Boszniáról friss infokat kérnék!

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Boszniáról friss infokat kérnék!

 • Indította
  Témakör
 • #8924 Hozzászólás

  Laci

  Június elején Trogirba megyünk a családdal . Mivel az autópályát már nagyon unjuk , ráadásul nagyon valószinû , hogy utoljára megyünk Horvátországba ezért Boszniának akarunk menni . Nem sietünk és nézelõdni is akarunk .
  Ami érdekel : vizummal , hogy készüljünk? határ? pénzváltás? kártyás fizetés? gázolaj ára? utak? rendõrõk? jó kajálda és szállás utközben? aknák? látnivalók? (Barcs&Drávaszabolcs-Sarajevo-Mostar-Trogir a terv)

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #122054 Hozzászólás

  Bosznia

  Montenegróból hazafelé Bosznián jöttük keresztül úgy hogy Sarajevóban aludtunk egyet. Az egyetlen baj az volt, hogy nem volt elég az idõ, szóval vissza kell még menni. Mostart és Sarajevót néztük meg egyébként.

  A pénznemük valóban a konvertibilis márka, de nem kell bajlódni a váltással, mert mindenhol elfogadják az eurót is, csak márkában adnak vissza.

  Vízum nem kell, rendõrrel élesben nem találkoztunk (de a gyorshajtókat sok helyütt szedik ki a sorból. Az utak nem rosszak, és akna sincs rajtuk :) , az árak meg jóval az itthoniak alatt vannak. A gázolaj árára nem emlékszem, de a 95ös ára 1,9 KM körül van (azaz cirka 1€).
  Jó kajáldát meg szállást szerintem mindenütt találsz. Mi Sarajevóban egy BM Hotel nevû helyen szálltunk meg a fõ gyorsforgalmi út mellett, 2 ágyas szoba reggelivel 33€ volt, szal 16,5€ fejenként. Ja, 3*os, és meg is felel a minõségi követelményeknek.

  #122053 Hozzászólás

  Móni

  Köszi az infót

  Köszönöm az információkat.

  #122052 Hozzászólás

  Akos8
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  válasz

  Szia,

  busszal az út kb 3 óra, de az utazás alatt nem fogsz unatkozni. Már csak azért is nem, mert Konjictól (Sarajevo-tol kb 45 perc) kezdve végig a Neretva völgyében vezet az út, ami magyar szemnek igen csak romantikus…
  Ha a vonatot választod, akkor sem fogsz csalódni, mert szinte a vasúti pálya végig az országút mellett fut viaduktokon át, sziklába vésve vagy barlangokon keresztül…
  Az árak valamivel olcsóbbak, mint otthon. A hivatalos pénznem a Konvertibilis Márka, de euróval szinte mindenhol tudsz fizetni (valahol 2:1-be váltják, vagy hivatalosan 1,9558)

  #122051 Hozzászólás

  viller

  Kérdések Ágihoz

  Az érdekel, mennyi idõ alatt lehet eljutni busszal és/vagy vonattal Szarajevóból Mostarba. Melyik a jobb megoldás? Milyen olcsóbb szálláslehetõségek vannak a két városban? Milyen árak vannak (ételek, italok, belépõk stb.)? Köszi a válaszokat.

  #122050 Hozzászólás

  agi

  móni

  Most jöttem meg Szarajevo-Mostar útról. Ha konkrét infót kértek válaszolok

  #122049 Hozzászólás

  Laci

  A vízesés neve

  Kravice. 15-én indulunk Igrane-ba mi is tervezünk Mostari kirándulást és a vízesés megtekintését. A neten szép képeket láttam róla. Te jártál már ott, Saman?

  #122048 Hozzászólás

  saman

  Mostar közelében vízesés

  Mostar mindenképpen megnézésre érdemes, és a közelében, Medjugorjétól nem messze van egy nagyon frankó vízesés. A nevére sajnos most nem emlékszem, de a helyiek biztos megmondják, hol, merre. Fürdõruha legyen kéznél, mert úgysem bírjátok majd tûrtõztetni magatokat.

  #122047 Hozzászólás

  Móni

  Bosznia

  Én szeptemberben megyek bosznia-i körútra, ha megjöttél légyszí egy-két fontos dolgot írjál meg! Köszönöm

  #122046 Hozzászólás

  Laci

  Horvátország

  Soha ne mond, hogy soha!

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Boszniáról friss infokat kérnék!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.