Bihar-Hegység

 • Indította
  Témakör
 • #8994 Hozzászólás

  Harcsa

  Sziasztok!

  Május végén szeretnénk barátainkkal egy jó kis erdélyi túrát összehozni. Sokat hallottam már a Pádis fennsík barlangjairól, de még sohasem jártunk ott. Ha valakinek van tapasztalata a helyi viszonyokról, esetleg jól bevállt szállsácíme, vagy bármilyen hasznos tanácsa azt szívesen vennénk.

  Szép tavaszt mindenkinek

  Harcsa

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 35
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #122684 Hozzászólás

  Hajtás Pajtás Egyesület
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  2009 szept 10-13, Erdély,Bihar-hgys. Robert Rogers Séta

  Ez egy nehéz de nagyon látványos túra lesz, melynek alapötlete, a híres Északnyugati átjáró -címû könyv egyik fejezetén alapszik: a könyvbéli St. Francis hadjárat borzalmas visszaútját próbáljuk felidézni, ahol a katonák erõltetett menetben, bravúros módon menekültek a francia csapatok elõl a Connecticut folyó menti erdõben.

  Robert Rogers “Séta”
  http://hajtaspajtas.hu/kalandtura/

  #122683 Hozzászólás

  steve

  kösz

  Megnéztem! Azt hiszem ez kiváló lesz! Köszönöm!

  #122682 Hozzászólás

  Ákos

  stevenek

  http://www.geocaching.hu/poi.geo?id=3838

  Csodavár menedékház a fenti linken. A glavojtól pár száz méterre található. Túl nagy luxusra ne számíts, de lakható.

  Bogában egy szállás általában 10 Euro/fõ/éj. Innen a csodavár gyalog kicsit húzós, kocsival megjárható. Fel a glavojhoz az út Ó borzalom, de azért felmennek az autók.

  #122681 Hozzászólás

  steve

  szállás a Glavoj-on

  Sziasztok!

  A segítségeteket szeretném kérni szállás ügyben. Van a Glavojon vm. menedékház (olyasmi, mint a Padison)? Néhány gimnazista seráccal mennék szept. végén (egy hosszú hétvégére) és vadasan nem nagyon merem velük bevállalni a fennsíkot (nincs jó hálózsákjuk)…
  Én már többször voltam és mindig a Hamlet-barlang melletti istálló tetõterében aludtam…ez megvan még..esetleg??
  Alternatívaként szóba jöhetnek a Boga telepi szálláshelyek is…Mennyibe kerül itt egy éjszaka??…bár innen Egy kicsit komoly lehet egy nap alatt meglátogatni a Csodavárat (és vissza)…v. valaki már megcsinálta…Czárán Gyulabácsin kívül?
  Minden infó jól jönne a tervezéshez.

  Elõre is Kösz! Sziasztok!

  #122680 Hozzászólás

  Luigi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Boga-szállás

  2004.októberben voltunk a Biharban. Ha jó szállást szeretnétek a Boga völgyben a Flóra panziót ajánlom. Itthoni magyarok a tulajdonosok,(bár a helyiek is max. kedvesek és segítõkészek!) egyszerü, tiszta, olcsó, fullra felszerelt konyha, szabadtéri grillezõk sörpaddal, patakpart és jólevegö. A panzióig kocsival az út jól járhartó. Tavasszal megyünk vissza bringával. Ha nem fõszezonban mész, eggyeztess telefonon! 36/62/242-772 36/70/507-8367
  (ja és sok vízre készülj! alulról-felülrõl):)

  #122679 Hozzászólás

  galbena

  sziasztok!egy haveromal turakat szervezunk nyaranta foleg fiataloknaka galbenara,satoral 5napra.rengeteg gyonyoru hejet bejarunk(csodavar,jegbarlang,padis,glavoi stb)jokat eszunk es bulizunk.ha valakit erd a dolog irjatok hvszoltan@yahoo.com.szivesen valaszolok es kuldok kepeket

  #122678 Hozzászólás

  attila

  harcsa

  Minden tiszteletem! Jól választottatok!
  Mi már nyaraltunk Pádison 1993-ban.
  Csodálatos volt! Csak ajánlani tudom.

  #122677 Hozzászólás

  KalandPajti

  kalandcsapat@freeweb.hu

  Béci, most jöhetsz a Szamosba! Télen megyünk.

  A Hajtás Pajtás honlapján van a részlet
  hajtaspajtas.hu/kalandtura

  #122676 Hozzászólás

  Moha Khán
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  www.mohapafrany.hu

  Bár a kérdés nem most indult de akinek még, vagy már aktuális, a honlapomon van egy pár dolog a vidékrõl és a kérdésekre is szivesen válaszolok itt vagy emailben.
  15 éves túratapasztalattal rendelkezem az egész Erdélyi szigethegységben.

  az utolsó Moha Khán

  #122675 Hozzászólás

  Ákos

  Pestának

  Hát persze hogy össze lehet rakni, de
  – Nacky kérdése igy hangzott:”fenn mennyire lehet kaját beszerezni, mire készüljünk? Kenyér, tej? Vm. étterem-féle?” vagyis nem azt kérdezte, hogy hozott kaját valahol meg lehet-e fõzni, hanem, hogy odáig el kell-e azt vinni. Erre mondtam azt, hogy jobb önnellátásra számítani, vagy legalábbis elõre megbeszélni.
  – Jelentem néha pl. én vagyok az a “lusta fráter” aki egy olyan kis laza levezetõ túra után (mondjuk Bogából gyalog fel a Szeglet havasra és vissza) nem annyira szeret “összerakni” este “egy kis paprikáskrumplit”, hanem inkább csak úgy éhes disznó módjára azonnal enne valamit.-)

  #122674 Hozzászólás

  Pesta

  Kaja

  Az egaz hogy a Buzderéknál nincs kaja, viszont ki az a lusta fráter,aki egy kis paprikáskrumplit, levesport, ne adj isten VIRSLIT ne tudna az egyébként felszerelt konyhájukban összerakni. Én évek óta járok hozzájuk, ki nem hagynám az esti fõzéseket a konyhában. Ha pedig mint mindig vendégeik vannak, akár be is fizethettek hozzájuk, mert mindig annyit fõznek magukra hogy kondérszámra áll a finomabbnál finomabb jó kis alföldi kaja. Jó étvágyat. Jó utat is. Kenyeret, bivalysajtot is hoztak már nekünk.

  #122673 Hozzászólás

  Ákos

  válasz

  Bár a Bogában több panzió is van kaja csak egyikben van. Ez a Boga gyöngye panzió (a telep bejárata után a hídon jobboldalt az elsõ épület) Itt van konyha, ha itt szálltok meg akkor simán tudtok ott kajálni, egyébként esetleg abban is meg lehet velük állapodni hogy csak kajálni hozzájuk jártok, esetleg kenyeret is hoznak nektek.
  Ha Buzderéknál, vagy Matejnál száltok meg ott nincs konyha, de kenyeret általában õk is tudnak hozatni. Matejnál néha lehet simán venni is, de azért jobb ha elõre megbeszélitek.

  #122672 Hozzászólás

  Nacky

  Ákosnak – kaja

  A Boga-völgyben lesz szállás panzióban (na igen, kis luxus ;-)). Valószínûleg abban az egy panzióban, amit mondtál.

  #122671 Hozzászólás

  Ákos

  Kaja

  Mit értesz azon hogy fenn? A Pádis fennsíkot, vagy a Bogát? Hol alszotok? Panzióban, magánháznál, sátorban? Bár bolt nincs, de azért esetleg tippjeim vannak, de ehhez kicsit többet kell tudnom a terveitekrõl.

  #122670 Hozzászólás

  Nacky

  Ákosnak

  Köszi az infót! Egy hétre megyünk, ezek szerint érdemes kaját vinni sokat. Fent kenyeret, ilyesmit se lehet kapni? Mindent vinni kell?
  Nacky

  #122669 Hozzászólás

  Ákos

  Nackynak

  -Utak: Bogáig teljesen jól járható, Pádisra fel az út szintén járható, bár itt ott necces (kopoghat a kocsi alja). Galbena felé felejtõs. Tolólappal megtúrták az utat, és jó nagy köveket kiforgattak vele, gyakorlatilag járhatatlan, egyszerûbb terepjárókkal legalábbis (Honda, Suzuki vitara) nem tudtak rajta felmenni. Úgyhogy gondolom a kis Suzuki esélytelen.
  – Pietrosa után bolt nincs. Bogában van egy panzió, az éttermében többnyire lehet kajálni, az árak a román szinvonalnek megfelelnek azaz némileg a magyar árak alatt vannak. Forintot eurót lejt egyaránt elfogadnak. Kissé rosszabbul váltják mint máshol, de olyan túl sokat úgyse költhetsz, úgyhogy szerintem túl sokat beváltani felesleges. Én ha csak egy hétvégére megyek, nem váltok semennyit se. Mindezzel együtt kaja szempontjából jobb ha önellátásra számítotok.
  Jó utat.

  #122668 Hozzászólás

  Nacky

  Kérdések

  Hét végén mennénk, és lenne pár kérdésem azokhoz, akik mostanában jártak arrafele:
  – kocsival mennyire járhatók az utak? Suzuki Swiftrõl van szó, de jó sofõrrel (nem én lennék az ;-)), jártunk már necces utakon. A Boga-völgyig gondolom OK, de a többi út (Szamos-bazár, Galbina felé) mennyire járható autóval?
  – fenn mennyire lehet kaját beszerezni, mire készüljünk? Kenyér, tej? Vm. étterem-féle? És milyen árakon?
  – pénzt váltani érdemes-e még lent elõre, és ha igen, mennyit? Nem szeretnénk sok lejt hazahozni, de éhezni se emiatt.
  Elõre is köszi a segítséget!
  Nacky

  #122667 Hozzászólás

  széna

  ha

  pünkösdkor mentek fel, akkor biztos talalkoztok majd egy csapattal, õk csüt éjjel indulnak, és keddre érnak vissza. tapasztalt emberek, nyugodtan kérdezzetek tõlük, pádison biztos összefuttok majd

  #122666 Hozzászólás

  Tornetrask

  Szamos-Bazár

  Bécinek üzenem hogy egyet értek vele! A Szamos-Bazár kitûnõ hely. 2001-ben voltam asszem Pünkösd elõtt és akkora hó volt, meg jég a barlangokban, hogy félelmetes. Hágóvassal bejártuk az egész összefagyott barlangrendszert, alattunk néhol már csörgedezett a patak, de úgy éreztem magam, mint Dobsinán, amikor az ember oda mehet ahová akar és megtapogathatja a képzõdményeket. A Focul Viu ahhoz képest kismiska volt. Ugyanezt a Csodavárban már nem mertük megreszkírozni… az másik kategória. Mostanra biztos elolvadat a fennsíkon, de a szurdokokban vigyázzatok Harcsa!
  Jó utat

  #122665 Hozzászólás

  rwewr

  werty

  dfgh

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 35
Hozzászólás: Bihar-Hegység
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.