Biztonság

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Biztonság

 • Indította
  Témakör
 • #1991 Hozzászólás

  Csilla1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  3-an mennénk Egyiptomba. Kairót és Luxort szeretnénk megnézni. Azt hallottam, hogy azokat, akik utazási irodával mennek katonák kísérnek mindenhova. Mi viszont saját szervezésben megyünk. Légyszi aki járt már Egyiptomban mondja el, hogy mennyire veszélyes az utcákon mászkálni 3-asban vagy levonatozni Karióból Luxorba. Egyre elkeserítõbb dolgokat hallok, sõt még olyat is, hogy “én, ha fizetnének sem mennék oda, mert nem akarok meghalni.” Tényleg ennyire szörnyû?
  Légyszives írjátok meg a biztonsággal kapcsolatos vélemyényeteket.
  Köszönöm,
  Csilla

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #65732 Hozzászólás

  szsz

  Áginak

  A Közel-Keleten megszokott dolog a gépfegyveres katona úton-útfélen. Egy idõ után már észre sem veszi az ember. A túristáknak ez inkább biztonságot kéne, hogy adjon.
  Csillának: arra figyeljetek, hogy az útleveletek mindig nálatok legyen, azt bárhol kérhetik az ellenõrzõ pontoknál.
  Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan a: szsylvie@freemail.hu-ra.

  #65731 Hozzászólás

  Ági

  katonai kíséret

  Hurghada és Kairó között is konvoj, meg a hajón Luxortól Asszuánig katonák voltak velünk. Meg amit az elõttem szóló írt Luxor és Hurghada között is konvoj.
  Bár én elmennék ezek után is saját szervezésû útra, utazási iroda nélkül. Nem tartottam veszélyesnek a helyet. Úgyhogy szerintem nyugodtan induljatok neki. Szerintem pont ez a sok katona hozza az emberre a szívbajt. Mert úgy elmenni elõtte, hogy fegyver csöve rád néz, nem egy kellemes érzés.

  #65730 Hozzászólás

  szsz

  csillának

  Szerintem teljesen biztonságos. Mi közvetlenül a 2001. szeptember 11-i események után voltunk és még akkor sem volt semmi gond. Ha a megkéselt magyar turistákra gondolsz, akkor ilyen bárhol máshol is megtörténhet az emberrel. Zárt és kísért “karavánban” egyedül Luxor és Hurghada között kell haladni, de ott sincs semmi gáz. Szerintem nyugodtan mehettek.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Biztonság
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.