Bp-Bamako-Mombasa-Cairo-Damascus-Istambul-Bp

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Bp-Bamako-Mombasa-Cairo-Damascus-Istambul-Bp

 • Indította
  Témakör
 • #3425 Hozzászólás

  Baár Zsolt
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Az Afrika fórum után ide is szeretném beilleszteni az alábbiakat kiegészítve…

  Segítséget szeretnék kérni rutinos utazóktól!

  Szóval, nos, /igyekszem nem Ádámtól kezdeni mondandóm/, DE családalapítás elõtt állok, az idõ ketyeg, így ha a közeljövõben nem valósítom meg álmaimat, akkor a következõ években ezeket nyugodtan elfeledhetem… Feleségemmel mindent együtt élünk át, minden idõnket is együtt töltjük, és mivel álmaink nem mindenben egyeznek, így két legyet szeretnék egy csapásra…
  Én a következõ Budapest – Bamako távot szeretném teljesíteni, mely szervezésében (útvonalterv, vízumok, stb…) oroszlánrészt vállal a verseny lebonyolítója, szóval ez tán kipipálva…
  Feleségem ellenben mindig is Kenyába vágyott, így szeretnék Bamakóból Mombasáig eljutni, majd Sudan-on keresztül Cairo – Damascus – Istambul útvonalon haza, és mindezt négykeréken.
  A fórumokat olvasgatva, ami helyenként meghökkentõ és ellentmondásos, ráadásul megfelelõ internetes útvonal tervezõ programot sehol sem találok!???!, ezért kérném a tapasztalt utazók tippjeit, ötleteit és segítségét, élményeit, hogy a legoptimálisabb útvonalat megtervezhessük!

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #82208 Hozzászólás

  Baár Zsolt
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  re

  teljesen igazatok van, és az említett honlapokat is aktívan böngészem, de pl. a jakuza Tomi írta a blogján a minap -ki Fokváros felé tart-, hogy Beninben vissza kellett menniük Nikkibe, ott kipecseteltetni, es újra keresgelni a Nigeriaba vezeto utat, etc…, és ha az ember sok ilyen tapasztalatokat benyûjt, esetleg kitaposott ösvényen hajt, akkor egyszerübb lesz az élete Afrikában, ahol nekem még minden alkalommal azt monták, ha valamit nem értettem vagy irreálisnak találtam, hogy “ez azért van, mert ez Afrika…” :p

  #82207 Hozzászólás

  menni fog

  szia magyar köztársaság külügyminisztérium honlapját nézd meg,üsd be fontos tudnivalók országonként.Itt találsz címet,telefonszámot,e-mail címet amire szükséged van.Valszeg kell carnet is nemtom mivel mentek,ha drága verdával nem lessz olcsó a beszerzése.Pár országot bejártam a térségben,nem egyszerû nagy a korrupció.A hatóság mindenhol le akar húzni,de kezelhetõ a dolog. Sok sikert.

  #82206 Hozzászólás

  Zsolt

  Azt kell mondjam, hogy utazasaim elott en is kerul nezek az interneten, hogy merre erdemes menni es mit erdemes megnezni.
  De a felkeszuleshez az is hozzatartozik, hogy irok az erintett teruletben erdekelt kepviseleteknek es beszerzem a terkepeket is.
  En is szeretem olvasgatni azoknak az utleirasat akik mar megjartak elottem az adott videket, de ez elsosorban csak szorakoztat es nem fogadom el teljesen vakon, mivel nem vagyunk egyformak es ami masnak jo vagy rossz az lehet nekem pont az ellenkozejet nyujtja.

  A kulkepviseleteket pedig valoszinu elered interneten keresztul is es feltetelezem, ha irsz utazasi irodanak azok is szivesen kuldenek olyan leirasokat ami erdekelhet.

  Mondjuk, ha a telefonalas koltseges, akkor az utazas az lehet, hogy nem fer bele a koltsegvetesedbe :)
  Bocs ezt nem tudtam kihagyni……..

  #82205 Hozzászólás

  Lenz
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ezek az

  amerikaiak nagyon megkeseredett kivándoroltak,de másoktól se sok pozitívumot olvastam,akik elhagyták Magyarországot.Mind csak csipkelõdik.Ne foglalkozz velük!

  #82204 Hozzászólás

  Baár Zsolt
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  re

  Valóban szeretnék a tapasztalatok, élmények alapján konzekvenciát levonni és korunk egyik nagy vívmányára támaszkodni, ami mûködõképes megoldás(korábbi utazásaimból kifolyólag), + magmnak is jólesik, ha megoszthatom és segíthetek bárkinek eddigi tapasztalataimmal…
  ráadásul napjaimat a monitor elõtt töltöm, a község ahol lakom cirka 700 lelkes – könyvtár 50km, a közigazgatási intézményekbe telefonálgatni egyelõre idõigényes és költséges, DE ezek nem kifogások, így az általad javasoltaknak is eljõ az ideje, ha lesz fennmaradó kérdés az útunk kezdetéig, de addig még bõ 10hónap és sok hasznos eszmecsere, infó tulajdonnosa lehetek, lehetsz te is és mindeki, aki építi és olvassa e fórumokat.

  #82203 Hozzászólás

  hm

  Szerintem a problemad egyik resze, hogy interneten szeretned megszerezni az informaciod. Ha ez nem megy akkor talan elmehetnel konyvtarakba es konyvesboltokba.
  Evvel parhuzamosan irhatnal az erintett orszagok turisztikai irodainak ahol feltetelezesem szerint szivesen segitenek.
  Esetleg keresd meg az orszagok kulkepviseletet ahol szinten hasznos informacioval tudnak ellatni.
  Jo munkat a kutatashoz.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Bp-Bamako-Mombasa-Cairo-Damascus-Istambul-Bp
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.